|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Tuta i kako naučiti!?
18.10.2010 12:56:03   
veeseelaa
ma zeza ona mene, sve ona konta moja bebbe
Lopuža je to

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 776
18.10.2010 12:57:04   
bebbe RR
Sta ćeš, Vesela, moraju i zezanje na nekom trenirati;) Nek' su živi i zdravi!

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 777
18.10.2010 13:01:27   
w.pooh
vesela što joj pomalo ne skidaš pelenu tokom dana, ako te zna obavijestiti šta je uradila?

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 778
18.10.2010 13:10:34   
veeseelaa
pa moram probati, al kontam da se ne prehladi user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 779
18.10.2010 13:13:59   
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Garant u kući imaš normalknu temperaturu - između 20 i 22 stepena danju, zar ne?! E, na toj temperaturi se neće gola guza prehladiti! Sigurno!

Neposredna veza do poruke: 780
18.10.2010 13:29:59   
w.pooh

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Što bi se prehladila?
Obućeš joj gačice i trenerku ili šta već nosi u kući.
Ako se nezgoda desi vidjećeš.

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

Neposredna veza do poruke: 781
18.10.2010 13:34:48   
veeseelaa
e dobro ste, onda probam, da vidimo kako će to izgledati
jednom sam to i uradila i onda je plakala kad se upiškila, prepala se

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 782
18.10.2010 13:39:58   
hanabanana
Jel se Ajša budi suha?

Neposredna veza do poruke: 783
18.10.2010 13:42:26   
veeseelaa
Ne, pelena uvijek puna, tokom noći je presvlačim često puta

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 784
18.10.2010 13:44:27   
hanabanana
Ne bih ti ja rekla da je ona zrela za odvikavanja.
Ali možeš je stavljati na tutu prije spavanje, i ujutro kada ustane.
Tek da joj stvoriš naviku.
Ujutro, naveče.
Da li pije po noći?

Neposredna veza do poruke: 785
18.10.2010 13:47:41   
veeseelaa
pijucka mlijeko vrlo često u snu user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 786
18.10.2010 13:49:13   
hanabanana
To joj izbaci iz 500 drugih razloga, a 500-ti je skidanje pelena. user posted image

Neposredna veza do poruke: 787
18.10.2010 14:03:01   
bebbe RR
Slažem se s Hanabananom. Mislim, uradi, Vesela, kako ti najviše odgovara, ali i moj savjet je da prestane pijuckati noću i da je ti prestaneš presvlačiti. I to ne radi tute, već radi toga da joj se formira čvrst san, ona je već velika cura. A, onda će se i početi buditi suha, što je znak da je spremna za tutu. Mislim, jedan od znakova.

Neposredna veza do poruke: 788
18.10.2010 14:03:59   
bebbe RR
Moja ljubičica već dva sata spava, sve u gaćicama, bez pelene:) Vidjećemo da li joj je uspjelo da se ne popiški u snu:) Pile moje malo.

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 789
18.10.2010 14:17:26   
Amrino
Kod nas je koooonacno prosla recidivna faza. Zamal ne izludih....Skinuli smo mu pelenu kada je imao 2 god i 3 mjeseca (mjesec nakon sto je dobio brata...ma i manje) i to prejednostavno u roku 2 dana. Skuinuli smo je i nikada je vise nismo vratili. I sve je bilo super prva dva mjeseca...nijednom se nije upiskio ni u toku noci...i onda odjednom su se pocele dogadjati "nezgode"...kako navece tako i preko dana i to svakih 15 minuta....To je trajalo bruku....mjesec...Mi pred nervnim slomom. Doslo mi je nakon 20 dana da mu vratim pelenu ali na sami spomet- dreka. To sam povezala sa dolaskom novog clana...ali oped zamal ne crkoh....Koliko sam puta ves oprala...nema broja. I odjednom je evo hvala Bogu prestalo. Sada ide sam u wc...skine se, piski, pusti vodu, obuce se  i sve za 5.
user posted image user posted image user posted image

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 790
18.10.2010 14:22:49   
bebbe RR
Amrino, to kod Hamze vjerovatno i jeste bilo povezano s dolaskom brata... Ali, eto, prodje i ta faza...

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 791
18.10.2010 14:37:41   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Amrino
Skinuli smo mu pelenu kada je imao 2 god i 3 mjeseca

Uljevaš mi nadu!

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 792
18.10.2010 14:48:21   
sheri
mi smo  mali za odvikavanje od pelena, ali cijelo ljeto je ujutro, u podne i navecer piskila u tutu, i kakila kad je trebala. sagne se i pokaze kao da kaki i ja ju stavim. nekoliko puta sam ju ostavljala u gacicama po sat, sat i pol, i bila bi suha. jednom je cak odspavala po danu u gacicama. i u tom periodu se ujutro budila suhe pelene. e onda je zahladnilo, a posto je nama u stanu prehladno, iako smo grijali, ja ju nisam stavljala na tutu uopce, i sad se opet budi mokre pelene. al jutros je opet piskila u tutuuser posted image

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 793
18.10.2010 15:07:10   
bebbe RR
Sheri, bravo za Noru.
A, kod nas je situacija slijedeća - Ema je spavala u gaćicama više od dvba i po sata i probudila se suha. Nije htjela na tutu. Pojela ručak. Opet rekla da neće tutu. Tražila sokić, i dok ga je pila, upiškila se:( Nisam je ružila, samo sam je presvukla, obukla joj nove gaćice i štrample i rekla da treba tražiti tutu. Poslije pet minuta, traži tutu, a već se malo upiškila:) Opet je nisam ružila, stavila je na tutu, odmah završila posao i obukle nove gaće i štrample:)))) Eto, dakle, cijeli dan nam je super išlo, onda dva fijaska... Opet je bolje nego što sam mislila. Ali, mislim da ću morati u kupovonu - još gaćica mi treba:)
Imam pitanje za iskusnije - da li je OK da joj, kada idemo vani, oblačim one pelene - gaćice, ili će je to zbuniti?!

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 794
18.10.2010 15:18:44   
Amrino
Iz licnog iskustva:
- ne cekaj da ti kaze....nego je stavljaj da piski svakih 10- 15 minuta (i u kuci i napolju)...kasnije ces vidjeti da se to vrijeme produzava
- kupi puuuuuno gacica i nosaj ih sa sobom (kao i rezervnu odjecu)
- pelenu vise nikako ne vracaj ni u kuci ni na polju
- pred spavanje je ispiski tik pred odlazak u krevet

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 795
18.10.2010 15:36:17   
emma.L
Da ja ovdje pitam, pošto mi je pogodna tema: gdje u Sa mogu kupiti onaj najlon ali s gumicom kao čaršaf? Ja bih da probamo skinuti pelenu u ovih 15 dana što nas dijeli od vrtića (naravno ne mora skroz jer će nam svejedno u vrtiću tražiti da je vratimo ako se ijedna nezgoda dogodi). Sada zna po 20 puta tražiti da piški i to na šolju sa onim nastavkom. Ako se zaigra bude pelena puna, ali kaki još uvijek isključivo u pelenu. (A zna reći - nemoj me dizati, kakila sam - da se gospođici ne razlijepi po guzi user posted image ). E ja bih htjela da i spavamo u gaćicama ali ne mogu dozvoliti da piški po jogiju, jer drugi nemam. Lako mi je uključiti 100 mašina, ali to baš moram zaštititi, a ovo mi najzgodnije.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 796
18.10.2010 15:37:41   
bebacha
bebbe kod vas to super ide,Ajla je vec 7 dana bez pelene a zna joj se desit da malo upiski gacice,zaigra se i zaboravi.
mi jos imamo problema sa kaki u tutu.sad idemo na odvikavanje od nocne.jutros smo bili flasicu u smece,ona bacila a ja iznijela smeceuser posted image (flasicu sam za svaki slucaj izvadila iz smeca i sakrila).

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 797
18.10.2010 15:39:06   
bebacha
ja sam kupila na pijaci al mislim da toga nema s gimicom al i netreba ti.nepomjera se ispo plahte

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 798
18.10.2010 15:39:18   
Nedi
IZVORNA PORUKA: bebbe RR

Sheri, bravo za Noru.
A, kod nas je situacija slijedeća - Ema je spavala u gaćicama više od dvba i po sata i probudila se suha. Nije htjela na tutu. Pojela ručak. Opet rekla da neće tutu. Tražila sokić, i dok ga je pila, upiškila se:( Nisam je ružila, samo sam je presvukla, obukla joj nove gaćice i štrample i rekla da treba tražiti tutu. Poslije pet minuta, traži tutu, a već se malo upiškila:) Opet je nisam ružila, stavila je na tutu, odmah završila posao i obukle nove gaće i štrample:)))) Eto, dakle, cijeli dan nam je super išlo, onda dva fijaska... Opet je bolje nego što sam mislila. Ali, mislim da ću morati u kupovonu - još gaćica mi treba:)
Imam pitanje za iskusnije - da li je OK da joj, kada idemo vani, oblačim one pelene - gaćice, ili će je to zbuniti?!

Ovo mi je tako simpatično...mi nismo oblačili pelene ni vani. Samo na spavanju i nešto kontam možda je i to greška jer još uvijek vučemo noćnu pelenu. Uvijek sam nosila rezervnu gardarobu, gdje god da krenem.
Krenuh napisati da smo čim se N uhvati za ćunu odmah...hajde N piški na tuticu, brzo, brzo tutica, draga tutica i preduhitrili piškanje mimo iste...i onda skontam da pišeš o curi. Nemoj mi zamjeriti malo sam user posted image user posted image

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 799
18.10.2010 16:36:47   
milenium

IZVORNA PORUKA: emma.L
(naravno ne mora skroz jer će nam svejedno u vrtiću tražiti da je vratimo ako se ijedna nezgoda dogodi).

znači ako se ijednom upiški u gaće u vrtiću više ne dozvoljavaju bez pelena,jesam dobro skontalauser posted image kakav je to vrtićuser posted image

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *