Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Pa felix vjerovatno nemaju serum za dakazivanje prisustva ovoga virusa,a koliko znam obicno se radi masa nalaza od transaminaza,periferne krvne slike itd
ja ne mogu da docem sebi bas mi je zao djeteta i naravno roditelja koji to prolaze sada. u mene je samo molba Bogu sacuvaj me Boze nasih doktora i zdrastva
nigdje u svijetu se ni jedan nalaz ne radi preko vikenda.znaci postoje hitni nalazi koji se rade u svako doba dana i noci ali ovakvi nalazi mislim ne znam.
mozemo mi kritikovati nase zdravstvo koliko hocemo,lose jeste ali ovo sa nalazima je specificno.
svi gledaju u petak da se uhvate noge ranije i malo kome pada na pamet da uradi nesto ekstra za nekoga,nikome...na zalost.
zao mi je Anuske i Jelene stvarno se pate,a dijagnozu za mononukleozu ovi idioti daj Boze da postave kako treba.
moja sestricna je 7 dana lezala na infektivnoj sa sumnjom na ovu dijagnozu i na kraju se ispostavilo da dijete ima upalu pluca....
a kako ne moze privatni lab uradi nalaze ? SAD ZNACI dadada taj ko boluje to moze prenijeti na dr. zdravu osobu jel zaraziti ???
draga felix...ko i svaka druga bolest koja se prenosi kapljicnim putem....mozes...a i ne moras se zaraziti je li tebi jasno da ti svakim udisajem udahnes xy miliona bakterija i virusa ...to tako i treba biti...ne do bog da si u sterilnoj sredini...e kad je covjek zdrav...njegove dobre bakterije se za cas izbore sa tim virusima i zlocesti bakterijama ...a kad nije...onda te napadnu...i zato, ako ne moras tj. ako nemas neku bakteriju koju treba lijeciti, nije dobro uzimati antibiotike...jer narusavas tj. ubijas svoje dobre bakterije koje te brane...i onda izlazes organizam zlocestim bakterijama...i onda se vrtis u kruuuuug zato sam ja protiv antibiotika na nacin na koji nasi ljekari prepisuju...tj. za svaku virozu...jer viroze antibiotici neljece
imas nalaze koji se mogu privatno raditi a ima ih koji se ne mogu ili se rade ali samo radnim danom.
ne rade ni privatne klinike vikendom a posebno kada je ovako nesto u pitanju.
ja sad necu da lupam ali ne znam sta joj sve trebaju uraditi,ono sto se radi hitno to su vjerovatno uradili,a ono sto treba na dipu ceka se vjerovatno ponedjeljak,na zalost.
evo primjera mm sumnja na upalu pluca,ode privatno snimi,sve super,ima internista ali nema pulmolog i kazu hm vi morate na zalost na klincki centar jer jedino tamo ima nekoko moze ocitati nalaz.
zato mozemo mi pljuvati po drzavnom sektoru koliko hocemo bez njih smo donji...
Mnogo za Jeleninu Anu, sad citam, nazalost Ali mislim da ce dusica biti dobro aBd jako brzo. Mi smo opet imali blazi oblik onog stomacnog virusa samo sto napisem da mi je dijete dobro, ona se razboli Proljev, povracanje, mislim da je iscrpljena, navalile bakterije i virusi, nikada se otresti ne mozemo
jelena s ene javlja...vidim čule ste s es anjom.... ja se nadam sve je to nešto prolazno i stavrno nema razloga za brigu... znam d ajoj je teško...ali na sve smos premne kad krenemo u aktivnosti biti mama...boli nas kad im nosić malo curi a kamoli ovake sikiracije