Anoniman
|
Samo da vam mahnemo, hvala vam svima od srca na podrsci, puno mi znaci stvarno. rasplakale ste me danas pozivima, porukama, a za malo i sad vasim postovima. Mi smo kuci sa dijagnozom infektivna momonukleoza i gnojna angina, terapija penicilini, oko kojih sam se ja premisljala da li da ih ukljucim ili ne, ali ipak hocu, ne smijem toliki rizik na sebe preuzeti ipak je dijete u pitanju. Mi trenutno nemamo temp ali mama manita, tj ja je u dva ipo sata dala dva puta voltaren cepic cijeli, toliko sam psihicki izmorena da sam gledala u lupocet, a mahinalno uzela voltaren i dijetetu stavila i tek maloprije skontam sta sam uradila. Mi smo jutros otisli na kontrolu posle cjelonocne temperature koja je varirala od 39,5 do 41,1, dvije pedijatrice je pogledale i ova nasa pedijatrica kaze da je stanje gore nego na pocetku. Prvo je bilo samo gnojni cepici na jednoj strani, danas na obje strane, cak i na jeziku. Izmjere joj temperaturu ona 41,1, daju joj lupocet, nista nije spadala posalju nas na infektivno sa napomenom da se uradi analiza krvi na mononukleozu i ostali laboratorijski nalazi i da se skine infuziono sa analgetikom temperatura. Dolazimo gore, dijete bunca bukvalno, prime nas odmah, sestra da toplomjer izmjerim joj ono 39,9, ulazi dr i napada mene sto mi dijete kenka, sto place sto je ne smirujem. Potom nas primi, pa tu krece ludnica, da mi nije dijete bilo u pitanju ubila bih je na licu mjesta, napala me stoi sam joj dosla bez nalaza, kako ona ne prima pacijente bez nalaza, a tu joj ja kazem da je pedijatrica rekla da se urade kod njih jer dijete ima jaku temp i ne moze da ceka, da bi me napala i rekla kako oni nisu laboratorija, kako su pedijatri ovakvi i onakvi, kaze mi da skinem dijete skroz, pa i pelenu, ja kako sam je skidala zaboravim da joj skinem oblogu oko vrata koju su joj stavili u DZ, tu je pocela da histerise kako mi je rekla sve da skinem, kako ona nema vremena da se ona bakce oko skidanja djece i ostalo, a napominjem kad smo usli u ordinaciju igrala je pasijans. Tu joj pogleda grlo, ispipa vrat, stomacic, poslusa pluca. Tri puta je printala nalaz i cijepala, iskreno ni ona sama nije znala sta da napise. Napisala gore navedenu dijagnozu i poslala me da uradim nalaze i joj napisala u ponedjeljak i da kad budu gotovi nalazi da dodjem njoj pa ce dijete hospitalizovati i smirivati stanje, i opet naglasila kako oni nisu laboratorija. Peniciline propisala, mi opet u Omer Maslic, pedijatrica i nije i jeste za peniciline, ali ipak kao da ih isprimamo. Posalje nas bar da izvadimo leukocite i dks, leukociti niski, limfociti poviseni, ali dijete je u 40 dana pod cetiri antibiotika bila sto znaci da nalazi nisu nikakvo mjerilo.
|