Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
dakle uzimamo enterofuryl 3 puta dnevno po 5 ml, (pise da se moze dati cak i dojencadi ja ga inace pijem svaki put kad imam problema i djeluje odmah, s tim da prekinem terapiju cim se pojavi normalna stolica) i linex jednu kapsulu s tekucinom... proljeva vise nema, ali ne jede nista...pelene su ok, dakle piski normalno, pije koliko moze... povratila je maloprije jer sam je natjerala da popije rehidran i enterofuryl...nisam joj vise nista davala muci me to sto joj se stalno spava...ne znam sta vise da uradim. nema temperature...zvala sam Vrazovu rekli su da nema potrebe da dolazim i da imam sve sto mi treba, a i ne bih mogla s njom ovakvom ici jer dijete ne moze na noge bukvalno...da zovem nekoga da nam da infuziju?
iskreno ovo prvi put cujem pa u svakom sirupu vitaminskom ima b.vitamina . Al nebitno hajd , ja cu davati dok dobro ne projede ne potrosimo ovu kesicu jos sam jednom davala , prije neznam koliko mjeseci kad je bolestan bio i sad....
Prvi put cujes da se od B komplex-a deblja i da se moze "razvaliti" zeludac? Ne mora sad, moze se desiti za godinu-dvije, pet... Moze ali ne mora, mada vecinom kad se duze daje javljaju se posljedice...
kazu da je na pedijatriji haos...a da je vodim gore i cekam s ovakvim djetetom stvarno ne bih. mm je na putu do sutra navecer, a mama mi radi, dakle sama sam i radije bih da nam dodju kuci...pratit cu stanje do sutra ako ne bude bolje da joj daju infuziju, molim te mi posalji br i cijenu na pp. sto se tice Vrazove, jasno mi je zasto su to rekli, jer sam ja apsolutno sve jucer uzela i dala joj, skidam joj temp, dajem tekucinu i to je to...sta su mi jos oni mogli reci ili dati? ona hoce da jede ali ne moze...i ovo sto uspije pojesti par zalogaja povrati.
uzas vjeruj, ne moze da hoda...kad sam ja imala stomacnu, nisam 6 dana mogla da se dignem iz kreveta, tako da mi je jasno da je to to i da tako mora biti, ali grozno izgleda kad vidis dijete tako nemocno...
Boze.... tako mi je zao djecice ne mogu ti opisati i sve strepim nad Lanom da sta en pokupi...onako zgoljava i teska na hrani, pa da mi se ne daj Boze razboli... Zelim brzo ozdravljenje.... I Ani dusici slatkoj i Afanu i svoj djecici bolesnoj...
Prvi put cujes da se od B komplex-a deblja i da se moze "razvaliti" zeludac? Ne mora sad, moze se desiti za godinu-dvije, pet... Moze ali ne mora, mada vecinom kad se duze daje javljaju se posljedice...
neznam lady sta da ti recem jer kontam po sebi pila u trudnoci pila posle pa i dan danas ja ista pa ista mrsava normalna mada mi tajo zna rec i mama fali ti koja kila Ne mislim dugo davat sta ja znam ....
Boze.... tako mi je zao djecice ne mogu ti opisati i sve strepim nad Lanom da sta en pokupi...onako zgoljava i teska na hrani, pa da mi se ne daj Boze razboli... Zelim brzo ozdravljenje.... I Ani dusici slatkoj i Afanu i svoj djecici bolesnoj...
hvala ti...
leona a znasli od cega joj je to?Mislim upratila sam da je i ona malo malo pa bolesna .Jel to vrtica il eto tako desi se ? Zao mi je sigurno je iscrpljena ma cini mi se sto vise se veremi nad djetom sve gore ja nekad dodje mi , da dignem ruke od svega i golog ga pustim van na minus da ojaca . Tako mi dodje , .....Sad zasad je hb dobro sve dok neki zub ne pocne da izviruje zavisi koji i kako bude popratan . Inace u toplom je idemo vani pomalo zavisi od vremena .Jede kako kad i sta hoce nije svaki dan isti al ja sam zadovoljna .
dakle uzimamo enterofuryl 3 puta dnevno po 5 ml, (pise da se moze dati cak i dojencadi ja ga inace pijem svaki put kad imam problema i djeluje odmah, s tim da prekinem terapiju cim se pojavi normalna stolica) i linex jednu kapsulu s tekucinom... proljeva vise nema, ali ne jede nista...pelene su ok, dakle piski normalno, pije koliko moze... povratila je maloprije jer sam je natjerala da popije rehidran i enterofuryl...nisam joj vise nista davala muci me to sto joj se stalno spava...ne znam sta vise da uradim. nema temperature...zvala sam Vrazovu rekli su da nema potrebe da dolazim i da imam sve sto mi treba, a i ne bih mogla s njom ovakvom ici jer dijete ne moze na noge bukvalno...da zovem nekoga da nam da infuziju?
da joj ukljucis reglan, on smiruje zeludac ja bih joj uzela neki probiotik - pro life ili biorelu zacas cete vi opet na noge, stomacni virus uzasno iscrpi organizam
leona, jelena, salmy, bas mi je zao djecice leona, razumijem te, znam kako je meni bilo kad lana danima nije nista jela, kad se samo sjetim, a eto infuziju joj davali mozda samo 3-4 dana, a nije jela skoro 2 sedmice nista sad hvala bogu sve jede i cini mi se da je ko prije sto se tice kilaze, brzo je nadoknadila
da joj ukljucis reglan, on smiruje zeludac ja bih joj uzela neki probiotik - pro life ili biorelu zacas cete vi opet na noge, stomacni virus uzasno iscrpi organizam
a ako bas zelis infuziju mozes je kupiti u apoteci i daji joj da pije iako ne mislim da je potrebno
dan vidim djecice nam bolesne ima leona mogu misliti kako tuzno izgleda dusica mala,ali icsrpilo je,bit ce ona bolje samo da proliv prestane,samo da malo pocne ruckiti Jelena pa i Anica curica nam bolesna,med mali,bas mi je zao ljubimo Afan vidim bolje hvala Bogu i bit ce jos bolje Mojoj curi ima jos jedna trica da izbije,otekla je,malo joj fali,ali su je ove tri slomile,nije bila bolesna ali uzasno nervozna,toliko je vristala u nekim momentima da me tacno bilo strah da je ne prekine,ma to je haos a najvise uvece i ujutro
reglan ni ja ne pijem a mislim da ona to ne smije a i nema potrebe jer pije sve ovo...zvala sam dr, rekla mi je da su enterofuryl i linex dovoljni, plus sirupi za temperaturu i cepici po potrebi. infuziju - rehidran sam odmah uzela i dajem joj pomalo al je tesko jer je nekako slankasta i valjda joj je gadno...uzela sam i taj hipp ors al je on fakat oduran i nije ga htjela...prolife nisu imali pa mi je dala linex...pije pomalo tekucine, i pelene nisu suhe tako da sigurno nece dehidrirati...samo sto ne jede i slaba je pa sam zato mislila infuziju...vidjet cu kako ce vecer da prodje...vec joj se pomalo penje temperatura.
Pozdrav za sve mamice i djecicu. Vidim ima puno bolesnih . Svima brzo ozdravljenje Jelena bas vam se neda, drzimo fige Ani da se oporavi. Leona . I moj maleni je prosle sedmice imao proljev tri dana prvi dan je imao 12 puta . I mi smo dobili enterofuril i sirup za grlo jer mu je bilo upaljeno i imao je temp 39,4. Zaha nisam se jucer javljala pa danas sa zakasnjenjem sretan rodjendan
Mi samo da vam mahnemo. Deckic se probudio,ruckao i sad pegla. Majice. Mamina mala kucanica Kasnije cemo u setnju a veceras kod dede na rodjendan. Narucili smo mu super torticu. Ljubimo djecicu i mame a poseban zagrljaj bolesnim pacicima, da nam cim prije ozdrave...
Dali se vasi djecaci diraju po cuni slavuj
Moj troipogodisnjak non-stop dira cunu i nikako da prestane. Pokusavala sam na razne nacine da ga odvratim ali neuspjeva. Ne boli ga ,ne svrbi,nalazi ok. Higjena na nivou. Voljela bih ako je neka imala sl. situaciju da mi napise kako je rijesila. hvala
Da (82%)
Ne (18%)
Broj svih glasova: 134
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!