Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
jutro kako ste nam vidim da ima bolesne djecice(marijana,lady,jelena) saljemo im da sto brze ozdrave mi smo dobro hB,malo nam je dosadno i E. se navukao na crtice pa je plac uvijek kad mu ugasim tv,da moze cini mi se da bi ga po citav dan gledao kod nas danas puse vjetar pravo,nema nam napolje izgleda tajra sretan rr rodj.
ja u nekom poslsu (možete misliti?!) pa se ne stigoh javiti. Morala sam jutros doći na posao pa sam N odvela u jaslice. evidentno je da ima bakterijsku upalu grla jer je odmah reagovala na antibiotik i već poslije druge kašičice temperatura je nestala i nije se ni vraćala (kuc,kuc). ode jutros u jaslice, sva sretna. morala sam potpuno ukunuti mlijeko i vratila sam je na AD (iako je na kravljem mlijeku od 8. mjeseca). AD neće pa joj uvalim flašicu u snu i ujutro prije nego se skroz probudi. izgleda da joj je riknula crijevna flora od ovih antibiotika + šlajm tako da od kravljeg mlijeka odmah dobije proljev. šta vi mislite, ima li ovo veze ili je nešto treće?
Ja sam iz cistog obzira prema mojim roditeljima odlucila da upisem dijete u vrtic. Njima nije bilo drago, ali ja volim da se i oni odmore. Kompromis je sljedeci: 3 dana vrtic, 2 dana nena i dedo. NA zalost, ona puno vise voli da ide u vrtic, ali puno bolje jede kad je kod mojih. Moj tata je lud za njom i bio je bas ljut sto sam je upisala u vrtic, ali ja znam da je njima to ipak i umor, da ne mogu izaci u neke setnje koje su navikli itd pa mi je ovo za sada extra varijanta. Svi sretni! I siti povremeno Iskreno varijanta vrtic mi je bolja jer onda imam obraza navece ostaviti djecu i izaci sa muzam. Onako mi je bas bezveze da ih cuvaju po citav dan i onda opet navece da ih dovedem. A i druzenje s djecom je ipak prednost, narocito za djecu stariju od 3 godine.
ja u nekom poslsu (možete misliti?!) pa se ne stigoh javiti. Morala sam jutros doći na posao pa sam N odvela u jaslice. evidentno je da ima bakterijsku upalu grla jer je odmah reagovala na antibiotik i već poslije druge kašičice temperatura je nestala i nije se ni vraćala (kuc,kuc). ode jutros u jaslice, sva sretna. morala sam potpuno ukunuti mlijeko i vratila sam je na AD (iako je na kravljem mlijeku od 8. mjeseca). AD neće pa joj uvalim flašicu u snu i ujutro prije nego se skroz probudi. izgleda da joj je riknula crijevna flora od ovih antibiotika + šlajm tako da od kravljeg mlijeka odmah dobije proljev. šta vi mislite, ima li ovo veze ili je nešto treće?
a da nije od onih famoznih čepića ja koliko znam, kravlje mlijeko baš zatvara, pa mi taj proljev nije logičan, ali eto..moguće..mozda ja nisam upućena dobro
< Poruku je uredio pocahontas -- 5.12.2011 11:27:40 >
osim toga i trošak je manji kad nana čuva djecu, naravno da postoji al naravno mnogo manji a negdje i nikakav trošak se nema kad se dijete ostavi nani, osobito ako je nana dobrostojeća finansijski a ponešto se uvijek kupi i u vrtiću od voća, sokova do slatkiša.... znači opet pored mjesečnog plaćanja imaš i dodatne troškove .... a kad je rodjendan adet je u haman svim vrtićima torta, pice, sokovi, ostale zeze baloni, kapice, tanjiri itd pa te i to dodje puno para a onda i kući sve to moraš heh kod nane sve to izbjegneš meni ej super da nana devera oko djeteta, gdje ćeš bolje
ovo ti i nije istinit podatak.
mene čuvanje djece dođe mjesečno više nego tebe vjeruj mi na riječ....
Najprije...ja svojoj mami plaćam određene račune režija... drugo...nosim joj nabavku mjesečnu treće...ja svojoj djeci sve nosim da jedu ...brinem i o doručku i o užinama i svemu ostalom... četvrto...gorivo sa sedrenika do novoga grada u dva pravca svako jutro i vraćanje u centar a posao jeftinije bi bilo da su mi u vrtuiću preko puta bolnice koševo gdje mi suprug radi peto...rođendanska slavlja ne pravim kdo nane...al avski rođkas pozivam joj djecu iz moje bivše mahale il kući il u igraonicu i mame njihove ...koliko je u grupi djece toliko i ja imam...em mame em djeca... šeto...niko ne kreči vrtić a ja mami krečim i čistim kuću
tako d au finansijkom smislu meni bi vrtić bio jeftinija varijanta... al onda moja mama nebi meni dozvolila da joj pomognem finansijski...ja to znam.... ona je takav tip ...ima penziju al to je mizerija koja joj režije grijanje ne može pokriti...
a ja vodim brigu o njim s aposebnom pažnjom... kako djeci kupim vitamine tako i njoj... kupim joj r vitamin, ginko, sorup oa laohje i sve da ona što lakše svoju starost pregura... vitalna je i sada hb zdrava...
da nema mojih cura tamo...sve bi bilo drugačije...pored svega one su njoj duševna hrana i bijeg od samoće
možda je to u vezi...jer Ad je čvrši i manje su mogućnosti pšroljeva s aistim... doks emalo sve stabilizuje ja mislim is tolica će pa onda mlijeko vratite i vidi kako reaguje
Moguce je,ja sam ti govorila davno kad smo bili na bebe 0-1,kad si ti htijela da joj ukines AD da to ne radis,jer je ona bila previse mala.Ja sam o tome pricala sa par pedijatara i svi su mi rekli isto AD barem do godinu,jer kravlje mlijeko dovodi do anemije i nema nikakvih vitamina u sebi,a to vodi vremenom do pada imuniteta,sto se i pokazalo,onda si je upisala u vrtic i onda svaka bolest je njena.Onda antibiotici,pa sirupi raznorazni sve se sastalo,ali polako bit ce dobro
a ja s ejadna slomih čekajući kakve slikice a nje nema pa nema
Hanady, sada sam joj ukinula kravlje i borimo se sa AD-om jer ga ona neće. ali eto, uguram ga nekako. vjerovatno joj je riknula i crijevna flora od ovih antibiotika i svih boleščura što su je snašle u zadnjih mjesec dana.
emica_sa, nisam ja njoj ukinula AD, ona nije više htjela da je pije kada je probala kravlje. evo sada muku mučim, neće ga i nema šanse da joj dok je budna uvalim da pije. a njeno razboljevanje je krenulo kada je krenula u jaslice. do tada kihnula nije. valjda će se stabilizovati kada ispije i ovu turu antibiotika.
100%...
pa poso zapustih čekajući sliku djeteta...
ladyblue ja takodje mislim da moze biti od mlijeka.sta jos mozes da probas je ono lagano jutro bez laktoze pa da vidis kako ce reagovati i ja bih joj uvela probiotik u stalnu prehranu,mislim na one jogurtice.imas i vocne varijante.
ja sam veliki insan pa kad sam se borila sa eserihijom i upalom sinusa u isto vrijeme otisla mi crijevna flora od antib.u helac pa sam se povratila ovim ab kulturama i sl.
< Poruku je uredio MALA1994 -- 5.12.2011 11:50:01 >
pozdrav vidim bilo za vikend svega nama je super poceo vikend bili na BB nesto pazarili, al onda adna pocela da slini i to nekkao odjednom, u noci se nos toiko zacepio da spavale skoro nikako nismo, juce nosanje cijeli dan, kenjkava, ne moze da dise, ne zna ispuhati nosi pa proguta sline, pa onda sve to povrati borimose sprejevima, baby vac se juce palio, ona naravno vristi, al smo izvukli svege sinoc na spavanje sa lukom na kreveticu, a noc je bila malo mirnija vidjecemo kakva ce danas biti, scera je sto nema temperaturu
zato imamo ispriku za Lady sretan rodjendan preslatkoj djevojcici
eno ti na ''domacinstvo-potreban savjet'' recept za kruh ja pravila standardno samo dodala onaj starter iz recepta i prije pecenja namazala jogurtom po Jeleninom savjetu..predivan je i kora meka ko sredina dobro jutro
hanady hajde mi daj rcp dobar za hljeb please ili neko drugi
ja ti to radim dodoktaivnom metodom... to je jedino što kizahm bez vage i recepta u gramima
eh ono što sma iz iskustav skontala je da je dobar hljeb koji s eprekuha 1-2 puta prije pečenja da je dobar hljeb kada germu najprije u tolom mlijeku s asoli i šećerom pustiš d anadođe i d aobavezno porsiješ brašno
i pečenj...pečenj je najbitnije... moraš ga ospeći i istištiti...
ja radim u manjij tepsiji sa 1 kg brašna...pa mi je i pečenje kraće...al uglavnom ovo ti je onako kako ja to radim
ladyblue ja takodje mislim da moze biti od mlijeka.sta jos mozes da probas je ono lagano jutro bez laktoze pa da vidis kako ce reagovati i ja bih joj uvela probiotik u stalnu prehranu,mislim na one jogurtice.imas i vocne varijante.
ja sam veliki insan pa kad sam se borila sa eserihijom i upalom sinusa u isto vrijeme otisla mi crijevna flora od antib.u helac pa sam se povratila ovim ab kulturama i sl.
dajem joj pola bočice Prolife-a svako jutro. ona jadnica kada ujutro sjedne u hranilicu to traje i traje dok ja njoj ne izredam sve šta treba popiti...