RE: Mršajmo zajedno ! (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Mršavljenje

Poruka

Hannica -> RE: Mršajmo zajedno ! (4.11.2013 9:28:27)

Ja sam jucer pocela smanjivati slatkise,ujutro sam pojela coko smoki i to je bilo to. Ponosna sam ma sebe. U toku dana sam pojela krusku ii jabuku umjesto cokolade.

Hannica -> RE: Mršajmo zajedno ! (4.11.2013 9:32:27)

Meni dorucak uopste ne ubrzava metabolizam,ja ako doruckujem cijeli dan sam gladna i samo jedem,sta god mi do ruke dodje.
Jutros sam pocela sa limunom i toplom vodom.

ena23 -> RE: Mršajmo zajedno ! (4.11.2013 9:34:34)

ako toliko volis slatko evo jedan prijedlog\: u blenderu sameljes 300gr badema, 300gr hurmi (bez kospi), malo meda.. mozess smjesi dodati i malo suhih smokvi ili drugih orasastih plodova, razmazes je na tevsiju, stavis u frizxider da se ohladi i onda izrezes na stapice (kao cokoladice). umjesto tog fabricki preradjenog slatka jedes ove stapice. hem puno zdravije hem nema dodataka. hem ce te mnogo vse zasititi.

Hannica -> RE: Mršajmo zajedno ! (4.11.2013 9:41:33)

Zvuci ukusno,ali nemam blendera.[sm=smiley13.gif]

ena23 -> RE: Mršajmo zajedno ! (4.11.2013 9:56:50)

uvali se nekome ko ima [sm=jezicek.gif] ha ja, mami, svekiju, seki, drugarici. usput i njima ostavis dva stapica [sm=smiley36.gif]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (4.11.2013 9:58:14)

Meni je dorucak glavni obrok dana, ako jedem fino za dorucak ostale obroke cu sigurno manje pojesti.

Ena zapade mi za oko taj kikiriki puter, to ti je kalorijska bomba.

ena23 -> RE: Mršajmo zajedno ! (4.11.2013 10:02:05)

IZVORNA PORUKA: canim

Meni je dorucak glavni obrok dana, ako jedem fino za dorucak ostale obroke cu sigurno manje pojesti.

Ena zapade mi u oko taj kikiriki puter, to ti je kalorijska bomba.

pa i nema toliko kalorija. po sniti (serviranju) 80. a ima dosta proteina, bar tako pise na njemu, pise i gramaza ali se ne kontam u to

MicoTico -> RE: Mršajmo zajedno ! (4.11.2013 10:37:53)

IZVORNA PORUKA: Hannica

Meni dorucak uopste ne ubrzava metabolizam,ja ako doruckujem cijeli dan sam gladna i samo jedem,sta god mi do ruke dodje.
Jutros sam pocela sa limunom i toplom vodom.

I ja , ali to ne znači da ti ne ubrzava metabolizam. Ja kad rano doručkujem, odmah po ustajanju, cijeli dan jedem, ali se nikad ne prejedem, sve pomalo, što je najbolja varijanta za mršavljenje.
Ono što je još bitnije da to stalno grickanje podrazumjeva zdrave namirnice i nema straha za liniju.

MicoTico -> RE: Mršajmo zajedno ! (4.11.2013 10:41:38)

I da moj jelvnik za dana:
- 2 čaše odstajale vode
- 2 mandarine
- pola komada pilećeg bijelog sa roštilja i 1 kuhani krompir + kupus salata

popila sam i jednu kafu i čaj od koprive.

Za ručak ću grah sa zel. salatom bez hljeba i predveče jogurt.
Flašica vode je pored mene[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Pijuckam pomalo.

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (4.11.2013 10:48:39)

[Sadržaj poruke je obrisan]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (4.11.2013 10:54:40)

IZVORNA PORUKA: ena23

IZVORNA PORUKA: canim

Ena zapade mi u oko taj kikiriki puter, to ti je kalorijska bomba.

pa i nema toliko kalorija. po sniti (serviranju) 80. a ima dosta proteina, bar tako pise na njemu, pise i gramaza ali se ne kontam u to

Kod tebe to neka light verzija

Evo tablice kalorija.
http://www.priroda-leci-sve.com/tablica-kalorija.htm

Kiriki puter 600 kalorija

Hannica -> RE: Mršajmo zajedno ! (4.11.2013 10:59:57)

Ima logike to sto vi pricate,ali ja ne zelim da se odupirem stalno,zelim da nisam gladna,ne mogu se uvijek odupirati i misliti o hrani.[sm=smiley36.gif]

Daliyah92 -> RE: Mršajmo zajedno ! (6.11.2013 22:58:30)

Evo da se i ja malo javim, vidim da ste se raspisale ovih dana.

U pon. sam pocela opet sa mrsanjem pa vidjecu do kad cu.

Neko je spominjao da ima 8kg za skinuti, ja sam toliko skinula za par mjeseci, isla sam polahko.
Nije tesko kad imas volju.
neko rece kad ti dodje da nesto pojedes a ti popij vode. To je meni jako puno pomoglo, a i zapisivanje onog sto pojedem.

Koja je ono spominjala da joj je struk negdje oko 60cm? Ne kazem da je to premalo nego je to valjda savrsen struk za one malo vise zene,mislim vise od mene hahaha.
Ja sam juce uvukla stomak najvise sto mogu , [sm=smiley36.gif]
onoliko koliko bih i voljela da je, i kad sam izmjerila vidim 75cm. Ja mislim da bi moj struk tek sa 45kg bio nesto preko 60cm.
Jos sam ja sitnija. Ali mi je cudno jer stvarno ne izgledam debelo, eto nek reallove potvrdi [sm=smiley36.gif] ali mi metar bas previse pokazuje, mozda je riknuo
[sm=jezicek.gif]

ena23 -> RE: Mršajmo zajedno ! (6.11.2013 23:12:29)

Mene puva pms opasno i opasno me zove kuhinja... Rekoh vec, ja kad sam nervozna jedem ko izgladnjela kuja ... Daj mi boze snage da izdrIm. Do nove godine zelim da skinem osam kila, sto je 1kg sedmicno... P

ena23 -> RE: Mršajmo zajedno ! (6.11.2013 23:16:04)

Ima logike to sto vi pricate,ali ja ne zelim da se odupirem stalno,zelim da nisam gladna,ne mogu se uvijek odupirati i misliti o hrani.[sm=smiley36.gif]

Jesi li ti kada probala one neke lafo tablete sto ti se napusu u zeludcu pa imas osjecaj da si sit? Ti sa ovom svojom gladi me podsjecas na mene:) ja bi volila ovo probati jer i ja sam fakat glaaaaadnaaaaa :) meni jedna jabuka ili kruska nista ne znaci, ja i dalje budem gladna ko vuk. Sta vi ostale mislite o ovim preparatima?

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (6.11.2013 23:22:41)

Daliyah nisam ni ja sebi sa 83 kg izgledala debelo ali drugi nisu mislili tako hehehe [sm=jezicek.gif]

Ja se ne sjecam kad sam mjerila svoj struk, sad sam u [sm=hudicek1.gif] pa sam sva napuhana ali cu gledati da se izmjerim bas me zanima koliko imam viska.

Ena iskreno ja ne mislim nista o tim preparatima,licno ne volim nikakve dijetalne pripravke i nikad nisam nista od toga konzumirala niti planiram.

lala0606 -> RE: Mršajmo zajedno ! (6.11.2013 23:26:28)

probala je moja kolegica neke tablete, te sto pusu zelusac i kaze nista... kao napocetku djeluju ali to je kao vise psiha.... a sto pricate o jabukama i kruskama, ja cim pojedem jabuku umirem od gladi[sm=jezicek.gif]... od juce sam pocela smanjivati hranu.... moram definitivno odluciti da neposustajem[sm=zmeden.gif] evo pisem vam i umirem od gladi[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] u 7h sam pojela file oslica i to bez hljebaa evo do sad ogladnila, tipkam trazim zanimaciju samo da sta ne bih žđvaknula[sm=kava.gif]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (6.11.2013 23:30:05)

Lala najbolja nacin da izbjegnes kasne obroke je rano spavanje.[sm=jezicek.gif]

lala0606 -> RE: Mršajmo zajedno ! (6.11.2013 23:57:55)

ih kad bi mogla, jedva cekam mali da zaspe da sjednem i malo odmorim uz laptop.... a i valja sad gladan zaspat[sm=zmeden.gif] hehhehe joj ovo je grozno... jos maloprije muz me zeza jede namjerno kod mene i plus iz depa izvadi moju omiljenu milku da se pocastimo [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif].... tek sam pocela, mozda ce biti lakse nakon par dana[sm=zmeden.gif]

