Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.7.2011 16:35:29
animagical
hvala, hvala eh sada jos da odem koji put da naucim disati i malom delozacija uh kako sam sretna ja kada sam bila najduze je trajalo upisivanje na spisak, reklama hipp-a i maticnih celija, e onda je babica pricala o disanju ugl fino je, nekako pozitivno aBd idem i u petak
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.7.2011 16:38:16
DIJAMANT
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
Pa da ti ides na prirodni..sada bi ti ja dala savjet kako da poguras bebija...
Pa jao kao čekam da se počnem porađati pa da onda idem na CR -mislim čista glupost barem meni,jer je pritisak na nama trudnicama koje isčekuju ono kad-će šta će -da neće pa bolje mi onda da idem prirodno ........
Nego ja znam par caka : npr seks ,svježi ananas, brzo hodanje,čučanje,penjanje uz stepenice,ljuta hrana ja sam ovo sve ispitala sa Amarom jer sam bila ušla u 40 nedelju ,pa mi je bilo daj šta daš
Da ja ove "cake" dobro zapamtim, jer sam prvo dijete rodila CR-om nakon pokušanog ali nemogućeg prirodnog poroda. Sad se opet nadam prirodnom, valjda će Bog dati Ali, moram priznati da me strah da ne prođem opet kao s prvim djetetom. Istina, sve se zaboravi kad znaš da je s bebom sve uredu, ali one patnje i za mene i za dijete ne bih ni najgorem neprijatelju poželjela.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.7.2011 17:06:43
DIJAMANT
A ja prije ručka da utalim glad namazala sebi šnitu Argetom i pošmigala mi se sirova paprika. Sad poludih podrigujući, stomak je ne može svariti. Popila sam i čašu kole i mineralne, ali ništa. Izgleda da ću opet grliti šolju.... Inače i prije trudnoće sam sam imala "slab" stomak, a sad pogotovo...Još smo pozvani na roštiljadu za večeru, ne znam ni sama kako ću podnijeti. Jedino da roštilj samo omirišem i da se vratim kući gladna
< Poruku je uredio DIJAMANT -- 25.7.2011 17:08:16 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.7.2011 17:43:53
Bebica11
IZVORNA PORUKA: DIJAMANT
A ja prije ručka da utalim glad namazala sebi šnitu Argetom i pošmigala mi se sirova paprika. Sad poludih podrigujući, stomak je ne može svariti. Popila sam i čašu kole i mineralne, ali ništa. Izgleda da ću opet grliti šolju.... Inače i prije trudnoće sam sam imala "slab" stomak, a sad pogotovo...Još smo pozvani na roštiljadu za večeru, ne znam ni sama kako ću podnijeti. Jedino da roštilj samo omirišem i da se vratim kući gladna
Tako je meni s jagnjetinom
strasno volim jagnjetinu, i svekar bio negdje gdje se okretalo i znao da cu doci i ponio mi prosli vikend i ja dosla, uzela par zalogaja, kontam po malo cu da lakse probavim, MA CIO DAN ME STOMAK MUCIO...dva puta tako u trudnoci vec
a evo i ja danas cevape jela i osjetim vec zgaravicu laganu...i meni je probava u trudnoci
meni se uopce ne jede rostilj al kad dodjemo kod roditelja odmah stave, i hajd onda odoli....tacno te razumijem , ja ne bih odolila
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.7.2011 18:48:37
drznica
Ici cu i ja na vjezbe, samo dok pitam dr. Aniceeeeeeeeee sta bi??? Od radosti ne zna pisati hehehe Odoh ja malo sad van, moram naci neki lijep nakit za svadbu...joooj da i to prođe. Imate mahanje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.7.2011 20:58:47
gerberka
evo nas sa pregleda
sve super hvala Bogu Dragom se vrti, kao na boks meču zamahuje rukama mnogo sam sretna , samo da tako uredno sve akoBogda i ostane hvala vam za današnja objašnjenja i podršku
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.7.2011 21:12:40
Nina_Lana
Super grebo, nema ljepseg osjecaja od onog kad vidis malo bice kako se vrti unutra ...
