|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  237 238 [239] 240 241   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 1 - 2 godine [chat]
11.11.2011 11:16:47   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dubravka01

Ma i moj maleni je probao žumanjak i sve je ok, i sad ga smaže samo tako, al' to bjelance nece ni da primiriše a davala sam mu i kuhano i prženo i iz kajgan.
E zato sam radila par puta knedle ono griz i jaje i to je jeo,pa ne znam da li je to dovoljno da mogu reć DA - probao je bjelance.?

mislim da je to ok. al sacekaj jos ce se netko javitiuser posted image

(odgovor članu dubravka01)
  Neposredna veza do poruke: 5951
11.11.2011 11:17:39   
salmy
Jos uvijek je tura 38,6,evo dala sam mu dalsiuser posted image  njemu se oci sklapaju

Neposredna veza do poruke: 5952
   [Obrisana poruka]
11.11.2011 11:18:24   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 5953
   [Obrisana poruka]
11.11.2011 11:19:14   
Brisani uporabnik

(odgovor članu salmy)
  Neposredna veza do poruke: 5954
   [Obrisana poruka]
11.11.2011 11:19:56   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna veza do poruke: 5955
11.11.2011 11:20:10   
salmy
IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: salmy

Jos uvijek je tura 38,6,evo dala sam mu dalsiuser posted image  njemu se oci sklapaju

Uh, miša mu...u istim smo mukama...user posted image

Dala mu jutros paracetamol i nista,sad mu dadoh dalsi.Evo ga zaspaouser posted image

Neposredna veza do poruke: 5956
11.11.2011 11:21:55   
Mya_81 RR
Iman, tako malu temp. nema potrebe da skidas. Ne brini, ta temperatura stvarno nije visoka user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 5957
   [Obrisana poruka]
11.11.2011 11:23:23   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Mya_81 RR)
  Neposredna veza do poruke: 5958
11.11.2011 11:24:55   
Mya_81 RR

IZVORNA PORUKA: pocahontas
provjeren recept za iskašljavanje-povraćanje svog šlajma-puter izvadi na sobnoj temperaturi neka malo omekša, pomjesaj u mali fildžan to sa medom-omjer 1:1 i daj mu neka tako pojede..nakon pola sata, pripremi se za povraćanje i haos ali kasnije će dijete biti kao novo! vidjećeš da je nemoguće je koliko se toga zadržava u malim bićima...

Pretpostavljam da nema efekta ako pomijesam s nekom tekućinom user posted image

M nema šanse da hoće med na kašikicu, tako da ne znam kako bih je nagovorila da ovo pojede.

A vidim da u kakici ima malo sluzi pa bi nam trebalo nešto. Danas pravimo čajku od luka i jabuka...sva sreća to hoće...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 5959
11.11.2011 11:26:37   
Anoniman

Ma i moj maleni je probao žumanjak i sve je ok, i sad ga smaže samo tako, al' to bjelance nece ni da primiriše a davala sam mu i kuhano i prženo i iz kajgan.
E zato sam radila par puta knedle ono griz i jaje i to je jeo,pa ne znam da li je to dovoljno da mogu reć DA - probao je bjelance.?

ne jede ni moj A.  bjelanac...al je mene ped. pitala je li pojeo ista sa citavim jajetom...tipa kolac, knedle etc....sto jeste i nije bilo nikakve reakcije na osnovu toga mu je ona dala vakcinu. Mozes mu probati dati jos supu sa cancarelama (izmutis jaje...dodas brasna da se malo zgusne...to izljevas u supu dok kuha...viljuskom...napravi se kao tjestenina)

Neposredna veza do poruke: 5960
11.11.2011 11:26:47   
Mya_81 RR
Iman, iscrpi njih temperatura. Znam da ružno izgleda i da nam j eteško gledati ih tako, ali tako je, drugačije ne može user posted image Samo pomisliš kako je nama kad imamo temperaturu, ja se recimo ne mogu pomjeriti s kreveta. Ali prodje to! Bitno je da je pratiš pa da na vrijeme možeš reagirati!

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 5961
11.11.2011 11:28:22   
Anoniman
Iman nama je pedijatar rekao ovako ako sam dala lupocet sirup ili cepic a temperatura ne spada,nakon 2 sata smijem dati voltaren ili dalsy..ne smije biti isti nakon 2 sata..bog specificnosti Noine temperature i jake gnojne angine prije 2 mjeseca ja sam isla s voltaren cepicem na 6 sati..

Neposredna veza do poruke: 5962
11.11.2011 11:28:27   
dubravka01
Hvala vam, mislim da cu ja nazvati DZ i pitati ih da li je ok samo u hrani, jer on baš baš neće bjelanjak, jutros sam ga skoro rasplakala bukvalno trpajuci mu u usta a to ne želim..

Uh te ture više...i Omar je nešto vrućkast ovih dana ali nije mu prelazila 37 hBogu.
Želimo vam da što prije prođu te ture.

Iman user posted image miss you, al pravo plaho...

Lady i Nađa user posted image podrške za vas dvije.

19-09-2010 najsretniji dan u zivotu :))

Neposredna veza do poruke: 5963
   [Obrisana poruka]
11.11.2011 11:32:33   
Brisani uporabnik

Neposredna veza do poruke: 5964
11.11.2011 11:37:02   
dubravka01
Ma do mene je, drugar je sad pravo zahtjevan postao pa sam više vremena ( čitaj svo vrijeme) s njim tako da sam zapostavila RR user posted image

A to što ti dr. reče...ko će ih više razumjeti,ja dosta toga povezujem sa zubićima, ali jedno je sigurno, kad je u pitanju konekcija 24h kod nas su 100% zubi user posted image

19-09-2010 najsretniji dan u zivotu :))

Neposredna veza do poruke: 5965
11.11.2011 11:40:43   
salmy

Hvala vam, mislim da cu ja nazvati DZ i pitati ih da li je ok samo u hrani, jer on baš baš neće bjelanjak, jutros sam ga skoro rasplakala bukvalno trpajuci mu u usta a to ne želim..

Uh te ture više...i Omar je nešto vrućkast ovih dana ali nije mu prelazila 37 hBogu.

I ja vas, pa nismo se pisale ima puno, puno.

Ljubi nam lijepog drugara...user posted image

Cure, hvala vam!

BTW, pita me dr danas zbog čega je ono prošli put imala turu(piše u kartonu), ma rekoh zubi(4 zuba u 2 dana joj nikla), a ona meni: te narodske gluposti, nema ture zbog zuba...i ostadoh ja user posted image user posted image !

Nisam u toku od kada imate turu?

Neposredna veza do poruke: 5966
11.11.2011 11:42:13   
salmy

A to što ti dr. reče...ko će ih više razumjeti,ja dosta toga povezujem sa zubićima, ali jedno je sigurno, kad je u pitanju konekcija 24h kod nas su 100% zubi user posted image

Veze oni nemaju,samo nagađajuuser posted image
nama se sastali i zubici(3 nikako da izbiju)strasno,i vrtic nas je dohakouser posted image
ja sam bas nikakva,imal kraja ovome

Neposredna veza do poruke: 5967
11.11.2011 11:47:35   
rose

IZVORNA PORUKA: tekja

jutro...

joj opet nam djecica bolesnauser posted image ...pilici, ozdravite brzouser posted image user posted image

Mi smo dobro, spavali smo do pola 10...mada vise volim kad poranimo, ionako je dan kratak.

Cure, trazim Vedadu magnentnu plocu, ali onu obicnu, velicine 30cmx30cm (otprilike)...jucer sam obisla grad uzduz i poprijeko i nisam nasla...ako neko vidi, javite mi, plizuser posted image ...eh da, i onaj ''mjerac'' visine, onaj violetin iz porodilista mi V. pocijepaouser posted image

a šta je touser posted image ne kotam..

da se igra s tim ili?

mislim da je to ona bijela tabla sto se moze pisati i brisati onim whiteboard flomasterima i kaciti magnete

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

Neposredna veza do poruke: 5968
   [Obrisana poruka]
11.11.2011 11:49:00   
Brisani uporabnik

(odgovor članu salmy)
  Neposredna veza do poruke: 5969
11.11.2011 11:51:45   
Anoniman
A gdje nam je apotekarka? nema je godinamauser posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 5970
11.11.2011 12:00:52   
salmy

IZVORNA PORUKA: salmy

I ja vas, pa nismo se pisale ima puno, puno.

Ljubi nam lijepog drugara...user posted image

Cure, hvala vam!

BTW, pita me dr danas zbog čega je ono prošli put imala turu(piše u kartonu), ma rekoh zubi(4 zuba u 2 dana joj nikla), a ona meni: te narodske gluposti, nema ture zbog zuba...i ostadoh ja user posted image user posted image !

Nisam u toku od kada imate turu?

Od jučer u 10...tete iz vrtića me nazvale da dođem po nju.....odmah si mi pala na pamet!

Al de, kamo sreće da imam kakvu drugu opciju...user posted image

ja ga jucer ispisalauser posted image nemam  ni ja opcije,ali sam sa merakom rekla e neces viseuser posted image

< Poruku je uredio salmy -- 11.11.2011 12:02:09 >

Neposredna veza do poruke: 5971
11.11.2011 12:03:01   
pocahontas
iman, tačno je da temperaturu nikad, nikad i nikad isključivo od zuba dijete neće dobiti...
rast zubi moze biti težak i mučan za dijete, dijete stalno stavlja ruke i sve i svaša  usta, desni su natečene i osjetljive i tako dijete unese bakterije u usta i onda ide redovna upala grla ili druga bakterijska upala koja je popracena temperaturom i onda automatski majke zakljucuju da  je "dijete dobilo temepraturu od zubica" a to je apsurd..moja mama je djeciji specijalista stomatolog i eto toliko sam zapamtila..kod nas su zubi rasli i narasli bez ikakvih tegoba..nismo ni osjetili...user posted image

a kad smo kod "doktora", mi smo posljednji put bili privatno kod pedijatra, ima tome par mjeseci, malo je slinio nista strasno, i kaze meni ta kraljica od doktorice/pedijatrice:" e pa vidite da mu rastu petice, to je to, zato slini i kaslje"..ja sam ostala pafff...hajd sto majke koje nisu dr. po struci to tako zakljucuju, ali doktoriuser posted image tuga živa....i nisam joj nista rekla..sta se ja imam s njom raspravljati...mozda se poklopio rast zuba i obicna viroza, ali to trpati jedno s drugim mi je uzas...
ova tvoja dr. je ipak odlicna! user posted image

< Poruku je uredio pocahontas -- 11.11.2011 12:08:24 >

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5972
11.11.2011 12:05:28   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

provjeren recept za iskašljavanje-povraćanje svog šlajma-puter izvadi na sobnoj temperaturi neka malo omekša, pomjesaj u mali fildžan to sa medom-omjer 1:1 i daj mu neka tako pojede..nakon pola sata, pripremi se za povraćanje i haos ali kasnije će dijete biti kao novo! vidjećeš da je nemoguće je koliko se toga zadržava u malim bićima...

Pretpostavljam da nema efekta ako pomijesam s nekom tekućinom user posted image

M nema šanse da hoće med na kašikicu, tako da ne znam kako bih je nagovorila da ovo pojede.

A vidim da u kakici ima malo sluzi pa bi nam trebalo nešto. Danas pravimo čajku od luka i jabuka...sva sreća to hoće...

e to ne znam, mislim da je fol da se pojede bas ovako...ma probaj kako bilo ako nece bas ovako, nemas sta izgubiti...med i puter su svakako zdravi...ja bih joj to recimo u griz pomijesala...user posted image

Bilježim se sa štovanjem

Neposredna veza do poruke: 5973
11.11.2011 12:14:30   
megi
pozdravcic

kako su nam djecica mala, jesu li bolje

Amani mogu misliti malca kako pjeva, moja nosa nesto sto je njoj kao mikrofon i onda se pretvara da je kod Kiketa i pozdravlja sve redom, pa odna moram ja pozdravčjati, pa mm, ma sega prava, neki dan smo sat vremena morali pozdravljati

poci dobar savjet za iskasljavanje, moja hb voli med, jede ga svako jutro pa ne bi trebao biti problem ni sa puterom

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

Neposredna veza do poruke: 5974
11.11.2011 12:21:22   
Mya_81 RR
Poci, moja nece ni griz, ni puru, ni cokolino...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 5975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  237 238 [239] 240 241   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  237 238 [239] 240 241   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

kontracepcija
sweet baby2008

znate li, da li je preporucljivo piti kontraceptivne pilule z avrijeme dojenja bebe... ima li ko kakvo iskustvo? da li preporucuju to ginekolozi?

da (39%)

ne (61%)

Broj svih glasova: 110

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *