pocahontas
|
IZVORNA PORUKA: Lady26 Da se pozalim Sinoc bili kod moje rodice, i njeni svekar i svekrva kao vjernici (citaj svekar pio sa mojim M. sljivu), isla i moja mama, koja je naprasno postala aman zaman vjernica, prestala piti, bla bla bla, ok sve postujem, super....i sad mi krenuli kuci a ona Lani, hajde kazi teti manet (kao allahimanet) jer je ja tak ucim da kaze mojoj nani, kojoj ja JEDINO tako govorim kad idem kuci i naravno nazovem selam kad dolazim i stvarno mm to ne smeta... Lana suti a moja mama opet, ahjde kazi teti manet, kako kazes nani B..Lana suti...ja kazem mama ne gnjavi je idemo...i pozdravim se sa ljudima prijatno... Sjeli smo u auto, vidim M brze vozi, smrknut, nije progovorio ni rijeci...znam koliko je sati... Kad smo dosli kuci, kaze molim te reci mami da se ono vise ne ponovi da joj ne bih ja rekao, ni ja ne ucim Lanu da kaze (kako se vec kaze kod katolika ) kad idemo kod moje bake...neka nani kaze manet, ne smeta mi jer postujem tebe, ti tako kazes pa neka i ona nije problem, ali nece mi sad svakoga tako pozdravljati...ja kazem, nani nazovem selam i kad idem kazem allahimanet i tako ce i Lana (njemu ne smeta) ali fkt ne znam otkud mami ovo....koji joj je vrag.... razumijem...ovo bi i mm iznerviralo...ali dobro..neJmamo tih problema... recimo, njemu smeta (ja nemam neko posebno mišljenje o tome još) kada Rafi naglas primjećuje da je ta zgrada zapravo džamija i svaki put kada prođemo pored, on naglasi mamaaaaaa eno dzamija...hodza peJa meni je to ok, ili pored crkve, isto tako primjeti, mm to malo nervira kao, sta on ima da sa 2 godine zna sta je dzamija a sta crkava, neću Ba dijete s tim da opterećujem još...mislim, u pravu je..ne znam da li sam ja znala sa 2 godine sta je sta ali heto...bozici i bajrami su skroz druga prica, to redovno obiljezavamo, ali ne forsiramo sad tu neku vjeru, vise je to povod da se nekako svi familijarno okupimo na rucku i da nam bude lijepo... to je poenta praznika