veeseelaa
|
ma ja nisam uopće protivnik da nana čuva djecu, pa to je super, dijete ti je sa osobom kojoj vjeruješ, dodje im ko druga mama, i kad je dijete malo bolesno nema da brigaš... nana će sve da odradi a socijalizacija? ma sve je to individualno... ima i onih koji idu u vrtić pa nisu socijalizovani osim toga i trošak je manji kad nana čuva djecu, naravno da postoji al naravno mnogo manji a negdje i nikakav trošak se nema kad se dijete ostavi nani, osobito ako je nana dobrostojeća finansijski a ponešto se uvijek kupi i u vrtiću od voća, sokova do slatkiša.... znači opet pored mjesečnog plaćanja imaš i dodatne troškove .... a kad je rodjendan adet je u haman svim vrtićima torta, pice, sokovi, ostale zeze baloni, kapice, tanjiri itd pa te i to dodje puno para a onda i kući sve to moraš heh kod nane sve to izbjegneš meni ej super da nana devera oko djeteta, gdje ćeš bolje s druge strane vrtić ako je dobar vrtić, ako su tete za 10, ako dijete nije sklono prehladama itd ma i to je super, nisi nikom na teretu itd ja sam se odlučila na vrtić jer je odličan, jer se moja kći brzo navikla, jer su tete super a usput nisam htjela mamu zamarati jer koliko god mi pričale zamorno je čuvati dijete od 1,2,3,4 godine Ipak je to ogromna obaveza, još da mamu budim u 07,30 svako jutro??? ne, ne ja nisam htjela da je možda moja mama mlađa 10-15 godina pa ajd al i tada poznavajući sebe radije bi se odlučila na vrtić, ipak svaka nana zaslužuje odmor.... nakon godina radnog staža, nakon odgoja svoje djece red je da i one malo odmore al svakako da djetetu nigdje bolje ne može biti nego kod nane, smara me ta priča o socijalizaciji, eto sad svi koje čuva nana veze nemaju i razmaženi su itd, ma jok, majke mi moja bratičina je mnogo poslušnija od moje Ajše a nju je eto nana čuvala sve do škole