Ja imam jedno pitanje, ako ima neka od vas naravno koja ima karton u Skerlicevoj ..Ja sam u prvoj trudnoci isla par puta u Skerlicevu i tamo imam otvoren karton...Sad nisam otisla niti jednom, a znam da mi treba uputnica za porod od njih...Prosli put mi je mm kad sam se porodila otisao i donio uputnicu... Zanima me hoce li mi dati uputnicu ako se ne pojavim kod njih do poroda, jer trudnocu vodim u vojnoj...Ima li neka slicno iskustvo???
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.7.2011 21:30:36
mea29
Olla zenice....ne stigoh nikako danas da se javim, prvi dan na poslu poslije godisnjeg, docekao me haos, nisam mogla glave dici cijeli dan, slomila sam se, cijeli dan me muci luda zgaravica, udara mi u glavu, strasno ...a muku mucim sa cipelama, nista mi nije udobno ne oticu mi noge ali otisla sam na posao u cizmama (strasno), pa nosila cipele pola radnog vremena pa zavrsila u baletankama...dan mi je nikakav, poslije posla sam legla i spavala dva sata ustala jos gora...bljak...
nisam stigla citati sta ste pisale, valjda cu sutra biti malo bolje, i sa poslom i sa ovom zgaravicom, pa ce i raspolozenje biti bolje..nadam se...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.7.2011 21:35:04
gerberka
cure evo jedan slatki tekst za one koje ga nisu čitale
Anđeo jednog djeteta Bilo jednom jedno dijete koje se pripremalo doći na svijet. Jednog dana ono upita Boga: - "Gospodine, rekli su mi da ćeš me sutra poslati na Svijet, ali ja sam tako sitan i nemoćan, kako ću živjeti tamo?" Bog odgovori: - "Od svih anđela izabrao sam jednog za tebe. On će te čekati i štititi. Svaki dan će ti pjevati i smiješiti se. Tako ćeš ti osjetiti njegovu ljubav i biti ćeš sretan." - "Dobro, kako ću ih razumjeti kad mi nešto kažu,kada ne znam njihov jezik?" - zapita dijete. - "Anđeo će ti govoriti najljepše i najslađe riječi koje ćeš moći čuti na svijetu i pažljivo i sa ljubavlju naučit ćete pričati." - "Čuo sam da na Zemlji ima dosta loših ljudi, tko će me štiti?" - zabrinuto nastavi dijete. Bog se nasmiješi i kaže: - "Tvoj će te anđeo uvijek štiti, pa bilo to i po cijenu njegovog vlastitog života." Dijete pogleda Boga i molećivim glasom kaže: - "Ali ja sam veoma tužan što Te više neću moći vidjeti." - "Tvoj će ti anđeo uvijek pričati o meni i naučit će te putevima koji vode do mene." Tada u raju nastade tišina i glasovi sa Zemlje dopriješe do njega. Dijete shvati da treba ići pa postavi posljednje pitanje: - "Gospodine, ako sad moram ići, molim Te, reci mi kako se zove moj anđeo"
Bog odgovori s velikim osmjehom: - "Nije važno kako se zove, ti ćeš ga zvati MAMA”
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.7.2011 22:25:37
animagical
ima li ovdje koga zivog ja evo sva happy i dalje me drzi i mogla bih jaja na puteru...ili tikvice na puteru...ma bilo sta samo da je na puteru...idem u kuhinju... sta je sa selmom, slabo se javlja?? ili cita ili...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.7.2011 22:47:47
mea29
IZVORNA PORUKA: animagical
ima li ovdje koga zivog ja evo sva happy i dalje me drzi i mogla bih jaja na puteru...ili tikvice na puteru...ma bilo sta samo da je na puteru...idem u kuhinju... sta je sa selmom, slabo se javlja?? ili cita ili...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.7.2011 22:56:51
DIJAMANT
Evo i mene Bila na roštilju, i naravno "upucala" se hranom. Sad evo potkuhala štrudlu, pa ću je ko zna u koja doba razvijati......ali "poguzija" sam ja...nije mrsko kad je za guz...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.7.2011 22:59:58
DIJAMANT
IZVORNA PORUKA: Bebica11
Tako je meni s jagnjetinom
strasno volim jagnjetinu, i svekar bio negdje gdje se okretalo i znao da cu doci i ponio mi prosli vikend i ja dosla, uzela par zalogaja, kontam po malo cu da lakse probavim, MA CIO DAN ME STOMAK MUCIO...dva puta tako u trudnoci vec
a evo i ja danas cevape jela i osjetim vec zgaravicu laganu...i meni je probava u trudnoci
meni se uopce ne jede rostilj al kad dodjemo kod roditelja odmah stave, i hajd onda odoli....tacno te razumijem , ja ne bih odolila
anice gdje si...ne zezaj nas....hajde javi se
Ovaj roštilj večeras "progutao" onu papriku Sad me razvaljuje ono meso Što ti je trudnoća...poguzija sam postala nema mi ravne. A prije mi se sve nešto gadilo, sve nešto prebirala po tanjiru, a sad druga priča
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.7.2011 23:00:35
mea29
Evo i mene Bila na roštilju, i naravno "upucala" se hranom. Sad evo potkuhala štrudlu, pa ću je ko zna u koja doba razvijati......ali "poguzija" sam ja...nije mrsko kad je za guz...
i ja bih mogla strudle...ustvari ja bih ovih dana mogla bilo sta...apetiti mi je podivljao...sve mi slike hrane ispred ociju... maloprije sam jela a sad sam se sjetila da imam eurokrema, odoh zamahnuti kasikom
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.7.2011 23:03:11
DIJAMANT
Ciciban ja ti ne znam ništa oko žgaravice, još je nikada nisam imala. Čula sam da je mlijeko dobro. Kod mene stomak ne može provariti tešku hranu, podriguje mi se tačno na hranu koju ne mogu svariti i tako sve dok ne povr...
A i mene zanima ovo za bazar. Nisam upućena ni sama.
< Poruku je uredio DIJAMANT -- 25.7.2011 23:05:20 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.7.2011 23:04:56
DIJAMANT
Jelo, Jelo, pa šta odugovlačiš sa tom torbom?! Tebi se ne mili opet porađati koliko ja vidim A čuj mene, lako je meni govoriti kada je porod još uvijek daleko
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.7.2011 23:08:21
ciciban26
Pila sam i mlijeko ali nista . Vatra iz mene.. Jelena sutra pravac apoteka.nadam se da ce mi pomoci.. Do sada me nje ovako hvatala..fuuuuuuuuuuj Spakuj draga torbu,sitno brojis ..Jos malo i eto bebaca
Aniceeeeee jesi nas to odlucila drzati u neizvjesnosti do ujutro
Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.7.2011 23:09:00
Anoniman
Dijamant ma neka me jos koji dan, taman zadnje dvije veceri sam lijepo spavala, neka jos koja noc da se naspavam, a i sa mojim curama sa teme bebe 0-1 sam dogovorila jedan vecernji izlazak bez djecice pa da i to obavimo pa tek onda
Sto se tice baby bazara ne znam sta vas tacno zanima. Odrzava se u centru za mlade na Grbavici svaka prva subota u mjesecu.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 25.7.2011 23:10:29
Selma.A.M
Evo i mene...Samo radim-radim-radim ,ribam-ribam-ribam.............Sad izribala Arf-om komplet kupatilo i pločice,danas kuhala kiflice sa sirom mužu bile naumpale i kaže da kupi sira pa da napravim,ajde reko ionako nemam šta drugo raditi ,pa sam onda odspavala 2 sata dok su se muž i malac igrali..............
Danas me zaova zove,kaže nesmije da te zivkam,da ti neprisjedam na muku,a opet ako ne zovem da se nećeš naljutiti (ipak si trudnica ) a ja njoj na to kažem,ko god me ne nazove da pita sevapa zaradi
JelenaT i ti bi da me napustiš prije reda kao i Palachinken
Palachinekn kako Mahdi,jeste li se navikli jedno na drugo ?
Gerberko hvala dragom Bogu jer je sve ok,sad uživaj i malo se opusti
Dijamant javi kakva je štrudla
Animagical i ti izgleda ode prirodno,a hoćeš li smjeti zbog ostali problema nevezani za ovu bolest već za ostale ?
Šta nam je sa Malene ona izgleda i dalje ima goste ?