Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
ja sam imala par kolegica koje su prenijele...pa su se samo cesce javljale.....svom doktoru i tek nakon otprilike 7 dana iza termina salju u bolnicu na pracenje plodne vode i ostalog...a do tog sedmog dana samo rade ctg svaki dan.....a nadam se da cemo se mi rijesiti prije termina ili na taj dan
Evo mene sa svjezim informacijama,ja sam se porodila 05.07 a termin mi je bio 04.07.U bolnicu sam dosla 03.07 i tako sam ostala na odjelu za cuvanje trudnoce sve do ujutro kada su me smjestili na pred porodjajno oko 08 h.Tu sam lezala sve do 10do 22h kada sam otisla u salu.Porodila sam se u 1h i 30min,hvala bogu rodila sam zdravog sina Anura Moje iskustvo sa osobljem je super ja sam zadovoljna,prema meni su svi bili ok. cak mi je pri izlasku iz bolnice glavna sestra na porodjajnom iznijela torbu,jako lijepo od nje.Zelim srecu svim trudnicama kojima je termin uskoro da sve prodje u naj boljem redu a i svim trudnicama opcenito. Pozdrav
nemoj draga citati samo ruzna iskustva,procitaj pazljivije vidjeces da ima i lijepih,puno vise lijepih stvari,svi se mi isprepadamo kad treba gore ali to sve ispadne puno bolje nego sto cujes i ocekujes.pozz
Ma mene je samo strah jer sam mlada imat cu tek 20 godina u 9 mjesecu,a sitna sam.Neznam kako ce se ponasat prema meni,jer nije mi problem dati novce doktoru.Trudnocu mi vodi dr.Amira Handanagic-Kavaz,al vidim da je niko ne spominje,znaci docu u necije druge ruke.
Izašla sam prošle sedmice iz porodilišta pa sam vam najfriškija sa iskustvima. Pod jedan - ne idite prije kontrakcija na 5 minuta. Ja sam došla i odmah me odveli (nakon klizme, uzimanja podataka isl) u rađaonu. Zamolila sam da muž prisustvuje i nije bilo nikakvih roblema - dobio je neko odijelo zasštitno, masku, kapu i sve vrijeme je bio tu. Porodio me dr Granić, kako on kaže školski porod, nije bilo nekih većih komplikacija. Nismo nikakav mito dali, ali smo počastili sestre i babice kad smo izlazili iz bolnicde (i to također bez novca) Odoblje je bilo sasvim ok ustvari i ljubazno - što sam pitala to su mi odgovorili, kad su mi donijeli bebu zamolila sam da mi pomognu da ga stavim na dojku i jesu. Doduše, i ja sam bila i ljubazna i normalna, u smislu da nisam vrištala, kukmačila, urlala i zahtijevala neki specijalni tretman. Spavaćice su dobre - čitave, kopčaju se skroz. Bebe su s nama dosta vremena, doduše uglavnom spavaju, ali ja sam svog uspjevala podojiti, iako ih one hrane na kašikicu, čisto da uzme što više kolostruma. Ja sam imala baš lijepo iskustvo u porodilištu, što se mene tiče, mogla bih još petero roditi
Bozana21, dr. Amira radi u Poliklinici, a ne u porodilištu, tako da te ona neće ni poroditi. Ako ti je za utjehu, i ja sam prvo dijete rodila 4 mjeseca nakon mog 20-og rođendana. I ja sam sitne građe, a porod je bio, hvala Bogu, bez problema. Čak je bio puno bolji i lakši nego sam očekivala. Čekala sam da razmak između trudoova bude oko 10 minuta i tek onda krenula u bolnicu. Nakon pregleda i pripreme su me odmah smjestili u porođajnu salu. Ne brini se, lakše se poroditi sa 20 nego sa 30 godina Sretno!
nece ti biti lako ako sa takvimstavom dolazis i bolnicu,ne rade gore mesari,nego ljudi koji su fakultet zavrsili,nije uredu da ih tako nazivas.ne znam odakle toliko negativnosti,tek ti je 19 god,cini mi se.kad neko ima ruzno iskustvo jel mislis da je to nekom drago gore,mislis da vole da se tako prica pa to namjerno rade,ne,ne,rekla sam ti vidis da ima i lijepih iskustava.pozzzz
Ne kazem ja da nema lijepih iskustava,al vecina ih ovdje govori o nekim tzv.Arapima,jednoj valja jednoj ne.Moje misljenje je da sve ovisi kako se mi ponasamo prema doktorima,ako cemo se derat i vristat vise neg sto je potrebno normalno da ih to iziritira i da budu nervozni.
