|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Tuta i kako naučiti!?
16.5.2011 13:58:30   
koka i po
ako je tako skidaj pelene odmah i ne vracaj ih vise.on ti je dao znak da je spreman.ako se bojis mozes ih stavljati samo preko noci.ako i nakon par noci pelena ostane suha nema potrebe da je stavljas.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1101
16.5.2011 13:58:35   
Blue rose RR
Kada zaredom se tri-četiri noći probudi ujutro suhe pelene. To je od prilike znak da dijete može provesti večer spavajući bez da mokri. A ako ti u toku dana sam traži WC- onda već uveliko možeš krenuti sa odvikavanjem.
Koliko je djetetu?

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1102
16.5.2011 13:58:49   
salmy
IZVORNA PORUKA: felix

IZVORNA PORUKA: salmy

U kojoj dobi bi trebao skunuti pelene'user posted image moj user posted image ide redovno na tutu,uhvati se za pantalone i trci do wc.Sad sam je stavila na mjesto da je moze sam dohvatiti.Ali kad da skinemo pelene skroz?
user posted image user posted image user posted image user posted image BRAVO maleni za tutu mi jos nismo ni pokusali user posted image user posted image user posted image
ma daj zezas?' mi je koristimo od 8mj. Anelko je veliki momakuser posted image  kako neceuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1103
16.5.2011 14:01:35   
salmy
Zezate me user posted image user posted image 19 mj,problem je sto on u noci trazi tecnost,a kad ustane pelena je mokrauser posted image ali odmah ide na tutu da kaki.Nikad se ne probudi da je kakio u noci,sem piskiouser posted image

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 1104
16.5.2011 15:39:37   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: koka i po

kod djecaka to ide malo teze(cast izuzecima).
ja se sve tjesim da cu ovog mog malog odviknuti na ljeto...al daBogda...bjezi od tute ko djavo od krsta user posted image

Moj lijepo kaže "kakio se", znači po gotovu poslu. Jedino kad hoće na tutu i kad traži je kad hoće da gleda crtane, a ja ne dam. Onda kaže "hoće piški" namontira tutu na sred dnevnog, sjede komplet obučen i čeka da se upali TV user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 1105
16.5.2011 15:48:24   
ziki
Joj mustre Lejla kod tebe. Šta je skonto? user posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1106
16.5.2011 16:09:47   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: felix

U kojoj dobi bi trebao skunuti pelene'user posted image moj user posted image ide redovno na tutu,uhvati se za pantalone i trci do wc.Sad sam je stavila na mjesto da je moze sam dohvatiti.Ali kad da skinemo pelene skroz?
user posted image user posted image user posted image user posted image BRAVO maleni za tutu mi jos nismo ni pokusali user posted image user posted image user posted image
ma daj zezas?' mi je koristimo od 8mj. Anelko je veliki momakuser posted image  kako neceuser posted image
blago receno nece user posted image probala 1. samo kad ju vidio smije se stavlja na glavu konta igracka user posted image .Kad oce da kaki , skrije se i vice bizi bizi da ga ne gledam.
Skinem pempu da sjedi na tuti pobjeze nemoze ga niko stici a kamoli da sjedi piski ili kaki.
Sacekat cu jos malo user posted image

(odgovor članu salmy)
  Neposredna veza do poruke: 1107
16.5.2011 16:12:42   
reallove
mi smo probali tutu,sjedi na njoj po pola sata ali jos nikad nije piskiouser posted image danas sam mu kupila onaj nastavak sto se stavlja na wc solju pa cemo tako probati,bit ce mu zanimljivije,joj da mi je da ga naucim vise,bas mi je dosadilouser posted image user posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1108
16.5.2011 16:26:55   
Anoniman
reallove meni nije dojadilo al mi dojadilo vise pempe kupovatiuser posted image nemoze ih biti kad bi ih makazam sjekao user posted image sad veci pa vise kaki piski . Nekad znam na dan vise od 5 pempi promjeniti ....
Al hajd tjesim se na ljeto abd cemo pokusat pomalo vani biti bez pempe tuta van al cisto sumnjam njemu je tuta igrackauser posted image

