Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
sad se sjetih-mom R. je teta stvaljala puter i med u čokolino kada je bas kasljao, i javila mi na telefon da se dijete momački ispovraćalo (sreca po parketu)..kaže, sve sluzavo, jezivooooo...i tolika količina.. jos znam stari narodni recept-namazati svinjskom masti djetetu prsa..prvo ugrijati, pa namočiti neku debelu krpu ili novinu (ja novinu nisam, vec sam nasla komad platna od pravog lana, onog debelog za vreće) i to mu natopila sa masti i stavila na prsa (zasila sam džep na unutrašnjoj strani bodija velicine tok komada lana i samo ubacila tako da mu ne šeta dok spava)..ovo se staviti djetetu navecer prije spavanja, najbolje svaku noc sedam dana..svinjska mast valjda grije pluća, šlajm se topi i odvaja, dijete ga vjerovatno u slučaju da ne moze da ga iskašlje proguta pa onda kada se želudac napuni, dijete sve povrati...
< Poruku je uredio pocahontas -- 11.11.2011 12:26:29 >
pocahontas ,i anidla se pocele javljat snijeg ce ljudi cudo ste se znale javiti fino vas je vidjeti aktivne . Rafa je presladak frizurica medena anidla kako je noica ? Salmy brzo ozdravljenje djecaku .
slazem se sa noJom i doblemum svako poznaje svoje dijete i zna kako mu najbolje skinuti temp. kod mojih paracetamol nula bodova i lupocet samo jos vise naraste....
mi bili kod t.Irme, Igo setao i eno ga legio da spava, a gdje nece kad je ustao u 6
tekja jesi gledala u prodavnici vise markala u onom redu gdje su one mesare tu je bilo magnetnih tabli. a mogle smo u pon u igraonicu da se momci malo druze, sta kazes
pocahontas ,i anidla se pocele javljat snijeg ce ljudi cudo ste se znale javiti fino vas je vidjeti aktivne . Rafa je presladak frizurica medena anidla kako je noica ? Salmy brzo ozdravljenje djecaku .
šuti bona, na poslu mi je inače ludnica, ali eto danas uspijevam nekako...zaželim se i ja malo neobavezne priče pa kad navalim, onda baš ne znam stati uTuši vas ja
posto nam je tema danas sva u znaku temperatura i kaslja ja pricala s mamom na tel i nastavila istu temu ona mi rece da je cula za jednu nenu koja pravi neke pripravke koji pomazu kod bronhitisa i ovih bolesti disnih puteva nije se detaljno raspitivala al rekose joj da se to izgleda ko nenakav siperak i da strasno pomaze.. kaze da je najezda ljudi iz svih krajeva kod nene..
ja bi se pokusala detaljno raspitati pa da vam javim ako ste ZA..mislim ja bi svom djetetu i go... stavila samo da bude bolje
dan.. moje dijete propjevalo a ja se topim sve nestasluke oprostim kad zapjeva a on skontao pa koristi lafcina mudri jedno pjeva drugo galami ,jedno pije mlijeko a drugo krv i takoooo malo mi se ubucio zadnjih dana ...
noa raspitaj se.nego da te pitam ti spominjes neki dem od smokvi.jer to obicni djem,ono smokve i secer il nesto posebno. a kakav je taj vas neki hercegovacki med,kao ljekovit
taj pekmez od smokve je skroz rijedak ne nam kako ga prave za hercegovacki med ti ne znam valjda ima raznovrsnog bilja i to e sad ima puno ljudi koji prave te pripravke od meda al kao i sve nekom pomaze nekom ne
noa raspitaj se.nego da te pitam ti spominjes neki dem od smokvi.jer to obicni djem,ono smokve i secer il nesto posebno. a kakav je taj vas neki hercegovacki med,kao ljekovit
Bebacha to ti je pekmez od smokvi,onako polutecno stanje,skupo je dosta,ali pravo zdravo,meni mama uvijek iz Mostara salje i znam kad smo bili mali baka nam je uvijek to kuhala i govorila kako je zdravo
ma jok poci , ne tusis neka te Kod nas magluscina teska , a zima brrrr hebote ako nije dje snijeg pao nebi me cudilo bas hladno isla sama do prodavnice smrzla se ko koka jos malo pa mi se inje stvorilo na ocima . Anelko, spava sam zaspo dok je mama nesto sredjivala . Dusa moja kad hoce slusat hoce kad nece nece kako mu naleti malo mu teze disat jer mu se stvorile sline u nosu stalno vice kmezuci didi bizi-vidi brisi a uopce ne slini ne ide nista na nos Vec unutra valjda pa se svrbi ,pa ga udara drpajuci ponekad se zakaslje pun slajma . Sino je kakio , taman mu stavila cist pempu on kaki Kaka puna slajma rastezljiva, i porijetka To je dobro mislim izlazi slajm na kaku
i djem od sipka.750gr-1kg 10-15KM.ja i mama pravila ljetos,nevjerovatno koliko se isplati,dosta ga izade.ima malo vise posla al kad radi 2-3 nije puno tesko.pogotovo ko bere sipka,mi smo ga kupile i opet se isplatilo
ja sam teglu ovog pekmeza placala 10 km a ove godine sam dobila od mamine prijateljice
Ja ovdje u sa vidila male teglice 250 gr-6,5 KM
ih ma znas kako ovi nasi dizu cijene kod mene je ona tegla 750gr bila 10 km isto kao sto sok od sipka u SA prodaju po 15,16 km sramota
Ma znam ja sam neki dan mislila kupiti bas sok od sipka pravi neka zena iz Stoca,ali kad sam vidila da je 17 KM,rekla sam mami da mi posalje jer je to bas previse