Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Dobro jutro raja ,evo mi smo vec 3 sata na nogama,sinoc je A dobio malo temperature ali i raste mu cetvrta trica,nadam se da se nije zaraazio onim virusom i da je to samo zbog zubica....Inace je veseo igra se i pravi zijane....Evo jedva tipkam svu mi je tastaturu uhelacio,sva slova otkinuo ,dok jedan post napisem treba mi godina dana i jedno veliko svima
ako nema proljeva ni bilo kakve druge reakcije nije.ja sam na vise mjesta prrocitala da djeci do 2 godine treba davati punomasne mlijecne proizvode, a nasa pedijatrica kaze da kada se pocinje sa kravljim mlijekom ona preporucuje ono sto se prokuhava.
a ti njemu mozes svaku hipp instant hapu ili baby ove hapu mozes staviti da je pije na flasicu samo kupis dudu sa sirom rupom, imas baby love onu na njoj pise Brei sa sirokim grlom a ona ti je samo 3,5 KM a odgovara na avent flasicu
Na koju Avent flašicu odgovara?
I ja imam problem sa E. , ... slabo ovih dana jede, ... al hoće mlijeko, pa sam čak i sa pedijatricom pričala da ne bi trebala toliko mlijeka piti, ali šta da joj radim???
Pa sam kontala skuhat malo riže i izmiksat u flašicu ili one rižine pahiljice, griz, ... ma bilo šta, ...
Kontala sam bušit rupice, al zanima me koja je ta duda, ... ne znam na koju tacno flašicu pristaje??
odgovara na onu regularnu, ja sam i chicco dude sire prije uzimala za gustu hapu i stavljala na avent flasicu, samo je bitno da je navoj original od aventa.
a jeftinija varijanta su ti dude od baby love na njoj ti pise brei, znaci sa sirokim grlom one...
ja znam da to ne preporucuju ali ja sam svom Luki tako davala sve moguce hape da pojede pred spavanje kad nije htio ovako, a vidjela sam juce ima u dm-u baby love novih instant hapa, banana, zitarice sve moguce....
nego da ja nesto pitam Alen pije kravlje mlijeko al kupujemo domace od jedne nene.poceo je pit 13 mjesci.i ja to njemu samo prokuham i nista ne razblazim s vodom.kontam nije beba mala.dal mu je to jako zadnji 3 dana bukvalno nista ne jede,i onda dam domaco sok od grozda,da bar nesto unese u organizam,i pije mlijeko.razlog su trice.jedna je izbila.sta bi ja njemu mogla stavit u mlijeko da malo bude jace,da ga zasiti.samo da nije keks imal kakva ona kasica u kutij al da se pije na flasicu
bebacha ako dajes kravlje mlijeko moras paziti da unosi dovoljno i zeljeza.
ja se nadam da da ova baby love moze na nuk sa sirokim grlom jer to koristimo za mlijeko,staklenu.sad cu do dm-a da vidi tu cucu i zitarice. sad se probudio i jedno oko mu skroz bilo zatvoreno od krmelja.dva put sam ga vodila doktorici za to i uvjek Tobrex kapi.sad bi to izbjegla al sta da radim
mi smo bolje hB, samo je Igoru jos nosic pun pravi slino
sinoc sam se ponovila, kupila sam sebi cipele bas za svoju dusu i platila ih ....ali sam sada mirna jedno vrijeme...trazila ih na netu da vam pokazem ali nema
ja se nadam da da ova baby love moze na nuk sa sirokim grlom jer to koristimo za mlijeko,staklenu.sad cu do dm-a da vidi tu cucu i zitarice. sad se probudio i jedno oko mu skroz bilo zatvoreno od krmelja.dva put sam ga vodila doktorici za to i uvjek Tobrex kapi.sad bi to izbjegla al sta da radim
nedavno je ajdin imao isto tako.ja sam razmisljala da idem dr ako potraje.ali sam prvo ispirala kamilicom pa nije bogzna djelovalo pa sam nekako uspjela da izmuzem nekoliko kapi mog mlijeka(ne znam ni kako ga imam al nebitno za ovu pricu) i to mu zakapala kad je zaspao.sutradan sve proslo,vjeruj mi.a nije mogao otvoriti oko,sve po trepavicama ulijepljeno bilo...
Dobro jutro i od nas procitala sam vas leteci mala, moj A. je kao tvoj I....ne kontam odakle mu tolika agresivnost...sve super...igra se s djetetom pa ga upo frke sakom udari ...i sad bi neko rekao "do roditelja je"...nije do nas...majkemi ..niti ga udaramo..niti se mi udaramo ...a on i nas "prebije"...i dzaba mu mi stalno ponavljamo kako je to ruzno...kako to ne smije...bla, bla...ja kontala da je takav iz razloga sto ne prica...pa da ga to frustrira...ma nisam pametna...ali me nervira...nije uvijek takav...nekad je sav umiljat...samo sto sam ja vazda u grcu hoce li koga udariti
tajra...sto me nasmija za krevet marina...ma garant je temp. od zuba...i sve ti je to od zuba...tj. pao mu imunitet pa ga i taj virus "safatao"
Dadada, je li to Andrejevic jos ne prica? A sigurna sam da ga to frustrira, pogotovo ako dolazi do teže komunikacije i objasnjavanja sta zeli, ali propricat ce preko noci bukvalno sve kao da prica odavno.
Dadada, je li to Andrejevic jos ne prica? A sigurna sam da ga to frustrira, pogotovo ako dolazi do teže komunikacije i objasnjavanja sta zeli, ali propricat ce preko noci bukvalno sve kao da prica odavno.
ma slabo to kod njega ide ne znam sto nece...i dalje tjera po svom...sve mu je "vovo"-"ovo" i samo prstom pokazuje...a ja ko papagaj ponavljam...sit se on isprica s ljudima na svom mandarinskom...sve je tu..intonacija...ma bas prica...al na mandarinskom
jutro mah dadada propricat ce ne brini . Moj A. svasta zna prica ko veliki a tek kako ponavlja za nama . Nekad bi voljela da ne prica samo da suti pa mu dam dudu da malo,usta zatvori al jok samo je baci Sad sve manje dude koristi samo kad spava inace ovak da ju uzme bezzz ma jok nece . Al kad spava ima zato DVIJE jedna u ustima druga u ruci , mos si mislit kad mu iz usta u neka doba padne, cuca on tu drugu strpa tako da nikad ni sek. ne prespava noc bez njih dvije . Da vas pitam bambi, prodaje kengur mislila mi drugarica da joj narucim beba joj ima 4 mjes. i 7,5kg pa me pita dokle djete moze se u tome nosati??? Da joj mogu naruciti ,....
kod ste već kod nepričalica,i moj je takav...mislim priča on aman ali samo ga ja razumijem jer sve zvuči slično,ima naravno riječi koje izgovara jasno mama,tata,tuta,daj,bus(ovo mu je odnedavno najdraže),nana i sl...doduše ako bude na ćaću neće nikad ni propričati
Hej Adi ima turicu skoro 39,pojavile su se na nigicama i crvene ko bubuljice ima 4 komada za sad ...Fino je doruckovao,pojeo i bananu,i dva keksa,vode, igra se ,dala sam mu panodil,pa cu da vidim kako ce se ponasati kasnije
dadada vidis i meni je to sad naumpalo, mozda i ovaj moj zbog toga udara jer prica na "nekom" jeziku ponesto ga razumijes....
bas je to frustrirajuce, Igor oponasa rijeci kad ti nesto kazes ponovi ali kao kroz nos....
ja se se nadam da ce mu dosaditi pa da ce krenuti i mislila sam Vedo je brbljivica od njega ce cuti ali on od njega naucio samo da se baca i da leti kao avion
kono
bolja sam danas, em je sunce a i malo me proslo sta cu tako je kako je....
ali vani je bas jak vjetar, srecom ja Luki stavila kapu inace bi se dijete smrzlo..
a kupila sam im jedne gumene cizmice kao do iznad gleznja u onim izbor trgovinama imaju neki kao material malo postavljene iz jednom komada su i super za bljuzge a cak 9,90 kostaju...imaju i roze za curice...
hvala sto si mi onako brzo odg. dudu sam kupila nukova al rupica L za guscu hranu. a sve jhapice koju su bez mlijeka su zitarice same i mislim da to nebi htjeo jer i nisu nesto ukusnu. kupila sam neku Humana za laku noc,banana,griz i nesto jos al je s mlijekom.napravit cu s vodom pa cu vidjet.hvalati ti
ev da i ovdje pitam mozda je nekom pitanje glupo al meni je ovo totalno nepoznanica. ja sam bila ubjedena da se sa ultra Bh Telecoma nemogu zvati humantirani brojevi.sinoc mi muz kao da to nema veze i da moze.ko je upravu.nemamo kucni telefon i nekad nisam u mogucnosti otic u banku i uplatit neki iznos al uvjek mogu preko mob uplatit 2-3 KM
hvala sto si mi onako brzo odg. dudu sam kupila nukova al rupica L za guscu hranu. a sve jhapice koju su bez mlijeka su zitarice same i mislim da to nebi htjeo jer i nisu nesto ukusnu. kupila sam neku Humana za laku noc,banana,griz i nesto jos al je s mlijekom.napravit cu s vodom pa cu vidjet.hvalati ti
Marina DK nadam se da ce tvoj djecak sto prije ozdraviti ja sam skinula s interneta 3 knjige o odgoju djeteta pa citam,uh kako u teoriji sve lako izgleda Nikola me dovodi u nemoguce situacije, jucer je bio užasan ,nisam ga mogla prepoznati , jos ga odvela u goste ma ne mogu ni prepricavati sta je radio i kad sam ga vracala kuci citavim putem mu ponavljam dobit ces sipku( a ne zna ni sta je to )udjemo u kucu i on me zove: "mama aj me itibaj pa cu ici vani"
nasla sam jos jedan zub anelu, gornja trica . Ide danas slucajno reko da vidim idel sta , prstom trazila i on zino a svjetlost pa se vidi .Kad ja trica viri al nije jos meso probila mozda je to uzrok naseg ne jela uzadnji par dana .! Donji mu zubic izniko sto sam skoro, nasla sad nije zeko ide jos jedan do tih dva