emma.L
|
IZVORNA PORUKA: N_N Čitavu proteklu noć muka! Malo spava, malo plače..... Jutros je uspio obaviti i danas još jednom u vrtiću Eh sad, zaista ne znam da li to ima veze (hvatam se za slamku), primjetila sam večeras da mu je provirila petica. Da li su sve te patnje sa stolicom povezane, djelomično, i sa tom peticom Kako god, ja sam odlučila, ukoliko nam se još jednom ponovi ova situacija idemo na detaljne pretrage, bez obzira što sam svjesna da mu to dodatno može prouzrokovati traume, ali zaista više ne smijem da čekam "skrštenih ruku". Cjelokupna situacija traje već nekih 20-tak dana. Bojim se da, ukoliko ima neki ozbiljniji problem (osim traume od obavljanja), čekanjem ne počinimo veću štetu. Kakvog ste vi mišljenja? N_N, ne znam što bih ti rekla. Jesi li probala onaj sirup Portolak (mislim da se tako zove)? Znam da je moja prijateljica davala to svojoj curici koja je dugo imala probleme sa tvrdom stolicom i skoro hemoroide dobila. Sve se reguliralo donekle uz pravilnu ishranu, ali je trajalo i godinu i malena je i sama počela svima govoriti da ne jedu ribu, čokoladu, štapiće jer neće moći kakiti . Uglavnom, znam da je bilo i trpljenja i odbijanja da kaki danima i plača, ali nisu je vodili doktoru upravo zbog trauma od pregleda koji može biti bolan jako. Duša mala, nadam se da će se srediti sve uskoro. Ema isto ima tvrdu stolicu i zna se napatiti, ali zove da je držim za ruke i ja joj pričam da sve što je boli prelazi u moje ruke i da je neće boljeti više. Strah još uvijek nema, ali je šopam Sensiom, kompotom od šljiva, marelicama, juhama... Doduše, kod nje je od željeza i C vitamina koje redovno uzima i jedva čekam da prođe još koji mjesec terapije da prestanemo s tim više i da dijete odahne malo.