|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Tuta i kako naučiti!?
28.5.2011 13:43:22   
Apotekarka
Joj ovo mi jebolna tema do sad je 2 put sjeo na tutu pola minute i jednom na c skoljku i nista nije obavio,samo govori Nece Antonio tutu Ema ceuser posted image

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 1126
28.5.2011 13:44:01   
Lalana
uhhhhh, mi imamo 2 godine i 5 mjeseci i ni mrdnuli korak naprijed nismo.user posted image

Moje tri srece...

Neposredna veza do poruke: 1127
28.5.2011 13:53:06   
madam x
Koko, ništa, nemoj onda sada, bilo bi mu to previše stresno.
A naučiće prije škole, vidjećešuser posted image .
Moja curica piški svako 15-20 min. po malo , ne znam je li to tako u redu, nekad na tutu, nekad u gaće, ali polako, naoružala sam se strpljenjm.Na tuti sjedi bez problema.

(odgovor članu Lalana)
Neposredna veza do poruke: 1128
29.5.2011 13:42:42   
koka i po
zinanina kako napredujete....

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 1129
29.5.2011 23:13:19   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mišur

Međutim, nikako da se riješimo noćne pelene. Ujutro bude prepuna, često prođe na pidžamicu, a ne pije tečnost po noći. Jedino oko 18.30-19h popije 2 dl mlijeka i obavezno piški prije spavanja.
Ja sve mislim da još nije spreman, da će se desiti neki klik i da će se početi buditi suve pelene.
Jer, koliko sam čitala i istraživala, osnovni pokazatelj da je dijete spremno za skidanje noćne pelene, je da se par noći budi suve pelene user posted image

Ja ovo nisam docekala,hehe,a rijesili smo se i nocnih pelena... H. je nakon sto smo se rijesili dnevne pelene jos 9 mj imala nocnu,a sve iscekujuci da osvane suha, i onda smo ukinuli i nocnu,tuta prije spavanja obavezno,i neko vrijeme sam je dizala na spavanju,kada bih ja krenula leci,i tako smo se odvikli....od tad je prosla vec i godina,a ona se svega 3 noci upiskila.
A i mladja od nov. ide na tutu,a rijesili smo se na isti nacin i nocne u aprilu,znaci bez obzira sto se budila mokre pelene,iako jos uvijek je dizem na tutu kada krenem leci,ali nije nam to neki problem,ona na spavanju obavi svoje i nazad u krevetic  user posted image

(odgovor članu mišur)
  Neposredna veza do poruke: 1130
31.5.2011 8:56:41   
emma.L
Mi smo na dobrom putu user posted image . Pelene još uvijek nosi u vrtić i na spavanju, ali se budi suha. Ovih dana ćemo i te spavaće ukinuti, ali moram otići po onu nepropusnu plahtu prvo, ne bih voljela da novi krevet upiški user posted image . Problem je još jedino u vrtiću, jer ne želi tražiti tutu od tete user posted image . Sada pričamo da sva djeca to rade, i njena najbolja prijateljica, ali nema koristi još uvijek. A jedna teta kaže da je nudila nekoliko puta i Ema odbijala, a druga kaže da je nije ni pitala nego je kao na traci među ostalom djecom stavila i ova piškila. Uglavnom, kući nema nezgoda, vani nema nezgoda, u goste isto idemo bez pelene - Bože podrži!

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1131
31.5.2011 9:00:47   
teacher75
mi smo poceli stavljati lanu na tutu povremeno prije mozda mjesec dana. nekad piski, a nekad ne, par puta je i kakila. tesko mi je uhvatiti jutarnju mokracu, jer dok se ja razbudim i dignem je ona vec obavi u pelene, uglavnom uspijem poslije dnevnog spavanja ili kad se vratimo kuci iz setnje. teta koja je cuva je malo cesce stavlja i kod nje zna sjediti i po 15-20min. dok ne obavi svoje., a meni se ne da toliko cekati...drago mi je da bar hoce sjediti jer u pocetku nije htjela i bojala se tute

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 1132
1.6.2011 6:45:25   
madam x
Koko, mi super napredujemo. Skoro pa i nije stresno. Ona je presretna kad piški u tutu, ne opire se i mirno sjedi na njoj. Jučer je čak sama tražila tutu i čekala je, nije se upiškila( inače je uvijek nudim, bez da ona traži.)
Išli smo u šetnju bez pelene i super.
Nadam se da je tvoj dječak bolje.user posted image

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 1133
1.6.2011 22:30:00   
madam x
Danas cijeli dan traži tutu, nekad uspije sačekati, nekad ne.

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 1134
2.6.2011 13:13:49   
koka i po
blago tebi...
ja sam mu skinula pelene ima dva dana radi ospica koje su se namnozile ispod nje....
pisa covjek u gace ..nit trazi nit mu smeta user posted image ..
a na tutu kad ga stavis ko da ga u vatru metnes user posted image ..
svasta user posted image ..
naucila i othranila jedno dijete a drugo susta suprotnost i nemam pojma sta da radim .

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 1135
2.6.2011 14:30:41   
madam x
Opusti se i gledaj prvo da se dijete riješi ospica.Bilo bi mu previše da sad i na tutu mora.
Biće boljeuser posted image .

Neposredna veza do poruke: 1136
3.6.2011 8:04:30   
zagy
IZVORNA PORUKA: Lalana

uhhhhh, mi imamo 2 godine i 5 mjeseci i ni mrdnuli korak naprijed nismo.user posted image

Jooooj, i mi smo uspijeli dogurati samo do toga da sjedne na tutu, ali to bi bilo to. Fino sjedi pola sata, ustane i popiški se na parketuser posted image  Neće da piški u tutu iz principa user posted image uf, ova aktivnost će me koštati živacauser posted image

21.04.2009. - mamina princeza
21.01.2013.- mamin princ

(odgovor članu Lalana)
Neposredna veza do poruke: 1137
6.6.2011 22:40:23   
Lana_
evo kod mene operacija zvana tuta završena u 2 dana,ja neznam kako nisam očekivala tako brzo al eto uspijeli smo bez predhodnih stavljanja na tutu...curica ima 2god i 2mj user posted image user posted image

* 22.3.2009. * prva ljubav
* 10.7.2012.* druga ljubav

(odgovor članu zagy)
Neposredna veza do poruke: 1138
6.6.2011 22:49:53   
N_N
Danas B u vrtiću cijeli dan bio u gačicama (mislim bez pelene user posted image ) i uredno svaki put tražio tutu user posted image  za tete user posted image  Kući došao bez pelene user posted image  do spavanja 2x tražio tutu a jednom mu se omaklo pa se poka... u gačice user posted image  ali sve u svemu ovo je super. Ako ovako bude brzo napredovao, mogli bi skinuti pelene za 1 mj.

I nogom u guzicu je korak naprijed!

(odgovor članu Lana_)
Neposredna veza do poruke: 1139
7.6.2011 14:13:26   
koka i po
zinanina javi info user posted image

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 1140
7.6.2011 14:17:36   
madam x
Eeeee, Koko, super smo, pelenu ne nosi više ni kad idemo u šetnju, niti u goste, znači samo na spavanju.Piški svakih 30-40 minuta, traži često sama, ali se desii da se upiški. Sreća vani smo najčešće, pa nije problem.
Kako tvoj dečko? Ospice prošle?

Neposredna veza do poruke: 1141
7.6.2011 14:18:55   
koka i po
ospice prosle...a tvoj info me pokosio user posted image ...
moj nece ni da sjedne na tutu ...vise mu se svidja da je upisan user posted image

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 1142
7.6.2011 14:20:13   
Visnja RR
evo da i zvanicno javim da je moja veloika cura presla na tuut... ni po noci joj ne stavljamo pelenu...

jos jedino nece da ide na tutu kad treba da kaki... ali se to sad desava svaki treci dan... pokusavam da je ubjeim ali nece... pa to obavi u gacice uz plac...jer zna da to ne treba ali eto...tvrdoglavica ...mada ona ima jos malo traumu od onih par tvrdih stolica prije mjesec i po...

tuta se nosi i kad ide van... user posted image

mala guza je tako slatka u gacicama user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 1143
7.6.2011 14:22:06   
koka i po
masala user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ..
a sad odoh da se upucam  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 1144
7.6.2011 14:25:13   
reallove
Visnja cestitamouser posted image
sada i ja idem da se upucam user posted image user posted image user posted image user posted image
moj Emin evo hoda sa tutom na glaviuser posted image user posted image user posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

Neposredna veza do poruke: 1145
7.6.2011 14:27:18   
Visnja RR
pa cure moje vasa djecica su jos mala... moja "klipaca" ima 3 g i 2 mjeseca... i vrijeme je bilo...

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1146
7.6.2011 14:28:19   
madam x
Koko, to je faza, ne znam kako ti je bilo sa starijim. Moja starija curuca je jedan period pišala u gaće bez da trepne, i tako jedno vrijeme, i onda samo od sebe krene. To je put koji moraš preći.

Višnja, kod vas je to super, ni po noći pelenauser posted image , a ustabiliće se to i sa stolicom.Moja nije kakila 5 dana nikako, kad sam joj skinula pelenu. Dvije moje prijateljice isto sad odvikavaju djecu od pelena, jedno ima užasno tvrdu stolicu, drugo neće da kaki nigdje, ni u tutu ni u pelenu...

Koko, nemoj se upucati.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1147
7.6.2011 14:29:50   
koka i po
sve znam i svjesna sam...potreban je klik u njegovoj glavi a ne mojoj user posted image .
samo me brine sto mu vlaga ne smeta user posted image ..Irfanu je smetalo

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 1148
7.6.2011 14:30:03   
madam x
Višnja, ja svoju non-stop štipam po guzi, baš su slatke bez pelena, kad pođu guzati.user posted image

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 1149
7.6.2011 14:31:23   
madam x

IZVORNA PORUKA: koka i po

sve znam i svjesna sam...potreban je klik u njegovoj glavi a ne mojoj user posted image .
samo me brine sto mu vlaga ne smeta user posted image ..Irfanu je smetalo

Smetaće bona, pa i on se brani, veli, ako ignorišem, proće meuser posted image

Neposredna veza do poruke: 1150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Ljubomora
amaniamanic

Da li ste ljubomorne svome muzu...

da (30%)

NE (32%)

tu i tamo (13%)

previse (2%)

malkice (8%)

ponekad (16%)

Broj svih glasova: 132

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *