|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Tuta i kako naučiti!?
7.6.2011 14:32:33   
Visnja RR

IZVORNA PORUKA: zinanina

Višnja, ja svoju non-stop štipam po guzi, baš su slatke bez pelena, kad pođu guzati.user posted image

a kako sam ja poznata ko placipi*ka za svaku sitnicu kad je asja u pitanju...ko blesava sam plakala kad sam joj prvi put oblacila gacice i vidjela da seta ...
guza mamina ...ma i za stipkanje i gricknaje su user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 1151
7.6.2011 14:33:41   
koka i po
user posted image user posted image user posted image ...cccc nepopravljiva si user posted image

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 1152
8.6.2011 21:37:42   
Vinetu
IZVORNA PORUKA: koka i po

a sad odoh da se upucam  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Čekaj, eto i mene...user posted image
Kod nas ništa novo.  Već 6 mjeseci se trudimo, al' ništa...  Jedan dan traži sama tutu, pa onda naredne tri sedmice radije kaki i piški u pelenu.  Kad joj predložim da idemo u WC ide bez pogovora ako mora piškiti, ali ako mora kakiti onda radije bježi od mene i razrahati se u pelenu.  Čak joj ne smeta ni puna pelena... ne buni se!
Uhhhh...... 

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 1153
8.6.2011 21:49:34   
Hannica
Ja moram svoju Hanu pohvaliti,vec 15-ak dana,pa i vise,redovno kaki na tutu.user posted image Ja je stavila dva-tri puta jer se mucila,tvrda joj stolica pa nije mogla kakiti,valjda skontala da joj je lakse pa sad svaki put trazi tut,kaze "kaka" i mahne rucicom ispod nosa.user posted image Danas je dva puta kakila na tuti i jednom piskila sto me bas obradovalo jer do sada nije trazila da piski.Ajd valjda ce nesto biti od svega,ne forsiram je previse,valjda ce sama skontati sta je bolje za nju,a boga mi i za nas.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 1154
8.6.2011 21:53:27   
R&T@
Moja R. je u nekom prijelaznom periodu...

Zna kad obavlja nuzdu, nekad trazi, nekad ne...

Ali ona nece na tutu, samo "olja, olja" (čitaj šolja)user posted image user posted image user posted image  i jos me otjera iz kupatila :Ja cu samauser posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 1155
8.6.2011 22:50:07   
madam x
Vinetu, skineš pelenu, dva tri dana borba i onda krene samo od sebe.
Sa pelenom ih je teško naučiti da traže.
Ja nisam uopšte htjela ni pokušavati, dok nisam bila spremna na sve to ganjanje i trčanje za tutom, kad kaže tutaaaaa...al' onda zažmiriš i idemo...veselouser posted image

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 1156
10.6.2011 1:16:39   
mamma mumi
Drage moje, ja mislim da ce moj sin koji sada ima 2,9 god skinuti pelene kad krene curi na sastanak. Sve sam pokusala,kupovala tute razne, on ih birao, kad dodjemo kuci kaze necu ne valja, pa onda nabavili wc solju malu sa stepenicama, da se sam popenje, kontam kako je slatka garant ce, ja bih da sam na njegovom mjestu, ali jok, hoce piskiti,ali kakiti samo 1x. Sada sam mu skinula i pampers, stavila gacice, i redovno se piski u njih. Sta da radim pomagajte.U septembru ga imam namjeru u obdeniste, a sta cu sa pelenama.

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 1157
10.6.2011 7:36:17   
juni
Da te utjesim, i u nas je isti slucaj, bjezi od mene kad hoce da kaki, zavuce se u tisinu i sve nas otjera. A kad ga uspijemo sjesti na tutu (znamo da hoce da kaki), prekine sa procesom i ne kaki se taj dan!?

EMIL,7.9.2008.

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 1158
10.6.2011 7:44:28   
Vinetu
I kod nas se taj "prekid procesa" dešavao, ali ne često.  Upratila sam da sve zavisi od moje reakcije.  Ako je požurujem da je stavim na WC, onda dođe do prekida, a ako usporenim tempom nju skidam i govorim joj kako joj je bolje da kaki u šolji da ne bi prljala gaćice ili pelenu, onda i "dovrši proces" u  WC-u.

< Poruku je uredio Vinetu -- 10.6.2011 7:45:04 >

(odgovor članu juni)
Neposredna veza do poruke: 1159
10.6.2011 7:54:46   
ivanak
E ovako moj skoro pa dvogodišnje djete da prostite se pravi baš prava mala ludica.
On kad čuće i počme neke zvukove ispuštati, onda znamo da kaki.... i tako neku večer ja ga uhitila u radnji.... ja njemu objašnjavam pa treba ti tuta zato, ti si više veliki, nema potrebe da se kaki u pelenu pored ove krasne tute... ajmo mi kakiti tu i sad ga ja skinula i stavila ga i stala kao i on i počela puštati zvukove koje on provodi kad kaki na čučanj.
I on se doslovno počeo rugati...... stao se smješkati i pušta zvukove, a govanca nigdje.
Nemam pojma dali da ga forsam ili ne?

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 1160
10.6.2011 10:57:39   
salmy
Sta mislite jesam li pogrijesila sto nisam ponijela tutu kad smo bili odsutni 5 dana?
Od kako smo se vratili kuci,on tutu izbjegava totalno.Sjedi on na njoj al nista ne uradi'
A prije smo imali jutarnji ritual sjedenja na tuti,i redovno je kakio i cak trazio kad hoce da kaki

(odgovor članu Dida)
Neposredna veza do poruke: 1161
10.6.2011 12:59:42   
koka i po
vec treci dan smo bez pelene.samo je oblacim kada ide spavati i kad izlazimo vani(mozda ne bi trebala oblaciti kad izlazimouser posted image ).u pocetku sam ga stavljala na tutu bez da je trazi i bilo je odbijanja ali od juce je poceo sam traziti(valjda tako i ostane).medjutim trazi tutu kad vec pocinje da "obavlja posao" i kad mu je dadnem dovrsi u nju.e sad me zanima....s obzirom da je redovno imao stolicu,svaki dan i to vise puta,jeli moguce da otkad je u gacicama trpi user posted image  jer vec treci dan je nije imao.
zinanina i ostale...jesmo li blizu cilju user posted image ..
joj ja ko kakva neiskusna majka user posted image ...ali vjerujte dvoje djece dva razlicita svijeta user posted image  

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1162
10.6.2011 13:02:20   
Lady26
Ja sam citala iskustva od ostalih zenica, da su djeca trpila po nekoliko dana....user posted image
Valjda ce to brzo proci....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 1163
10.6.2011 13:36:56   
madam x
Kokooooouser posted image !
Normalno je da trpi, nije ništa strašno. Ja sam svojoj skinula pelenu u četvrtak a tek u ponedjeljak je imala prvu stolicu i od tada sve normalno.
Normalno je i da ne stigne na vrijeme reći, za par dana će se i to riješiti. Moja curica je u početku pišala svako 20 minuta!!! jer nije znala kontrolisati a sad nekad zna proći i po dva sata.
Nekad kad i ja zaboravim da je ponudim dugo vremena, polako je odvedem do tute, ništa ne govoreći stavim je i ona piški.A da joj kažem-idemo na tutu-automatski bi se upiškila.
Blizu si, vrlo blizu cilja, super.user posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1164
10.6.2011 13:42:00   
koka i po
a sta mislis da mu ne stavljam pelenu dok smo vani user posted image user posted image

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 1165
10.6.2011 13:51:30   
koka i po

a sta mislis da mu ne stavljam pelenu dok smo vani user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1166
10.6.2011 14:10:12   
madam x
Nemoj mu stavljati ako nije baš problem da se upiški- znači da tebi nije problem promijeniti mu odjeću-to bi meni recimo bilo ako idem kod doktora, pa gdje ću je voditi po javnim wc-ima.Ako šetamo, samo se sklonemo u kraj, gaće dole i pišaj.
Pa eto, skontaj.

Neposredna veza do poruke: 1167
10.6.2011 14:25:30   
koka i po
sad ili nikad...pa kome opanci kome obojci user posted image ..
zainatila sam se pa sta bude user posted image

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 1168
10.6.2011 14:29:30   
Lalana

sad ili nikad...pa kome opanci kome obojci user posted image ..
zainatila sam se pa sta bude user posted image

koko tvoj je mladji od mog skoro godinu, a mi smo tek, evo nekoliko dana potpuno svjesni obavezeuser posted image

Moje tri srece...

Neposredna veza do poruke: 1169
10.6.2011 14:38:26   
koka i po
dijete je tek od 18 mj .sposobno da "kontrolise" svoje potrebe.svako isto je individua za sebe ali smatram da sto se tice svega pa i tute ,da je ucenje i obucavanje  glavni faktor.slazem se i sa majkama koje kazu da ce dijete samo poceti traziti i kontrolisati svoje potrebe ali ipak neko treba da ga "pogura" u svemu tome,jer ako ne das poticaj rezultat ce izostati.ja znam masu djece koja su dosta mladja od mog djeteta i uveliko idu na tutu ali isto znam i gomilu starije djece koja nose pelene.mislim da je na nama da ucinimo prvi korak a dijete ce samo po sebi u skladu sa svojom zreloscu da prihvati i ucini ono sto se od njega ocekuje.

(odgovor članu Lalana)
Neposredna veza do poruke: 1170
10.6.2011 14:40:55   
madam x
Koko, još malo izdrži i gotovo je!
Ja se uopšte nisam namučila, sa starijom je bilo teže.
Mi se sad odvikavamo i od dude.

Neposredna veza do poruke: 1171
10.6.2011 14:43:53   
koka i po
od dude sam ga davno odvikla user posted image
ostala je tuta i flasica tj.mlijeko iz flasice .ostalo sve pije iz case.

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 1172
10.6.2011 14:47:05   
madam x
Moja ne pije mlijeko nikakouser posted image , a za sok i vodu joj je svejedno, pije iz svačega.
Al' veći mi je problem sad to mlijeko. Starija ga je pila litrima, kad je neko u trgovini hoće da počasti slatkišima, ona ode i uzme litar mlijeka, a ova jok!

Neposredna veza do poruke: 1173
10.6.2011 14:49:43   
koka i po
IZVORNA PORUKA: zinanina

Moja ne pije mlijeko nikakouser posted image , a za sok i vodu joj je svejedno, pije iz svačega.
Al' veći mi je problem sad to mlijeko. Starija ga je pila litrima, kad je neko u trgovini hoće da počasti slatkišima, ona ode i uzme litar mlijeka, a ova jok!

user posted image user posted image user posted image user posted image .....
mlijeko iz case ili "kasike" svejedno je,vazno je da unosi kalcij u sebe user posted image

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 1174
10.6.2011 14:59:05   
kaktuscic
Uh, tuta! Ja sad konacno mogu reci da smo se rijesili pisanjauser posted image Vec mjesec dana ide sve fino. Hm, sad ide na solju da kaki i mora biti samuser posted image Svaki put nam kaze: izac, ne gledasuser posted image Mi izadjemo ali virimo sa strane, on kad zavrsi zove nas, nema sanse da kaki pred nekim, ako smo negdje u gostima nosimo tutu, a on stavi ruke preko lica kao da ga ne gledamo, iako tu gdje kaki nema nikog...

Koko ja bih mu skinula pelenu i vani kad smo i preko noci. Pa sad je bas lijepo vrijeme, ponesi zamjensku odjecu, maramicama ga izbrisi i presvuci i to je to, a on ce ubrzo skontati da treba javiti da piski i napolju. Mi smo malom objasnjavali da ako se upiski moramo u kucu jer ne moze ostati mokar i to je uvijek palilo.

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 1175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

naf naf tabletice
Medić*

Da li dajete djeci tablete za zube, ako da koje i od koliko treba poceti sa davanjem tih tabletica?

da (44%)

ne (56%)

Broj svih glasova: 39

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *