|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  182 183 [184] 185 186   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Mršajmo zajedno !
21.12.2012 21:07:43   
lani
Neki vec znaju ali da ponovim da ja imam Hipotireozu (usporen rad stitaste zlezde) i Hasimoto, a pored toga i  povisen secer a i holesterol, pa po savetu endokrinologa i nutricioniste ja sam na ovoj dijeti:

DORUCAK:
- 1 manje parce hleba (50g)
- 30 g sunke, ili 45 g posnog sira, ili 45 g salame, ili 1/4 standardne kutije sardine, ili jedno jaje
- 2,5 dl mleka, ili 2 dl jogurta (kiselog mleka)

UZINA:
1 manja jabuka, ili breskva, ili narandza, ili saka sitnog voca (visnje,tresnje, maline, kupine - bez secera)

RUCAK:
- supa bez rezanaca, po volji
- 1 parce hleba (75 g)
- povrce 200 - 300 g, kao varivo ili kao salata
- nemasno meso 60 g
- ulje za pripremu jela, jedna cajna kasicica (5 g)
- 1 manja jabuka, ili breskva, ili narandza, ili saka sitnog voca (visnje,tresnje, maline, kupine - bez secera)

UZINA:
1 manja jabuka, ili breskva, ili narandza, ili saka sitnog voca (visnje,tresnje, maline, kupine - bez secera)

VECERA:
- 1 manje parce hleba (50g)
- povrce 200 - 300 g, kao varivo ili kao salata
- mrsavo meso 60 g, ili 90 g posnog kravljeg sira, ili 60 g sunke, ili 90 g salame, ili 1/2 kutije sardine, ili 1 jaje sa 45 g posnog sira
- 1 manja jabuka, ili breskva, ili narandza, ili saka sitnog voca (visnje,tresnje, maline, kupine - bez secera)

OBROK PRE SPAVANJA:
2,5 dl mleka, ili 2 dl jogurta (kiselog mleka)

Sve se mora meriti, nema odstupanja.
Pozeljno je da izmedju obroka prodje bar 3 h, ako si gladna, uzmi sledeci obrok, nemoj se izgladnjivati. Slatkisi i secer su apsolutno zabranjeni. I sto vise piti vode!!!!
Nadam se da sam pomogla user posted image

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 4576
22.12.2012 10:06:16   
MicoTico
Prvo da prijavim kg: kod mene opet isto, već sedmicama - 58. sad ne znam da li da plačem ili da se smijem: ne ide dole, ali ako ćemo pravo, ne ide i gore.

Lani, ova tvoja dijeta mi je skroz OK, nekako se ne čini da si ikada gladna. Jedino mi se ne sviđa vaganje namirnica. Ok kad si kod kuće, ali mi nešto smaranje da sve vagam, pa spremam na posao. Ujutru dok spremim malog za vrtić, pa razvezi do vrtića i veliku curu do škole, jedva se spremim da ličim na ljudsko bićeuser posted image

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu lani)
Neposredna veza do poruke: 4577
23.12.2012 14:20:12   
reallove
Kako ste zenice,sta se radi..ja opet brljam previse.od sutra abd cu poceti dijetu..

http://doznajemo.com/2012/12/23/httpdoznajemo-comp40683/

Vidite ovouser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 4578
23.12.2012 14:21:00   
mamaajna
pozdrav svima da se i ja tuspasim ovde,i ja bolujem od hipotireoze godinama,nabacila sam kilograme i sad radi zdravlja moram da ih brzo skinem.u zadnje 2 sedmice izgubila sam 2kg ali od prije dva dana sam ubrzala malo djetu tj. smanjila kasiku i ubacila vjezbe s cd-a.koji dan se vi vagate?sretno u borbi s kg

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 4579
23.12.2012 14:22:44   
mamaajna
bas steta sto nismo zivjele prije 100guser posted image bile bi smo prave macke

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 4580
23.12.2012 14:34:18   
canim

IZVORNA PORUKA: reallove

Kako ste zenice,sta se radi..ja opet brljam previse.od sutra abd cu poceti dijetu..

