RE: Dukan dijeta (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Mršavljenje

Poruka

malena27 RR -> RE: Dukan dijeta (28.3.2012 23:24:12)

Od sutra aBd imam namjeru i ja da se druzim sa cika Dukanom [sm=smiley1.gif]
Danas sam se zeznula, kupila zobene pahuljice umjesto mekinja [sm=smiley36.gif]
Sutra ujutro cu se vagati i pretpostavljam da cu imati isto kao i danas [sm=smiley36.gif] 77 kg... idealna tezina je 63 kg...prva faza treba da traje 4, ja cu probati 5-6 dana.

Amelaa RR -> RE: Dukan dijeta (29.3.2012 8:38:10)

Jutros na vagi -5kg...doduse na attack fazi sam od 14.03...ja zadovoljna i nastavljam...

Vecera mi je bila 2 hrenovke i salata od mladog luka i malomasna pavlaka
Sinoc sam dok sam pravila veceru MM supu tarhanu uzela sam supe al samo vode bez tjestenine, i dvije tri kasike lezibake(5 krompira, 4 kasike brasina, sol i biber se izmjesa i to se ispece, kad je peceno polije se mlijekom + puter) to su mi ujedeno bili prvi UH u ovih dana...Nadam se da nisam puno ubrljala s ovim?

Malena dobro nam dosla u klub...ljubim teeeebe i pile malo..

leona81 -> RE: Dukan dijeta (29.3.2012 8:50:03)

@Amela iskreno kad sam ja vidjela prve pomake na vagi pocela sam brljati, dakle nije mi dalo snagu da idem naprijed nego razlog da zabrljam, brljam i dalje, ne previse ali pomalo...s tim da ako brljam onda ne uzimam i masnocu i UH u istom obroku vec npr, brljanje mi bude malo ulja u salati ili komadic integralnog hljeba, pura i sl... nekad sam se osjecala lose i jednostavno mi organizam trazi to...ili npr kockicu cokolade pojedem uz kafu a inace uopste ne volim cokoladu...kod mene je i dalje -5 kg, a sad trenutno spremam ispit i ne mogu sebi dopustiti da me boli glava, ali se pridrzavam osnove...ako zabrljas nemoj se osjecati lose ali je velika mogucnost da stagniras, kao ja...

Amelaa RR -> RE: Dukan dijeta (29.3.2012 8:57:36)

leona, divim ti se ako spremas ispit i uspijevas se pridrzavat iole...
Potrudit cu se da fakat ne brljam...jer me je bas krenulo...slatko nisam okusila od 14.03,...i super se osjecam...mene cak strah ako krenem u drugu fazu da cu tada pocet brljat...

leona81 -> RE: Dukan dijeta (29.3.2012 9:02:37)

IZVORNA PORUKA: Amelaa RR

leona, divim ti se ako spremas ispit i uspijevas se pridrzavat iole...
Potrudit cu se da fakat ne brljam...jer me je bas krenulo...slatko nisam okusila od 14.03,...i super se osjecam...mene cak strah ako krenem u drugu fazu da cu tada pocet brljat...

ti si 2 sedmice na prvoj? zasto toliko dugo?

Amelaa RR -> RE: Dukan dijeta (29.3.2012 9:12:03)

Ni sama ne znam zbog cega, iskreno vjerovatno zbog toga sto ima malo vise za skinut...mada mi je dukan rekao da budem 7 dana...al eto.. Ja sam cesto bila na Atkinsu...al nikad nisam istrajala..a dukan je u prvoj fazi atkins... U ovoj attack fazi sam samo jednom napravila palacinku...
Kazem ti, bojim se cim uvedem drugu fazu sve ce ici sporije..i varirat cu non stop gore dole...

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (29.3.2012 9:27:05)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (29.3.2012 9:27:54)

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (29.3.2012 9:32:17)

Jutro i od mene...
Jutros vaga pokazala - 600 [sm=smiley4.gif] (ukupno 1kg od ponedjeljka, a od pocetka ovog serijala survivora [sm=jezicek.gif] skoro 3kg [sm=smiley1.gif])

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (29.3.2012 9:33:45)

IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: Amelaa RR

Ni sama ne znam zbog cega, iskreno vjerovatno zbog toga sto ima malo vise za skinut...mada mi je dukan rekao da budem 7 dana...al eto.. Ja sam cesto bila na Atkinsu...al nikad nisam istrajala..a dukan je u prvoj fazi atkins... U ovoj attack fazi sam samo jednom napravila palacinku...
Kazem ti, bojim se cim uvedem drugu fazu sve ce ici sporije..i varirat cu non stop gore dole...

Ja pročitah na par mjesta da prva faza ne smije trajati duže od 10 dana[sm=zmeden.gif]

Upravu si, ne bi smjela nikako....
Amela ja sam mislila ti ces biti tih 10 dana a ne duze [sm=zmeden.gif]
Pod hitno prelazi u II fazu ne igraj se!!!

leona81 -> RE: Dukan dijeta (29.3.2012 9:49:43)

i 10 dana je predugo...meni je Dukan rekao 7 dana a ja sam bila 5 pa je super opet djelovalo...

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (29.3.2012 9:50:14)

Iman, koliko trebas biti u III fazi?
To je jako bitno da bi odrzala kilazu...
Jer kad skines te 3kg ako odmah krenes jesti po starom, bez da ides u III fazu, vratit ces ih ....

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (29.3.2012 9:52:36)

IZVORNA PORUKA: leona81

i 10 dana je predugo...meni je Dukan rekao 7 dana a ja sam bila 5 pa je super opet djelovalo...

Da je zdravo, ne bi ogranicio na MAX 10 dana....
Ja sam bila prvi put 8 dana i sasvim dovoljno....

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (29.3.2012 9:54:39)

leona81 -> RE: Dukan dijeta (29.3.2012 9:55:13)

IZVORNA PORUKA: Lady26

Da je zdravo, ne bi ogranicio na MAX 10 dana....
Ja sam bila prvi put 8 dana i sasvim dovoljno....

ja bi crkla da sam bila duze

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (29.3.2012 9:57:18)

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (29.3.2012 10:00:00)

Nemoj se ljutiti ali meni je sega to kad neko kaze da je, lupam, sa 60 taman a sa 59 mrsav [sm=zmeden.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Predjes u III fazu naravno [sm=smiley1.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (29.3.2012 10:02:09)

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (29.3.2012 10:02:55)

Ma moram malo [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

leona81 -> RE: Dukan dijeta (29.3.2012 10:24:01)

ja ne mogu nikad biti mrsava - bila sam do 10 godine, pa sam bila normalna...pa sam opet bila mrsava kad sam dernecila dan i noc, pusila ko turcin, nisam nista jela samo pila:) pa sam se udebljala kad sam prestala pusiti, pa pocela opet i tako 7 puta:) nosila M do 7 mjeseca trudnoce, i onda krece ludilooooooo, pretvorila se u slona, izoblicila mi se i faca cak... da pocnem da pijem i pusim? mislim da to ipak nije prikladno za zenu ovih godina, majku maloljetnog djeteta:)

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (29.3.2012 10:29:57)

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
Leona, sve za ljepotu [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
Ti si meni prelijepa, exotic [sm=smiley36.gif]
I puno ljepsa u prirodi i na licnim fotografijama, nego na onim obradjenim [sm=smiley23.gif]

Lady26 -> RE: Dukan dijeta (29.3.2012 13:04:56)

Pocastila sam se pilecom salatom u BBI [sm=smiley4.gif][sm=smiley4.gif]

leona81 -> RE: Dukan dijeta (29.3.2012 13:43:50)

I puno ljepsa u prirodi i na licnim fotografijama, nego na onim obradjenim [sm=smiley23.gif]

mah nemoj mi se sad nabacivati, a hvala ti na komplimentima, na obradjenim trazim vecinom da me stanje hahahahahaha:)
ti si meni prelijepa, te oci[sm=smiley1.gif], sve bih dala da imam svijetle oci a ne ove standardne, a po belaju i mm ima takve pa i M...smrc

Amelaa RR -> RE: Dukan dijeta (29.3.2012 14:21:42)

mah nemoj mi se sad nabacivati, a hvala ti na komplimentima, na obradjenim trazim vecinom da me stanje hahahahahaha:)
ti si meni prelijepa, te oci[sm=smiley1.gif], sve bih dala da imam svijetle oci a ne ove standardne, a po belaju i mm ima takve pa i M...smrc

Ma vi ste meni obadvije macke...pa vi kako hocete..:)

Amelaa RR -> RE: Dukan dijeta (29.3.2012 14:24:49)

Rucak

2jajeta
2 svjeze krastavice
0,5l vode

Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sljedeća stranica >   >>