|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Tuta i kako naučiti!?
12.6.2011 22:36:04   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ja kratko dok me ne ukinu opetuser posted image

Mi skinuli pelenu totalno...malo kaka zezala...ali ja sma namazala oko čmara bademovom kremom nekoliko puta i onako sam valjda iziritirala pa smo nakon 4 dana počeli tražiti tutu da kakakimo...
elem moja cura velika...mama već 2 petak ne kupuje peleneuser posted image
bravo za pametnu curicu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 1226
12.6.2011 22:45:46   
N_N
new mama, ne pije puno mlijeka, max. 300 ml. i to dok spava, budan nikada nije htio piti mlijeko.
bebacha, a koja količina glicerina ide, to sve stavljaš po malo, je li šprica treba biti puna ili?? Može li bez glicerina?
Ma tačno da je do glave jer ja da pojedem sve ovo što on ususer posted image bih do vrata user posted image

I nogom u guzicu je korak naprijed!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1227
12.6.2011 22:47:39   
bebacha
to sve dode gotovo unutra,nije to neka velika kolicina i to sve istisnes.samo trazis klizmu za bebe

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 1228
12.6.2011 22:51:05   
N_N
aaaaaaaaaaaa a ja biserka shvatila da bih to ja trebala smiksati user posted image user posted image Eh sad hajde molim te pojasni, tražim od dr. da mi napiše recept za klizmu ili samo odem u apoteku i tražim?? Izvini molim te na pitanjima i podpitanjima user posted image

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1229
12.6.2011 22:53:59   
bebacha
ma nista bauser posted image
nama je pedijatar samo rekao da tako trazim u apoteci.a drugi put nisam ni isla pedijatru nego nakon 6 dana bez kake otisla u apoteku.samo kazes klizmu za bebe

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 1230
12.6.2011 22:55:23   
N_N
Hvala ti puno!!!!
Ma ja ne smijem zamisliti 1 dan da nema stolicu user posted image

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1231
12.6.2011 22:57:06   
Anoniman
N-N vidim mucite se sa kakom user posted image amisa mu a kod nas obrnuto user posted image user posted image user posted image A. kaki po 5 puta na dan  potrosi pempi i pempi user posted image po citav dan samo guze perem, brisem ...
Ima normalne stolice mislim se jel o.k da skoro svaki dan ima po 4 do 5 kaki ???
Zelim vam od srca da sto prije nas drug lijepi Benjo prokaki user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu N_N)
  Neposredna veza do poruke: 1232
12.6.2011 22:59:31   
N_N
IZVORNA PORUKA: felix

N-N vidim mucite se sa kakom user posted image amisa mu a kod nas obrnuto user posted image user posted image user posted image A. kaki po 5 puta na dan  potrosi pempi i pempi user posted image po citav dan samo guze perem, brisem ...
Ima normalne stolice mislim se jel o.k da skoro svaki dan ima po 4 do 5 kaki ???
Zelim vam od srca da sto prije nas drug lijepi Benjo prokaki user posted image user posted image user posted image

Eh ovako je i kod nas bilo do neki dan..... I vidi sad problema user posted image Platila bih da ponovo koristi pelenu i kaki 10_x_ ako treba......user posted image
Kakio on i sada po 1x ali to su muke katastrofa user posted image user posted image

< Poruku je uredio N_N -- 12.6.2011 23:00:19 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1233
12.6.2011 23:01:48   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: N_N

IZVORNA PORUKA: felix

Eh ovako je i kod nas bilo do neki dan..... I vidi sad problema user posted image Platila bih da ponovo koristi pelenu i kaki 10_x_ ako treba......user posted image
Kakio on i sada po 1x ali to su muke katastrofa user posted image user posted image
ma prokakat ce abd user posted image user posted image user posted image nemoj brinuti njega kad bas natjera ono nece sigurno moc trpiti dusa draga .

(odgovor članu N_N)
  Neposredna veza do poruke: 1234
12.6.2011 23:19:21   
Romali
N_N i ostale zabrinute mame,žao mi je.

Ali prošli smo isto, nemojte se izluđivati od brige. Moj A. i sada kaki svako 2-3 dana, ali čini mi se da mu to nimalo ne smeta. Ovaj tempo je počao s presankom dojenja, tj.skidanjem pelene, već duže od godinu dana.
Uglavnom, kad ne kaki danima, damo mu čašu Donat Mg i u roku sat vremena sve je ok! I to bez problema.
Kao i vaši, dugo nije htio kakiti na tuti pa je bilo raznih načina da ga privolimo (slike, muzika, haj sjedi pa ću ti dati Kiki bombonu i sl). trajala je duže vremena, puštali smo ga i da kaki u gaće, samo da si olakša. Ali kad je jednom sve obavio gdje treba, shvatio je prednost i kako je to super, od tada nikad više nije pravio problem.

Želim vam puno sreće user posted image

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1235
12.6.2011 23:23:23   
kaktuscic
Draga N_N bas mi vas je zao! Joj muka je to... Mi smo skoro imali problemcic sa kakom. Od kada je poceo traziti da kaki na solju, u pocetku je sve islo fino, bez problema i onda nakon nekog vremena 3 dana nije kakio, i kada je cetvrti dan kakio sa strane na stolici je bilo malo krvi, a kaka od 3 cm, nevjerovatno tvrda, ne znam kako je ono jadnicak i izbacio. Kad sam vidjela krv prestravila sam se, pa sam kaku stapicima jedva raskomadala da vidim je li u njoj krv, sva sreca nije bilo, nego mu je kapilar pukao od silnog naprezanja, poslije pola sata je fino kakio... dan poslije toga je poceo plakati na solji i govori da ga boli guza, ja mu stavim komadic sapuna i nakon 5 min. je fino kakio, ali sam ga ostavila na krevetu i kakio je na krevet i trci sav zbunjen: kakio na krevet! Od tada svaki dan govori da ga boli guza ali uredno i fino kaki... Tih dana sam ga cesto pitala hoce li kakiti i mislim da sam time stvorila kontraefekat i pricala sam svima da mu je kaka tvrda i da ga boli, mislim da on to sad spominje da privuce paznju...
Pokusaj sa sapunom, nama je pomoglo eto, nadam se da ce blokada u glavici popustiti sto prije.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1236
12.6.2011 23:27:45   
myb@by
N-N žao kroz šta prolazite. Probaj sa tom klizmom. Ja bih probala i sa toplomjerom i kremicom. Možda i to pomogne. I mi smo počeli sa tutom. Neka nam je dragi bog na pomoći user posted image

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu kaktuscic)
Neposredna veza do poruke: 1237
12.6.2011 23:29:31   
lila25
svaka cast bebicama koje su uspjele sa tutom user posted image user posted image
Za tvrdu stolicu nama uvijek pomogne kasika maslinovog ulja...Mi se sa tutom upoznajemouser posted image .Sad mu je 18 mjeseci ne znam da li da pocnem sa tutom ili da pustim jos malo da sam shvati sta je ...cesto uhvatim da piski i nekoliko puta je kakio ali to slucajno kad sam skuzila da se napinje,ali nece dugo da sjedi samo ustaje sjeda on to shvata kao igru.

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 1238
13.6.2011 13:09:02   
koka i po
ovo moje dijete nas sve zajeb.....user posted image ..
na tutu da ga stavim po mom nahodjenju nema sanse ...a trazi kad vec "krene"...
opet je kakio u gace....i trazio tutu kad je sve obavio...a ja se mislim neka je....samo neka se rijesi....
a trazi on tutu puno puta po dani i kaze BUUUUUUZZZOOOO TUTUUUUUUU a onda se nas sve troje u kuci defakto posudaramo od trke ko ce je prije donjeti,zaglavimo na vratima,neko  upadne user posted image a kad je donesemo moj S nece na nju da sjedne i crce od smijeha user posted image ..
ko je ovdje lud user posted image

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 1239
13.6.2011 13:15:16   
Lady26
On meni se cini vas dobro zahebava user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Bravo S. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image - pametno dijete

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 1240
13.6.2011 13:16:37   
koka i po
na mater user posted image user posted image user posted image

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1241
13.6.2011 13:20:23   
Adana
N_N imaju i PROLAX čepići koji pomažu kada dijete ima tvrdu stolicu/nema stolicu...

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1242
13.6.2011 13:22:47   
de_de
Moram podijeliti ovo sa vama. Tuta nam stoji u kadi, Keno na nju sjedne i ja ga tusiram, al piskit ili kakit u nju nema sanse. Ja sam njemu pokazivala kako da piski (ono fol napne se). I iznijela ga iz kade, obukla mu potkosulju i otisla po pelenu, kad on cucnuo na tepihu u spavacoj i napinje se. Krenu da piski i  to sve se lijepo slilo pod nas bracni krevet, a nas dvoje aplaudiramo i nabacujemo petice jedno drugom.user posted image user posted image user posted image
Sad sam mu obukla samo obicne gacice i uspavala ga, pa cemo vidjeti sta dalje.

Keno mamino zlato
22.11.2009.

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 1243
13.6.2011 13:36:55   
Medić*
Evo i nas malo, 4 dan bez pelene, vise ne piski u kadi, danas na tutu to obavlja, cijelo jutro bili u parku, incidenata nije bilo, jednom piskio u cosku pod jednim drvetom user posted image  Uglavnom danas super u odnosu na pethodna tri dana kad smo se konstantno ganjali i presvlacili. Trenutno spava bez pelene, nadam se da ce ostati suh pa odmah na tutu. Nocna pelena je puna iako ne pije samo po 100 ml preko noci mlijeka ali je bas puna, cesto puta kad ustane oko 8 vec je i velika nuzda unutra pa to ne znam kako ce mo regulisati, ne bih da ga budim nekad pred zoru da kaki jer nisam sigurna kad to obavi prije budjenja, vidjecemo sta i kako, uglavnom dnevne se polako i nadam se uspjesno rijesavamo....gledamo i klipove neke pa nam fino ide za sada user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu de_de)
Neposredna veza do poruke: 1244
13.6.2011 22:44:38   
N_N
Eh evo današnjeg izvještaja. Pošto je danas bio sa mm on mu je dao jutros hladno mlijeko (nije mi jasno kako je uspio jer B neće mlijeko nikako!). Nakon 10 min. imao je potrebu da kaki. I uspio je ali se jadan bacao po podu od bolova user posted image  Opet oko podne je kakio, isti slučaj, bacanje, plač, znojenje. Večeras mu ja napravim kamilicu sa dosta meda, nakon 1h bučkuriš. Dijete vrišti, baca se po sobi (ma ludilo, da srce pukne) i uspije opet kakiti. Stolica je u donosu na prethodne dane punooooooo bolja, mekša, hB! Znači danas 3 stolice, ali i dalje bolne. Nadam se da će kako dani budu odmicali ići na bolje.......
bebacha, u Sa nema klizme. Kaže teta iz apoteke da se to odavno ne koriti user posted image
Adana, hvala na savjetu, sutra ću potražiti te čepiće.
koko, ma bravo za S, neka ga neka kaki i u gačice. Vi ste na dobrom putu da savlada misiju zvanu tuta user posted image

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1245
13.6.2011 22:55:49   
madam x
Drage mame, suosjećam s vama, stvarno, žao mi je i vas i dječice.
To je stvarno čest problem prilikom ukidanja pelena- tvrda stolica i bol. Moja prijateljica ima isti problem- curica plače i stalno govori, boli guza.
Nadam se da će uskoro svima biti bolje.
čvrsto držim figeuser posted image

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 1246
14.6.2011 8:05:44   
bebacha
cuj ne koristi.a kod nas svugdje ima,ko da smo na kraj Svijeta.ako hoces ja ti mogu poslat postom

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 1247
14.6.2011 8:34:43   
Anoniman
Nikola traži tutu i uredno piski i kaki, al jos mu stavljam pelenu u vrtic pa cekam jos koji dan da prestane ici  i onda smo se potpuno rijesili pelene.. kad je kod kuce traži fino tutu kad treba a ako ne može izdržati do tute onda istrci na balkon  i tamo se popiski,kaže mm da je kao mackauser posted image user posted image ja sam prezadovoljna jer on nije pokazivao nikakav otpor,tuta mu se odmah svidjela a kad nesto obavi onda sam sebi pljesce i govori "bavo nikova"user posted image

(odgovor članu bebacha)
  Neposredna veza do poruke: 1248
14.6.2011 9:22:03   
emma.L
user posted image bavo Nikova. user posted image
Mi stalno tražimo tutu, a čekamo odmor i more da ne stavljamo pelene nikako (sada je još u vrtiću i na spavanju s pelenom). Nadam se da će za 10 dana mora zaboraviti da je ikada imala pelenu i neće valjda više biti problem u vrtiću tražiti tutu. Danima već nije imala nezgodu, pelene recikliramo - jedna za noćno i dnevno spavanje i suhe ih bacamo onda user posted image . Da samo hoće otopliti, tako me je strah da opet ne krene piškati zbog prehlade.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1249
14.6.2011 13:00:36   
koka i po
izvjestaj...
ja se opustila opustilo se i dijete..
danas sam razgovarala sa pedicom na ovu temu.ona kaze da se djeca koja se rano uce tuti teze nauce .cak se ne preporucuje uciti djecu na tutu do dvije godine user posted image ..bitno je samo ne siliti dijete
ovo sto moj S.radi je normalna faza ucenja na tutu i moze potrajati mjesecima...
danas se samo dva puta upiskio u gace...ostalo trazi tutu i sjeda bez problema.
N_N mi rijesili problem kake(za sada)...kada treba kakiti trazi tutu ali ne smije sjesti na nju...onda mu ja dam zeleno svjetlo da "uradi" u gacice...i uradi..
sve su ovo faze odrastanja...ja sam htjela odjednom i vidjela da ne moze....neka su nam samo zivi i zdravi

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 1250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

7 miliona evrica.
Galicia

Zamislite da dobijete 7 miliona evrica na lotu, da li biste napustili zemlju u kojoj zivite?

Da (72%)

Ne (28%)

Broj svih glasova: 167

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *