RE: Mršajmo zajedno ! (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Mršavljenje

Poruka

M.A.M. -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.1.2018 11:09:14)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

oooo M.A.M extra...svaka čast[sm=bravo.gif]
koliko imaš u planu još?

Hvala Visnja... Imam u planu skinut jos 10,zaklela sam se sebi do 1.maja da cu paziti ali daj Boze[sm=smiley36.gif]

M.A.M. -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.1.2018 11:10:22)

IZVORNA PORUKA: nudzejma

Ola zgodnice😀
Kako ste danas?Kako ide borba sa kilogramima?
Ja sam sinoc kuhala za danas.Po Marijevom planu ishrane danas dorucak kriska 100%tnog razevog hljeba,i 2 kriske barene sunke,casa jogurta.
Za rucak je kuhanje sa lecom.Ja je od rata nisam niti kuhala niti jela😣
Postavit cu vam recept za preukusan hljeb od razevog brasna..Bas je mljac...ovo mi je prva kriska hljeba od proslog ponedjeljka pa sam mu se bas bas obradovala.Vjezbanje nikako da uklopim...sinoc pocela u 22:30 ma nikako ne ide,preumorna.

https://www.coolinarika.com/recept/100-razeni-domaci-kruh/?meta_refresh=1

Ja sam juce pocela sa onim njegovim vjezbama,ma crkla sam nakon prve ture [sm=smiley36.gif]ali sam se natjerala pa uradila jos jednom

M.A.M. -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.1.2018 11:16:36)

IZVORNA PORUKA: LieToMe RR

Bravo MAM [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Meni je inace taj porod poslije poroda bio najgori [sm=smiley36.gif] tad sam nekako najvise kg imala.
Jos sam sa N pravo puno dobila, mislim otislo je i na porodu ali bas sam bila nekakva ogromna.

Ja sam od cetvrtka 1 kg manje [sm=bravo.gif] kao sto sam rekla nisam nista plaho puno izbacila, cekam da popijem ovo nesa sto imam u ladici na poslu pa cu i njega izbaciti, zamjeniti cajem. jedini plus mi je sto na poslu ko manijak pijem vodu jer mi je to dobar izgovor da ustanem, malo protegnem noge i naspem vodu.

Sinoc sam pravila onaj kruh od spelte po Visnjinom receptu, muz je jutros doruckovao, ja sam ponjela na posao pa vidjecemo. Kaze on malo je cudan [sm=smiley36.gif] valjda sto ide maslinovo u njemu. Jos me zezao sta ti je ovo tecno ovako [sm=smiley36.gif] kad se zamjesi bas bude tecno...pa sam morala Visnju da konsultujem [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Joj suti ovaj mali je kriv sto sam kile nabila[sm=smiley36.gif]Kad god se on probudi dok ga nahranim razbudim se i naravno obavezno nesto pojedem fuj[sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.1.2018 11:45:01)

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

IZVORNA PORUKA: LieToMe RR

Bravo MAM [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Meni je inace taj porod poslije poroda bio najgori [sm=smiley36.gif] tad sam nekako najvise kg imala.
Jos sam sa N pravo puno dobila, mislim otislo je i na porodu ali bas sam bila nekakva ogromna.

Ja sam od cetvrtka 1 kg manje [sm=bravo.gif] kao sto sam rekla nisam nista plaho puno izbacila, cekam da popijem ovo nesa sto imam u ladici na poslu pa cu i njega izbaciti, zamjeniti cajem. jedini plus mi je sto na poslu ko manijak pijem vodu jer mi je to dobar izgovor da ustanem, malo protegnem noge i naspem vodu.

Sinoc sam pravila onaj kruh od spelte po Visnjinom receptu, muz je jutros doruckovao, ja sam ponjela na posao pa vidjecemo. Kaze on malo je cudan [sm=smiley36.gif] valjda sto ide maslinovo u njemu. Jos me zezao sta ti je ovo tecno ovako [sm=smiley36.gif] kad se zamjesi bas bude tecno...pa sam morala Visnju da konsultujem [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Joj suti ovaj mali je kriv sto sam kile nabila[sm=smiley36.gif]Kad god se on probudi dok ga nahranim razbudim se i naravno obavezno nesto pojedem fuj[sm=smiley36.gif]

Tako sam i ja s Norom, pogotovo sto je ona dojila skoro 2 godine, dojila po cijelu noc i onda ja oko pola 3 kad ona malo zaspe ja onako krepana i umorna odem do frizidera, pricala sam vam kako me muz prepao, kad nisam umrla...jedno vrijeme smo imali redovno male nocne sastanke [sm=smiley36.gif] napravio bi mi sendvic, casu kakaa [sm=smiley36.gif] od kako je ona prestala dojiti, ja pocela spavat i posjecivat frizider spalo 5-6 kg od sale.
Meni da je ugledat 7icu prvu na vagi ja bih bila happy. Kad skontam to je samo 5-6 kg ali posto je moja standardna kilaza 74-78 nije to tako nezamislivo ali je u isto vrijeme i tesko jer to malo mi uvijek fali. Prije prazniak sam imala 84 sad sam na 86 ali spustila sam se 2 kg u 10ak dana...polako, samo lagano, ja sam zacrtala pa ici ce nekako.

Ja jedino te vjezbe ne znam kad i kako da uklopim, ali setnje imam na svakodnevnoj osnovi bar pola sata

LieToMe RR -> RE: Mršajmo zajedno ! (24.1.2018 8:28:39)

Jutro [sm=bravo.gif]

kako plan i program danas [sm=smiley1.gif]
Ja sam juce za rucak pojela jedva dvije kriske onog kruha od spelte...malo sam kiskala recept ali jeli smo ga, jela ga i N [sm=smiley36.gif]

Nisam vidjela nikakav pomak na vagi ali to je ocekivano s obzirom da mi je ciklus poceo juce pa uvijek nakvasam 2 kg minimum sad je super, stojim kako stojim pa se nadam da kad prodje ciklus da cu ugledati bar 1 kg manje.

Visnja RR -> RE: Mršajmo zajedno ! (24.1.2018 9:11:10)

jutro

kod mene sve po planu ide...ne brljam...u petak će biti 14 dana .... malo sam ispuhanija [sm=smiley36.gif]
ima još do kraja marta ohoho al ok mi je sve...jedem što mogu , nikad nisam gladna...
jutros jedno jaje umutila , ubacila kašiku izmrvljenog president mladog sira i jedan sitno sjeckani šeri paradjz...ispekla u tavici bez ulja ...stavila u tanjur i posula rukolom... uz trokutić Dukan hlheba najela se [sm=smiley36.gif]...
oko 12 me čeka domaća supica...sebi sam poseban dio odvojila bez fidalina...samo sam si isjeckala malo piletine da bude zasitna...uz torkutić Dukan hljeba...
za večeru ću neko ppovrće s piletinom...

i obavezna multivitaminska tabletica...nekad popijem cijelu a nekad tj ee samo pola

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (24.1.2018 13:44:42)

Samo da mahnem, ne stignem se javiti, tu sam jos uvijek, drzim se [sm=jezicek.gif] vidjet cemo kako ce ici ovaj put.

LieToMe RR -> RE: Mršajmo zajedno ! (25.1.2018 15:37:25)

Ja samo da javim da ide sve po planu i programu, mada sam juce smazala 3 palacinka (do duse sa domacim dzemom [sm=smiley36.gif]) ali na vagi iznenadjujuce jutros minus.
Instalirah i neku aplikaciju za vodu, reko tek toliko da vidim kako pratim ono 2 litre dnevno...e kad se instalira aplikacija unese se koliko ima kg i izbaci koliko je idealno vode da se popije na tu kg, dnevno naravno.
Ispade da trebam popiti nesto vise od 3 litra [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Za sad mi nedostaje litar i po do kraja dana [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] naguracu nekako, taman piskila svako pola sata [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Visnja RR -> RE: Mršajmo zajedno ! (25.1.2018 16:30:52)

e čuj tri palačinke [sm=smiley36.gif] pa mogla si bar samo jednu ono da te ah prođe .... [sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif]

nudzejma -> RE: Mršajmo zajedno ! (25.1.2018 18:37:41)

Jao zeneeee....Ne znam sta mi se desilo...Od sinoc imam proliv,grceve u stomaku.Sad su me svi oko mene napali kako je to posljedica ove dijete😣Jest da se malo previse jede hrana koja ubrzava peristaltiku😕Danas sam jedva izdrzala na poslu....Cak me poceo boliti zadnji dio debelog crijeva,kao da imam hemoroide😭😭Morat cu izgleda prekinuti ovaj izazov....
Jel' se vama nesto slicno desavalo?
U ponedjeljak sam jela kupus za rucak,u utorak lecu,u srijedu za dorucak pojela pahuljice i od tada su krenuli problemi....

Visnja RR -> RE: Mršajmo zajedno ! (25.1.2018 19:15:18)

hara stomačni virus u gradu...
pričekaj da te sve prođe pa nastavi....

M.A.M. -> RE: Mršajmo zajedno ! (25.1.2018 20:59:14)

Da se i ja prijavim...

Dorucak: Omlet sa povrcem

Rucak: Supa,dinstano povrce i solja jogurta

Vecera: Supa i gljive

Idemo dalje [sm=bravo.gif]

azra I ADI -> RE: Mršajmo zajedno ! (26.1.2018 8:26:19)

Evo i mene i nadam se da će nam se i dio stare ekipe pridružiti! Trenutno stanje 60 kg, cilj je nekih 55-56..Nisam baš motivisana, ali pokušat ću. Najgore je što nemam vremena za vježbice. Pozz [sm=smiley31.gif]

vedada -> RE: Mršajmo zajedno ! (26.1.2018 8:33:14)

i ja sam tu. Smanjila sam malo hranu, stim da naravno opet veceram-kradem. Nisam ni kilu smrsala, al nekako se salo oko stomaka smanjilo, jel moguće. Da sam makar kilu, nisam ni to.

LieToMe RR -> RE: Mršajmo zajedno ! (26.1.2018 8:33:59)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

e čuj tri palačinke [sm=smiley36.gif] pa mogla si bar samo jednu ono da te ah prođe .... [sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif]

nisam mogla znas mene [sm=smiley36.gif] ja i tanjir oblizem ako mi marmelada iscuri [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
sad za sad dobro stojim, gledam da prepejsacim na pauzi bar 2-3 km za pola sata, tako da ako me vidite sa slusalicama kako letam ko luda mara ne zapitkujte nista [sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Mršajmo zajedno ! (26.1.2018 8:48:11)

IZVORNA PORUKA: vedada

i ja sam tu. Smanjila sam malo hranu, stim da naravno opet veceram-kradem. Nisam ni kilu smrsala, al nekako se salo oko stomaka smanjilo, jel moguće. Da sam makar kilu, nisam ni to.

moguce je, ne moras ni kg izgubiti ali mozes cm oko struka ili negdje drugo. ja sam tako prosle godine kad je N prestala dojiti, nisam sta puno kg zijanila ali vidnije sam mrsavija, izgubi se visak vode i masnih naslaga.

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (28.1.2018 19:48:08)

IZVORNA PORUKA: azra I ADI

Evo i mene i nadam se da će nam se i dio stare ekipe pridružiti! Trenutno stanje 60 kg, cilj je nekih 55-56..Nisam baš motivisana, ali pokušat ću. Najgore je što nemam vremena za vježbice. Pozz [sm=smiley31.gif]

[sm=bravo.gif] dobro nam dosla.

Od sutra se nadam da cu imati vise vremena za organizovanje jelovnika, vec sam pisala tu i tamo sta bih mogla pripremati, tako da si olaksam i da imam uvijek spremno za obroke. Ovu sedmicu sam cini mi se nako bila, malo sam se drzala pravila, malo nisam i tako, nista to ne fercera kod mene dok ja to na papir ne prenesem.

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (28.1.2018 19:52:23)

IZVORNA PORUKA: nudzejma

Jao zeneeee....Ne znam sta mi se desilo...Od sinoc imam proliv,grceve u stomaku.Sad su me svi oko mene napali kako je to posljedica ove dijete😣Jest da se malo previse jede hrana koja ubrzava peristaltiku😕Danas sam jedva izdrzala na poslu....Cak me poceo boliti zadnji dio debelog crijeva,kao da imam hemoroide😭😭Morat cu izgleda prekinuti ovaj izazov....
Jel'' se vama nesto slicno desavalo?
U ponedjeljak sam jela kupus za rucak,u utorak lecu,u srijedu za dorucak pojela pahuljice i od tada su krenuli problemi....

Koliko se sjecam leca ti je u familiji sa grahom, ako imas teskoca sa varenjem graha onda ces imati i probleme sa lecom a inace leca ti nije nikako dijetalna hrana.

Visnja RR -> RE: Mršajmo zajedno ! (28.1.2018 19:58:04)

i ja sam još tu [sm=smiley36.gif]

sutra ću se vagati ... ako vaga radi [sm=smiley36.gif] pa ću onda praviti kontrolu svakog ponedjeljka...

uglavnom ja sam na nekom 16 danu ove ishrane i za sada sve ide po planu... moguće da sam izgubila neki kilogram dva ... ne zatežu prejako farmerke a i sise mi ne kipe iz grudnjaka .. [sm=smiley36.gif] kod mene je ovo dugoročni način ishrane

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (28.1.2018 20:29:19)

Kupila sam si za proljeca neku kao jaknicu/sako, broj manji od onog sto mi sad moze, zateze bas fino ako zakopcam, raskopcano nije lose, eto mi malo motivacije [sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif] (jer mi vise one male stvari u ormaru nisu motivacija nikako [sm=smiley36.gif])

Visnja RR -> RE: Mršajmo zajedno ! (30.1.2018 9:22:49)

gdje ste se sakrile ? Brljate a? [sm=smiley36.gif]

ja evo pravim speltin hljeb za MM i Dukanov za sebe ...

sve ide po planu...još uvijek se ne izvagah [sm=smiley36.gif]

danas mi je dan meso plus povrće...al nisam nešto maštovita ...na kraju mi se to svede na trokutić Dukan hljba , malo piletine i salata od paradjza i rukole (ručak) a danas imam neke sastanke pa ću jače doručkovati i rano večerati... ručak će mi biti par nessica [sm=smiley36.gif]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (31.1.2018 9:10:52)

Ja sam sinoc uz kahvu kod mojih pojela keksic i to je to od mog brljanja, za sad super ide, ima minusa [sm=zz_bounce.gif]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (31.1.2018 22:55:22)

ja svratila da malo uzmem motivacije a niko ni habera, dobro, dobro [sm=jezicek.gif]

Visnja RR -> RE: Mršajmo zajedno ! (31.1.2018 23:54:10)

Oj nisam stigla danas ni da jedem....

pojela sam bukvalno dva trokutića dukan hljeba i čašu jogurta i popila tri kafe ...

LieToMe RR -> RE: Mršajmo zajedno ! (1.2.2018 8:08:51)

Jutroooooo
Ja se dobro drzim (jos uvijek pojedem slatko s vremena na vrijeme) ali nije to nista strasno i nista sto umanjuje moju namjeru.
Pijem puno vode, ujutru limunada.
Dosla na posao,zavucem ruku u ladicu kad jos jedan ness. Nekako mi zao to mi je ujutru vrijeme za mene ja i onako slabo pijem kafe, ako ne idem vani ili niko ne dodje ja je u danu ni ne popijem.
Sta mi je bolje da izbacim skroz ili da uzmem onu crnu u kesicama...ili na caj da se prestelim. Falice mi nekako taj jutarnji ritual kafe na miru uz prelistavanje poste na poslu.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  341 342 [343] 344 345   Sljedeća stranica >   >>