I like it! jos bih morala na debljanje user posted image

U nekim dijelovima Afrike smatraju zgodnu zenu krupnu zenu, ali ja to nesto mislim da oni u svojim mislima to vjerovatno povezuju sa finansiskom stranom, jer ako je podebela onda vjerovatno joj je familija dobrostojeca user posted image eto drage moje dakle vidi se da ste se sve fino udale user posted image

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 4581
23.12.2012 16:21:53   
MicoTico
IZVORNA PORUKA: canim

I like it! jos bih morala na debljanje user posted image

U nekim dijelovima Afrike smatraju zgodnu zenu krupnu zenu, ali ja to nesto mislim da oni u svojim mislima to vjerovatno povezuju sa finansiskom stranom, jer ako je podebela onda vjerovatno joj je familija dobrostojeca user posted image eto drage moje dakle vidi se da ste se sve fino udale user posted image

Moja baka bi bila vjerovatno presretna da ja ovako izgledam. Ja sam njoj uvijek premršava.

< Poruku je uredio MicoTico -- 23.12.2012 16:22:24 >

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 4582
24.12.2012 8:23:12   
cosmo
Zene cestitke na minusima ili na odrzavanju vec postignutog user posted image Mene ovi djeciji paketici za vikend unistise pojela sam moreeeeeeeeeeeeee slatkisa user posted image

Lani hvala ti puno. Djeta je odlicna!!!!!

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 4583
24.12.2012 9:34:46   
canim
Jutric user posted image mi smo u 7h ustale, samo sam ja tek sad dosla sebi iako sam hiljadu nekih stvari u hodu odradila

Lani fina ti ona dijeta ali mi se nesvidja sto nemas slatki dan user posted image

(odgovor članu cosmo)
Neposredna veza do poruke: 4584
24.12.2012 12:11:29   
canim
Mora da ste brljale preko vikenda pa se ni ne javljate user posted image

Uh sto se ja umorih, pretrazila pola kuce da nadjem nesto sto sam ostavila da mi je pri ruci ako zatreba user posted image nedo Bog da sam ga negdje ustekala, pa nebih nikad nasla user posted image

Odoh trositi kalorije po kuci user posted image

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 4585
24.12.2012 13:13:28   
Bebica11

Mora da ste brljale preko vikenda pa se ni ne javljate user posted image

Uh sto se ja umorih, pretrazila pola kuce da nadjem nesto sto sam ostavila da mi je pri ruci ako zatreba user posted image nedo Bog da sam ga negdje ustekala, pa nebih nikad nasla user posted image

Odoh trositi kalorije po kuci user posted image

ja bila u mame, ne moram nista vise govoritiuser posted image user posted image user posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 4586
24.12.2012 13:15:46   
canim
I ja juce user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4587
24.12.2012 13:25:09   
nelah
Drage zene,
treba mi vasa pomoc, u trudnoci i 16 mjeseci poslije +20kguser posted image grozota, uspjela sam zadnjih 2 mjeseca skinuti 3-4kg, molim vas predlozite mi neke mehanizme koje koristite za skidanje kg, a da nisu neke rigorozne dijete, zapravo danas sam odlucila da jedem manje, ne jedme hljeb ili bar smanjim unos, pijem vise tecnosti, vozzim biciklo, ne veceram, ne jedm slatkise, soka sam se u potpunosti odrekla vec duze vrijeme, sta jos mogu uraditi?

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 4588
24.12.2012 13:44:49   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: nelah

Drage zene,
treba mi vasa pomoc, u trudnoci i 16 mjeseci poslije +20kguser posted image grozota, uspjela sam zadnjih 2 mjeseca skinuti 3-4kg, molim vas predlozite mi neke mehanizme koje koristite za skidanje kg, a da nisu neke rigorozne dijete, zapravo danas sam odlucila da jedem manje, ne jedme hljeb ili bar smanjim unos, pijem vise tecnosti, vozzim biciklo, ne veceram, ne jedm slatkise, soka sam se u potpunosti odrekla vec duze vrijeme, sta jos mogu uraditi?

USTRAJATI

to je borba na duze, mi debele pocnemo pa kad nam ne ide odustanemo, samo ustraj u tome sto vec radis i skinuces kg, trebace ti bar pola godine al do ljeta taman izdrzi

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu nelah)
Neposredna veza do poruke: 4589
24.12.2012 14:00:05   
ninuska
Samo da se prijavim u klub vas koje zelite skinuti kg. U trudnoci sam dobila 10 kg, od toga sam uspjela skinuti 7 kg. Bila sam zadovoljna do prije par mjeseci kada sma se pocela debljati jer jedem slatkouser posted image . Jednostavno, ne mogu da odolimuser posted image . najvise mi se vidi na stomaku sto me nervira jer nikad nisam imala problem s user posted image tim.
Eto, ja cu vas citati, tjesiti i valjda skonatati da konacno pocnem sa nekim promjenam jer ovako ne ide, sto jest jestuser posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4590
25.12.2012 11:45:03   
Blue rose RR
Da malo "poguram temu" jednim extra prijedlogom :)))
Kako žene u Francuskoj sagore kalorije :)

http://www.youtube.com/watch_popup?v=yEH4Yum4nN4

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 4591
25.12.2012 11:48:50   
canim

IZVORNA PORUKA: Blue rose RR

user posted image sve je do motivacije user posted image

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 4592
25.12.2012 11:54:35   
MicoTico

user posted image sve je do motivacije user posted image

user posted image user posted image
Ali , koliko sam primjetila, sve neke zgodnice sjele, a bucke samo navijaju user posted image

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 4593
25.12.2012 13:26:59   
reallove
Dan zenice..kako ide...ja se malo odmaram..ne pretjerujem,ali i ne cuvam se previse..sinoc mi je mm rekao,ako smrsas jos malo,bit ces ruzna

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 4594
25.12.2012 13:27:18   
lani

user posted image user posted image user posted image Motivacija je cudo!!!

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 4595
25.12.2012 13:29:48   
lani
Drage moje ja sam vam sva nikakva! Dobila user posted image i sve me zivo boli, jos smo prehladjene i Bebi i ja! Sutra idem da vadim krv pa 03.01.2013. na kontrolu kod endokrinologa i kod nutricioniste.

(odgovor članu lani)
Neposredna veza do poruke: 4596
25.12.2012 13:31:53   
MicoTico

Dan zenice..kako ide...ja se malo odmaram..ne pretjerujem,ali i ne cuvam se previse..sinoc mi je mm rekao,ako smrsas jos malo,bit ces ruzna

Eto bona, bržo bježi sa teme U stvarim, ostani nam kao podrška!
Meni isto mm kaže: smršaj koliko hoćeš, samo da ti se pozadina ne smanjiuser posted image A ja bi da mi se to najviše smanjiuser posted image

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 4597
25.12.2012 16:12:16   
lani

Jutric user posted image mi smo u 7h ustale, samo sam ja tek sad dosla sebi iako sam hiljadu nekih stvari u hodu odradila

Lani fina ti ona dijeta ali mi se nesvidja sto nemas slatki dan user posted image

Draga meni nije dozvoljen secer jer sam na ivici dijabetesa!user posted image

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 4598
25.12.2012 16:13:29   
jasmin

Svaka mu cast!
Ti si stvarno dostigla donju tacku.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 4599
25.12.2012 16:21:44   
canim

IZVORNA PORUKA: lani

Draga meni nije dozvoljen secer jer sam na ivici dijabetesa!user posted image

Zdravlje je najprece, kad se dovedes u liniju vidjet ćeš i kako će se šećer regulisati, nažalost pretilnost donosi sa sobom mnoge tegobe još plus ako smo i genetski skloni onda nemoze nas fuliti....Tako da treba paziti na težinu, ne samo zbog estetike već i zdravlja.

(odgovor članu lani)
Neposredna veza do poruke: 4600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  182 183 [184] 185 186   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  182 183 [184] 185 186   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *