|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  158 159 [160] 161 162   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 1 - 2 godine [chat]
27.10.2011 16:35:01   
salmy
Leona mi smo uzeli rehidrin sa okusaom maline,i skroz je ukusan.I moj user posted image nece orsej onaj zeleni sto je slan.Ovaj potrazi u apoteci bjelo ljubicasta kesica,super je ukusan

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 3976
27.10.2011 16:35:43   
leona81
mi uzeli taj samo s okusom jagode, oduran je

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 3977
27.10.2011 16:47:03   
marinčii
IZVORNA PORUKA: leona81

dakle uzimamo enterofuryl 3 puta dnevno po 5 ml, (pise da se moze dati cak i dojencadi ja ga inace pijem svaki put kad imam problema i djeluje odmah, s tim da prekinem terapiju cim se pojavi normalna stolica) i linex jednu kapsulu s tekucinom...
proljeva vise nema, ali ne jede nista...pelene su ok, dakle piski normalno, pije koliko moze...
povratila je maloprije jer sam je natjerala da popije rehidran i enterofuryl...nisam joj vise nista davala
muci me to sto joj se stalno spava...ne znam sta vise da uradim.
nema temperature...zvala sam Vrazovu rekli su da nema potrebe da dolazim i da imam sve sto mi treba, a i ne bih mogla s njom ovakvom ici jer dijete ne moze na noge bukvalno...da zovem nekoga da nam da infuziju?
ne bi da te plašim ali mi smo prije 2 tjedna završili u bolnici baš zbog dehiidracije ,ali ti poznaješ svoje dijete najbolje ako primjetiš baš da su pelene suhe,da plače bez suza ja bi je odvela da primi infuziju

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 3978
27.10.2011 16:50:08   
marinčii

IZVORNA PORUKA: Lady26

user posted image user posted image

uzas vjeruj, ne moze da hoda...kad sam ja imala stomacnu, nisam 6 dana mogla da se dignem iz kreveta, tako da mi je jasno da je to to i da tako mora biti, ali grozno izgleda kad vidis dijete tako nemocno...
i kod nas je bilo isto M bukvalno 5 dana nije hodo ,i kod nas je bila stomačna viroza,uradili mu i nalaz stolice,sva 4 dana koliko je bio u bolnici mu uzimali i nisu našli nikakvu baklteriju a ni virususer posted image

< Poruku je uredio marinčii -- 27.10.2011 16:55:24 >

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 3979
27.10.2011 16:57:49   
leona81
mene plasi sto stalno spava a pelene nisu suhe

For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 3980
27.10.2011 17:00:00   
marinčii
a vjerovatno što je iscrpljena i umorna ,teško oni to sve podnose još ako se dugo borite s temp,nije ni čudo što je takva,meni M nije jeo isto 5 dana pa mu je i šećer pao pa su mu i to morali nadoknaditi jer nije dobro ako je i on nizak,ali opet kažem ti ako se baš brineš odvedi dijete opet na pregled pa ćeš biti mirnija 

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 3981
27.10.2011 17:08:49   
megi
kakvi su ovo virusi zavladali

nadam se da ce ubrzo biti bolje
jelo user posted image  za anusku da sto prije bude bolje
salmy super da je Affan bolje, sad pusite balone u svim bojama

leona potrazi dijetu sto je nedavno hanady pisala u slucaju povracanja i proljeva njoj dr dala
ima negdje, cak je bila i na onoj prvoj strani RR-a
super je
ja sma je sebi iskopirala
nemoj da te brine sto joj se spava , pa iscrpljena je, samo je prati i svako pet minuta po kasikicu tecnosti, caj najbolje sipak ili majcina dusica nikako nana ili kamilica

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 3982
27.10.2011 17:11:30   
leona81
sipak dajem svo vrijeme ali ne mogu na svakih 5 min da je budim, kontam da se bar malo odmori...davala sam na pola sata, sad na sat ali vise tecnosti

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 3983
27.10.2011 17:14:29   
leona81
sad sam procitala, ja sam uzela hipp ors, to je kasa od mrkve sa rizinom sluzi ali ona to nece ni da okusi...ovo ostalo mogu samo da sanjam trenutno jer ona ne moze nista da jede a ako pojede komadic necega povrati...

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 3984
27.10.2011 17:34:50   
Nunichi
ccc pa ima li kraja ovim virusima i bakterijama user posted image

Brzo ozdravljenje za malene i puno snage mamama user posted image

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 3985
27.10.2011 17:43:54   
bebacha
a joj strasan taj neki virus skroz.
Leona samo je prati,nemoj je forsirat s hranom,pokusaji samo da tecnost pije,bilo sta od tecnosti.
Mala ja sam skontala da su svi ovi sirup za imunitet i ostalo bbezveze i kontala sam b komplex.mislia sam da svi pijemo al me strah tog debljanja.kontam bar jedan mjesec,da vidim hocel Alen pocet bar nesto da jede.anemican je a sad nista nece da jede.dali vrijedi samo jedan mjesec.

Alen i dalje ima proliv 3-4 puta dnevno.druga gornja trica samo sto nije,mrvica joj fali

< Poruku je uredio bebacha -- 27.10.2011 17:44:44 >

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 3986
27.10.2011 17:51:08   
bananica

reglan ni ja ne pijem a mislim da ona to ne smije a i nema potrebe jer pije sve ovo...zvala sam dr, rekla mi je da su enterofuryl i linex dovoljni, plus sirupi za temperaturu i cepici po potrebi. infuziju - rehidran sam odmah uzela i dajem joj pomalo al je tesko jer je nekako slankasta i valjda joj je gadno...uzela sam i taj hipp ors al je on fakat oduran i nije ga htjela...prolife nisu imali pa mi je dala linex...pije pomalo tekucine, i pelene nisu suhe tako da sigurno nece dehidrirati...samo sto ne jede i slaba je pa sam zato mislila infuziju...vidjet cu kako ce vecer da prodje...vec joj se pomalo penje temperatura.

reglan sirup smije, moju je na moru uhvatio st. virus, dr je propisao samo reglan,da smiri zeludac, iskljucivo zbog povracanja, tada je imala 2,5 god...nakon 2 dana je prestalo , s tim da sam joj davala bananu da jede, colu da pije, stapice , i to je to, ma nista drugo nije jela, pravila joj caj od sipurka
i bolje je da ne jede, sve dok povraca, jer jelom samo pogorsava
meni su rekli ni slucajno voce,niti sokove
i kad joj dajes da pije samo nek popije pomalo, pa kasnije opet malo i sve tako

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 3987
27.10.2011 17:55:05   
bananica

sad sam procitala, ja sam uzela hipp ors, to je kasa od mrkve sa rizinom sluzi ali ona to nece ni da okusi...ovo ostalo mogu samo da sanjam trenutno jer ona ne moze nista da jede a ako pojede komadic necega povrati...

nemoj se za jelo brinuti, i nemoj je forsirati da jede, nista neces napraviti i ako pojede par zalogaja pa ih onda povrati

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 3988
27.10.2011 18:26:35   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: bebacha

a joj strasan taj neki virus skroz.
Leona samo je prati,nemoj je forsirat s hranom,pokusaji samo da tecnost pije,bilo sta od tecnosti.
Mala ja sam skontala da su svi ovi sirup za imunitet i ostalo bbezveze i kontala sam b komplex.mislia sam da svi pijemo al me strah tog debljanja.kontam bar jedan mjesec,da vidim hocel Alen pocet bar nesto da jede.anemican je a sad nista nece da jede.dali vrijedi samo jedan mjesec.

Alen i dalje ima proliv 3-4 puta dnevno.druga gornja trica samo sto nije,mrvica joj fali

bebacha , zasto ne pokusas s pekmezom ? Mislim da je on za krv il se varam user posted image
Mi dajemo svako jutro .....pokusaj stim za malokrvnost.
Leona samo  neka pije dosta tecnosti da tecnost ne gubi , nemoj silit da jede dzaba ce povratiti to sam prosla sa A. kad je imao 8 mjes. nama je na ped. rekla ako i caj ti povrati kao da ne dajem jelo , samo caj ako caj povrati odma doc lezat u boln.
I da anel je sve povracao zivo iz sebe , sto god da dam on povrati .Tako da sam morala biti na ped. snjim i on je tad fasovao virus stomacni.
Dobio inf. citav dan i noc tekla da tecnost nadoknadi hranila ga umjereno pomalo .
Nadam se da cete brzo ozdravitiuser posted image

(odgovor članu bebacha)
  Neposredna veza do poruke: 3989
27.10.2011 18:44:32   
rose 87
ej drage moje ja dosla da vidim sta ima  kod vas a ono puno bolesne djecice,bas mi je zao user posted image user posted image user posted image
mi danas bili kod moje mame pravili salatu,sad cekamo goste i jednu malu seku,E. je isto nervozan bas,poceo je i da pomalo kaslje ali suhi kasalj i promukao je,nadam se samo da nece temp. da se pojavi

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3990
27.10.2011 18:47:57   
teacher75
ja odoh malo s drugaricama vani, jupi, nakon 100 godina, a i sutra cuuser posted image user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 3991
27.10.2011 18:59:47   
Anoniman
lady  kazes tvoja malena slabo jede tj. datije da se udeblja malo jesil joj pokusavala davat keks s mlijekom .A.ima toga dva obroka umjesto obicne flase +cokolino Ja napravim mu u zdjelici 150ml mlijeka +3do 4 keksa plazme izmrvim na komade to se stopi, i sve pojede .
Zasitno, jako + deblja user posted image .
rose user posted image , teacher sretno draga lijep provod user posted image pusa vam .

< Poruku je uredio felix -- 27.10.2011 19:03:15 >

(odgovor članu teacher75)
  Neposredna veza do poruke: 3992
27.10.2011 19:30:37   
nanika
Leona 81 kakvo je sad stanje?????

Curica 2006
Dečko 2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3993
27.10.2011 19:43:09   
leona81
oko 5 je ustala sama i dosla do mene na nogama, sjedila je u dnevnoj sve do 7 i trazila da gleda crtani. pojela je trecinu banane i kocku cokolade za kuhanje. pije caj od sipka a ja sam unutra stavila 2 supene kasike rehidrana da ne skonta. pelena je opet mokra i to bas dosta tako da mislim da je ok. nije vise povracala niti imala proljev, necu vise dati nista od lijekova. nema ture, sad je opet zaspala pa sam je stavila u krevet.

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 3994
27.10.2011 20:25:19   
nanika
Leona 81 vidis da ide na bolje. Bice to dobro i bice ona opet ona stara curica.
Cuvajte seuser posted image

Curica 2006
Dečko 2009

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 3995
27.10.2011 20:31:58   
tekja
vece...
meni danas ispunjen dan, setala, kupovala, uzivala, malo se svadjala sa revizorimauser posted image ...V. evo vecerao, danas sam mu uzela mini skolsku tablu i od kako je ustao pise po njoj i briseuser posted image ...jos kad mu nabavim krede u boji, mozda mognem i kafu da sjedeci popijemuser posted image

Jutros smo se svi probudili u 10h, uskoci V. izmedju nas, podvuce jednu ruku pod moju glavu, drugu pod glavu MM i kaze: Dado voli babija i mamuuser posted image user posted image user posted image ...majke mi, kad se oboje ne rasplakasmouser posted image

Zasitno, jako + deblja user posted image .

Felix, nemoj da se ljutis, ali nijedan djeciji obrok ne bi trebao da se temelji na tome da ga samo zasiti i udeblja, a pogotovo ne dva-tri obroka dnevno...zasto uopce neko zeli da mu dijete bude debelo, "napredno", "mashAllah koliki je" i sl. user posted image  (ovo je pitanje uopsteno, ne samo za felix) Jer, fakat mi nije jasno? Valjda je jedino vazno da je zdravo, da se zdravo hrani, da od svakog obroka njegov mali organizam ima neku korist i itd.

Leona, drago mi je da je cura boljeuser posted image

Jelena, kako je Ana? Mislim na vasuser posted image

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3996
27.10.2011 20:39:56   
tekja
bebacha, kako prodje danas, ono sto je trebalo biti?

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 3997
27.10.2011 20:46:55   
Anoniman
tekja to je njemu umjesto flase kao sto neka djeca pije mlijeko tako anel al na kasiku ujutro i uvecer sa plazmom ......dva puta dnevno a naravno da jede i povrce user posted image ma razumim te potpuno .....
Sta hoces rec , al ponavljam ovo je ujutro i uvecer umjesto flase ionak sam davala mlijeko flasu sa cokolinom, jer mora nekako unijet mlijeko a samo nece .

(odgovor članu tekja)
  Neposredna veza do poruke: 3998
27.10.2011 20:49:29   
Anoniman
Samo da mahnemo... kod nas i dalje temperatura, danas popodne je opet bila 40, pa sam je skroz bila spustila, pa veceras evo opet. jedva sam je natjerala danas da nesto pojede,jer jutros joj nisu smjeli dati penicilin dok ne jede, a ona nema sanse nista u usta da stavi, juce je dosta caja sa medom pila, jesti nije htjela, danas nije htjela ni jesti pa sam joj spricom nazor supe i caja davala.
Leona zelim princezici brzo ozdravljenje.

Ja bjegam, sutra mi dolaze gosti i noci ce kod nas pa da bar malo kucu u red dovedem i kakav kolac napravim. Ljubimo vasuser posted image

(odgovor članu tekja)
  Neposredna veza do poruke: 3999
27.10.2011 23:32:43   
bebacha
vece.ja prezivi danasnji dan.evo da sad napisem.djed mi imao danas tesku operaciju na srcu,pa nakon toga nisu ga mogli probudit.mislila sam da cemo i mamu morat na hitnu vodit koliko se nasikirala.zvali smo svaki sat kliniku a sat mi je bio ko godina,jos nam bili gosti a ja nervozna. uglavnom probudio se,operacija je dobro prosla,vise cemo znat sutra.
bolesnim bebama zelimo mirnu noc.
ja sam slomljena i odo spavanac

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  158 159 [160] 161 162   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  158 159 [160] 161 162   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Novi naziv za chat room
bananica

Vrijeme je za promjene!

Mahaluse (24%)

Zeza - bon (1%)

Sex i grad (31%)

Mahalajmo zajedno (4%)

Blablaonica (5%)

Bez cenzure (36%)

Broj svih glasova: 390

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *