|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiliste u Zenici
27.8.2011 2:12:45   
MELLI
IZVORNA PORUKA: Bozana21

Meni trudnocu vodi dr.Amira Handanagic-Kavaz,al ona ne radi u kantonalnoj bolnici pa cu bas vidjet kome cu dopast,termin mi je za 3 tjedna.Cula sam da se neki ruzno ponasaju prema pacijentima.Znate li koliko otprilike traze novaca?

Ja sam isto tako vidjela i pacijente koji se jako ružno,nekulturno ...ponašaju prema njima.Mislim da ti je to uglavnom po sistemu kakav ti prema njima , takvi su i oni prema tebi.
Ja sam u Zenici rodila dvoje,obe trudnoće ležala sam po nekoliko dana,meni lično nikada niko nije tražio niti jednu jedinu marku,a tretirali su me kao ljudsko  biće,a ne kao životinju.Nemam primjedbu niti na jednog od ljekara,a ni sama ne znam koliko njih me pregledalo dok sam ležala na odjelu. Tako da ti je sve to individualno. Moj savjet ti je, ne ulazi u bolnicu, ni sa previše predrasuda, niti sa previše očekivanja.

(odgovor članu Bozana21)
Neposredna veza do poruke: 651
27.8.2011 2:29:48   
malena27 RR
Vidim da je bilo jako ruznih postova i jako puno postova OT! Molim vas vise tolerancije i manje vulgarnih rijeci. Ipak je ovo porodicni forum!

LP, RR Tim

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu MELLI)
Neposredna veza do poruke: 652
8.9.2011 11:40:55   
moja_beba
dr. Badir Jamal

(odgovor članu sbsbs)
Neposredna veza do poruke: 653
15.9.2011 10:30:25   
tija26
cao svima ja sam nova,i drago mi je sto mogu da vam se pridruzim. ja sam nazalost imala lose iskustvo s trudnocom,ali porod je proso dobro nisam ni primjetila sta me snaslo,tako da se nemate cega bojat one koje prve radjaju naravno imaju strah ali to sve brzo prodje samo moras suradjivati.... sretno svima 

(odgovor članu moja_beba)
Neposredna veza do poruke: 654
19.9.2011 21:20:25   
Hannica
Hej hanumice (ove koje su rodile u poslijednje vrijeme) sta se kod nas moze/treba ponijeti u porodiliste?
Nesto se ne sjecam kako je bilo davne 2009.user posted image Znam da je tel.bio cijelo vrijeme sa mnom,a sad mi se cini da ne smije ili....? Hajd nek' jedna od vas napise sve u detalje ako nije problem.user posted image Zaboravih reci "Pliiiiz user posted image "

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 655
19.9.2011 21:58:45   
palachinken
hannice, meni niko nije pogledao torbu niti mi je sta komentarisao kasnije. Mogla sam 3 kile marihuane unijeti i ispusiti u wc-u, toliko su nas cesto obilazili user posted image Šalu na stranu, ja nosila: mobitel, punjač, slušalice za muziku (nista nisam sakrivala kad neko uđe) uloske, vlazne maramice, papirne maramice, 2 peškira, gel za tusiranje (ono malo pakovanje) četkicu za zube i kaladont, sjajilo za usne, češljić, purelan kremu za bradavice, čokoladice, krekere, sokove, plasticnu čašu i one mrezaste gaćice koje mi nisu ni trebale (obukla ih tek kad sam izlazila)

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 656
19.9.2011 22:00:09   
melly__
IZVORNA PORUKA: Hannica

Hej hanumice (ove koje su rodile u poslijednje vrijeme) sta se kod nas moze/treba ponijeti u porodiliste?
Nesto se ne sjecam kako je bilo davne 2009.user posted image Znam da je tel.bio cijelo vrijeme sa mnom,a sad mi se cini da ne smije ili....? Hajd nek'' jedna od vas napise sve u detalje ako nije problem.user posted image Zaboravih reci "Pliiiiz user posted image "

ma ponesi sve sto ti treba,al ne pretjerujuser posted image
niko ti nece provjeravati sta imas u kesama,kad se krenes poroditi izneses tm ili ostavis u ormaru i kasnije nekog posaljes po touser posted image
A mobitel trebas "kriti" user posted image

17.06.

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 657
19.9.2011 22:03:11   
palachinken
Ja sam pricala na mobitel u porodjajnoj sali, ona dva sata dok sam cekala, a uvijek poslije mi je stajao kraj glave - i za vrijeme vizite. A teta na krevetu do mene nam je čak i radio pustala preko svog mobitela, sestre ulazile, nisu nista komentarisale.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 658
19.9.2011 22:09:03   
melly__
Ma i ja sam isto,zato i kazem da ga treba sakriti al po navodnicimauser posted image
Mene dovezli iz sale (u putu se probudila) i cim su me uvezli u sobu strgnem ono "cudo" za kisik s lica i dograbim se mobitelauser posted image kad me sestra ne istuce user posted image

17.06.