Ne kazem ja da nema lijepih iskustava,al vecina ih ovdje govori o nekim tzv.Arapima,jednoj valja jednoj ne.Moje misljenje je da sve ovisi kako se mi ponasamo prema doktorima,ako cemo se derat i vristat vise neg sto je potrebno normalno da ih to iziritira i da budu nervozni.
Mene je porodio Arap (Džemo) i bio je super. Nisam mu dala novac, ni prije ni poslije poroda. Tokom poroda je razgovarao sa mnom i u pauzama između trudova znao me i nasmijati Zato, no sikiriki ;)
Ma mi koje se sad trebamo porodit trebamo bit sretne sto cemo doc u renovirano porodiliste,a davanje novca je nasa dobra volja al u neku ruku oni to i ocekuju jer smo ih navikli na to.
Kako mislis mozeli se traziti Cr , ja ne znam cemu toliki strah a nisi nikada radala pa i ne znas kako je. Svaka majka na ovom forumu a i na svijetu ima razlicito iskustvo i sa porodom i sa osobljem prema tome opusti se i budi sretna sto se blizi trenutan da vidis svoju bebu
Mene je porodio Arap (Džemo) i bio je super. Nisam mu dala novac, ni prije ni poslije poroda. Tokom poroda je razgovarao sa mnom i u pauzama između trudova znao me i nasmijati Zato, no sikiriki ;)
I mene je porodio onaj drugi arap - Zijo.. ja imam samo rijeci pohvale za tog covjeka.. skoro dvije godine nakon toga pomogao je i mojoj mami kad joj je bilo lose...ne vidim razlog da se o njima nesto posebno istice, isti su kao i drugi doktori koji nisu arapi..
a sta mislis da ti krenes na psihofizicke pripreme za trudnice?? da ti neko strucan (babica) poblize objasni sam proces radjanja, porodjajna doba, da vidis da nije nista strasno vec nesto sasvim prirodno i normalno...vjeruj carski rez nije nista laksi porod od prirodnog,sta vise daleko je tezi...uostalom, sta je to covjek ikada smislio a da je savrsenije od onog sto je priroda dala? strah dolazi najcesce od nespremnosti i neznanja...pokusaj to da promijenis zasto ne procitas o porodu, prirodnom? iznenadice te koliko je to sve pozitivno izvinjavam se moderatorima na ot, ali nisam mogla da ne primjetim koliko je bozana21 uplasena...
< Poruku je uredio malena27 RR -- 27.8.2011 1:52:01 >
Prvo sve cestitke Palachinken, drago mi je da si tako lijepo prosla na porodu. I mene to, aBd, ubrzo ceka i ja kontam da se ne javljam dok tako ne uceste kontrakcije. A Bozanu21 potpuno razumijem. Meni je ovo drugi porod i postoji strah i kod mene. Bez obzira sto si informisana i znas otprilike sta te ceka, jer svaki je porod prica za sebe, postoji strah ali nagrada je neprocjenjiva i samo kontaj da mora izaci. A najbolje je prirodno ako moze, i za tebe i za bebu. Pokusaj uzivati do poroda, meni je sad najljepse. Hodam i uzivam u besposlici. Pozzic
]ja sam se s ovim tjesila citavu trudnocu kad sam pitala ginica samo se nasmijo slatko Bolje je prirodno SIGURNO boli mora boliti a to je ta bol dok bebi ne izadje istog trena sva bol nestane prodje Nemoj se brinuti niti strasiti .....
< Poruku je uredio malena27 RR -- 27.8.2011 1:52:51 >
Meni trudnocu vodi dr.Amira Handanagic-Kavaz,al ona ne radi u kantonalnoj bolnici pa cu bas vidjet kome cu dopast,termin mi je za 3 tjedna.Cula sam da se neki ruzno ponasaju prema pacijentima.Znate li koliko otprilike traze novaca?