Lulu_08 -> RE: Mršajmo zajedno ! (7.11.2013 8:30:00)

Joj žene svako ima svoje ali ja bih poludjela kada bih morala planirati svaki zalogaj, dobro ja doduše nemam problem sa prekomjernim unosom nezdrave hrane tipa slatkiši, jedini problem je možda što ujutro prvo pijem kafu? Slatkiše volim ali ne u nekoj megalomanskoj količini. Razlog mog viška je manjak sporta u prethodnom periodu, kroz odrastanje sam se puno bavila sportom na takmičarskom nivou te sam "programirana" da trošim veći broj kalorija nego je to bio slučaj u poslednjih par godina. Sada kada imam 2 djece, radim, imam brdo obaveza te zbog njihovih zavrzlama, treninga i sl. mogu reći da trošim malo više ali tek uz zumbu vidim "pravu potrošnju" hehe. Elem, kilaža je i dalje 67, ali izgled se polako mijenja, butine se zatežu vidim, gornji dio stomaka je suzio se, došla na nekih 77cm (sa 85cm), donji stomak je još uvijek opušten, za njega treba više vremena očito (2cr uradili svoje). Ja ionako pijem dosta vode, popijem 1 ili 2 kafe dnevno (ness sa kašikicom meda i 2,8mm mlijeko) i 1 čaj (nana, kamilica, zeleni, mijenjam kako kada), sokove ne volim i ne pijem, pojedem neko voće na poslu (banana, jabuka, narandža i sl) a naveče ako jedem voće onda je to oko 6-7 mandarine, jer me one baš nekako osvježe u to vrijeme kada mi se počne spavati a još brdo obaveza imam hehe. Doručkujem na poslu oko 10 raznoliko ali pretežno uz to idu masline jer ih obožavam, a ručak je oko 5-6 standard priča uz malo hljeba.

Ja ne želim imati neku rigoroznu ishranu, to bi mene samo učinilo debljom sigurna sam, nego normala i aktivnost i super.

lala0606 -> RE: Mršajmo zajedno ! (7.11.2013 15:35:45)

eej da vas pitam, da li je iko probao one nestle zitarice-fitnes?[sm=zmeden.gif]

MicoTico -> RE: Mršajmo zajedno ! (7.11.2013 15:52:50)

IZVORNA PORUKA: lala0606

eej da vas pitam, da li je iko probao one nestle zitarice-fitnes?[sm=zmeden.gif]

Jedem ih ja ponekad, ali rijetko baš.
Ono ujutro uz malo mlijeka čim ustanem. Češće jedem najobičnije zobene pahuljice sa mlijekom ili jogurtim.

lala0606 -> RE: Mršajmo zajedno ! (7.11.2013 16:53:53)

ma joj ja ih kupila reko da probam umijesto nekog konkretnog obroka reko njih da pojedem....ali nesto su mi bas poslatke[sm=zmeden.gif]... moram da se pohvalim , sad sam imala neke goste i djecici pravila palacinke s nutelom , nisam ni jedan pojela ipak sam im odoljela[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ena23 -> RE: Mršajmo zajedno ! (8.11.2013 16:04:29)

i ja sam sinoc sebi uzela paket zitarica, u glavnom zoben epahuljice, imaju i grozdjice i neki orascici pomejsani unutra.. jutros doruckovala to sa ogurtom. ne da me zasitilo.. do 1 nisam izgladnila. tad sam pojela dva kuhana jajeta, krisku crnog hljeba, cveklu, paradajz, krastavicu, kasiku bjelog sira... veceras je na maniju supa od paradajza... laganini idemo u topljenje kilograma [sm=smiley1.gif]

hanabanana -> RE: Mršajmo zajedno ! (8.11.2013 19:55:48)

IZVORNA PORUKA: ena23

Jesi li ti kada probala one neke lafo tablete sto ti se napusu u zeludcu pa imas osjecaj da si sit? Ti sa ovom svojom gladi me podsjecas na mene:) ja bi volila ovo probati jer i ja sam fakat glaaaaadnaaaaa :) meni jedna jabuka ili kruska nista ne znaci, ja i dalje budem gladna ko vuk. Sta vi ostale mislite o ovim preparatima?

Ni slucajno tablete! Zeznut ces si samo stomak i zeludac.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  263 264 [265] 266 267   Sljedeća stranica >   >>