(odgovor članu reallove)
  Neposredna veza do poruke: 1109
16.5.2011 16:30:26   
isabella
ja se moram pohvalit da moja mala vec od 9 mjeseci iskljucivo kaki na tutu eto ja je naucila kad hoce ttutu pocne stenjat i ja ju stavim i odmah kaki eto ne pamtim kad je se ukakila u pelenu,,a za piskenje mislim da je jos rano tek joj godina user posted image user posted image user posted image jelde da je rano,,,,

Naida 25.04.2010.g dusa moja

Priroda nije fer! Psima nije dala mogucnost da govore, dok neki ljudi odlicno laju.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1110
16.5.2011 16:32:46   
reallove
isabella tvoja malena je super,svaka castuser posted image
felix i kod nas je istouser posted image user posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu isabella)
Neposredna veza do poruke: 1111
16.5.2011 16:33:47   
Visnja RR
rano je user posted image
moje tvrdoglavo djete jos uvjek nece tutu a ni dasku za wc solju...a ima 3 g user posted image

I da dodam da me je uzasno sramota zbog toga kad mi kazu "sta jos ima pelenu" al sta da joj radim...primjenila sam sve savjete koje sam iscitala ali nista...
jos mi jedino ostaje savjet" pusti je , kad sama odluci onda ce se to i desiti" user posted image

< Poruku je uredio Visnja RR -- 16.5.2011 16:36:05 >

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu isabella)
Neposredna veza do poruke: 1112
16.5.2011 16:37:31   
emma.L
Mi polako napredujemo, ali se obavezno i ukaki i upiški u gaće kad dođu gosti s djecom i kada se zaigra user posted image . Tako to valjda ide.
Dasku za wc je počela odbijati i hoće na wc bez nje (dok jednom ne propadne, ali ne mogu joj nikako objasniti) i onda ja svaku večer domestosom ribam jer mi je nekako još mala da s nama dijeli šolju bez ikakve zaštite user posted image .
Još uvijek stalno piški, sutra nalaz urina treba biti gotov. Mislim da piški jer je u stanu baš svježe i i ja stalno trčim na wc jer su mi noge i ruke hladne. Nadam se da je to u pitanju, i da smo infekciju riješili.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 1113
16.5.2011 16:39:40   
isabella
ja sam nju pocela stavljati na tutu imala malo cvrstu stolicu i ajd reko lakse joj je na tuti i eto naucila se samasada ju ujutro stavim i kaki i to je to nema brige cijeli dan nekad slucajno jos jednom kaki al i to trazi tutu a znaci za piskenje je rano,,,to tamo nekada kad bude imala 2 godine jer sad joj se ionako nemoze nista dokazat user posted image user posted image user posted image

Priroda nije fer! Psima nije dala mogucnost da govore, dok neki ljudi odlicno laju.

Neposredna veza do poruke: 1114
16.5.2011 16:41:12   
emma.L
Višnja, moja prijateljica je imala isti problem i njena curica je odjednom presjekla nakon polaska u vrtić - bilo je stid druge djece (jedina je imala pelenu u grupi). Bukvalno je u dva dana odbacila pelene (koje smo onda mi naslijedili - ljudi imali zalihe u strahu da se ne otegne do škole user posted image ). Ja isto nisam htjela tući za tutu, iako su mi i to savjetovali. Ali zato je neki dan dobila batine zbog divljanja i otimanja. Nudim joj tutu jer znam da treba piškiti nakon čaja i ona bježi i izaziva i neće. I dok se ganjamo po stanu, upiški se user posted image . I taj put je fino dobila po guzi ali zbog neposluha, a ne zato što se upiškila. Moram reći da se poslije nije dogodilo user posted image  iako je dobro razlučila i objasnila tati zašto je dobila batine - dakle zna da nije radi trenerkice igaćica. Elem nije se ponovilo, ma kako grozno zvučalo.

Neposredna veza do poruke: 1115
16.5.2011 16:41:52   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Visnja RR

rano je user posted image
moje tvrdoglavo djete jos uvjek nece tutu a ni dasku za wc solju...a ima 3 g user posted image

I da dodam da me je uzasno sramota zbog toga kad mi kazu "sta jos ima pelenu" al sta da joj radim...primjenila sam sve savjete koje sam iscitala ali nista...
jos mi jedino ostaje savjet" pusti je , kad sama odluci onda ce se to i desiti" user posted image

nisi jedina kod mene prijateljica malom 3 god isto jos nikad ne ide na tutu  user posted image ona i ne forsira kad NECE .
oVO sto sam podvukla crnim , i ja se vako tjesimuser posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1116
16.5.2011 16:41:55   
isabella

IZVORNA PORUKA: emma.L

Mi polako napredujemo, ali se obavezno i ukaki i upiški u gaće kad dođu gosti s djecom i kada se zaigra user posted image . Tako to valjda ide.
Dasku za wc je počela odbijati i hoće na wc bez nje (dok jednom ne propadne, ali ne mogu joj nikako objasniti) i onda ja svaku večer domestosom ribam jer mi je nekako još mala da s nama dijeli šolju bez ikakve zaštite user posted image .
Još uvijek stalno piški, sutra nalaz urina treba biti gotov. Mislim da piški jer je u stanu baš svježe i i ja stalno trčim na wc jer su mi noge i ruke hladne. Nadam se da je to u pitanju, i da smo infekciju riješili.

jeli belaj iskorijeniti i rijesiti infekciju mokracnih kanala kod djece i ja sam maloj dala jutros urin na ispitivanje kaze dr mozda nece da jede zbog infekcije mokracnih kanala ali normalno piski ne place nije guza crvena,,,,,,,,user posted image user posted image al mene nesto strah jedva cekam petak i nalazeuser posted image user posted image

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 1117
16.5.2011 16:45:04   
emma.L
Mi smo popili Zinnat i litre brusnice, čak smo nekoliko dana pili i po jednu šolju uvinog čaja. Bila je ok par dana i opet počela plakati kad treba piškiti, ali nakon nekoliko litara brusnice (bukvalno litar dnevno sam mjerila i stalno joj davala) opet je prestalo i ne žali se više. Ali sutra ću ti znati reći jesmo li je iskorijenili (nama je pisalo NEŠTO bakterija a po dr. to nešto može biti i površinski sloj epitela, a ne opasne bakterije).

(odgovor članu isabella)
Neposredna veza do poruke: 1118
16.5.2011 16:56:43   
isabella

IZVORNA PORUKA: emma.L

Mi smo popili Zinnat i litre brusnice, čak smo nekoliko dana pili i po jednu šolju uvinog čaja. Bila je ok par dana i opet počela plakati kad treba piškiti, ali nakon nekoliko litara brusnice (bukvalno litar dnevno sam mjerila i stalno joj davala) opet je prestalo i ne žali se više. Ali sutra ću ti znati reći jesmo li je iskorijenili (nama je pisalo NEŠTO bakterija a po dr. to nešto može biti i površinski sloj epitela, a ne opasne bakterije).

znaci potesko je ali eto ja se tjesim mala ne place ne pokazuje mi nikakve znakove da nesto nije uredu samo eto sto slabo jede,,a sretno sutra da nalazi budu super...user posted image

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 1119
16.5.2011 17:01:04   
Daj daj
I mi smo se rijesili pelena user posted image . Pokusavala sam u vise navrata, ali nije uspijevalo.
Prije mjesec dana nestane pelena, i ja joj kazem da je potrosila sve pelene, te da ih nemamo gdje kupiti. Sama mi na to rece " Bona mama ja sada moram piskiti u tutu" (ima 2 godine i 8 mjeseci, a BONA je uzrecica glavna).
Nisam pridavala znacaj tome, ali gospodjica sama shvatila da je vrijeme za tutu. Od tada je uspjesno koristi, samo se jednom upiskila u gacice jer je na putu do tute pala. Samoj sebi nekoliko dana nisam mogla vjerovati da je misija zvana tuta ispunjena u rekordnom roku. Pelenu joj stavljam samo nocu, ali i tada moram cekati da dobro utone u san jer se protivi peleni, i obavezno naglasi kako je ona sada velika i da su pelene samo za male ruzne djevojcice user posted image . Ujutro cim se probudi prvo mi izbroji zbog pelene koju zatekne na guzi, a zatim trci sama u WC da obavi nuzdu. Moram napomenuti da pelena osvane suha.
Sve u svemu, svi zadovoljni i sretni, a Asja  predvidjene pare za pelene, potrosi na igracke user posted image

