|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  235 236 [237] 238 239   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 1 - 2 godine [chat]
11.11.2011 8:02:26   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: ladyblue

mi smo zavrsile u bolnici. Nisam mogla zaustaviti proljev i povracanje. Primat ce infuziju 10 sati pa cemo vidjeti kakvi ce nalazi biti ujutro.

jojjjjuser posted image nadam se da je bolje jutros!

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 5901
11.11.2011 8:04:30   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: koka i po

noa potpis ti je user posted image

jest baš...bolje meni pristaje user posted image

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 5902
11.11.2011 8:09:20   
anidla
IZVORNA PORUKA: Lady26

Meni je dr rekla da prije rodjendana primi BAR ovu sto ide sa godinu....znaci nece primiti revakcinaciju tj onu sto ide sa 18mj...

Lady,

Mi smo jedino zakasnili na ovu sto mora primiti prije 2 godine, dr. Gordana rekla, nema veze, nismo ni prvi ni zadnji, a kad nam prodje kasalj i nosic da dodjemo da popije neku vakcinu....ta kao moze i nakon 2 godine....u krajnjem slucaju i vi cete samo na tu zakasniti....ne sekiraj se....

ljubi curicu!

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 5903
11.11.2011 8:10:47   
anidla
pocahontas,

Rafi je divan s novom frizurom,ne znam kad mi je sladji, sad ili prije user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 5904
11.11.2011 8:22:36   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: Amani12

Pocy u Nedjlelju je Regionalno RR druzenje u Zenici.
Hajd s rajom user posted image

ihh u zenici user posted image želim vam ugodno druženje i nemojte nas ostale puno tračatiuser posted image

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu Amani12)
Neposredna veza do poruke: 5905
11.11.2011 8:24:32   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: anidla

pocahontas,

Rafi je divan s novom frizurom,ne znam kad mi je sladji, sad ili prije user posted image

na koju novu misliš? mi nemamo novu frizuru jos od ljeta, tj. tek ljetos smo se prvi put u životu ošišali skroz na cenat...sada je već i naraslai opet je puštamo..mamin mali roker user posted image
hvala u svakom slučaju...user posted image
kakav nam friz ima noa sadauser posted image user posted image

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 5906
11.11.2011 8:27:09   
DM
I ja k'o padobranacuser posted image
Jutro!
Felix, kao izgledaju te bijele tačkice? Ima li još igdje?
Pisala sam enki dan, dadada će se sjetiti,da je moj mlađi imao po krajnicima-zaviri mu i dublje-pogledaj ima li u grlu!
Moj stariji dobio neki osip, podlanovima, tabanima i koljenima-crveno i unutar prozirno do bijelo -tekućina....Helem pedijatar ustanovi da je virus i pošalje nas za svaki slučaj na infektivnu kliniku, gdje isto to kažu-virus, herpangina, kositits.....busali su se još nekim nazivimauser posted image uglavnom smo bez terapije, rekli( 2 doc su pogledala) da ga izolujemo....i kad sam spomenula mlađeg i nj  slučaj (jer smo trebali smanjiti kontakt na minimum, a ove koje imaju 2 djece znaju kako je to "izvodivo")kažu-pa onda je ovaj stariji dobio od njega....
I meni sad milion upitnika iznad glave
Ovaj pedijatar kojem smo vodili mlađeg mu je to u grlu tretirao kao gljivice(jer nam je dao tečnost kojom smo to mazali, a koja u svom sastavu ima nistatin).......
Evo ovako je to na rukama-KLIK, a ovako je ustima bilo kod malđeg, samo on nije imao ovoliko KLIK

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 5907
11.11.2011 8:30:44   
anidla
IZVORNA PORUKA: pocahontas

IZVORNA PORUKA: anidla

pocahontas,

ja inace uvijek kasnim user posted image vidjela sam skoro sliku na FB tm i Rafi,vidim da je ljetna varijanta odjece :) a posto sam ja tek sad vidjela sliku za mene je to ipak novi friz user posted image

Anyway, decko je med!

Noa sad ima opet dugu kosicu, narasla od ljeta, isto se nismo sisali...mm hoce da ga sisamo pred rodjendansko slavlje, al ja ne dam, ne-ne....volim male cupave djecake :)

na koju novu misliš? mi nemamo novu frizuru jos od ljeta, tj. tek ljetos smo se prvi put u životu ošišali skroz na cenat...sada je već i naraslai opet je puštamo..mamin mali roker user posted image
hvala u svakom slučaju...user posted image
kakav nam friz ima noa sadauser posted image user posted image

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 5908
11.11.2011 8:35:08   
pocahontas
zaboravih napisati, jučer mi je Rafi pao u parku dok je bio s tetom..bio na svom autiću i nešto je izvodio s njim, i izvrnuo se na leđa i glavom-potiljkom je lupio od beton. teta bila van sebe, on vrišti, visoki C user posted image user posted image user posted image uglavnom, nije mu ništa na kraju, malo mu je crveno, nema ni ranu ni čvoruku, samo one male crvenkaste piknice koje će proći za dan, dva...ali fakat ovih šokova da čovjek pobudaliuser posted image ...držala ga je budnog 2 sata nakon udarca, sve bilo ok, nije povraćao i sl. ne daj Boze, jeo fino, zaspao kasnije...

Bilježim se sa štovanjem

Neposredna veza do poruke: 5909
11.11.2011 8:48:41   
Malenaoduvijek
dobro jutro

dadada tu sam ja, juce sam vas samo citala nisam imala sta pametno napisati user posted image user posted image

bolje mi je da ne pisem jer bih se mogla posvadjati sama sa sobom .

ladyblue
ja cu tebe nesto da pitam ali nemoj me pogresno shvatiti.
vidim Najda ti bas cesto ima proljev jesi ti razmisjala da joj to nije od hrane koju jede, da nije mozda osjetljiva na bjelancevine iz mlijeka jer koliko sdam shvatila ona odavno pije kravlje mlijeko.

nadam se ce vam ovaj put brzo proci i da ce cura bit dobro user posted image user posted image

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

Neposredna veza do poruke: 5910
11.11.2011 8:54:21   
Malenaoduvijek
poci
bice glavica dobro, dusa draga...moj Igor stalno pada, odnosno baca se ja samo glledam da glava ne strada ali to je prosto nemoguce kod njegovih akrobacija user posted image

felix
kako je Anelko jutros, ako mislis da su gljivice nakapaj mu nistatina ako imas jer kao sto ti dadada rece moze vrlo lako da bude od antibiotika user posted image

a kod mojih momaka su posljednji put slinice bile providne i nisu dobili anibiotik.znaci mene sto se tice, ja odvedem dijete kod dr da ga preslusa i onda u skladu sa situacijom ocjenim dali da mu dam antibiotik ili ne.
gdje pise da mu moram dati antibiotik....

Neposredna veza do poruke: 5911
11.11.2011 9:00:42   
DM
i onda u skladu sa situacijom ocjenim dali da mu dam antibiotik ili ne.

Kad sam sad bila sa starijim kod ped.gleda ona karton i kaže -evo pio zinnat u 9.mj.-ja se u sebi smijem i kontam-e moja doc, on nije dalje od recepta ni otišaouser posted image

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 5912
11.11.2011 9:04:45   
Leena
Ladyblue, kako je nađa jutros? Baš se nasekirah kad sam pročitala šta si pisala...user posted image

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 5913
11.11.2011 9:09:58   
Lady26

IZVORNA PORUKA: ladyblue

mi smo zavrsile u bolnici. Nisam mogla zaustaviti proljev i povracanje. Primat ce infuziju 10 sati pa cemo vidjeti kakvi ce nalazi biti ujutro.

Kako je curica jutros?
Ona bas cesto ima proljev, jeste li ispitali zbog cega, po meni nije normalno....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 5914
11.11.2011 9:13:12   
Lady26
Jutro od mene, jedva sam ustala user posted image user posted image
Iskljucila alarm i nastavila user posted image , sreca Lana se probudi u pola 8.... user posted image
Imam toliko posla da me smori svaki dan....oci mi ispadose user posted image ali cemo, vezani smo rokom....
Stomak me ne popusta, mozda i prehladica pa me zato boli evo i drugi dan user posted image ....
Jedva cekam da nedjelja dodje user posted image , aBd

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 5915
11.11.2011 9:14:00   
Anoniman
jutro
ladyblue znala sam da je viroza  jer kazem , "naletio" je taj viru proliv povracanje
Zao mi je brzo ozdravljenje user posted image nadam se da je od jutros bolje

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 5916
11.11.2011 9:14:36   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: doublemum

I ja k'o padobranacuser posted image
Jutro!
Felix, kao izgledaju te bijele tačkice? Ima li još igdje?
Pisala sam enki dan, dadada će se sjetiti,da je moj mlađi imao po krajnicima-zaviri mu i dublje-pogledaj ima li u grlu!
Moj stariji dobio neki osip, podlanovima, tabanima i koljenima-crveno i unutar prozirno do bijelo -tekućina....Helem pedijatar ustanovi da je virus i pošalje nas za svaki slučaj na infektivnu kliniku, gdje isto to kažu-virus, herpangina, kositits.....busali su se još nekim nazivimauser posted image uglavnom smo bez terapije, rekli( 2 doc su pogledala) da ga izolujemo....i kad sam spomenula mlađeg i nj  slučaj (jer smo trebali smanjiti kontakt na minimum, a ove koje imaju 2 djece znaju kako je to "izvodivo")kažu-pa onda je ovaj stariji dobio od njega....
I meni sad milion upitnika iznad glave
Ovaj pedijatar kojem smo vodili mlađeg mu je to u grlu tretirao kao gljivice(jer nam je dao tečnost kojom smo to mazali, a koja u svom sastavu ima nistatin).......
Evo ovako je to na rukama-KLIK, a ovako je ustima bilo kod malđeg, samo on nije imao ovoliko KLIK

Ovako je moj ADI imao nedavno,samo stto je kod nega pocelo sa  crvenim tackicama  i poslije je imao par ovakvih,a  djecak od kojeg mu je preslo je imao ovakve i puno njih,usta,ruke noge...Nama su rekli da se ovo zove mouh,feet and hands bolest,antibiotici ne pomazu,nema lijeka  pojavljuje se najcesce u jesen ...Nama je sad to proslo ali jos uvvijek mu se guli koza na nogama i rukama  gdje  su ovi plikici  bili,ima jedno 23-30 stranica nazad mala1994 je stavila link

(odgovor članu DM)
  Neposredna veza do poruke: 5917
11.11.2011 9:27:18   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: MALA1994

poci
bice glavica dobro, dusa draga...moj Igor stalno pada, odnosno baca se ja samo glledam da glava ne strada ali to je prosto nemoguce kod njegovih akrobacija user posted image

a kod mojih momaka su posljednji put slinice bile providne i nisu dobili anibiotik.znaci mene sto se tice, ja odvedem dijete kod dr da ga preslusa i onda u skladu sa situacijom ocjenim dali da mu dam antibiotik ili ne.

ma ništa, taman smo mu kupili novu kacigu za biciklo, pa neka je nosi stalno kada ide vani da se igra user posted image

kod nas su kod prehlade uvijek bas uvijek bile providne sline..a pili smo par puta antibiotik...od tih par puta, samo sam posljednji put bila sigurna da radim pravu stvar i da mu zaista treba jer mi je nenormalno kašljao pa sam se bojala da mu se ne spusti na pluća...
a da ne pricam kako je jednom pio antibiotik, a i ispostavilo se da je imao onu trodnevnu vrućicu/virozu i sav se osuo po leđima..kad se nisam roknula sto mu dadoh antibiotik, ali šta ces, tako nam pedijatrica rekla jer mu je temp. isla i do 39,5 C i to cak 5 dana...peti dan dijete se svo osulo i temperatura kao rukom odnesena..dijete odmah živnulo!

Bilježim se sa štovanjem

Neposredna veza do poruke: 5918
11.11.2011 9:28:20   
DM
Vjeruj Marina da si odmah na um pala,jer i u nas u nalazu piše -bolest usta, ruku i nogu,mada su eto i ove nazive spominjali!
samo, eto i nije toliko rašireno-mislim na ovaj osip koji imamo...
Ali mi nikako ne ide "u glavu" što nam doc-za ovog mlađeg, dade onaj rastvor?
Pisala sam već na prethodnim stranicama....a ja, kako nisam znala o čemu se radi, mislila da se eto afte i mogu prenijeti na krajnike-jer je tako kod nj izgledalo...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5919
11.11.2011 9:29:16   
Malenaoduvijek

IZVORNA PORUKA: doublemum

i onda u skladu sa situacijom ocjenim dali da mu dam antibiotik ili ne.

Kad sam sad bila sa starijim kod ped.gleda ona karton i kaže -evo pio zinnat u 9.mj.-ja se u sebi smijem i kontam-e moja doc, on nije dalje od recepta ni otišaouser posted image

i sta te briga neka ona misli sta hoce, ako se vec ne mozes dogovoriti sa de kao sto vecina ne moze onda neeka misli.

moja je meni fino rekla ako ne bude imao temp nemojte mu ukljucivati a recept mi je dala samo radi praznika da u slucaju ne daj Boze pogorsanja ne bi ponovo dolazilauser posted image

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 5920
11.11.2011 9:30:25   
rose 87
jutrouser posted image

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5921
11.11.2011 9:34:17   
Malenaoduvijek
ja sam imala do sada srecu pa nisam tako cesto morala davati antibiotik bez razloga, tako da kazem.

posebno kod Igora, njemu sama dr kaze nema ti antibiotika jer je na singularu i stvarno mu je do sada svaki put pod temp bila bakterija a sve bez temp se ispostavilo da je virusno i prosli smo bez

a Luka je opet od prvog rodjendana pio 2 puta antibiotik, samo sto su njega u bolnici u jan2010 toliko nafilovali antibioticima sto i.v. sto oralno da nije ni cudo ai sta da se radi kada je imao upalu pluca.

Neposredna veza do poruke: 5922
11.11.2011 9:43:13   
rose 87
joj ja mrzim sto moram sama svom djetetu biti dok.user posted image ,kad god smo otisli doktoru i dobili smo antibiotik i jos uvijek prije uradim nalaze krvi i dodjem s nalazima al dzabe,radili smo jednom i briseve al tek za 7 dana bili gotovi mislim stvarno,a kod E. je zeznuta temp. uvijek visoka 38,5-39,jednom smo i u hitnoj u 3 navecer zavrsili,tako da nemogu biti pametna,bojim se temp. a jos se vise bojim kljukati ga ljekovima bez veze

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

Neposredna veza do poruke: 5923
   [Obrisana poruka]
11.11.2011 9:49:04   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu rose 87)
  Neposredna veza do poruke: 5924
11.11.2011 9:53:09   
Malenaoduvijek
Iman
znas da je lupocet isto paracetamol, ali ako je bas temp bas visoka, iznad 38,5 i ne pomaze ni tusiranje onad mozes i nakon 4 sata iako je bolje da kombinujes sa dalsijem.
ovo je po meni, mojima lupocet svakako ne pomaze pa ja ni ne probam s njim nego idem sa dalsijem ili ako je preko 39 sa pola voltaren cepica od 12.5mg

i da
kod temp oznad 38,5 nemoj se bez veze zavlaciti paracetamol sirupom tesko ce ti on skinuti tako visoku temp probaj sa necim drugim.ovo mi je nedavno i pedijatrica rekla.

< Poruku je uredio MALA1994 -- 11.11.2011 9:56:15 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 5925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  235 236 [237] 238 239   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  235 236 [237] 238 239   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Bebica.
пеперутка16

Za donji dio vaše bebe, koristite li samo kremu ili samo puder ili oboje u isto vrijeme?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *