Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
prenosim samo sta mi je rekla nemam ja pojma . Al je vise rizicno kao za zene preko 35 god kad bi pusile cigare i pile tab ... eto ako ona laze lazem i ja a ja ne planiram cigare ostaviti nema ti tab
a koliko jos imas do 35-e
pih...ja nemama još puno fore da te tablete probam strašno... sad mi ne trebaju a kad mi budu trebale ja ne msilim prestata puštit čak razmišljala sam tada pušenje intezivirat...a vidi vraga...imat ću preko 35
sad opet kod svog ljekara po uputnicu moram....i onda traziti veze za MRCP.....nazalost tako je.....
za nalaz...ma zdrava si ko dren
ja ti ne htjedoh nešta posebno opisivat taja nalaz...al mene kad bi neko sad puškom tjerao natjerao me nebi
nisu meni bar bitne godine kaze bitno je da se cojk osjeca u dusi mlad .... Ja se ne sramim svoji god da imam 18 il 37 (lupam) ....... Bolje sto si starija kaze stariji-iskusniji sta sam ja mlada-zelena ne iskusna .....
sto si mlada felix cak 2 godine od mene mladja blago tebi hehehe
nisu meni bar bitne godine kaze bitno je da se cojk osjeca u dusi mlad .... Ja se ne sramim svoji god da imam 18 il 37 (lupam) ....... Bolje sto si starija kaze stariji-iskusniji sta sam ja mlada-zelena ne iskusna .....
ja se u dusi vala osjecam mlada doduse od kad sam se udala i rodila malo mi se u dusi duplale godine heheh
Svi pricaju da je gadno uraditi taj pregled... A sta ustvari rade? Kako sprijece nagon za povracanje? Ja jedva tabletu progutam...
tajar stave ti u usta tubu...tvrdu...pa je zagrizeš zubima al enma šanse usta da zatvoriš... i onda kroz to ide gatroskopijska cijev...ono je najgore kad kroz grlo prolazi...kad porđe ne osjetiš ti toliko al je gadan osjećaj...usta zatvoriš ne možeš...i ja sma povraćala meni predugo i trajala gastroskopija...pa sam pošto se leži na stranu komlet majicu svojom kiselinom uniptila...hebo deomstos kako sma je izbjelila
ja se u dusi vala osjecam mlada doduse od kad sam se udala i rodila malo mi se u dusi duplale godine heheh
Kod mene je suprotno... Ja uvijek bila preozbiljna, a sad podjetinjila
sad opet kod svog ljekara po uputnicu moram....i onda traziti veze za MRCP.....nazalost tako je.....
za nalaz...ma zdrava si ko dren
ja ti ne htjedoh nešta posebno opisivat taja nalaz...al mene kad bi neko sad puškom tjerao natjerao me nebi
pa ne bi rekla da sam zdrava ko dren, negdje problem postoji, ali najzalosnije sto predugo traje dok skontas....
ali eto odvazila sam se traziti sta mi je....
a ova gastroskopija je grozna, uzas zivi, ali eto covjek na sve je spreman kad boli....meni je ovo 3 put da radim u svojih 27 godina , puno brate.....
ma mislih u smislu ovoga nalaza zdrava ko dren ljepoto a biće i to drugo aBd ok...samo polako ...
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Svi pricaju da je gadno uraditi taj pregled... A sta ustvari rade? Kako sprijece nagon za povracanje? Ja jedva tabletu progutam...
ja sam jednom imala zakazanu gastriskopiju...probah progutat ono crijebo i nema sanse...na nalazu napisase da ne saradjujem....a mm s druge strane imao cir na zeluci...i kad je bio u bolnici u jednom danu 3 gastroskoipije
anidla super da si to rijesila tekja drago mi je da nije grlo kod druga upaljeno bit ce dobro abd mene jedino od svega muci knedla mi u grlu uzv dojki strah me nemate pojma koliki strah kad sam bila zadnji put kad sam imala 19est god bojim se jako se bojim, jer su kvrzice jos tuu a danas cujem zena prica da joj dokt rekao imala kvrzice ciste kao ja da se te ciste da se pomaknem s mjesta mogu pretvoriti u nesto lose s godinama strah me i izgovoriti Jos me boli na opip, a on ce mi dirati dok. uzv uh .....boze moj
Ja okitila svojoj princezici jelku i smjestila je u njenu sobu, ona spava. sad cekam da se probudi i ocekujem reakciju...ili ce je polomiti ili je nece uopste zanimati trece nema
tajra, zagriznes neku plastiku, i kroz tu plastiku ubace cijev koju ti moras da progutas...kad je progutas guraju cijev sve do zeludca, dvanaestopalačnog crijeva i jednjak gledaju....ti "rigas" ali ne mozes povratiti jer taj dan ne smijes nista ni jesti ni piti....
tup je osjecaj, osjecas u sebi nesto grubo i ma ne znam...tesko za objasniti....
joj radosti kad je krenu vaditi(cijev), uh.....
hanady, Bog te cuo....
meni kaze doktor da on misli da ne moze vise biti kamen u jetri jer ja nemam zuci pa taj kamen nema gdje da "ispada"
Ja nadjoh ono "Dadada" jaje u lokalnom granapu, ali nisam smjela kupiti zbog R. Cijena mu je 2 KM...
tajra, zagriznes neku plastiku, i kroz tu plastiku ubace cijev koju ti moras da progutas...kad je progutas guraju cijev sve do zeludca, dvanaestopalačnog crijeva i jednjak gledaju....ti "rigas" ali ne mozes povratiti jer taj dan ne smijes nista ni jesti ni piti....
tup je osjecaj, osjecas u sebi nesto grubo i ma ne znam...tesko za objasniti....
joj radosti kad je krenu vaditi(cijev), uh.....
hanady, Bog te cuo....
meni kaze doktor da on misli da ne moze vise biti kamen u jetri jer ja nemam zuci pa taj kamen nema gdje da "ispada"
uh znam to nazalost prosla sam to najgore riga ti se a nemozes povratiti a oni tu cijev vade polako ti kontas nema vise kad opet je guraju u zdrijelo svaka cast izdrzala si neznam kako bi to opet ponovo prosla .
e tačno tkao tajra...al nikome na pamet muzej ne pada...a sve drugo pada i previše im na pamet
andila ima i logike to što doktor kaže
tajar mi imamo te karte...ja dobila bez fotkanja kod deda mraza...smao biće tu gužve prevelika skroz pa još ne znam jel njih dvije diu