Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
dan ženice...oni klinci i klinceze koji nam iz generacije slave Božić..želimo im sve najbolje...zdravlje, sreću i veselje sa najmilijima dugo dugo... da ih dedamraz sa prelijepim poklonima obraduje i d aim osmijeh zauvijek lice krasi...
minja je mami dala cool poklon, svaka joj čast
Kod nas pada li pada i prelijepo je... moje cure su sada vani sa svojim babom i očekujem snješka bjelića visine kuće jer ga najavljuju do juče
kiflice iz voza
500 gr. brasna kesica kvasca od 10g ( ili jedna supena kašika) 1 jaje ( žumanac samo u tjesto a premazat bjelancetom) 250 ml. mlijeka (toplog 100 ml. ulja čajna kašika soli i pola iste šećera ( a ako ćeš slatke soli kroz prste malo a 1 kašika čajna šećera) ako treba a obično ne treba ništa više...da dobiješ glatko tijesto dodaš tople vode malo...al uglavnom ova gore mjera je taman meni uvijek.
Zamjesit tijesto od gore navedeni satojaka samo izostavit bjelanjak.
Kad ste zamjesili tijesto pustite ga da izraste,kad je izraslo rastavit na dvije lopte od svek razvit ga pa isjec na jednake trokutice. ( iz jedne lopte 8 kifli)
Na svaki trokutic stavit namaz, ja stavljam il mladi sir ili skuhane hrenovke one male ili eurokrem il džem...po želji.
Izmutit bjelanjak svaku kiflicu premazat bjelanjkom porut sesamom i stavit da se pece.
Gotove kiflice natapkat puterom i prekrit papirom za pečenje pa krpom da malo opuste.
Kad su omekle uzmite solju mlijeka jednu kiflicu i uzivajte :))
Moram se pohvaliti...jer nam je stavarno fantastican ispao ...toliko, da sam sal halalila ...eno ga gledam sad sa prozora i derem se na svakog ko mu pridje a vec su pokusali sal da mu ukradu...i kontam da sidjem opet i pocnem slikanje naplacivat ...jer sta rade...slikaju se pored NASEG BLijedica
Moram se pohvaliti...jer nam je stavarno fantastican ispao ...toliko, da sam sal halalila ...eno ga gledam sad sa prozora i derem se na svakog ko mu pridje a vec su pokusali sal da mu ukradu...i kontam da sidjem opet i pocnem slikanje naplacivat ...jer sta rade...slikaju se pored NASEG BLijedica
prelijepa slika cije je remek djelo snjeske joj pravi vam Bozici ugodaj koliko snijega ! Jel to A lize snijeg
meni zao sto nije dan ko juce, po ovom vremenu ne mozes nigdje
tiki de mi opsii malo vase vrijeme bolje ako ti je toliko mrzak snijeg saljiiiiiiiiiiiii ga nama evo vama sunca i blata ...... Kod nas ga nema bas mi je nije fer !!!
padao je jako puno tako da ne bih nigdje mogla bez kisobrana (posto nosim naocale, kapa mi ne pomaze), pa me to iznerviralo a i nismo se mogli uputiti na planinu autom, ko zna kako je, niti bismo mogli set_ati dok je mecava a nema nimalo sunca. napadalo je pravo. sad vise ne pada a lana spava, pa cemo izaci kad se probudi i jede, necemo dugo ostati jer eto mraka meni je bitno samo da ima sunca i da nema padavina, sve ostalo mi je ok
< Poruku je uredio teacher75 -- 25.12.2011 13:55:07 >
moja mici se sat vremena uspavljivala...brbljala, dirala zvjezdice na zidu dok nije zaspala u 1 i sad ce vjerovatno do 3-4 otceifiti kao i obicno ...ona to spavanje u komadu odradi...trebali danas kod sveki u kakanj pa smo odustali a i mm je tek jutros oko 9 dosao kuci (nije dernecio...radi tamo gdje drugi dernece )...ja sam napokon na odmoru do iza nove godine...kako neobocan osjecaj a ko da gledam malo malo ce me neko zvati da nesto odradim...al nema veze nek sam ja sa svojom guzlom kuci
inace kako ona jos ne hoda, napredak je da sada malo hoda drzeci se samo jednom rukom...i dalje bi ona i drugom se drzala al ja joj sve cesce u drugu dam igracku i pomalo tatamo po kuci
dan joj kod nas nista snijega,sinoc dok smo bili napolju padao i ja se obradovala a danas se sav otopio,ajd valjda ce nam opet napadati brzo E se sinoc slikao sa DM i njegovim pomocnikom magarcicem ,ja danas radila po kuci pripremala za rodjendan,sutra idemo opet doktoru,izvadit cemo nalaze i vidjeti sta dalje,E. i dalje nema turu,samo kaslje pravo i nosic ga zeza,malo je nervozan nadam se da ce sutra biti raspolozeniji
vece danas tema pusta sto zbog slavlja, sto zbog snijeznih radosti moja mala cura se danas doooobro smrzla vani,ma cura uziva u snijegu pravo Juce smo bili kod naseg Amana na rodjendanu,bilo prelijepo,djecica se super druzila i uzivala,a sve pohvale nasoj domacici,bas se potrudila Poslije slavlja smo isli kd nane i dede,ma dedo podjeinjio sa Esmom,dobro mu doslo da se isanka dadada snijesko je bas sladak,da sam ga prije vidjela,dosla bih i ja da se slikam felix kako kod vas nema snijega rose lijep provod za rodjendan salmy i ja sam svoje danas sve izbacila vani da mogu malo pospremiti po kuci snijezna puuuuuuusa vam svima
Hvala vam...al je snjesko unisten vec ...ne kontam...zasto i kome je toliki ceif unistiti ih...majkemi cu kamere postaviti...samo da vidim o kome se radi...stvarno mi nije jasno...al svaki put ne traje duze od tri sata
Pozdrav zenice.......mada nema nigdje nikoga Uh sto se mi danas nauzivasmo na snijegu. Isli na Igman, zadundali se ko eskimi , djeca su bas uzivala a i nas dvoje starih
Iman od mog prijatelja brat kad je posao u skolu pisao i sa lijevom i sa desnom rukom,a sto je najinteresantnije kad pise lijevom pise sa lijeve strane u desnu,a kad pise desnom ide sa desne strane u lijevu sad je veliki i neznam kako sad pise,ali nam je to svima bilo smijesno pravo...