|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Tuta i kako naučiti!?
17.9.2010 18:01:09   
manuela RR
Ja sve odgađam odvikavanje od pelene,kontam da je još mali ali vidim da većina naše generacije ne nosi pelene ili se bar mame trude da ih uče na tutu. Mom će sada 2 godine....mislim da je krajnje vrijeme da i mi krenemo u borbu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Nemam predstavu kako da počnemuser posted image user posted image user posted image user posted image

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 751
17.9.2010 18:10:19   
Tidzi
Ja fakat vise nemam strpljenja. Naime, kao sto znate, Elma ima 2 godine i zna sve zivo. Tokom dana piski na tutu citav dan i svaki put. Navecer i dalje stavljamo pempas, jer do ujutro bude pun. Ali nama je problem sto ona nece da kaki na tutu. Nece ni da kaze da hoce kakiti da joj stavim pempas, nego to lijepo fino svaki dan obavi u gace. Koliko god je drzala na tuti, nece kakiti! Zasto? Nemam pojma. To me pocelo izludjivati, jer se dijete toliko ukaki da hocu povracati dok je cistim. Najgori od svega mi je onaj ukakani ves!!! user posted image user posted image Ima li neko neki savjet ili cu poluditi ili je vratiti na pempas pa nek se onda nako debela muci s njim.

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

"Zivot je procitan roman, samo sto se u romanu mozes vratiti na predhodne stranice, a u zivotu nikad na prosle dane!"

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 752
17.9.2010 18:14:24   
bebacha
imamo isti problem.vec 7 mjesci je bez pelene,nocnu imam jos uvjek,al konstanto kaki u gace,sad je pocela u vrticu kaki na tutu.mene ovo izludi na cisto.a nocne se nemoze rjesit dok se ne rjesimo mlijeka naveceuser posted image user posted image

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Tidzi)
Neposredna veza do poruke: 753
17.9.2010 19:46:08   
Lulu_
i mi smo imali isti problem.
Kada je Naomih prvi put kakila u tutu dobila je nagon na povracanje i nije vise htjela da kaki u tutu vec samo da piski. Onda sam ja stavila jednu korpu sitnica (malih kinder cokoladica kinder buena...sve po kockicu dvije) na vidno mjesto i rekla joj da ce za svaki put sto obavi to u tutu ,smjeti da uzme jedan mali pokloncic...poguzija je odmah to prihvatila. i sad jedva ceka da kaki jer inace nema slatkisauser posted image

Naomih 27.03.2008 9.41 hm...

I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have
Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change

(odgovor članu Tidzi)
Neposredna veza do poruke: 754
17.9.2010 21:36:21   
veeseelaa
moram pohvaliti svoju princetu, danas je dok je budna bila u vrtiću tražila tutu i kad je htjela da piški i kad je htjela da kaki. U pelennu se upiškila prilikom spavanja, al ćemo to zanemariti
Kad sam je uzela iz vrtića, išli smo kod moje mame i tamo je najavila potrebu za tutom sa piš, piš :-) i lijepo je piškila u tuticu
Helem bila je dobra, mada mi ne pada na pamet da joj skinem pelenu, pelene neka na guzi a ona kad traži dobiće tutu

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Lulu_)
Neposredna veza do poruke: 755
17.9.2010 21:43:04   
Ilhana RR
Evo mi smo se kutarisali pelene skroz... dok smo bili u avionu ona iako sam joj ja za svaki slucaj stavila pelenu trazila je tutu =)

A kaku smo sredili na taj nacin da smo je otkupili =) Rekli joj da ce dobiti poklon i kad je kakila sama na tutu rekla nani da me nazove da mi kaze da joj kupim poklon hahah... danas je imala nezgodu samo kad je prdnula bila joj stolica pomehka tako da joj je izletilo ali je nastavila da kaki na solji =)