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 659
20.9.2011 20:31:42   
Hannica
Hvala na odgovorima.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 660
30.9.2011 14:14:36   
mala86
joj da ne trazim sta se treba ponjet u zenicko rodliste???

help treba mi za prijateljicu

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu treciputmama)
Neposredna veza do poruke: 661
9.10.2011 12:13:55   
mamica Emina
Prije svega pozdrav svima mamicama a bebicama jedna velika pusa :) Dugo vas čitam ali evo danas imam potrebu da se i javim.Naime,ja sam u 36 sedmici trudnoće i termin porodjaja je 11.11. Budući da pripadam porodilištu u Zenici a ovo mi je prva bebica voljela bih kada biste mi rekle šta trebam ponjeti za bebicu a šta za sebe?I pošto je u pitanju 11 mjesec šta da obučem bebici prilikom izlaska iz porodiliša?onda od dokumentacije šta mi treba?Huhh znam puno pitanja ali ne zamjerite...user posted image

"Odabrao sam jednog anđela za tebe,on će te čekati i brinuti se za tebe.Svakog dana će se smijati s tobom,imaćeš njegovu ljubav i bićeš sretno biće."-"Hoćeš li mi reći ime tog anđela?" -"Nije važno kako se zove"-reče Bog-"ti ćeš ga zvati MAMA!!!"

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 662
9.10.2011 13:12:35   
palachinken
mamice Emice, prije svega cestitke i sretno.
Ovako, sto se tice dokumentacije, obavezno ponesi ovjerenu zdravstvenu knjizicu, licnu kartu i uputnicu za bolnicu. Takodjer, spakuj trudnicku knjizicu i ostale "papire" iz trudnoce, mozda zatrebaju. Ako si rh- ponesi posljednji titar antitijela. Takodjer, moras imati upisanu krvnu grupu u zdravstvenu knjizicu.
Sto se tice opreme za bebu, to nista ne moras odmah nositi, nego spakuj muzu, zajedno sa odjecom koju ces ti obuci po izlasku iz porodilista. To ce on donijeti kad dodje po tebe. Posto je novembar, spakuj neku deblju varijantu odjece, imas onih kompletica za zimske bebe, kapicu i toplu dekicu da bebu umotate do auta.
Od stvari koje tebi trebaju, nosis mobitel s punjacem, min. 3 paketa ulozaka (ONA, Boni, vir80, uglavnom oni debeli pamucni ulosci), mrezaste gacice (apoteka), 2 peskira, malu kupku ili sapun, cetkicu za zube i kaladont, po zelji nesto od sminke u neseser, kremu za bradavice od 100% lanolina (apoteka ili dm), vlazne maramice, papirne maramice ili toalet papir, plasticnu casu, sok, neke cokoladice i krekere - trebat ce ti secer da vratis snagu poslije poroda.
Eto, to gore sam ja koristila.

(odgovor članu mamica Emina)
Neposredna veza do poruke: 663
12.10.2011 15:33:15   
nicaze
zenice samo da vas pitam koje ste vi pelene stavile za izlazak vase bebe iz bolnice ja stvarno neznam koje cu sve da stavim i koliko?

Neposredna veza do poruke: 664
12.10.2011 15:36:00   
palachinken
NE trebas nositi jer dobijes gore promo pakete pampers i molfix, pa bude nekoliko pelenica br 1. MOzes za svaki slucaj ponijeti jednu-dvije pelene. To svakako donosi muz kad dodje po tebe

(odgovor članu nicaze)
Neposredna veza do poruke: 665
12.10.2011 15:38:34   
Hannica
Meni u bolnici nisu trazili pelenu,dok smo bili tamo ja pojma nemam sta su joj stavljali,a kad smo krenuli kuci bila je dovoljna jedna pelena,od bolnice do kuce ti ne treba vise.user posted image Mi smo tada uzeli pampers,a koje cemo sad kupiti jos nismo odlucili,vjerovatno pampers ili babylove.user posted image

(odgovor članu nicaze)
Neposredna veza do poruke: 666
12.10.2011 15:39:53   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Hannica

Meni u bolnici nisu trazili pelenu,dok smo bili tamo ja pojma nemam sta su joj stavljali,a kad smo krenuli kuci bila je dovoljna jedna pelena,od bolnice do kuce ti ne treba vise.user posted image Mi smo tada uzeli pampers,a koje cemo sad kupiti jos nismo odlucili,vjerovatno pampers ili babylove.user posted image
isto ovako je bilo i , kod mene user posted image

(odgovor članu Hannica)
  Neposredna veza do poruke: 667
12.10.2011 15:40:00   
nicaze
hvala puno...ma stavit cu ja 1-2 za svaki slucaj

Neposredna veza do poruke: 668
13.10.2011 13:01:57   
gerberka
pa više im treba stati u kraj user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu MELLI)
Neposredna veza do poruke: 669
13.10.2011 14:13:48   
sbsbs
grozno... trebat ce svatko tko bude u mogucnosti da dodje i isprica to sve... i kod mene je beba znaci imala hematom velicine svoje glave na glavi,a na odpusnom listu ne pise nista sto znaci da pedijatar uopste nije pregledao dijete... ja bih zamolila i tebe ako je ikako moguce kad bude sve ovo da mi pomognes time sto ces ispricati tu svoju pricu... groznooo 

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 670
13.10.2011 14:21:20   
Anoniman
neki dan sveki mi prica od njene sestre prijateljice ,snaha rodila neki dan u ZE  carskim rezom zivu zdravu bebu  I dodje posle sad neznam nakon vremena kad zena treba da ustane malo proseta posle poroda .Dodje joj neka odvratna, sestra i samo kaze ajmo dizi se ustaj na noge ona njoj ne mogu ajde sta ne mozes brzo dizi se dizi .Nije ju uhvatila nije joj pomogla ona kako je naglo ustala valjda, zeni se zamanta pred ocima padne u nesvijest bez nazora sestre da ju cuvala za ruku(jer bhebiga koliko znam prvi puta te pridrze pitaju mozes li sama ) ova kucka nije  I zena kako je pala onesvjestila se tako lupi glavom od krevet sipku zeljeznu i razbije celjust pola face
Tako da zena sada nosi i gips sta vec zaboravi oko vrata i + vilica se joj pomakla zubna kako je dobro udarila .
I hajd molim te sta bi ti saduser posted image user posted image
Ma ubila bi je ufffffff kakao me huja fata ,
Bila sam gore svasta sam vidjela i svakakve sestre ima ih vala kao da im je mrsko raditi a i ma i fini al rijetki
Znaci ne pokusavajte same ustat kad prvi put dodjete pa vam kazu ajde dizi se prohodaj , nemojte same .
Ja nisam sama mene je drzala pod rukom odvela do wc prosetala umila se i ponovo legla sutra dan sam sama hodala jedva jer me uzas konci rana dole boljela .

(odgovor članu sbsbs)
  Neposredna veza do poruke: 671
13.10.2011 17:33:23   
sbsbs
to je specijalizant koji obavlja sam porode bez starijih doktora jer mu je zamjenik direktora bolnice Harun Hodjic rodjak... a momak je unistio bruku zena... mene su 3 sata djelila od smrti... a najgore je od svega sto ni jedan advokat se nesmije usuditi protiv bolnice bez obzira sto ja imam dokumentaciju koja je vidno ispravljana, jer su u brzini pogrijesili i napisali da sam dosla na pregled za porod 12 sati nakon svoga poroda... ja idem do kraja i jos jednom apelujem ako iko moza i ima slicno iskustvo da mi se javi jer zajedno mozemo puno vise...

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 672
17.10.2011 11:19:31   
mamica Emina
Eh...Čula sam pa da provjerim..Mile moje da li je tačno da poslije poroda ne daju obući mrežaste gacice nego samo onako moras stavit ulozak?

"Odabrao sam jednog anđela za tebe,on će te čekati i brinuti se za tebe.Svakog dana će se smijati s tobom,imaćeš njegovu ljubav i bićeš sretno biće."-"Hoćeš li mi reći ime tog anđela?" -"Nije važno kako se zove"-reče Bog-"ti ćeš ga zvati MAMA!!!"

(odgovor članu sbsbs)
Neposredna veza do poruke: 673
17.10.2011 11:40:30   
palachinken

IZVORNA PORUKA: mamica Emina

Eh...Čula sam pa da provjerim..Mile moje da li je tačno da poslije poroda ne daju obući mrežaste gacice nego samo onako moras stavit ulozak?

Obuces ih kad krenes kuci, a dotad, vjeruj mi, nece ti biti do gacica, nego dva uloska pod sebe i jedan medju noge. Ionako samo lezis, a kad krenes u wc nema ti ko pomoci da obuces gacice, nego hodas sve s uloskom medju nogama. Svakako je to i najbolje za ranu.

(odgovor članu mamica Emina)
Neposredna veza do poruke: 674
24.10.2011 17:39:10   
Hannica
Opet ja.user posted image Kad ides lezati u bolnicu da se prati trudnoca i pripremi za CR sta treba ponijeti? Jel treba nositi pidjamu,ogrtac i td.user posted image

Neposredna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *