Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: pocahontas ja bih ti savjetovala da ide na posao, da ne bi bilo otkaz zbog teze povrede na radu-nedolazak na posao i neJma plate, neJma pravo na pomoc s biroa bla bla....neka ide uglavnom ako mu je to obaveza, osim ako napismeno ne dobije izjavu/potvrdu od poslodavca da nije obavezan da dolazi, ali to nece sigurno dobiti..godisnji ok, neka koristi ali temeljem rjesenja... ne mogu da vjerujem kako se to desi odjednom..a prije toga vas čitam i pričate o otkazima, poslu, primanjima, rezijama..prizvaste majke mi uzas... ja radim kod "privatnika" ali zaista sam prava sretnica koja moze reci da mi je bolje nego u bilo kojoj drzavnoj firmi po pitanju odnosa samog prema nama zaposlenicima, plata, godisnji, slobodni dani, bolovanja, topli obrok 16 KM, porez plaća firma, dva regresa godisnje, ako sta treba-da izletis i zavrsis, no frsk..ali samo zato sto je nas šef čovjek i ja uvijek kazem ko da taj i ima, i neka on ima jer i daje! živio moj šef meni i nama Dobio je napismeno od poslodavca da ne mora dolaziti na posao za vrijeme otkaznog roka, jer je sistematizacijom radnih mjesta ukinuto njegovo radno mjesto pa za njim nema vise potrobe, a s obzirom da je on građevinski inžinjer, a radio u trgovinskom lancu na poslovima obnove, rekonstrukcije i nabavke opreme nemaju zamjensko radno mjesto shodno njegovoj radnoj struci i proglasava se teh viskom. Pocahontas i on je radio kod "privatnika" imao je topli 18KM, regres, trinaestu platu, plata uvijek prije prvog, redovna... sto bi moja baka rekla sve kao u Titovoj firmi, ali jbga desilo se... idemo dalje, vec ima neke ponude da predje hvala Bogu, ali i on hoce sad kad se sve ovo desilo da malo odmori i da pozavrsava privatno posla sto mu se nakupilo. Hvala Bogu pa je sposoban i stekao je u svojoj struci dosta poznanstava pa bice posla. Hvala ti :) E sad dobar dan od nas... mi bili na kontroli na pedijatriji, stanje ide na bolje, ali cekamo nalaz koji ce biti danas oko pola dva gotov ili u ponedjeljak, ali prije ponedjeljak pa opet kod dr.
|