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 756
17.9.2010 22:06:13   
Anoniman
Esmica već mjesec dana kaki u šolju : )), doduše nekad joj se omakne.  Ipak ,pelene još nosimo.  Ovih dana ćemo intenzivirati odvikavanje!  Jučer je prvi put tražila da piški u šolju... zapravo, prišla i govori mi "Bolji, bolji" (boli, boli) i svlači trenerku.  SAmo što sam je stavila na šolji, piškila je.
Mama ponosna user posted image

(odgovor članu Ilhana RR)
  Neposredna veza do poruke: 757
25.9.2010 22:50:26   
kaktuscic
Moram i ja pohvaliti svog macka, zadnjih desteak dana kad kaki ode u drugu prostoriju pa odma dodje do mene vuce pempas, hoce da ga skine i govori: kaka, kaka! Svaki put kad se ukaki dodje i kaze mi.
Mislim da je jos uvijek rano za tutu, nije mu jos ni 15 mjeseci, a u jutro mu je pelena prilicno mokra jer se cesto budi i doji. Al kupit cu tutu pa nek sjedi na njoj ionako nikad ne sjedi, pa mozda na tuti htjedneuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 758
26.9.2010 0:05:47   
malena_t
Kod nas jos nema pomaka kad je tuta u pitanju. Dva tri puta piskio i to je to. Promijenili smo tri tute, kupili nastavak za solju, ali jok. Jednostavno nema mira da sjedi. Jedino pozitivno je sto sad kad kaki to i kaze /Beba kaki/. A meni zlo vise od kupovine pelena, a cini mi se i da su poskupileuser posted image

21.03.2009. rodio se majkin sin

(odgovor članu kaktuscic)
Neposredna veza do poruke: 759
6.10.2010 13:42:13   
emma.L
E nama se nešto dogodilo, a ne znam šta. Od jučer ujutro nema šanse da je posadimo na tutu ili na šolju. Odjednom, hvata se za mene, diže nogice da je ne spustim, i dakle pustili smo da vidimo hoće li je proći uskoro. user posted image  Nani je kakila prekjučer u tutu, ali slučajno - sjedila duže i ispalo tako. Jučer je isto kakila dok je nana čuvala, ali je ova jedva posjela. Svaki put kad kaki dobije kinder, svako piškenje su pohvale bez kraja i konca, ali sama nikada neće tražiti. Ponekad kad joj je dosadno traži pa se tada i popiški jer bi uvijek mogla piškiti, tako da mislim da to nema veze sa stvarnom potrebom.
Dakle, ako zna reći "presvuci mi pelenu da mi kaka ne ujede guzu", očekujem da ako je spremna zna tražiti i tutu. Zato mislim da nije baš sazrela za to.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu malena_t)
Neposredna veza do poruke: 760
6.10.2010 13:48:34   
bebacha
ja sam potpuno nemocna.Ajla je vec 7 mjesci bez pelene,nocnu ima jos uvjek,al ona potpuno odbija kakit u tutu ili solju,samo u gace.pomagajte,nema nista nisam pokusala,nista nepali.ja mislim da je to posljedica toga sta ima problema s stolica ili imala,nadam se da je tako.imala je cvrstu stolicu i uvjek bjezi,sakrije se i kaki.ja sam njoj pricala i pricala da je  nece bolit ako kaki u tutu,naradit cu je al nista

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 761
6.10.2010 13:54:28   
hanabanana
17. avgusta me prijateljica pitala ide li S. na tutu.
Moj odgovor je bio: ako skine pelenu do pubereteta bit ću sretna.
Nju tuta uopšte nije interesovala.

16. septembra našla Kity gačice u sestrinoj ladici, donjela i rekla: hoće S. gaće, neću više pišam u tutu.

Od tada više nema pelene, desilo se par puta da joj " preleti ", ali se budi suha, i takoreći mogla bih joj i noćnu skinuti.

user posted image

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 762
6.10.2010 13:59:30   
bebacha
potpuno isto se desilo i nama.nikako nije htjeli ni pogledat tutu a onda odjedno samo zatrazila tutu i to je bilo to,pelenu smo odma skinuli.al nam je problem kakit i nocna pelena.

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 763
6.10.2010 14:54:22   
MELLI
Sa starijom kćerkom sam muku mučila da skinemo pelenu.Tri - četiri mjeseca, sigurno,bila je u fazi, ni tamo, ni ovamo.Niti je za pelene, niti za gaćice.Znala se buditi totalno suha i dva dana recimo ne upiškiti se ni jednom,a onda bi opet počela da piški u gaćice,odnosno da tutu traži tek kada bude mokra.Moja greška očito.Dijete nije bilo spremno.
S drugim sam odlučila promijeniti strategiju,ne navaljivati dok nebude spreman.
Pokušali smo nekoliko puta sa skidanjem pelena,ali svaki put,kada bi pokvasio gaćice to je bila katastrofa.Užasno je plakao,bio postiđen,iako sam ja pokušavala ublažiti situaciju,nije bilo pomoći.Jako teško bi mu padao svaki neuspjeh.Odustala sam.
Na moru sam primijetila da svaki put kada mu se piški okrene se u stranu i obavi što treba,bez da samo pusti da teče niz noge.Shvatila sam to kao znak.
Kada smo se vratili,ponudim ja njemu da obučemo gaćice i da piški u tutu.Naravno da je odbio.
Rekla sam dobro,ali ovo je zadnja pelena,ja nemam više, ti kada se upiškiš u nju nema više,imam gaćice da ti ponudim ili da hodaš go.
Kada je obavio što je trebao u pelene,ja ostanem dosljedna i kažem ja sada nemam više pelena,hoćeš li gaćice ili budi go.
Iako se nisam nadala uspjehu,on ipak pristane i niti jednom se ne upiški u gaćice.user posted image user posted image user posted image Istovremeno smo skinuli i noćnu pelenu.
Desilo nam se nekoliko incidenata,uglavnom kada se zaigra i trpi toliko da ne stigne skinuti gaćice pa malo pusti u njih.
Ali ja sam prezadovoljna.da napomenem imao je pune dvije godine kada smo skinuli pelene.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 764
6.10.2010 14:56:18   
emma.L
Ali mene je moja danas poslala na posao da zaradim za pelene user posted image  - rekla sam da ću joj početi odbijati od džeparca.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu MELLI)
Neposredna veza do poruke: 765
6.10.2010 15:38:00   
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: Tidzi

Ja fakat vise nemam strpljenja. Naime, kao sto znate, Elma ima 2 godine i zna sve zivo. Tokom dana piski na tutu citav dan i svaki put. Navecer i dalje stavljamo pempas, jer do ujutro bude pun. Ali nama je problem sto ona nece da kaki na tutu. Nece ni da kaze da hoce kakiti da joj stavim pempas, nego to lijepo fino svaki dan obavi u gace. Koliko god je drzala na tuti, nece kakiti! Zasto? Nemam pojma. To me pocelo izludjivati, jer se dijete toliko ukaki da hocu povracati dok je cistim. Najgori od svega mi je onaj ukakani ves!!! user posted image user posted image Ima li neko neki savjet ili cu poluditi ili je vratiti na pempas pa nek se onda nako debela muci s njim.

Tidzi - jednostavno nije spremna. Polako, pusti je, sačekaj... Pa šta ako ima više od dvoije godine i ako sve zna?! Vrati joj pelene i kada bude spremna ona će ti reći... Svi se nauče, prije ili kasnije. Samo polako.

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu Tidzi)
Neposredna veza do poruke: 766
18.10.2010 12:05:30   
bebbe RR
Ema i ja smo jutros spremale njene ladice i ona je našla ssvoje gaćice i tražila da joj ih obučem. Obukla sam joj ih i objasnila da sada mora tražiti tutu, inače će biti mokra. Mislil sam, nema šanse, ali eto, neka proba.
I, evo, dvanaest je sati, Ema je od osam u gaćicama, suha. Tutu je tražila i piškila nekoliko puta. Kakila još nije, vidjećemo kako će to ići.
Ko je još u fazi odvikavanja trenutno?! Inače, Emi će, aBd, 25. biti 23 puna mjeseca.

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 767
18.10.2010 12:20:01   
w.pooh
Mi smo u fazi odvikavanja user posted image on ide u obdanište, tamo je u peleni ali u toku dana skoro sva djeca idu na tutu pa tako i on i obavezno i piški i kaki. Čim dođemo kući ja mu skidam pelenu i bude bez nje do spavanja. Sa spavanjem imam mali problem jer se budi po noći i pijeuser posted image
Prije nekoliko dana smo izlazili napolje bez pelene i sve je prošlo okuser posted image

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 768
18.10.2010 12:25:05   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: bebbe RR

Ema i ja smo jutros spremale njene ladice i ona je našla ssvoje gaćice i tražila da joj ih obučem. Obukla sam joj ih i objasnila da sada mora tražiti tutu, inače će biti mokra. Mislil sam, nema šanse, ali eto, neka proba.
I, evo, dvanaest je sati, Ema je od osam u gaćicama, suha. Tutu je tražila i piškila nekoliko puta. Kakila još nije, vidjećemo kako će to ići.
Ko je još u fazi odvikavanja trenutno?! Inače, Emi će, aBd, 25. biti 23 puna mjeseca.

A što vi to sve nešto dlanom o dlan user posted image
E pametne djevojčice, mama sigurno pucaš od ponosa, mašallah, neurekla se.

Moj sin naučio zadržavat, al još je problem sa puštanjem user posted image Najradije u gaće kad ne može više izdržat. Na tutu su sporadični incidenti. Idemo dalje.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 769
18.10.2010 12:30:03   
bebbe RR
Hvala ti, Lejla... Ma, ko zna, možda je ovo sve igra... Vidjećemo, neću je forsirati i siliti... Ne opterećujem se ja tim ponosima - volim najviše na svijetu takvo kakvo je, valjda kao i sve mame:)))) Koliko je tvom sinu?

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 770
18.10.2010 12:31:24   
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: w.pooh

Mi smo u fazi odvikavanja user posted image on ide u obdanište, tamo je u peleni ali u toku dana skoro sva djeca idu na tutu pa tako i on i obavezno i piški i kaki. Čim dođemo kući ja mu skidam pelenu i bude bez nje do spavanja. Sa spavanjem imam mali problem jer se budi po noći i pijeuser posted image
Prije nekoliko dana smo izlazili napolje bez pelene i sve je prošlo okuser posted image

Ovo je super!

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 771
18.10.2010 12:33:31   
Lejla Ka
Mom sinu je pune dvije godine.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 772
18.10.2010 12:36:25   
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Mom sinu je pune dvije godine.

Znači, malo stariji frajer:)))
Uglavnom, to je nekako taj uzrast kada i počinju pozazivati znakove spremnosti - između druge i treće. Baš sam čitala o tome. Piše, neko prije, neko kasnije, a uglavnom, većina, oko 2,5 godine nauči. Pa vidjećome kako će nam ići:)

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 773
18.10.2010 12:41:50   
veeseelaa
ova moja piški i kaki u pelenu i pridje i kaže mi: kaka il pipi user posted image user posted image user posted image  uredno me obavjesti hahahah
nekad zna tražiti tutu pa to obavi kako treba

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 774
18.10.2010 12:48:13   
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ova moja piški i kaki u pelenu i pridje i kaže mi: kaka il pipi user posted image user posted image user posted image  uredno me obavjesti hahahah
nekad zna tražiti tutu pa to obavi kako treba

Hahahaha... Ovo je i moja starija radila:) Ali, to je takođe dobar znak, pokazuje da je svjesna šta se događa. polako će i u naredne faze.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *