Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
dadada, od temperature je imao osip. evo gledam i N jutros, sva se osula, po prsima i po licu. obično mi se ospe po prsima ali eto ovaj put ima i po licu. ja samo dajem Bisolvon jer kašlje k'o tuberan a ostali nisam ništa davala jer znam da su ovo zubi i neka priča ko šta hoće. od sinoć nema temperature hB ali sada nam predstoji proljev 4-5 dana.
moja tajra, kod nas ti je svaki ubogi zub isti belaj...temperatura, osip, proljev...ovo raste druga donja četvorka. sreća je pa ja znam šta je jer sam više apsolvirala sve ovo pa ne dozvoljavam da joj daju antibiotike. prošli put je imala i upalu grla (što ja opet vežem za zube) pa joj dadoše antibiotik. kad pomislim koliko još zuba treba da joj izbije, zlo mi dolazi.
moja tajra, kod nas ti je svaki ubogi zub isti belaj...temperatura, osip, proljev...ovo raste druga donja četvorka. sreća je pa ja znam šta je jer sam više apsolvirala sve ovo pa ne dozvoljavam da joj daju antibiotike. prošli put je imala i upalu grla (što ja opet vežem za zube) pa joj dadoše antibiotik. kad pomislim koliko još zuba treba da joj izbije, zlo mi dolazi.
Ja mislim da je i kod A. od zuba...tj. petica...jedino su nam one ostale...definitivno ili je neka stomacna viroza tj. zubi na kraju jer je imunitet oslabio...evo imao je opet sracku (zelena) sto ukazuje da je prehladio stomacic...ovo ja...dr.mdr.pdr tvrdim ...ovaj linex=0 bodova...ne znam kako...jer meni inace pomaze...a i kola...nix...ja jos jucer fino hecima pitam zasto antibiotik...kaze on meni...jer mu je grlo crveno...mislim...kao da kod virusa ne moze grlo biti crveno ...a rekoh...ima proljev zar smije antibiotik...naravno...kaze...ukljucili ste vi njemu probiotik ...i na kraju sam mu rekla da ja ipak mislim da njemu to nije potrebno...na sta ce on meni...ja vama moram prepisati...a vi radite kako hocete ...eto...sta da vam kazem
ja sam citav zivot "kuburila" sa upalama grla, bas ono upali se a i krajnici i jedva gutam a i kod lane se cesto rast zuba poklapao sa upalom grla, ne svaki, pa sam se sada iznenadila kad vidjeh da su joj krenule obje trojke i hb zdrava
A kad jos kazu malkice grlo upaljeno, dat cemo antb... V. je do sada 2 puta imao upalu grla i temp. mu je isla do 40...i stvarno oba puta cim bi popio dozu antb. zivnuo bi, temp. bi spala i stanje bi islo nabolje...a jednom smo ga popili bezveze, samo je suho kasljao i dr. mu dala antb...jos uvijek mi je krivo sto nije u kanti zavrsio...
a nazalost neka se djeca bas napate sa zubima...V. se samo u tom periodu grize, svi fasujemo po nekoliko masnica, grize gdje stigne...
nama srećom još nikada nisu rekli upala grla, nit smo dobili antibiotik ja je sad doduše nisam ni vodila ljekaru, nego sam se sa 3 različite pedijatrice konsultovala sve su rekle viroza + zubići (nama su tek nedavno krenuli zubići, 1 je dobilasa 13 mjeseci, taj nismo ni osjetili, a sad je 4 u kratko vrijeme) ima oko 5 stolica dnevno i neće da jede
dadada, ne mora biti da ako je zelena stolica da je stomak prehlađen. Nađi promijeni sve boje, od žute do zelene. ma zubi 100% jer vidiš da ima iste simptome kao i moja cura. Samo ti njemu nemoj davati kravlje mlijeko, redovno neka uzma Prolife 7 dana bez obzira što će proljev prestati. i nemoj mu davati ništa masno nego onako malo dijetalnije. 5-7 dana će to trajati i proći samo od sebe.
nama srećom još nikada nisu rekli upala grla, nit smo dobili antibiotik ja je sad doduše nisam ni vodila ljekaru, nego sam se sa 3 različite pedijatrice konsultovala sve su rekle viroza + zubići (nama su tek nedavno krenuli zubići, 1 je dobilasa 13 mjeseci, taj nismo ni osjetili, a sad je 4 u kratko vrijeme) ima oko 5 stolica dnevno i neće da jede
ma kakva viroza. to im je glavni izgovor ako ne kažu da je upala grla. to su zubi kao kod NAđe i Anderejevića. koji zubi joj rastu? ima li dvojke? nas su donje dvoje uništile.
5 stolica nije strašno. sve preko toga mora se voditi računa da ne dehidrira. ne mora jesti, pusti je. daj joj ono što voli. probaj sa krompirom, grisinijem i tom suhom hranom. možeš i supu onu iz kesice, onu sa horozom. ona je dobra za rehidraciju a nije masna.
ma tekja ne spada temp. od antibiootika...u tom ei jest stvar...svi kontaju da temp. spadne od antibiotika...a zapravo nema nikakve veze...pogotovo ne nakon prve doze...treba barem tri dana da antibiotik pocne djelovati
ja jucer gledam...puna cekaonica djece..svi na inhalacijama ...nemoguce...pomeni...fakat nemoguce da su svima inhalacije potrebne
rekla je da je viroza jer je prvo imala temperaturu 39, 6 + proliv + povraćenje to je trebalo proći brže, ali je ostala 37 sa nešto temperatura i proliv prije 2 dana joj je izbila zadnja 1 (a bila je prije toga otečena pravo) sad imamo 4 jedinice i donju 2
ma bjezi...prava moda...nista drugo...pola one djece imaju zacepljen nos pa im se sline samo slijevaju...tako je moja kuma ...zapravo, ja sam njoj kuma...pa njen djecak....inhalacije, pa upala pluca, pa opet inhalacije...dok joj se ja nisam na glavu nasadila da kupi babyvac i da dijete odvede ademovicki...kaze zena...ja nigdje ne cujeem bronhitis...dala joj kapi za nos koje svima daje...da izvlaci sline...dijete momentalno ozdravilo....a vamo su se vucarali dva mjeseca...bjezi...jos kupili inhalator...a odmah im uveli kortikosteroide ...ja razumijem da djeca koja su sklona alergijama...djeca koja su prijevremeno rodjena etc. imau problema sa disajnim putevima..i da su im potrebne inhalacije...al jucer u cekaonici 20 djece ceka na inhalacije ...a mogu se kladit da je mozda 5 potrebno
pa naravno da ne, ali antipiretik plus antb. = temp. se ne vraca... ako izuzetno visoka temp. traje duze od tri dana i spada samo dok lijek za skidanje temp. djeluje, ja vise ne cekam...ovo vazi za moje dijete, a isto kao i ti veliki sam protivnik kljukanja djeteta svim i svacim i nista ne radim na prvu
tajra, moj V. zimi obavezno jednom fasuje laringitis i nama inhalacije stvarno pomognu
jutro svim i Sretna Nova Godina, ja kuci u 5 dosla i spava do 9 nisam mogla vise pospana ali mi se ne da. sad cu se spakovati i u Mostar kod svog djecaka na odmoru sam do 15 tog ju hu. moram obaviti kompletan servis sebe heheh da iskoristim odmor.
Jutro od nas , nadamo se da ste nam pripravni za novi dan...Adi je ustao oko pola 10 ,za ne povjerovati ali i legao je kasno pa sam se uspjela naspavati....Svi su oko mene mamurni ,Boze sacuvaj ,samo kukakju i nosaju flase vode ...Ja i moj sincic idemo malo na zrak i u parkic ..pa cemo opet na spavanje ....
Drage moje divne,ma predivne zenice i vama sretna nova 2012 godina zelim vam od srca sve najbolje Anes i ja Lady znam ja da se mogu vratiti u Bosnu pa da mi nista nefali,ali nemogu ja vuci muza koji ima epilepsiju zbog jednog dana jer on sutra mora na posao,samo malo razumijevanja i sretna ti nova 2012 godina,i da ti Nadja sto prije ozdravi
dan Sretna Nova mi bili kod prijatelja do pola tri,baš nam je bilo fino,U zaspala oko pola deset ,nije se probudila kada smo je nosili kući kontamo šta danas raditi