Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Žene upomoć!!!! Mi smo svi redom iscrpljeni i nasekirani! B je oko 19h jedva uspio malo kakiti Čitav dan je vrištao i plakao i jedva smo u kabini, uz tuširanje uspjeli ali jako malo. Stalno ponavlja da ga boli guza. Hrana 0 bodova sirup isto tako. Maloprije je pojeo ispasiranu breskvu i krušku. Ne znam šta da radim...... Bojim se da se veča količina zadržava u crijevima. Razmišljam da ga odvedemo sada do hitne pa da nas upute negdje na klistiranje. Šta mislite??
Moja R. tako spretno stavi lutki pelenu, da bi, vjerovatno, i sebi pocela stavljati
Breskva, je li tvoj momak "pezpelenac"
jest zato vam se smijem sad, znam kako vam je i ne bi vam bila u koži...ja sam tih dana bila neuračunljiva ali vjerujte mi ne traje dugo ono kad se baš ali baš odlučite za trening... Sad moram da idem brzo, brzo A hoće da kaki , naš problem je što on trpi i onda kad pregusti hajde mama brzo, brzo
Evo redom: pahuljice, supica od teleće koljenice, kamilica, filovana paprika, sirup, 150 ml. mlijeka sa kašičicom ulja, jogobela sa breskvom, kamilica, breskva i kruška...... rezultat= (izvinite na izrazu) kaka od 3 cm
Moja R. tako spretno stavi lutki pelenu, da bi, vjerovatno, i sebi pocela stavljati
Breskva, je li tvoj momak "pezpelenac"
jest zato vam se smijem sad, znam kako vam je i ne bi vam bila u koži...ja sam tih dana bila neuračunljiva ali vjerujte mi ne traje dugo ono kad se baš ali baš odlučite za trening... Sad moram da idem brzo, brzo A hoće da kaki , naš problem je što on trpi i onda kad pregusti hajde mama brzo, brzo
Nisam vala neuracunljiva. Sad ce raspust pa ce Zara majki na edukaciju.
NN bas mi je zao sto se mucite tako, moja snaha je sa djecakom imala takav problem, znam da je koristila parafinsko ulje po preporuci ljekara, nekad bi znala staviti cepic onda kada vise dana ne bi mogao kakiti.
Mi smo tek poceli sa tutom ali nece biti lako vidim, sjedi po pola sata ali ne obavlja nuzdu, na solju nece strah ga da ne upadne, ali trazi da piski u kadu i kad god zatrazi piski, evo upravo sada pred spavanje je trazio ali samo u kadu i ja ga stavljam, neznam da li grijesim, bas mi glupo da to radi u kadi Cijeli dan smo bez pelene, jednom se upiskio u parku, ponjela sam presvlaku, pa neznam s obzirom da je pocetak da li da mu bar vani stavim pelenu da ga ne bih po parku presvlacila Tokom noci mora pelena jer je tek poceo sa odvikavanjem
Žene upomoć!!!! Mi smo svi redom iscrpljeni i nasekirani! B je oko 19h jedva uspio malo kakiti Čitav dan je vrištao i plakao i jedva smo u kabini, uz tuširanje uspjeli ali jako malo. Stalno ponavlja da ga boli guza. Hrana 0 bodova sirup isto tako. Maloprije je pojeo ispasiranu breskvu i krušku. Ne znam šta da radim...... Bojim se da se veča količina zadržava u crijevima. Razmišljam da ga odvedemo sada do hitne pa da nas upute negdje na klistiranje. Šta mislite??
Joj dusa draga, pa jel on nervozan? Sta kaze boli li ga stomacic? Mozda da nazoves pedijatriju da pitas da li da ga dovodis i za savjet?
NN bas mi je zao sto se mucite tako, moja snaha je sa djecakom imala takav problem, znam da je koristila parafinsko ulje po preporuci ljekara, nekad bi znala staviti cepic onda kada vise dana ne bi mogao kakiti.
Mi smo tek poceli sa tutom ali nece biti lako vidim, sjedi po pola sata ali ne obavlja nuzdu, na solju nece strah ga da ne upadne, ali trazi da piski u kadu i kad god zatrazi piski, evo upravo sada pred spavanje je trazio ali samo u kadu i ja ga stavljam, neznam da li grijesim, bas mi glupo da to radi u kadi Cijeli dan smo bez pelene, jednom se upiskio u parku, ponjela sam presvlaku, pa neznam s obzirom da je pocetak da li da mu bar vani stavim pelenu da ga ne bih po parku presvlacila Tokom noci mora pelena jer je tek poceo sa odvikavanjem
Ja kad sam A skunula pelenu nisam nikako ni vraćala, pomirila sam se stim da će biti svašta i bilo je svašta...pisala sam već da sam podigla i tepihe, brisala sam parket stalno , namjenjala se gaća, trenerki ...ali sve to kad se podvuče to je max. 7 dana treniranja, pričati i samo pričati... Nemoj ga učiti ni na kadu jer ćeš poslije morati odvikavati i od toga, ako nije spreman bolje mu vrati pelenu, zalijepi kakve sličice na tutu neke likove iz crtića njemu drage, kod nas je na tuti Garfild i da puštaj mu neke klipove sad ću ti ja naći koje sam ja puštala kako djeca piške i to nam je pomoglo puno
N_N ne znam da li bi tete i priznale da su ga ružile akos e ukakio, ne vjerujem da je ta fobija od kakenja došla sma od sebe
mi ne učimo na tutu, moja mama je došla pa ga počela peglati i on se počeo kriti kad kaki i piški samo da ga ne stavlja na tutu i rekla sma da ga pusti. zasad ga smao vodimo u wc povremeno da skonta zašto šolja služi i to konta, ali za tutu mu ništa nije jasno i nju ćemo preskočiti
N_N daji mu što više jogurta, jagoda, jabuka, trešanja, kompota, supe, ma morat će kad tad...i moj je tako kad ga nafilujem ovim jadan trči do tute ...a zna trpiti, jer se jednom prepao bila mu je tvrda stolica te ga je bolilo i od tada trpi, strah ga ...A trešnje su nam se pokazale kao najbolje poslije njih nema šanse da trpi
Slazem se u potpunosti sa ovim,tresnje su bas djelotvorne...N_N voli li B tresnje,dajte mu i trebalo bi stomacic da proradi
Mi smo takodje bili 3 dana bez pelene,ali nista nismo radili u tutu vec samo u gace sve smo stavi upiskili ,a ovo vrijeme zeza nema se kad osusiti koliko A moze upiskiti
Medjutim odustadosmo sad za sad od pokusaja,bar dok nam se stavi ne osuse jer je i on poceo da trpi strah me bilo da ne dobije zatvor N_N njega su vjerovatno ruzile tete,jer je i A poceo da trpi kada sam ga pocela peglati sto se ukaki u gace
Evo nas. Mi išli do hitne. čekaona je krcata!! Bili 20 min. i nakon što su djeca po čekaoni počela povraćati mi zbrišemo. A došli bi na red vjerovatno tek oko ponoći....
I meni ovo najviše liči da ga je neko zaružio i on jadan počeo trpiti. Sada ne smije jer ga guza boli kad mu se ukaže potreba da kaki 99% sam ubjeđena da je tako jer B od rođenja dnevno ima 2,3 stolice. Uvijek je tako ali bukvalno!! Do ovoga je uvijek imao rijeđu, onu bebansku stolicu, mislim da sam čak negdje na forumu i pitala je li to normalno da tako dugo ima takvu stolicu. Probamo sutra i trešnje....... sad je zaspao, sav je blijed, iscrpljen Hvala vam na savjetima!!
N-N potpuno te razumijem ,moja A otkad je pocela ici na tutu problemi sa stolicom,nisam je vodila doduse dr.,ali mislim jer se nista ne mijenja,posebno je grozno bilo iz pocetka,nema sta nisam pokusavala,od voca,do supica,ma nista nije pomagalo,njoj kad dodje da kaki tolike su muke,da ona bude toliko mokra,place da ne znam sta da joj radim,ja sam cak mazala guzu i uljem i stavljala malo sapuncica i kad se uspije pokakiti to bude toliko tvrdo,da jednostavno ne znam kako dijete to izbaci ...Ja sam njoj cak davala i malo mlake vode ujutro na prazan zeldac,kao i to je dobro,a pije li ti puno mlijeka?
Da ja sam jednu noc zvala apoteke,jer su to muke bile nije se mogla pokakiti i one kazu da ima neki sirup za tvrdu stolicu,ali da se treba posavjetovati sa pedijatrom,eh sad koliko je to dobro...e da jos probaj mu dati bio aktiv imas bas za regulisanje stolice,vocni okusi,mozda upali
to je kao sprica,istisne se sadrzaj u guzi.sastav voda,glicerin,kamilica,nema puno neke hemije.pomaze u roku od pola sata.ja sam to Alenu stavljala po preporuci pedijatra,kad je imao 2 mjeseca i nije kakio 6 dana.slobodno to smijes
Mi skinuli pelenu totalno...malo kaka zezala...ali ja sma namazala oko čmara bademovom kremom nekoliko puta i onako sam valjda iziritirala pa smo nakon 4 dana počeli tražiti tutu da kakakimo... elem moja cura velika...mama već 2 petak ne kupuje pelene
Anketa
apetito Medić*
Da li ste culi za italijanski sirup Apetito za otvaranje apetita za djecu, moja kolegica pitala u apoteci sta da daje malenoj izdvojili joj taj, i moj maleni slabije jede ovih dana pa me zanima vase misljenje:))))
da (47%)
ne (53%)
Broj svih glasova: 43
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!