Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
i meni je zdravlje najbitnije ja sam izvadila par zdravih zubi jer sam imala krive zube pa sam jos u osnovnoj skoli nosala aparatic. buduci da su isli jedan preko drugog morali su mi vaditi zdrave zube-cetvorke da se rasporede
a meni poznanica, koja je stomatolog, rece...nikad i niposto cetvorke vaditi...jer su oni "stubovi" vilice...pogotovo mlijecni i oni rani...dok se vilica jos razvija...jer kad njih izvadis...ode sve u helac...ona je cak ubjedjena da su meni izvadili mlijecne cetvorke...da su mi zato danas ovako krivi zubi...tj. vilica toliko uska...a nigdje sem na balkanu ti nikad niko nece izvaditi zdrav zub...ma ni bolestan...a kamoli zdrav
mala...jasta neg life
meni nisu bili mlijecni, e ne znam zasto su to radili al tako su mi uradili- izvadili gornje cetvorke da se rasporede zubi, i sada su mi gornji ravni, a donje nisam htjela da vadim pa ostali krivi i jedan preko drugog- strah me sad paradentoze
koliko ja znam paradontoza nema veze sa krivim zubima...vec propadanjem zubnog mesa i cesto je genetska...moja mama je imalaparadontozu i izgubila zube a tata opet bio sklon gangrenama...brat mi ima paradontozu a ja sam sklona gangrenama (u tom slucaju je uvijek potrebno lijecenje kanala i vadjenje zivca sto vodi ka slabljenju zuba i na kraju navlakama) i imam cak 5 zubnih navlaka
i meni je mama imala paradentozu kao i njena majka, a rekli cu mi da su vise skloni paradnetozi zubi koji idu jedan preko drugog jer ih je teze cistiti, pa su skloniji i kvarovima
@lady to imunitet pada kad se mrsa:) @teacher ne vidi se sedmica ali ja je ne bih mogla vaditi nikako...svi mi govore sto radis navlake kad se ne vidi??? btw moje dijete nikako ne pije mlijeko...jede mlijecne proizvode i podvalim joj u necemu, i zna domace mlijeko da pojede kao puding ili sutliju...i to je sve
i meni je zdravlje najbitnije ja sam izvadila par zdravih zubi jer sam imala krive zube pa sam jos u osnovnoj skoli nosala aparatic. buduci da su isli jedan preko drugog morali su mi vaditi zdrave zube-cetvorke da se rasporede
a meni poznanica, koja je stomatolog, rece...nikad i niposto cetvorke vaditi...jer su oni "stubovi" vilice...pogotovo mlijecni i oni rani...dok se vilica jos razvija...jer kad njih izvadis...ode sve u helac...ona je cak ubjedjena da su meni izvadili mlijecne cetvorke...da su mi zato danas ovako krivi zubi...tj. vilica toliko uska...a nigdje sem na balkanu ti nikad niko nece izvaditi zdrav zub...ma ni bolestan...a kamoli zdrav
mala...jasta neg life
meni nisu bili mlijecni, e ne znam zasto su to radili al tako su mi uradili- izvadili gornje cetvorke da se rasporede zubi, i sada su mi gornji ravni, a donje nisam htjela da vadim pa ostali krivi i jedan preko drugog- strah me sad paradentoze
koliko ja znam paradontoza nema veze sa krivim zubima...vec propadanjem zubnog mesa i cesto je genetska...moja mama je imalaparadontozu i izgubila zube a tata opet bio sklon gangrenama...brat mi ima paradontozu a ja sam sklona gangrenama (u tom slucaju je uvijek potrebno lijecenje kanala i vadjenje zivca sto vodi ka slabljenju zuba i na kraju navlakama) i imam cak 5 zubnih navlaka
i meni je mama imala paradentozu kao i njena majka, a rekli cu mi da su vise skloni paradnetozi zubi koji idu jedan preko drugog jer ih je teze cistiti, pa su skloniji i kvarovima