< Poruku je uredio Daj daj -- 16.5.2011 17:02:44 >

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 1120
18.5.2011 13:18:58   
mišur

Luka se dnevne pelene riješio kad je imao 2.g. i 1.mj. Što se piškenja tiče, desilo se par puta da se upiškio, ali više kad se zaigra, pa nema vremena prekidati igru.
Sa kakenjem smo imali problema, jer  je htio kakiti samo u pelenu, ali kad je krenuo u vrtić, odmah je tražio da kaki u tutu.Vjerovatno je vidio drugu djecu...
Međutim, nikako da se riješimo noćne pelene. Ujutro bude prepuna, često prođe na pidžamicu, a ne pije tečnost po noći. Jedino oko 18.30-19h popije 2 dl mlijeka i obavezno piški prije spavanja.
Ja sve mislim da još nije spreman, da će se desiti neki klik i da će se početi buditi suve pelene.
Jer, koliko sam čitala i istraživala, osnovni pokazatelj da je dijete spremno za skidanje noćne pelene, je da se par noći budi suve pelene user posted image

(odgovor članu Daj daj)
Neposredna veza do poruke: 1121
27.5.2011 22:56:21   
madam x
Koko, čekam te na ovoj temi. Ja naumila i odustajanja nema, s tim da joj planiram zadržati pelenu za vrijeme spavanja.
Izvještavaj me o tijekuuser posted image događanja.
Moja se danas upiškila jedno 6 puta u roku 1,5 sati-bili smo napolju, pa sreća, moglo se durati user posted image .

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 1122
27.5.2011 23:02:54   
Visnja RR
Mi smo od juce poceli umjesto pelena oblaciti gacice...ali ona tutu ili dsku za WC solju nece pa nece... jednom se upiskila i plakala ko kisna godina... na spavanju i kad izlazimo van oblacimo gacice pelene... toliko je tvrdoglava i jednostavno ne podnosi rijec tuta... uskoro cu poceti piti apaurine garant..user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 1123
27.5.2011 23:45:02   
madam x
Moja ne plače alijoj ne bude pravouser posted image , Samo kaže: Ja kakila(=piškila).

Neposredna veza do poruke: 1124
28.5.2011 13:31:42   
koka i po
IZVORNA PORUKA: zinanina

Koko, čekam te na ovoj temi. Ja naumila i odustajanja nema, s tim da joj planiram zadržati pelenu za vrijeme spavanja.
Izvještavaj me o tijekuuser posted image događanja.
Moja se danas upiškila jedno 6 puta u roku 1,5 sati-bili smo napolju, pa sreća, moglo se durati user posted image .

e moja zinanina džaba me cekas.moj S je juce dobio ospice i morat cu malo da sacekam sa tuta treningom.kontam....kad se upiski u gacice mozda ce morkaca da napravi samo gore stanje.
et...ako ti sta znaci jutros sam pricala sa svojom pedicom u vezi toga....ona kaze da zna djecu koja se pred skolu skinuli pelene user posted image ...a meni doslo da se odmah upucam user posted image ..
uglavnom ovo ljeto ne propustam...pa vidjet cemo ko ce biti jaci.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 1125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Ljubomora
amaniamanic

Da li ste ljubomorne svome muzu...

da (30%)

NE (32%)

tu i tamo (13%)

previse (2%)

malkice (8%)

ponekad (16%)

Broj svih glasova: 132

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *