mamajednogdjecaka
|
Joj kad se sjetim kakvih sam ja muka imala sa svojim Almirom i tutom.Mi smo njemu kupili tutu kada je imao 6 mj,sa 8 mj smo ga poceli stavljati na nju.Ispocetka je samo sjedio na tuti,nista nije radio.Pa je onda naucio da piski u tutu,ali samo ponekad.Ja sam ga nagovarala,ali on nije htjeo,samo ponekad.Pa mu je vise dosadilo moje forsiranje,pa je zamrzio tutu.pa je opet poceo da sjedi na tuti,i onda ustane i ode u cosak i popiski se i ukaki.I tako smo se vrtili u krug skoro godinu dana.Ja sam se nervirala,i plakala,i na sve nacine ga pokusavala nagovoriti,ali sto sam se ja vise trudila,on je gori bio.Na kraju sam odustala,i bila spremna podnositi sramotu da ce moje dijete do skole nositi pelene.I proslo je par mjeseci kako ga nisam nikako nagovarala,a ni on nije htjeo sjesti na tutu.A moja zaova je rodila curicu kada je bila ta frka sa tutom.Mala je imala godinu dana,i mi smo kod njih bili.I mala je sama sjela na tutu,i piskila,i svi smo je izljubili i nagradili.I mi smo dosli kuci,i moj Almir ce ti meni,mama ja necu vise pelenu,to je za male bebe.i tu noc smo je skinuli,i nikad vise je nismo vratili,cak ni navece.Od te noci on sam ide na tutu,nisam ga cak morala ni pitati hoces li piskiti ili kakiti.A nije mu se desilo ni da se upiski ni ukaki u gacice.Navecer se sam probudi,ode na tutu,piski,obuce se sam,i legne spavati ponovo.Sada ima 3 godine,i zadnjih par mjeseci ide na solju.Tutu samo ponekad koristi,ali niko ga vise ne tjera da bilo sta uradi.Radi kako hoce,i super mi je.A ja sam vise bila poludila,sto sam se vise trudila,on je sve gori bio.Nisam mogla vjerovati zenama kada kazu,pusti ga,sam ce on odluciti kad ce skinuti pelene,ali zaista se tako i desilo.Necu davati nikakve savjete,ali za sve majke koje se sada trude da nauce djecu nauciti na tutu neka ova prica bude poucna,i nemojte uciti na svojim grekama,nego izvucite najbolje iz tudjih iskustava.Sretno svim majkama!
|