M kao Mama -> RE: Polazak u vrtić (9.11.2012 23:17:23)
|
IZVORNA PORUKA: Halimaa IZVORNA PORUKA: lepetetka da upitam mame vrtićke djece..šta podrazumijeva poludnevni boravak? od kad do kad dijete boravi, da li mora recimo ići od 8-12 lupam ili može od 12-4 [sm=zmeden.gif] kakav je uopće program u vrtićima, kada su im aktivnosti? pliiiiz prosvijetlite me [sm=smiley36.gif] Poludnevni boravak je, po meni, idealan za roditelje koji to mogu priuštit: dijete ne ostaje previše, ipak spava kući ( bolje nego sa 15 djece u sobi) a svaki dan se druži i nešto nauči. Vrtići imaju otprilike sličan program, kod nas je privatni, doručak je u 8.15, ( pranje ruku prije, pravljene reda ili vozića do stolovA), brisanje ruku poslije.. Zatim dio kada uče: boje, pjesmice, sve ideje koje mi mame često ne znamo, radi se tematski, npr. jesen, zima, ili ako je praznik Bajram, Nova godina... Poslije djeca idu u igraonicu ili napolje, gledaju i crtić. Ručak je u pola 12-12h. I tada ja kupim svoga kući. Kod nas poludnevni podrazumijeva tačno od doručka do ručka, znači nema biranja, dijete treba započeti sa aktivnostimaa kao i druga djeca. halima, kao da nam djeca idu u isti vrtič, ikod nas je isto ovako, s tim da se kod nas poludnevni vodi od 7 do 13, tada se sve aktivnosti i odvijaju,
|
|
|
|