Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
mi se vratile iz setnje, poludjela sam, penjale se 15 minuta, lana sve vrijeme vristala i plakala, stid me bilo komsija, ne znam sta da radim u vezi ovog njenog penjanja, poludjecu odmah je zaspala cim sam je stavila u krevet.sad mogu odmorit. vani fuj smog, odvratno vrijeme, ne moze covjek disati, lijepa planina!
Samo da se javimo. Nocas temperatura bila 39,6 dala joj dalsy, ona se popela na 40,4. dam joj lupocet oko pola tri i oko pet joj je skroz spala, nije imala do prije jedno sat vremena nikako, a meni srce kao planeta, kad prije satak opet 39,8. Dala sam joj opet lupocet i cekam da vidim kakvo ce stanje biti. Posto smo uspjeli skroz skinuti temperaturu na par sati, sto u zadnja tri i po dana nismo uspjevali cula sam se sa nasom pedijatricom i dogovorili smo se da joj ne ukljucujem peniciline, vec Boze pomozi idemo na rizik, produzili sumamed jos na dva dana, pa u ponedjeljak opet kod nje posto izvadimo nalaze da vidimo kakvo je stanje. Pedijatrica nasa kaze nije problem penicilini, oni kao su najmanje toksicni za jetru, ali je problem sto ih je ona prije mjesec dana isprimala sedam za upalu uha i nisu djelovali, kao ona se boji da ni sad ne bi djelovali vec samo džaba dijete boli. Pratiti stanje pa ako opet bude temp isla preko 40, a ne uspijemo je skinuti da idemo na Jezero.
Jelena molim Boga dragog da joj temp. ne raste vise i da ne mora primati penciline... ...sretno vam
Tiki, mozda je njoj tesko i bolno da se penje...zasto je fino ne podignes, stavis na kuk i poneses...sasvim sam sigurna da bebanu u pupi ne bi naskodilo, a ti imas pregled ispred sebe i jednu ruku slobodnu da se pridrzavas ograde...mislim ja bih tako, nije Lana nesto ni teska...
meni je preteska, ja nemam snage u rukama a jos uvijek nosim i bar jednu kesu s namirnicama i tasnu. mogu je nositi jedan sprat i hoce mi dusa izaci na nos, a 6 spratova nema sanse. sad sam u 7. mjesecu i jedva se i sama popnem, srce mi hoce iskociti, ostajem bez daha, a kamoli da nju nosam
ona je i lopov mali, zna da ja necu da je nosam i kad izadjem u setnju ne spominje mi nosanje dok ne dodjemo pred zgradu, odmah pocne kukati da je bole noge, a nismo ni usle u haustor. sa mnom regularno seta i vise od sat vremena vani a kad izadjemo sa mm ili ga sretnemo negdje vani, odmah mu pruza ruke i govori: nosi, nosi, jer zna da je on hoce nositi. nece ni par metara da seta kad smo s njim
dan jelena vidim i dalje cura ima turu misa mu vise,da to hoce proci ticerko dobro tebi dodju te stepenice,zato ti imas dobru liniju a i imas kondicije tekja kako nam je drug medeni,slusa li???? moja cura ode malo sa babom da se voza naumpalo joj da ide kud,jutros je isla sa djecom na trening, taman da mama fino kucu sredi i rucak napravi,ne smeta ona meni,fino se igra i slusa, ali mi je lakse raditi kad sam sama, a i propuh sam veliki napravila,da se malo kuca izluftira....
posto je Marina moja komsinica tj ona je u Danskoj ja mislim da je mislila na vrijeme jer nam je bas grozan vjetar evo dva dana a snijega je bilo samo malo i nema vise ali javice se ona opet i reci sta je u pitanju Marina javi se
pohladno jeste pirka sa svih strana.ali druge su me nepogode strefile.zdravi smo i ja i maleni. Malo ce me rijetko biti na rr.fb.ako je moguce da mi neko od moderatora posalje svoju e mail adresu na pp jer ja ne mogu sa mobila da pisem privatno.pa cu se javiti preko maila. Ljubimo vas
mama2009 jesi se čula sa jelenom kako je sada malena jel nema ture
Ćao raja, izvinite što upadam kao padobranac Da pitam i ovdje:
Da li neko zna, ako se porod desi u kasnim noćnim satima, eventualno u ranim jutarnjm (mislim na period od, npr., 22-03h) i ako naravno sve bude ok, da li mama i beba mogu izaći iz bolnice odmah sutra?
eh ma biće anuška dobro...joj brate i ovog zdravstav pa što nemamo kakvih metoda efikasnijih pile malo baš se izmuči
a znači ena se hvalila a moramo je zezat...dodo na temu porod u vodi da je namim na temu hahah
Da li neko zna, ako se porod desi u kasnim noćnim satima, eventualno u ranim jutarnjm (mislim na period od, npr., 22-03h) i ako naravno sve bude ok, da li mama i beba mogu izaći iz bolnice odmah sutra?
mislim da je i rzaličito u općoj i na jezeru...al opet mislim da ako je iza 12 u noći porođena taj dan ne izlazi nego sutradan govorim o prirodnom porodu bez komlikacija naravno
mislim da je i rzaličito u općoj i na jezeru...al opet mislim da ako je iza 12 u noći porođena taj dan ne izlazi nego sutradan govorim o prirodnom porodu bez komlikacija naravno
Ja sam rodila rano ujutro i naredni dan izašla. Zaova je na Jezeru rodila u 01:30 i izašla ujutro. Ne znam kako to funkcioniše u općoj bolnici
Ćao raja, izvinite što upadam kao padobranac Da pitam i ovdje:
ja sam rodila u utorak u 19h, s tim da beba mora biti u bolnici 24 sata otpustili su me u cetvrtak oko 12h, u opcoj bolnici
ja sma u općoj rađal i moja zaova...bome 24 sata je obavezan ostanak bio