RE: Mršajmo zajedno ! (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Mršavljenje

Poruka

sretna_mama -> RE: Mršajmo zajedno ! (3.4.2012 13:09:26)

IZVORNA PORUKA: zaha

kod mene dorucak:cijedjena narandza,kafica i banana
rucak:dobar
vecera:nekad da, nekad ne...
vocka koja,izmedju obroka,od grickalica samo kokice,od slatkisa cesto veoma kolac ili neki keks/cokoladica
sokovi nista[sm=smiley1.gif]
kad se ovog pridrzavam i uspjevam smrsati,a kod mene ne prolaze cesci obroci,jer nemam kontrolu,to bi bili uvijek cesti a obilni obroci[sm=smiley36.gif]

sretna_mama -> RE: Mršajmo zajedno ! (3.4.2012 13:09:56)

Toga se i bojim..ti obroci češći..bojim se da bi me dokusurili..

Lady26 -> RE: Mršajmo zajedno ! (3.4.2012 13:22:50)

IZVORNA PORUKA: sretna_mama

Toga se i bojim..ti obroci češći..bojim se da bi me dokusurili..

Zasto ce....odredis koliko ces pojesti i ne dosipas [sm=smiley1.gif]
Npr dorucak kriska hljeba i namaz, pa uzina jedna vockica, pa kafa, rucak recimo 2 kutljace ili sta vec+kriska hljeba, uzina nesto [sm=smiley36.gif], vecera nesto lagano, pahuljice, pura i sl....
Ovo lupam samo [sm=smiley1.gif]

Lady26 -> RE: Mršajmo zajedno ! (3.4.2012 13:28:17)

IZVORNA PORUKA: canim

3-6 obroka dnevno u razmaku od 3-4h, slijedecim redosljedom (prvi obrok obavezno dorucak!)

1 obrok = DORUCAK - npr 1 kriska hljeba (bolje neki integralni) uz to jaje, sir, salata, po zelji kascica meda ili slicno, ili ako neko jede pahuljice za dorucak onda pahuljice i slicno

2 obrok = UZINA - Neko voce plus po zelji casa jogurt / kafa

3 obrok = RUCAK - Pola porcije ili malo vise od pola porcije pripremljenog rucka, po zelji jogurt, ako ima prilog od krompira/rize izbjegavati hljeb a ako je nesto tecno kao neka corbice i slicno onda 1 kriska hljeba max

4 obrok = UZINA - Neko voce, po zelji jogurt / kafa

5 obrok = VECERA - Ostatak rucka po mogucnosti bez hljeba, po zelji jogurt

6 obrok = UZINA - Voce, po zelji jogurt / kafa

- 2-3 L vode za dojilje ili 1-3 L vode za nedojilje
- 1 sedmicno neki kolac/komad torte/baklave ili slicno ali pojesti u vremenu nekog obroka, recimo vecere ili medjuobroka.
- Za one ovisnike o slatkom samo ova prva sedmica dozvoljeno 1 kocka cokolade uz jutarnju kafu, slijedeca sedmica svaki 2 dan kockica cokoladice.
- Svi oni koji budu imali manje od 3 obroka dnevno bit ce diskvalifikovani osim s nekim velikim opravdanjem! [sm=jezicek.gif]
- Pozeljno se je kretati sto vise ili se baviti nekom fizickom aktivnosti ali nije neophodno.
- Za one koji nevole da veceraju, neka onda recimo pojedu tanjiric supice ili 2-3 kascice ostatka rucka i slicno.

Evo sretna_mama post od Canim [sm=smiley1.gif]

sweet insanity -> RE: Mršajmo zajedno ! (3.4.2012 13:29:06)

Ja doruckovala 2 jajeta sa crvenim lukom[sm=smiley36.gif] I zalila cokoladom. Stvarno cu se popravitim nego bila tetka iz Au pa donijela brdo njakih milki i onih schogotten, ne mogu odolit. Od sutra idem na popravni[sm=smiley36.gif]

sretna_mama -> RE: Mršajmo zajedno ! (3.4.2012 13:36:27)

IZVORNA PORUKA: Lady26

IZVORNA PORUKA: canim

3-6 obroka dnevno u razmaku od 3-4h, slijedecim redosljedom (prvi obrok obavezno dorucak!)

1 obrok = DORUCAK - npr 1 kriska hljeba (bolje neki integralni) uz to jaje, sir, salata, po zelji kascica meda ili slicno, ili ako neko jede pahuljice za dorucak onda pahuljice i slicno

2 obrok = UZINA - Neko voce plus po zelji casa jogurt / kafa

3 obrok = RUCAK - Pola porcije ili malo vise od pola porcije pripremljenog rucka, po zelji jogurt, ako ima prilog od krompira/rize izbjegavati hljeb a ako je nesto tecno kao neka corbice i slicno onda 1 kriska hljeba max

4 obrok = UZINA - Neko voce, po zelji jogurt / kafa

5 obrok = VECERA - Ostatak rucka po mogucnosti bez hljeba, po zelji jogurt

6 obrok = UZINA - Voce, po zelji jogurt / kafa

- 2-3 L vode za dojilje ili 1-3 L vode za nedojilje
- 1 sedmicno neki kolac/komad torte/baklave ili slicno ali pojesti u vremenu nekog obroka, recimo vecere ili medjuobroka.
- Za one ovisnike o slatkom samo ova prva sedmica dozvoljeno 1 kocka cokolade uz jutarnju kafu, slijedeca sedmica svaki 2 dan kockica cokoladice.
- Svi oni koji budu imali manje od 3 obroka dnevno bit ce diskvalifikovani osim s nekim velikim opravdanjem! [sm=jezicek.gif]
- Pozeljno se je kretati sto vise ili se baviti nekom fizickom aktivnosti ali nije neophodno.
- Za one koji nevole da veceraju, neka onda recimo pojedu tanjiric supice ili 2-3 kascice ostatka rucka i slicno.

Evo sretna_mama post od Canim [sm=smiley1.gif]

SVE vas grlim najviše..
Hvala vam..i čuvajte mi fige..

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (3.4.2012 15:07:06)

kod mene danas za dorucak banana i sok od narandze,ness 2 u 1

poslije sam rucala...ja kada rucam,stavim sebi u tanjir i ne dodajem vise,pojedem to koliko sam odredila i jedem puno salate sa limunom

Lady26 -> RE: Mršajmo zajedno ! (3.4.2012 15:09:20)

IZVORNA PORUKA: sretna_mama

SVE vas grlim najviše..
Hvala vam..i čuvajte mi fige..

Drzimo palceve da uspijes i potpuna smo podrska [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Samo laganini, ne moze preko noci - probala sam i ne ide, pa mi vjeruj na rijec [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (3.4.2012 15:42:57)

Meni danas 2 pune sedmice[sm=bravo.gif]

sretna_mama -> RE: Mršajmo zajedno ! (3.4.2012 17:40:55)

Hvala puno svima..[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Žrtva je ovo velika :-D..

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (4.4.2012 13:44:00)

Samo da mahnem mojim zenicama,

Ja sub. ned. pon. uto. nemam pojma sta sam ni kad sam jela [sm=smiley29.gif] sve nesto usput i ne redovno, tako da opet uvodim red, jer nema smisla vise, nisam se vagala od pon. ne smijem [sm=jezicek.gif]

Danas na meniju

D: 2 komadice zeljanika, malo sira,salate, jogurta i malkice meda na somunu
U: 2 jabuke i kafa sa secerom
R: Tuna salata s jorgurtom i integralnom kiflom.
U: ne znam hocu li imati vremena ali gledat cu da pojedem neku vocku
V: vjerovatno neka supica
I jos negdje cu ubaciti jednu kaficu i to bi trebalo biti to za danas.

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (4.4.2012 13:51:04)

Kod mene jutros za dorucak Activia light od jagode i kafa,za rucak ne znam sta bih,nista mi se ne jede[sm=smiley19.gif]

SdZ -> RE: Mršajmo zajedno ! (4.4.2012 14:13:59)

Ja sam dva dana super bila. Bez slatkisa, manje jela. I danas zeznem samu sebe. Pojedem slatkis neki. [sm=smiley13.gif][sm=hudicek1.gif] A hajd' od sutra opet nanovo.

sweet insanity -> RE: Mršajmo zajedno ! (4.4.2012 14:49:08)

Kod mene ovako :)

D: pola tanjira njoki sa vrhnjem
U: 2 jabuke
R: tek cu da pravim-spinat i fasirana snicla
v: Riza integralna s akukuruzom i piletinom

S obzirom da ja ne zelim puno da skinem, ostavila sam si malo jace obroke ali u manjim kolicinama i sa sto manje slatkisa. No meni rodjus u petak pa cu sigurno po torti udarit al ajde, to se ne pika[sm=smiley36.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (4.4.2012 19:45:51)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Lady26 -> RE: Mršajmo zajedno ! (4.4.2012 20:00:07)

Ja ti pisala, cekam pp sa vjezbicama [sm=smiley4.gif][sm=smiley4.gif], tj linkovima....

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (4.4.2012 21:56:18)

Lady26 -> RE: Mršajmo zajedno ! (4.4.2012 21:59:44)

IZVORNA PORUKA: Lady26

IZVORNA PORUKA: Iman83

Ja sam danas 45 minuta aktivno vježbala...i pravo se dobro osjećam.[sm=sloncek.gif]

Napravila sebi na youtube playlist s 4 različite vrste vježbi(aerobik, zumba, vježbe za stražnjicu i trbušnjake) i planiram tako kad god uhvatim vremena, ili barem 3 puta sedmično.

Hajde sarni na pp vjezbice, moze?
Imam ab master, imam s.biciklo ali mi se ne da...radije bih plesala [sm=smiley36.gif]

Efo [sm=smiley36.gif] - coro [sm=smiley31.gif]

enči80 -> RE: Mršajmo zajedno ! (4.4.2012 21:59:49)

Ja sam danas isto totalno zabrljala[sm=smiley19.gif].Ne želim ni nabrojati šta sam pojela ali pošto vidim da nisam jedina malo mi je lakše.[sm=smiley36.gif]

vjestica -> RE: Mršajmo zajedno ! (4.4.2012 22:01:31)

ja se slatkiša ne mogu odreći nikako [sm=smiley13.gif]
juče sam u trenucima krize pojela cijelu čokoladu za kuhanje [sm=smiley5.gif]

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (4.4.2012 22:03:56)

kod mene ovako

dorucak:activia light,kafa

rucak:3 komada pizze(da ne bude zabune,mala je pizza u pitanju)[sm=smiley36.gif]

vecera:musli plocica i kapucino 2 u 1

Selminja -> RE: Mršajmo zajedno ! (4.4.2012 22:08:24)

Evo još jedne zabrljotine [sm=jezicek.gif]
Danas popodne pojela 2 reda Eurobloka, i poslije rucka jedan kolač, nisam se mogla suzdržati [sm=smiley14.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (4.4.2012 22:08:30)

Lady26 -> RE: Mršajmo zajedno ! (4.4.2012 22:09:40)

Nije hitno, da sam toliko poletna ne bi mi biciklo skupljalo prasinu a AB master bio ispod kreveta sklopljen... [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (4.4.2012 22:21:03)

Ja ne smijem ni napisati sta sam sve slatko pojela u pon i uto [sm=smiley36.gif] ispucala sam svoja 2 slatka dana u sedmici, sad moram cekati drugu sedmicu da opet jedem nesto slatko [sm=jezicek.gif] jedva cekam [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>