hanabanana -> RE: Mršajmo zajedno ! (15.9.2013 23:27:47)
|
IZVORNA PORUKA: hanabanana Ja se prijavljujem. Od veceras opet vjezbam. Radim pilates i pilates sa tegovima za ramena i ruke. Imam 69 kg i idem da 62. Ali nije toliko ni da skinem kilograme, zelim da mi broj 40 opet komotan, a ne da me stisce.[sm=smiley1.gif] Centimetri u mi bitniji od kilograma. Nadam se do za tri mjeseca da cu uspjeti, a ovo sto se prijavih dodje mi ko savjest.[sm=smiley36.gif] http://m.youtube.com/watch?v=LC7fg5jLkwo&feature=related http://m.youtube.com/watch?v=_WwK9lWwxnw&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3D_WwK9lWwxnw Evo mene nako dvadeset i pet dana. Situacija je sljedeća: vaga pokazuje 2-3 kg manje. Ja nemam onu super senzibilnu vagu što mjeri i prašinu i zrak, nego starinsku tako da ne mogu u gram reći.[sm=jezicek.gif] Medjutim, ono što vidim jeste da se promjene vide. Najbitnije osoba koja uvijek vidi sve je rekla: jesi ti to malo smršala. Ta osoba je moja mama, ako je ona vidjela, onda je to tako. Bez lažne skromnosti, na rukama i ramenima i ja vidim promjenu. Opet se ukazuju oni fini mišići. Za njih mogu zahvaliti dizanjem utega 15 minuta dnevno. Pilatesu mogu zahvaliti što konačno vidim nožne prste a da ne moram se nageti ili uvući stomak. Isto tako mogu bez srkleta nositi svoje omiljene farmerke. Suknje koje su mi bile knap, sad su mi taman. I najbitnije, moja ledja više ne vape za voltarenom ni kremom ni tabletama. što se tiče ishrane, ja nisam tip koji može držati dijete. U principu ne jedem slatko, ali da mi neko kaže ne smiješ jesti, ja bih odmah pojela milku od 200 grama. Ali pazim: recimo ne jedem sladoled svako veče, sada jedem svako drugo.[sm=jezicek.gif] Doručkujem, ručak lagano na poslu ( mladi sir, voće, sendvić sa sirom s kruhom u šnitama od cjelovitih žitarica, kefir, pileću salatu ), kući normalno ručam što je kuhano za porodicu. Popijem zeleni čaj u toku dana. Tečnosti svakako unosim dovoljno, i godinama pijem vodu. Ja sam zadovoljna, i idem dalje. Puno se bolje osjećam, imam više elana i energije, i zadovoljna sam onim što vidim u ogledalu. Sljedeće vaganje u oktobru.
|
|
|
|