tvoj najbolji drug je ubuduce zubni konac i mojoj mami su islu zubi jedan preko drugog i kod mene al su se nekako sami poslozili nisam nosila aparat...e sad brat jeste i ispravio ih je i onda paradontoza...elem kod mene su gornje dvice ostale sitne i uvucene a jedinice krupjne...dugo sam nosila navlake samo na jedinicama aposto sam u medjuvremenu izvadila zivce i na dvicama, kad sam pravila nove navlake (nakon 10 godina) uradila sam u blokovima i jedinice i dvice...i skoro uradim peticu jednu jer je i ona otisla
ja sam sad sebi a i djetetu kupila elmex pastu...to je jedina pasta koju vani zubari preporucuju...ove ostale... nikad za paradontozu kazu da treba uzimati c vitamin...najbolje u onim tableticama...e sad...kolikoo zaista moze pomoci...neznam
Zaho dobrodosli kuci...nedostajale ste...a, Esma je kraljica, da joj se nadju...jesu li makar univerzalni
hehe,ma nisu univerzalni,steta kako ste nam vi,vidim drug nam mashallah napredan moja cura ima 13,3kg.ako vaga ne laze,ma dosta,mislim da je jednu kilicu u gostima dobila,nisu dali da joj usta miruju,samo su trpali u nju lady a sta je sa vama,otkad ste vi prehladjeni Sta je zene sa Amani,javlja li se ona ikako
ja na rukama samo sat nosim i to kombinacija koza plastika...to je neki davni poklon za rodjendan, kupljen u swatchz (onaj 007 kolekcija)...elem takav je jer ja imam alergiju na metal a veru ne nosim jos od polovine trudnoce
i ja volim satove ali imam samo 3, sva 3 su esprit prvi dobila prije 12 godina kada sam diplomirala od mame i jos uvijek radi! drugi dobila isto od mame kada sam rodila Lanu, al je imao koznu narukvicu i jako je brzo otisla prije par mjeseci sam ga odnijela i zamolila da mi naruce istu narukvicu jer je stara kolekcija i valjda tesko nabavit, nema ga vise u prodaji i rekli su da ce me nazvati i nikad ne nazvase- ima sigurno 2-3 mjeseca. i sada ovaj izabrah- mm mi dao pare da nesto sebi kupim i ja odmah skontala sta cu a od nakita inace volim sve osim narukvica, njih bas ne nosim, nosim samo jednu (isto esprit) sto sam dobila od mm kad sam rodila Lanu i nju ne skidam
a ima neka pasta za paradentozu moja mama je to dobivala od svoje drugarice zubarke ali ne znam kako se zove. a i mei su deni osjetljive i krvarare,a preporuka je da se uvijek navlaci meso na zube kad peres odozgo prema dole da ne bi ogolio zub.
ja nikad nisam nosila veru haha osim nekoliko dana nakon svadbe...kad sam bila trudna i bez vere a muz s verom svi su nas blijedo gledali
hehe kad smo kod tih scena...jedno vece se ja dogovorim da izadjem s muzem i to on bio vani a ja cu iz kuce i nadjemo se gore na vrhu dalmatinske...ja sa stomakom do zuba i on mi prilazi i grli me...a ima prolaznika... ja malo glasnije "nemoj, vidjece nas moj muz"
ja veru nosim kada izazlazim iz kuce, a poslije trudnoce sam je dala prosiriti za jedan broj i sada mi je odlicna i nausnice samo.a prije sam nosila i narukvice ali mi se stvore kao ekcemi od njih i ne nosim vise
@teacher zar ti nije dr dao naf tabletice? ja sam pila to i prenatal cijelu trudnocu
nisu mi to dali ni u prosloj ni u ovoj sad trudnoci a vode me 2 dr paralelno (privatno i u skerlica), samo pijem prenatal i omegu 3 i magnezij povremeno