RE: Polazak u vrtić (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Vrtić i čuvanje djeteta

Poruka

Skvo RR -> RE: Polazak u vrtić (14.9.2012 10:19:13)

IZVORNA PORUKA: malenaa

hihihihhi to je taj momenat, srce drago...pa to moda draga moja ne zezaj dijete :))
i moj djecak pa se sprema ujutro ko kakav frajer, gel se staviti mora, u sjedalicu kad ga stavim nece da nasloni glavu... jutros mu govorim nasloni se sine odmaraj dok stignemo ,kaze on ¨necu bona mama,pokvarit cu frizuru ...¨[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]   nece te tene hoce ove... obuci ovo nemoj ovo...

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

pisem neposedno pred polazak u vrtic i posao.....
[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]
Sprema se ravno 45 minuta...promijenila je 5 kombinacija....na carapama je razmisljala 10 minuta...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] ovo se svidja meni, ovo se ne dopada esmi...nejra ne voli mace na carapama, ogrebala je maca po licu....itd....
saburam.

A..zamisli da moram njih dvoje spremati za vrtic....morala bi ih dizati 2h prije...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]...istinu na volju...vidjet cemo koja ce tipa biti emirko...mozda me nesto slicno i potrefi..[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

sheri -> RE: Polazak u vrtić (14.9.2012 11:24:24)

i mi imamo momente da bira sta ce sta ence obuci. a ustajemo bas rano, i izlazimo iz kuce rano, i mene vec panika hvata kako cemo kad bude zima. umirat cu od tuge sto ce rano izlaziti iz kuce[sm=smiley19.gif]. tad cu vam se ja ovdje jadati svakodnevno[sm=smiley19.gif]

sanela.asja -> RE: Polazak u vrtić (15.9.2012 14:51:02)

Moja A je prije dva dana prvi put krenula u vrtic ima 4 i po godine [sm=smiley1.gif].Prvi dan se vratila kuci placuci jer nece da spava u vrticu,ujutro sam je jedva nagovorila da krene taj dan nije spavala i dosla je sva sretna iz vrtica[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] naucila 2 pjesmice donjela 2 crteza presrtna je [sm=smiley1.gif]

Halimaa -> RE: Polazak u vrtić (17.9.2012 19:28:06)

drage forumašice, jeste li imale iskustvo da se dijete, nakon polaska u vrtić, počne piškiti u gaćice? Evo, ja sam pisala da se moj već navikao, treća je sedmica i voli vrtić, imao je jednu prehladu odmah na početku, a zadnja dva-tri dana počeo se piškiti noću, u gaće i dok spava, po jedno 2,3 puta se desi. Ja sam se naravno zabrinula pa kanim odmah da mu pošaljem urin na kontrolu...iako mislim možda je nekakva reakcija na vrtić...

sheri -> RE: Polazak u vrtić (17.9.2012 19:54:31)

moja ide 2 mjeseca u vrtic, pelene ne nosi godinu i tri mjeseca, i nikada se kod kuce nije upiskila, ali u vrticu za ovo vremena koliko ide se upiskila 4-5 puta. Zasto, ne znam. ali eto niste jedini

lost -> RE: Polazak u vrtić (17.9.2012 22:03:11)

IZVORNA PORUKA: Halimaa

drage forumašice, jeste li imale iskustvo da se dijete, nakon polaska u vrtić, počne piškiti u gaćice? Evo, ja sam pisala da se moj već navikao, treća je sedmica i voli vrtić, imao je jednu prehladu odmah na početku, a zadnja dva-tri dana počeo se piškiti noću, u gaće i dok spava, po jedno 2,3 puta se desi. Ja sam se naravno zabrinula pa kanim odmah da mu pošaljem urin na kontrolu...iako mislim možda je nekakva reakcija na vrtić...

Nama se dešavalo prvih par dana jer smo bili na godišnjem i tek sam je privikavala na tutu.Sada evo već 15tak dana uredno ide na wc i ne piški se u gaće, naveče kad spava joj ipak stavim pelenu ali uvijek bude suha ujutro. Nama je malo problem sa stolicom, boji se i svaki put histeriše i plače kad treba kakit, ali to je za temu Tuta i kao naučiti samo što je tema slabo posjećena[sm=zmeden.gif]

palachinken -> RE: Polazak u vrtić (25.9.2012 12:30:00)

Da se prijavimo, danas nam je bio prvi vrtićki dan.
[sm=smiley1.gif]

bebix -> RE: Polazak u vrtić (25.9.2012 14:52:15)

IZVORNA PORUKA: palachinken

[sm=smiley1.gif]

Sretno, zelimo malom momku lijepo druzenje sa vrsnjacima [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

palachinken -> RE: Polazak u vrtić (28.9.2012 13:46:28)

IZVORNA PORUKA: bebix

[sm=smiley1.gif]

Sretno, zelimo malom momku lijepo druzenje sa vrsnjacima [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Hvala. Za sad je loše, [sm=smiley13.gif]ali kako vas čitam unazad, slično je svima. Kako je I? Jeste li se uhodali?

bebix -> RE: Polazak u vrtić (28.9.2012 19:17:58)

[sm=smiley1.gif]

Hvala. Za sad je loše, [sm=smiley13.gif]ali kako vas čitam unazad, slično je svima. Kako je I? Jeste li se uhodali?

A joj, svi su takvi, ja sam to sve prosla sa D, ali ovaj je maza samo takva pa je jos teze, a miiii jos je bolestan, imao je virusnu upalu pluca, ispio sumamed i jos mu nije nista specijalno bolje, svaki dan korak naprijed nazad dva, bas sam isekirana, pusa za vas i puuuno srece da vas ove baje zaobidju[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Isabell -> RE: Polazak u vrtić (28.9.2012 20:47:09)

Samo da vas pozdravim sve redom

vratija se sime Mersiha77[sm=smiley1.gif]

Halimaa -> RE: Polazak u vrtić (2.10.2012 21:36:29)

nama sve ide super, samo u Aladinu Tz ukidaju poludnevni, a nama cjelodnevni ne treba [sm=smiley6.gif] Pa razmišljamo šta ćemo...Navikavanje je prošlo nevjerovatno brzo, samo su nam bolesti problem. Kljukam malog ko tukicu, a i dalje je stalno prehlađen.! Joj, ima li još neko ko ovako kuburi kao ja

palachinken -> RE: Polazak u vrtić (3.10.2012 8:23:56)

[sm=smiley1.gif]

A joj, svi su takvi, ja sam to sve prosla sa D, ali ovaj je maza samo takva pa je jos teze, a miiii jos je bolestan, imao je virusnu upalu pluca, ispio sumamed i jos mu nije nista specijalno bolje, svaki dan korak naprijed nazad dva, bas sam isekirana, pusa za vas i puuuno srece da vas ove baje zaobidju[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Sunce malo, želim mu što brži oporavak [sm=smiley1.gif][sm=smiley31.gif]
Nama je krenulo nabolje, od početka ove sedmice je na cjelodnevnom i dobro mu ide, uhvatio je ritam grupe, jede, spava, igra se. Slijedeća faza je prestanak plača ujutru [sm=smiley1.gif] ali sve u svoje vrijeme.
Danas moram pitati tetu kako to on zaspi kad i sva djeca, bez uspavljivanja i čvrsto ko top, pa po tri sata u cugu, jer kod kuce ne smijemo ni disati glasno da se ne bi probudio, a da ne spominjem uspavljivanje uz siku [sm=smiley1.gif]

lost -> RE: Polazak u vrtić (3.10.2012 8:49:44)

IZVORNA PORUKA: Halimaa

nama sve ide super, samo u Aladinu Tz ukidaju poludnevni, a nama cjelodnevni ne treba [sm=smiley6.gif] Pa razmišljamo šta ćemo...Navikavanje je prošlo nevjerovatno brzo, samo su nam bolesti problem. Kljukam malog ko tukicu, a i dalje je stalno prehlađen.! Joj, ima li još neko ko ovako kuburi kao ja

Ima jašta[sm=smiley13.gif]
I nama je navikavanje relativno dobro prošlo sada ide bez problema, ali ni nas prehlade ne zaobilaze. Stalno nosić curi jedino hvala Bogu nema temperaturu. Mi smo isto u Aladinu u jaslicama na cjelodnevnom i ja sam zaista zadovoljna, tete su divne i odlično rade svoj posao.
Ne znam da li ima još privatnih obdaništa u Tuzli a državna obdaništa su prebukirana tako sam čula[sm=zmeden.gif]

Halimaa -> RE: Polazak u vrtić (3.10.2012 10:57:02)

ja znam za jedno u Miladijama, to mi je preedaleko, jedno ima u Gimnaziji Meša Selimović - posjetila, nije mi se naročito svidjelo, a ima i na ovom forumu jedna djevojka koja pravi mini-vrtić u Ši-selu. Državna bih zaobilazila u širokom luku ako već " ne gori pod petama". I meni je Aladin super, ima najbolje uvjete koji su mogući u našoj cjelokupnoj bh situaciji. Samo što mi ponekad bude žao malog, blijed, slinav :) kašljuca, već drugi antibiotik pije. Ali, počeli smo sa Immuno sirupom pa ćemo vidjeti, ako Bog da!

palachinken -> RE: Polazak u vrtić (3.10.2012 11:02:31)

Kako sam skontala, svoj vrtićkoj djeci curi nosić i svi kao kašljucaju, bilo da su novi ili imaju višegodišnji staž. I moj je slinav, ko ciganče.

lepetetka -> RE: Polazak u vrtić (9.11.2012 21:02:14)

da upitam mame vrtićke djece..šta podrazumijeva poludnevni boravak? od kad do kad dijete boravi, da li mora recimo ići od 8-12 lupam ili može od 12-4 [sm=zmeden.gif] kakav je uopće program u vrtićima, kada su im aktivnosti? pliiiiz prosvijetlite me [sm=smiley36.gif]

salmy -> RE: Polazak u vrtić (9.11.2012 21:05:53)

Neznam koji je vrtic u pitanju?
Kod nas momak ide u poludnevni(meni tako odgovara zbog posla) i vodim ga kad meni odgovara...Nekad budemo pola sata-sat duze,tete nikad nista ne kazu... Sto se tive aktivnosti uglavnom u svemu ucestvuje...Obzirom da voli ujutru duze spavati,kazem tetama da ga ne uspavljuju taj dan...

R&T@ -> RE: Polazak u vrtić (9.11.2012 21:17:35)

IZVORNA PORUKA: lepetetka

da upitam mame vrtićke djece..šta podrazumijeva poludnevni boravak? od kad do kad dijete boravi, da li mora recimo ići od 8-12 lupam ili može od 12-4 [sm=zmeden.gif] kakav je uopće program u vrtićima, kada su im aktivnosti? pliiiiz prosvijetlite me [sm=smiley36.gif]

U drzavnim...

Moze boraviti 5 sati... po tvom izboru...

Bilo bi lijepo da ne upada u pola aktivnosti, ali ti to niko ne moze zabraniti...

Aktivnosti su: dorucak oko pola devet (ne znam tacno), zatim ucenje i igra, rucak oko pola dvanaest, pa odmor od 12 do 14 sati, uzina nakon budjenja...

Cijena je 100 KM...

lepetetka -> RE: Polazak u vrtić (9.11.2012 21:53:03)

hvala, evo sada sam malo na stranici im zagledala..
tajra ma i ja bih gledala da ne upadam u pola nečega,ali bih voljela da upada u onaj kreativni dio, da nešto novo nauči, jer mu je to draže sa djecom nego sa mamom,, a jesti ima hB i kući [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] to mi je manje bitan dio [sm=jezicek.gif] znači može kada ja hoću tih 5 sati...izgleda da ću ga poslati malo [sm=smiley1.gif]

R&T@ -> RE: Polazak u vrtić (9.11.2012 22:05:29)

Kreativni dio je izmedju dorucka i rucka...
Znaci od 9 do 11...

Ali, vjeruj, njima je zabavno i pranje ruku, tj. odlazak do umivaonika u tzv. vozicu...
pa cekanje hrane i da se kaze prijatno...
zatim igre, pjesmice...

Vrtic nisu samo hrana i spavanje...

Dida79 -> RE: Polazak u vrtić (9.11.2012 22:34:02)

I moj maleni ide na poludnevni ja ga obicno dovedem do 8,00h ujutru i oko 12,00 h 15 min gore dole ga pokupim.
Imam prijateljicu koja radi po 4 sata nekad je prva a nekad druga smjena i tako i malenog vodi u vrtic kad njoj odgovara tete se ne bune

Medić* -> RE: Polazak u vrtić (9.11.2012 22:35:56)

IZVORNA PORUKA: tajra

U drzavnim...

Moze boraviti 5 sati... po tvom izboru...

Bilo bi lijepo da ne upada u pola aktivnosti, ali ti to niko ne moze zabraniti...

Aktivnosti su: dorucak oko pola devet (ne znam tacno), zatim ucenje i igra, rucak oko pola dvanaest, pa odmor od 12 do 14 sati, uzina nakon budjenja...

Cijena je 100 KM...

Moj F je na poludnevnom boravku. Privatni vrtic. Bude 5 sati od pola 9 -pola 2.

Moze dodi bilo kada. Medjutim sto rece Tajra nije lijepo upadati.

Doruvak je izmedju od pola 9-9 h.

Onda idu slobodne aktivnosti. U 10 su zajednicke aktivnosti :) do rucka.

Rucak bude od pola 12-12 h. Onda djeca idu na spavanje.

Moj ne spava tamo, spava oko 14 i 30 kuci.

Mozes ga voditi poslije dorucka, ako ti je bas rano oko pola 9. Imat ce aktivnosti, rucak ( ako ne spava ne mora spavati ) ima djece koja ne spavaju, bar u nasem vrticu. Ona koja ne spavaju igraju se, crtaju nesto, gledaju neki crtac i sl. Ima i uzina.

Ma vrtic je zakon vjeruj mi [sm=smiley20.gif]

Nama za sada odg poludnevni boravak jer mi je tako radno vrijeme :)

Rado bih ga nekada tutnula i vikendom da moze [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Mya_81 RR -> RE: Polazak u vrtić (9.11.2012 22:39:34)

I mi smo trenutno na poludnevnom, od 9 do 14. Dolazi taman kad oni zavrsavaju s doručkom, tada im pocinju aktivnosti do rucka u pola 12, a onda slijedi spavanje do 14.

škorpija -> RE: Polazak u vrtić (9.11.2012 22:42:57)

mi smo isto na poludnevnom, dovedemo ga u 8,45, nana dođe po njega u 1, pola 2, spava kući, stvarno nam je ispalo ovako idealno, mi radimo do 18 sati, nana se ne umori previše, a vrtić njemu ne dosadi jer nije predugo

Stranica: <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sljedeća stranica >   >>