RE: Mršajmo zajedno ! (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Mršavljenje

Poruka

real mama -> RE: Mršajmo zajedno ! (5.2.2015 9:22:14)

Pozdrav i od mene. Juce dan prosao po pravilima. Nisam nista konkretno vecerala ali sam pomalo grickala kokice, bademe, narandzu, red cokolade tako da je prava vecera izostala da ne pretjeram.
Sad pijem zeleni caj, imam kiflu sa puterom i jogurt za dorucak, narandzu za uzinu a za rucak nesto iz okolnih ascinica. Cini mi se ako vikend izguram u planiranom rezimu da sam prebrodila krizu i da se necu vracati starim, ruznim navikama.

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (5.2.2015 10:18:19)

Jutric,

Juce je sve islo po planu, nadam se i danas da ce.
Jutros me vaga obradovala, vidjela sam jedan broj manje [sm=smiley1.gif]

Amela ja sam u sedmici uvijek imala 1-2 slatka dana i tad sam jela neki kolac, cokoladu ma bilo sta sto pozelis, ali ujutro, jer je tad metabolizam najbrzi i taj slatki dan mi nikad nije poremetio mrsanje vec me je jos vise motivisao.

boombar -> RE: Mršajmo zajedno ! (5.2.2015 11:24:35)

Pozdravljam vas mrsavice moje!
Danas na mom meniu cetvrtina somuna sa abc-om za dorucak i kapucino. Uzina mandarine, rucak sirnica, vecera supa ili jogurt. Vodu locem ko kamila[sm=smiley36.gif] Valjda bude nesto od mene

azra I ADI -> RE: Mršajmo zajedno ! (5.2.2015 11:41:46)

Pozdrav ženice, ja doručkovala bananu, uskoro će još jedna kafica, za ručak je sarma-ostalo od juče[sm=smiley36.gif] a za večeru još nisam isplanirala. Juče sam bila dobra, meni je najvažnije da naveče ne zabrljam, tad me najviše uhvati kriza. Uživajte...

Daliyah92 -> RE: Mršajmo zajedno ! (5.2.2015 17:21:16)

Ja sam juce malo brljala navece, sa malo cipsa, ali sam u toku dana bila ok.
Danas sam takodje brljala sa slatkim ali do 15-16h.
Dorucak je bila pasteta od tune, a rucak nesto slicno bureku [sm=smiley36.gif]
Nisam pretjerala, tako da se nadam da ce i sutra biti mali minus (vazem se svaki dan).
Vecerati necu, osim sto cu mozda popiti malo jogurta.

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (6.2.2015 13:13:14)

Hi zenice,

Kako je prosao dan, kod mene ok, samo sto sam dvije porcije rucka pojela, bas mi se svidio [sm=smiley36.gif] tako da jutros vaga nije makla [sm=smiley36.gif]

Samo da podsjetim da budete fine preko vikenda jer je u ponedeljak vaganje [sm=bravo.gif]

Gdje nam je Edita [sm=zmeden.gif] ne javlja se....a minie, jeli to odustala [sm=zmeden.gif]

Edita1989 -> RE: Mršajmo zajedno ! (6.2.2015 14:20:03)

Dancic...nemam vremena da se javljam, došla mi sestra, pa ovih prvih dana ssvi dolaze da se pozdrave.ja ne brljam plaho[sm=smiley36.gif], nemam vremena ni da mislim Šta jedem. .

azra I ADI -> RE: Mršajmo zajedno ! (6.2.2015 14:29:46)

Ćao ženice, kod mene doručak-jabuka, ručak-krompiruša, a za večeru ću grah. Bitno je da se ne pretjeruje, ja već osjetim da ide na bolje..Jedva čekam ponedjeljak i vaganje. Pozdrav!

minie -> RE: Mršajmo zajedno ! (6.2.2015 21:11:48)

IZVORNA PORUKA: canim

Hi zenice,

Kako je prosao dan, kod mene ok, samo sto sam dvije porcije rucka pojela, bas mi se svidio [sm=smiley36.gif] tako da jutros vaga nije makla [sm=smiley36.gif]

Samo da podsjetim da budete fine preko vikenda jer je u ponedeljak vaganje [sm=bravo.gif]

Gdje nam je Edita [sm=zmeden.gif] ne javlja se....a minie, jeli to odustala [sm=zmeden.gif]

Nisam, nisam. Nego MM dosao [sm=smiley1.gif] pa smo uglavnom u pokretu i ne pazim plaho sta jedem, ali trosim ja te kalorije [sm=smiley36.gif] Moram samo vode vise piti. Vaganje u pinedeljak pa cemo vidjeti stanje.

azra I ADI -> RE: Mršajmo zajedno ! (7.2.2015 9:37:39)

Dobro jutro...Ja juče pretjerah, porcije su bile obilne i sad mi baš krivo! Sad ide kafice, pa banana, a danas nemam pojma šta ću praviti.Najbolje nešto što ne volim[sm=smiley36.gif]

Daliyah92 -> RE: Mršajmo zajedno ! (7.2.2015 12:25:51)

Dan [sm=smiley1.gif]
Ja se pazim da ne pretjerujem, ali evo juce i danas sam uzasno gladna [sm=zmeden.gif]
Iako sam jela nekoliko puta juce, citav dan sam osjecala glad, cak i nakon jela.
Mozda mi fali slatko [sm=smiley36.gif] Imala sam obicaj kekse jesti uz ness, a vec dva dana ih nema u kuci [sm=smiley36.gif]
Ne znam sto bi drugo moglo biti [sm=zmeden.gif] Ili mozda sto manje jedem pa mi sad dosla glad za sve ove dane [sm=smiley36.gif]
Uglavnom, ne idem u plus vec po malo u minus [sm=smiley1.gif]

idana1812 -> RE: Mršajmo zajedno ! (8.2.2015 20:46:39)

Dobro vece! Ne dajte se damice moje! Skupa mozemo stati u kraj ovim kilama. Pisete da ste brljale, nema veze, vikendom sebi priustite malo brljanja, ali zato radni dio sedmice po konac da se zna sta se jede [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]. Ja pokusavam da ne pretjerujem, ali sebi dam oduska. Ja jos nisam pocela s nekim striktnijim vjezbanjem, osim zumbe jednom sedmicno, ali i to moram podebljati jer valja zatezati tijelo....Radujem se sutrasnjem vaganju, ako bude pola kile manje bit ce super!!

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (8.2.2015 21:15:20)

Vece zenice,

Ja maksuz svratila da vas podsjetim sutra ponedeljak i vaganje [sm=bravo.gif]

Prijavljujte minuseve ili pluseve [sm=bravo.gif]

Daliyah92 -> RE: Mršajmo zajedno ! (8.2.2015 21:41:09)

Ja cu sa vjezbama poceti ako Bog da kad smrsam bar nekoliko kila.
Mozda pocenem sa trcanjem... mada mi se neda nikako [sm=smiley36.gif]
Zumba mi izgleda super za mrsavljenje. Iako ja licno ne bih isla na zumbu iz nekih razloga. Ali ovako kad gledam super je.
Pleses i zabavljas se a mrsavis [sm=smiley36.gif]

idana1812 -> RE: Mršajmo zajedno ! (8.2.2015 22:46:21)

IZVORNA PORUKA: Daliyah92

Ja cu sa vjezbama poceti ako Bog da kad smrsam bar nekoliko kila.
Mozda pocenem sa trcanjem... mada mi se neda nikako [sm=smiley36.gif]
Zumba mi izgleda super za mrsavljenje. Iako ja licno ne bih isla na zumbu iz nekih razloga. Ali ovako kad gledam super je.
Pleses i zabavljas se a mrsavis [sm=smiley36.gif]

Ne moras nigdje ici. Nadji na youtube neki video sa instruktorom. U pocetku ces biti jako nekordinirana, ali ces nakon 3 ponavljanja nauciti korake. Dosta se znoji ako se zadas da radis i misici se pocnu zatezati..Probaj, neces se pokajati.

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (8.2.2015 22:51:34)

slazem se sa idanom na yt bas ima dosta videa za vjezbanje, ko ima volje moze fino vjezbati i u kucnoj atmosferi, da meni nije mrsko i ja bih vjezbala [sm=jezicek.gif] [sm=smiley36.gif]

amrara -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.2.2015 7:45:53)

Pozz zene

Mene su trudnoce unistile. 181 visoka i bila nekad 75 teska. zgledala predivno. Sada nakon dvije trudnoce imam 95 kg. Stariji djecak 2 godina, djevojcica sutra puni 2 mjeseca. Dojim je i uzasno sam gladna. Zanimaju me vasa iskustva, koliko bi neke dijete ili jaca fizicka aktivnost utjecale da mlijeko. Ja zaista zelim da smrsam. Barem na 80 ako ne mogu na 75. To je 20 kg.

azra I ADI -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.2.2015 7:49:46)

Jutro...Kod mene jutros 58, znači 1 kg manje.Ja se nešto juče nasikirala, tako da nam svima želim da budemo prije svega zdrave, a kilice će plako otići.
Sretno amrara,sve se može kad se hoće.

idana1812 -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.2.2015 7:54:40)

Dobro jutro! Draga Amrara, sve te razumijem oko trudnicke tezine,ali ja ti iskreno sad ne bih savjetovala dijetu. Ja ako dojenjem i vježbanjem nakon trudnoće u prvoj godini djetetova zivota ne skinem koliko očekujem onda krećem na dijetu. Za sada ti preporučujem vježbe, te manje, češće obroke. Izbjegavaj grickalice.

Vagala sam se. -0.5kg.

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.2.2015 10:23:32)

Jutric,

Jutros -900 gr, bilo bi vjerovatno 1kg da nisam juce jela ustipke i parce torte [sm=smiley36.gif] i ja sam nasla slatki dan ubaciti dan prije vaganja, ali dobro je.

amrara, neki dijetalni rezim ti se nikako ne preporucuje dok beba intezivno doji, dakle do nekih 6 mj minimalno, a isto tako intezivno vjezbanje se ne preporucuje u toku dojenja, jer se oslobadja neki hormon necega, sto ima efekta na kvalitet mlijeka, vise se ne sjecam detaljno o cemu se radi ali znam da sam istrazivala na tu temu jer su i meni smetale kile nakon poroda.

Koriguj ishranu, ubaci 5 zdravih mini obroka na svaka 3-4h, u toku dana gledaj da popijes 3l vode, lagane setnje i polako ce ici kilice, bilo sta ozbiljnije od ovoga ti se ne preporucuje.

Daliyah92 -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.2.2015 12:42:35)

[sm=bravo.gif] za minuse

Kod mene -600, sad imam 59,8.

Ma to za zumbu, u pravu ste, mogu i u kuci, ali ne bi to bilo bas zabavno kad bi sama bila.
Mada je ipak interesantnije puno od nekih vjezbi.
Kako god, nesto moram, i trazicu da bude koliko-toliko efikasno a ne pretesko,
30DS od Jillian mi je bilo super, ali nisam ih zavrsila.
Dosla do treceg levela a njega nisam nasla nigdje, pa morat cu bolje potraziti pa da ga skinem

idana1812 -> RE: Mršajmo zajedno ! (10.2.2015 8:31:46)

Dobro jutro! Ja u bolovima od upale misica. Sinoc sam odradila ozbiljniji trening sama kod kuce i misici su mi se na rukama upalili. Sve nesto kontam pravila sam pauzu nekih mjesec dana jer sam bila i bolesna, pa smo se selili, ali da me ovako uhvati nisam mogla ni pomisliti...

Edita1989 -> RE: Mršajmo zajedno ! (10.2.2015 12:47:22)

Dancic. ..kod mene -100 g[sm=smiley36.gif]nisam se pridržavala ničega, ove sedmice je bila trka-frka, dobro je da nema +..od danas ću biti aktivnija na temi..bravo za minise, za pohvalu ste ženice[sm=bravo.gif]

real mama -> RE: Mršajmo zajedno ! (10.2.2015 13:39:41)

Ne stigoh se juce javiti. Kod mene je toliko stresa i sekiracije bilo u prosloj sedmici da nisam ni jela kako treba. Za malo vise od dvije sedmice sam laksa 4 kg, jednostavno sam se topila. Nisam uzivala u svom mrsanju i cak ga i ne primjecujem pored svega sto mi prelazi preko glave. Ali hvala Bogu nije zivot i nije zdravlje u pitanju.

azra I ADI -> RE: Mršajmo zajedno ! (10.2.2015 14:15:37)

I kod mene je nešto slično, tako da ni ja ne znam šta ni kako jedem, vidim da sam lakša, ali kao što ti kažeš, nisam na to ponosna, voljela bih da se moram malo namučiti oko mršanja, nego ovako. Ja moram na pretrage, da je bar ovaj put samo stres! Pozz...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  309 310 [311] 312 313   Sljedeća stranica >   >>