bejbibi
|
IZVORNA PORUKA: Gospodja Pufna Zdravo zenice, Nova sam na forumu, a pridružila sam se isključivo kako bih našla podršku za mršavljenje. Nakon poroda 2012.godine imala sam zavidnih 56 kg, a sada imam 90 okruglo . Razlog mog gojenja je bila nesloga u porodici i razni problemi sa muzevim roditeljima, te sam, umjesto da istresem iz sebe sve sto imam, ja sve to gutala u sebi i jos na sve to pretrpavala se i tjesila hranom. Jela sam bukvalno sve, cipseve, cokolade u enormnim kolicinama. Sada sam dosla na neki taj status kada smo ja i mm uspjeli postici dosta toga u zivotu; odselili smo od njegovih, i konacno, nakon 5 godina podstanarstva, uspjeli sebi kupiti stan. Jeste da smo morali dici kredit ali hvala Bogu oboje radimo pa je sve lakse. MM je stvarno divan covjek i uvijek je uz mene, podrzava me u svemu. On izgleda kao glumac, bukvalno, a ja kako sam se zapustila kao ogromna prasica pored njega. On me nekako najvise koci u mrsavljenju. Bio je godinama jako ljubomoran i nekako imam osjecaj da mu odgovara sto sam debela, jer kad god krenem na dijetu on me ubjedjuje kako sam prelijepa i ovako, a meni, hvala Bogu, sekunda fali da odustanem. Elem, sada sam bas udarila u bankinu. Znam da nekome mozda 90 kg ne zvuci puno, ali na visinu od 160ak cm (jedva) to je totalni haos. Na poslu pokusavaju da me ubjede da mi debljina "stoji" te da nema potrebe da se opterecujem time. Ali ja sam shvatila, da ne zelim da mi to stoji, zelim da budem zgodna kao prije, da lijepo izgledam, zelim i drugu bebu i svasta nesto, ali me moja gojaznost sprijecava u tome. Pala sam u totalni bedak jer vec 5 godina me sramota i ginekologu otici :/ Nadam se da cu ovdje pronaci motivaciju da istrajem i da smrsam. Juce sam krenula na UN dijetu jer sam cula (a Bogami i vidjela) dosta pozitivnih iskustava vezano za nju. Izvinjavam se na predugom tekstu i nadam se da cu ovdje pronaci podrsku. Dobro nam dosla draga Tu smo da se podrzavamo :) Zelim ti puno srece u skidanju kg . Jesi li na nekoj dijeti ,fitnes,? Evo i ja pokusavam da skinem kile al jedva .skinula pR kilica i eno danas vidim vratile se Nisam pazila,jedem opet svasta Moram se korigovati . Meni pomogne kad izbacim slatko skroz ,hljeb skroz, grickalice skroz, jedem manje porcine i pijem vise vode ( a nisam neki ljubitelj vode ) Imam 68,5 na 162 najgore mi je sto mi je ostao stomak poslije poroda i sto sam sva mlitava nisam nikako zadovoljna izgledom.
M 03.08.11-----> BABIN SIN ;) A 23.03.15------> MAMINA CURA ;) E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;) "Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti" Neki autor...
|