|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Tuta i kako naučiti!?
18.6.2011 15:38:34   
N_N
Vjerujem da je i kod ostalih kao i kod nas: kada dijete, danina, ima neki problem, kao što je kod nas sada stolica, roditelji pokušaju sve i svašta. Tako smo i mi koko, pokušali da mu damo privatnosti. On bi prije, dok je sve obavljao u pelenu, otišao iza vrata dnevnog boravka i obavio posao. Mi ga sada molimo da ide iza vrata ali ništa. Mislim da od hrane i metoda pa čak i pomoćnih stvari (sirupi, čepići) nema šta nismo pokušali. Rezultata jednostavno nema.
Romali, pokušali smo i sa donatom, danima ali......opet ništa. Sinoć su otišli kod roditelja mm, jutros me svekrva zove da javi da je imao stolicu a prije toga je bila vriska, plakanje, znojenje, bacanje..... user posted image  kaže žena da se tako prepala, nije prije to doživjela. Količinski je bilo dosta toga što mi je drago, znači da je izbacio sve što se skupljalo ova 3 dana (on super jede, prije je imao obilne stolice).
Jedino što nam preostaje, čini mi se, jeste da čekamo da se taj psihički probleem riješi "sam od sebe" odnosno da on shvati da se mora opustiti kada dobije nagon.....
Hvala vam na odgovorima i ako neko ima još neki savjet a da nije već spomenut bila bih vam jako zahvalna da ga podijelite!

I nogom u guzicu je korak naprijed!

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1276
18.6.2011 19:43:22   
sirnica
Moj dječak već duže od godinu dana ide sam na tutu ili u WC, od početka je obavljao obje nužde bez problema-ali samo kod kuće. Svugdje hoće piškiti, i u travicu kad je frkauser posted image , ali kaki samo kod kuće. U vrtiću nikad nije kakio, čim dođe kući ubrzo traži tutu, ako smo kod mame ili bilo gdje drugo, kaže hajmo kući da kakim. Meni nije predstavljalo problem, nikad nije imao zatvor-jednostavno sebi tempira da to obavi kod kuće-mali stidljivko. Čini mi se da su dječaci skloniji ovom problemuuser posted image

sve mamino 17.3.2008. i 17.6.2013.

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 1277
18.6.2011 19:55:07   
reallove
moj Emin jos uvijek nosi tutu na glavi,jucer ovdje dosla rodica i njen mali stariji od Emin 5 mjeseci i ide na tutu..kad je vidjela Emin sa tutom na glavi smije mu se,a mene stiiiduser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu sirnica)
Neposredna veza do poruke: 1278
18.6.2011 22:48:27   
madam x
Moja curica je, kad je prvi put kakila u tutu, i prije zvaničnog procesa odvikavanja, bila naprosto oduševljena i rekla je ĆALADA ( čokolada)user posted image , i sad uvijek tako naziva kaku, ali nemamo nikakvih problema s tim.

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1279
19.6.2011 0:52:16   
N_N
Samo da javim da je danas imao još 2 stolice znači ukupno danas 3 user posted image user posted image  Zadnja je bila prilično rijetka user posted image  Kaže sveki nije plakao user posted image

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 1280
19.6.2011 0:58:54   
veeseelaa
mi nismo ni blizu s korištenjem tute, sramota user posted image
al ja se nešto ne smaram, bil trebala se sekirati? user posted image malena ima 2 god i 6 mjeseci, kristi ona i tutu i pelenu uporedo ali nikako da predjemo samo na tutuuser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 1281
19.6.2011 1:05:08   
N_N
Ne!!! Ne trebaš brinuti. Tako je i naša S i kasnije nikada nije bilo problema. Bolje i kasnije nego ovako imati problema kao što sada B ima sa stolicom user posted image  

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1282
19.6.2011 1:10:12   
veeseelaa
ma kontam kako je krenula s pelenom će u školu
a kod mene malena kao i tvoj sin uvijek se mora sakriti kad kaki, kad to radi na tuti moram joj dati peškir da se pokrije user posted image mada je samo par puta kakila na tuti
lice pokrije rukama, kaže mamaaaa izadji a ja joj dodam peškir i onda se pokrije i kaki
pa ova djeca su čudo
Nadam se da će kod tvog sina sve biti ok

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 1283
19.6.2011 13:25:15   
koka i po
user posted image user posted image user posted image N_N...mislim da ste blizu rjesenja vaseg problema.ma najvaznije je da se dijete oslobodi straha.
a i ja mislim da smo mi blizu zavrsetka misije zvane tuta.user posted image user posted image user posted image  aBd.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

Neposredna veza do poruke: 1284
19.6.2011 13:27:53   
N_N

IZVORNA PORUKA: koka i po

user posted image user posted image user posted image N_N...mislim da ste blizu rjesenja vaseg problema.ma najvaznije je da se dijete oslobodi straha.
a i ja mislim da smo mi blizu zavrsetka misije zvane tuta.user posted image user posted image user posted image  aBd.

Uh nadam se...... samo da ga ne boli...... user posted image

Bravo za S user posted image user posted image

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 1285
19.6.2011 16:21:55   
sanela.asja
Moja djevojcica ima ima 3 godine ide na tutu, samo sto jos uvjek nismo naucili navece pokusala sam nekoliko puta al svaki put zavsimo svelikom flekom na duseku jos uvjek pampers navece..
Imal li koja mama da je savladala nocno mokrenje ja sam svoju dizala svaki sat nekad utsane ispiski se,a nekad se u taj sat vremena upiski u krevet ?user posted image

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 1286
19.6.2011 16:56:34   
jasmin
IZVORNA PORUKA: sanela.asja

Moja djevojcica ima ima 3 godine ide na tutu, samo sto jos uvjek nismo naucili navece pokusala sam nekoliko puta al svaki put zavsimo svelikom flekom na duseku jos uvjek pampers navece..
Imal li koja mama da je savladala nocno mokrenje ja sam svoju dizala svaki sat nekad utsane ispiski se,a nekad se u taj sat vremena upiski u krevet ?user posted image

Mislim da je najbolje sacekati da pelena `osvane` suha.Moja curica je s 2.5 naucila na tutu,a nocnu pelenu je skinula tacno s 3 godine.A djecak je naucio s 2.9 i odmah je skinuo i nocnu.Znaci,sve je individualno i strpi se jos par mjeseci,ako cak cura to ne uradi i prije.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu sanela.asja)
Neposredna veza do poruke: 1287
19.6.2011 18:54:14   
sanela.asja
Hvalla user posted image user posted image

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1288
19.6.2011 23:45:23   
Mala Selma
samo da se prijavimo da smo mi od juce bez pelenauser posted image
znaci, skinula sam u juce pelenu ujutro i nisam je vise ni stavljala nikako.Pisli u tutu (ja ga nudim svaki sat vremena), par puta je piskio u gacice, kad spava i po danu, a i sinoc bio je suh tj.nije se probudio mokaruser posted image
nadam se da ce nam lako ici odvikavanje od pelene, ali sigurna sam da nema vracanja pelene nikakouser posted image
nije nikako kakio niti trazi da kaki, pa valjda necemo imati problema sa kakomuser posted image

Ljubav se zove imenom tvojim 28.04.2009.

(odgovor članu sanela.asja)
Neposredna veza do poruke: 1289
19.6.2011 23:46:20   
Visnja RR
mala selma user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Mala Selma)
Neposredna veza do poruke: 1290
19.6.2011 23:59:18   
Mala Selma
user posted image

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 1291
20.6.2011 14:32:56   
Medić*
IZVORNA PORUKA: Mala Selma

samo da se prijavimo da smo mi od juce bez pelenauser posted image
znaci, skinula sam u juce pelenu ujutro i nisam je vise ni stavljala nikako.Pisli u tutu (ja ga nudim svaki sat vremena), par puta je piskio u gacice, kad spava i po danu, a i sinoc bio je suh tj.nije se probudio mokaruser posted image
nadam se da ce nam lako ici odvikavanje od pelene, ali sigurna sam da nema vracanja pelene nikakouser posted image
nije nikako kakio niti trazi da kaki, pa valjda necemo imati problema sa kakomuser posted image

Selma bravo za Afana user posted image

Mi se hvala Bogu brzo i uspjesno rijesili dnevne pelene ma za samo 7 dana,  od veceras skidamo i nocnu user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Mala Selma)
Neposredna veza do poruke: 1292
20.6.2011 14:45:53   
Mala Selma
Medic, moram ti priznati da je nama bilo lakse sa nocnom, jednostavno piski prije spavanja i ujuro ustane suh, a popije od 200 do 300ml mlijeka.Po danu ja ga moram nuditi, samo jednom je skinuo gacice i sjeo na tut, bez suvisni rijeciuser posted image .Ali kakio nije nikako, doduse i prije nije imao stolicu svaki dan, ali svakako cu mu skuhati slatku kamilicu i kompot od sljivauser posted image

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1293
20.6.2011 14:48:21   
veeseelaa
mi od juče ne koristimo pelenu, ja sam tako odlučila a koliko je malena spremna vidjet ćemo!
helem cijeli je dan juče bez pelene bila i svaki put je piškila u tutu, na spavanju smo stavljali pelenu!
danas je u vrtiću i piški na tutu, u biti je pelenu ne namjeravam više vraćati
na autosjedalicu sam stavila crnu vreću za smeće hahahah pa ako se upiški da ne moramo imati belaj
Malo više garderobice nosimo od juče al ništa strašno
Ja sam baš zbog toga sretna, ova odluka mi je juče uljepšala danuser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1294
20.6.2011 14:52:10   
Visnja RR

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

mi od juče ne koristimo pelenu, ja sam tako odlučila a koliko je malena spremna vidjet ćemo!
helem cijeli je dan juče bez pelene bila i svaki put je piškila u tutu, na spavanju smo stavljali pelenu!
danas je u vrtiću i piški na tutu, u biti je pelenu ne namjeravam više vraćati
na autosjedalicu sam stavila crnu vreću za smeće hahahah pa ako se upiški da ne moramo imati belaj
Malo više garderobice nosimo od juče al ništa strašno
Ja sam baš zbog toga sretna, ova odluka mi je juče uljepšala danuser posted image

user posted image user posted image
a kako su tek male guzle slatke bez pelena user posted image

zasto sam ja mislila da je tvoja cruica odavno bez pelena...ocito sam polupala lonciceuser posted image user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 1295
20.6.2011 15:00:10   
mišur
Moj dječak ne nosi pelenu već godinu i nešto , od drugog rođendana, ali noćne pelene nikako da se riješimo.
Prepuna bude svako jutro i već odavno čekam da osvane suha, ali kako je krenulo, nosiće je do školeuser posted image

Mi smo se jako brzo riješili dnevne pelene, brzo je skontao da traži, za par dana i što je najbitnije, po mom mišljenju, treba im odmah i skinuti pelenu i ne vraćati je više.
Mislim da se samo dodatno zbunjuju kad ih ponekad stavljamo na tutu, pa onda vraćamo pelenu, pa opet tražimo da piške u tutu i tako  u krug.
Ponesite pun ranac stvari za presvlačenje, oslobodite guze i strpljivo user posted image

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 1296
20.6.2011 15:10:45   
mišur

Višnja i N_N,

prošli smo obje faze koje vi prolazite-kad je trpio i kad je kakio isključivo u gaćice ili pelenu.
Za trpljenje nemam neki pametan savjet, već sve znate...probali smo i sirupe i čepiće, korigovali ishranu, podmićivali ga igračkama, kažnjavali, molili, prijetili, nema št nismo pokušavali...Trajalo bi danima, i prolazilo samo od sebe!
Kao da je imao neki klik u glavi da odjednom izmisli da mora da trpi, a onda odjednom da ne mora.
I vraćala se ova faza bar tri puta do sada i samo se nadam da neće nikada vieš.
A što se tiče kakanja u pelene i gaćice...Od kako smo počeli sa tutom, nikad nije htio da kaki u nju...samo gaće ili pelene.
Dok nije krenuo u vrtić, i drugi dan je vidio curicu da kaki na tuti- od tada samo tuta, nikad više pelene i gaćice

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 1297
20.6.2011 15:15:29   
Apotekarka
Mi smo s tutom nula,ili se ja dovoljno ne trudim ili on nije svjestan tute,ne zeli sjediti par puta se upisao u gacice beuz pelene,nije mu nista smetalo
A sinoc  svekar i svekrva kao izokola prigovaraju,jao ne zna na tutu gotovo mu 2 godine,a ja jos gora nesto se pravdam...s koliko su vasa djeca naucila na tutu

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 1298
20.6.2011 15:24:39   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Apotekarka

Mi smo s tutom nula,ili se ja dovoljno ne trudim ili on nije svjestan tute,ne zeli sjediti par puta se upisao u gacice beuz pelene,nije mu nista smetalo
A sinoc  svekar i svekrva kao izokola prigovaraju,jao ne zna na tutu gotovo mu 2 godine,a ja jos gora nesto se pravdam...s koliko su vasa djeca naucila na tutu
takodje user posted image user posted image user posted image ...
Ma sta me briga vala neka prica ko sta hoce anel nije jos spreman mislim a ni ja user posted image user posted image user posted image .
Neka nas jos na pempi pa naucit ce .....

(odgovor članu Apotekarka)
  Neposredna veza do poruke: 1299
20.6.2011 15:27:00   
Apotekarka
Moj je problem sto sam i na poslu i nismo non-stop skupa pogotovu jer radim od 12 do 6 n emamo ni vremenb a i on tvrdoglav

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Ljubljenje :)
Adana

Da li se ljubite pred svojim djetetom/djecom?

Da (59%)

Ne (7%)

Samo kratki poljubac u usta (25%)

Samo poljubac u obraz (8%)

Broj svih glasova: 122

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *