Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjem... 14.7.2011 9:33:10
teacher75
IZVORNA PORUKA: Mala Selma
hajde treba mi brzinska informacija za ovo osiguranje.....sta ja s njim dobivam i moze li MM danas odmah otici i uplatiti i dobiti? P.S. sutra ujutro idemo pa mi je zato frka,a nisam prije uopce znala z aovo
Mi smo prosli mjesec isli na more u Hrvatsku i platili smo za nas troje 15 dana 30 KM u BSO ( bosna sunce osiguranju). Potreban je samo pasos bebe i LK roditelja i mi smo uzeli zdravstveno osiguranje ( u slucaju potrebe za uslugama u domu zdravlja ili bolnici kod njih). Znaci ti platis sve usluge i sa racunima kada se vratis kuci ides u osiguranje i plate ti sve ili imas opciju da direktno pozoves BSO u Hrvatskoj i najblizu produznicu koja se nalazi gdje ti ljetujes i oni ti na licu mjesta plate sve troskove ( tobijes upute u osiguranju). Inace mi evo tri godine idemo sa A. na more i uvijek platimo osiguranje, dva puta smo samo za A. i automatski sam i ja bila osigurana, a sada smo osigurali i MM
mozes li mi ovo objasniti? zar ne treba svako posebno da se osigura?
RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjem... 14.7.2011 9:38:22
Skvo RR
Ticer..ja sam na moje ime osigurala MM i malenu..dakle troje, poneses pasose, novac i tamo ti sve zavrse za 10 minuta....izaberi kucu ( a svejedno ti je koju, razlike su neznatne) i osiguraj se ...sasvim jednostavno...a ti se ovako samo zbunjujes, bespotrebno.
RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjem... 14.7.2011 9:42:37
Hanady RR
Pa teacher telefonom možeš dobiti sve informacije
nazovi nekoliko kuća evo sad i vidi ko je najpovoljniji i sve rješi za 10 minuta...ne kontam čemu tolika panika i pitanja i podpitanja za tako jednostavrnu stvar
RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjem... 14.7.2011 9:56:49
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: teacher75
Mislim da je bilo i glupljih pitanja i podpitanja na forumu al u svakom slucaju hvala, ima telefon za sve, ne znam sto sam ista i pitala
čuj sad nje....
pa ko ti je rakao da je glupo.... nije glupo nego gubiš vrijeme pitajući ...a zaista je tako jednostavno...
Mislim bezvezez se ljutiš...vjeruj mi svaka druga nakon jučerašnje odluke, pp poruka i pojašenjanja jutros bi s ejavila i rekla izabrali smo to ti to odiguranje toliko košta za 3 osobe....
Svašta al dobro malo i hormončići
RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjem... 14.7.2011 9:57:06
ElmaB
Teacher, draga, ne nerviraj se zbog svakoga šta napiše. Ovako, u osiguravajućoj kući BSO uzmeš osiguranje za onoliko dana koliko će te boraviti i za svakog člana računajući i dijete. Cijena je za vas troje, recimo sedam dana u Hrvatskoj oko 28, 00 KM, ukupno!
RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjem... 14.7.2011 10:08:45
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: ElmaB
Teacher, draga, ne nerviraj se zbog svakoga šta napiše. Ovako, u osiguravajućoj kući BSO uzmeš osiguranje za onoliko dana koliko će te boraviti i za svakog člana računajući i dijete. Cijena je za vas troje, recimo sedam dana u Hrvatskoj oko 28, 00 KM, ukupno!
ove odgovore je imala još jučer...pročitaj...doduše nisu bili zasnovani na predpostavkama jer je mogla na mail dobiti komlet ponudu
PItanje je bilo kako je mala Selam osigurala dijete i time je ona bila automastki osigurana...to je dilema jutrošnja. zato sam i rekla da nazove nekoliko kuća, možda neko ima takvu vrstu ponude koja je povoljnija u odnosu za troje
RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjem... 14.7.2011 10:18:52
vila_7
Motorna vozila | Osobe | Imovina | Transport | Odgovornost | Putničko | Životno Putničko zdravstveno osiguranje Putničko zdravstveno osiguranje (PZO) daje Vam pokriće za neposrednu medicinsku pomoć kao posljedicu bolesti Vas kao osigurane osobe, dok se nalazite u inostranstvu ili pretrpjelog nesretnog slučaja za vrijeme tog perioda. Zaključuje se prije putovanja u inostranstvo, a za osiguranje su podobne sve osobe sa stalnim mjestom boravka u Bosni i Hercegovini, a koje putuju u inostranstvo. Osiguranje se može zaključiti na period od 5 do 365 dana. PZO možete zaključiti za jednu osobu ili za više osoba (porodično i grupno osiguranje). Osiguranje pokriva:
troškove hitnih i neophodnih medicinskih tretmana
vanbolnički tretman (lijekovi, zavoji, gips), kao i određene terapije propisane od ljekara
bolesnički tretman u odgovarajućim bolnicama u inostranstvu
hirurške operacije (samo u hitnim i neophodnim slučajevima)
Osiguravač nije obavezan platiti naknadu:
za hronične bolesti i posljedice takvih bolesti
za bolesti ili nesretne slučajeve koji su rezultat ratova ili sličnih događaja ili učešća u neredima
za bolesti ili nezgode prouzrokovane pijanstvom ili ovisnosti (alkohol, droga)
za kontrole u toku trudnoćfe ili za prekid trudnoće
< Poruku je uredio helena_7 -- 14.7.2011 10:20:13 >
RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjem... 14.7.2011 10:19:01
ElmaB
Eh, ovako, sad sam ti se Ticer raspitala. Dan osiguranja po osobi za Hrvatsku je 0,90 km, a dijete ima 50 % popusta, tako da je jedan dan osiguranaja za dijete 0,45 KM: Porodični paket za 7 dana je 29,35 KM.
RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjem... 14.7.2011 10:22:04
Hanady RR
Eto tako telefonom sve se lako završi logika
RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjem... 14.7.2011 10:33:04
Mala Selma
IZVORNA PORUKA: Mala Selma
hajde treba mi brzinska informacija za ovo osiguranje.....sta ja s njim dobivam i moze li MM danas odmah otici i uplatiti i dobiti? P.S. sutra ujutro idemo pa mi je zato frka,a nisam prije uopce znala z aovo
Mi smo prosli mjesec isli na more u Hrvatsku i platili smo za nas troje 15 dana 30 KM u BSO ( bosna sunce osiguranju). Potreban je samo pasos bebe i LK roditelja i mi smo uzeli zdravstveno osiguranje ( u slucaju potrebe za uslugama u domu zdravlja ili bolnici kod njih). Znaci ti platis sve usluge i sa racunima kada se vratis kuci ides u osiguranje i plate ti sve ili imas opciju da direktno pozoves BSO u Hrvatskoj i najblizu produznicu koja se nalazi gdje ti ljetujes i oni ti na licu mjesta plate sve troskove ( tobijes upute u osiguranju). Inace mi evo tri godine idemo sa A. na more i uvijek platimo osiguranje, dva puta smo samo za A. i automatski sam i ja bila osigurana, a sada smo osigurali i MM
mozes li mi ovo objasniti? zar ne treba svako posebno da se osigura?
Tiki prije svega nemoj se nervirati, jer imas bebicu u pupi Kao drugo, ja sam napisala kako i koliko smo mi platili, znaci 15 dana 30KM u BSO u Sarajevu. Prosle godine otisla sam da osiguram samo A., odnijela pasos , dala i svoju LK i teta sto radi tamo kaze i vi ste automatski osigurani, zato sto beba ne moze biti osigurana sama
RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjem... 14.7.2011 12:45:18
vila_7
ma evo i ja kupila bebi par papica, nama bar prva 2 dana za doručak salamu i ABC sir, 2 soka, grickalica i od svekrve cu ponijeti malo domaceg povrca da mogu bebi kuhati. Valjda me nece vratiti-a i ako vrate-vala pobacat cu sve. I da...evo izvadili smo i punomoc za koristenje i auta i bebe!
RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjem... 14.7.2011 12:56:33
Hannica
A znaci o mesu se radi. To nisam ni imala namjeru nositi. Bitno mi je da uvjek imam sokova u frizideru i nesto brzinski za gricnut. A izgleda da necu ni ici ako budem morala cekati na pasos vise od 25 dana. Ustvari hocu,ali tek u augustu,a tad mi se ne ide jer ce biti ramazan.
RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjem... 14.7.2011 15:37:32
Hanady RR
prenos postova
IZVORNA PORUKA: felix
ima li negdje na forumu spisak ljekova za ponijeti na more, da vidim imam li sve, da sta ne zaboravim?
ima al ja smotana neznam link postavi ukratko ja nosim. paracetamol -sirup votaren -sirup cepice linex baby
ima li negdje na forumu spisak ljekova za ponijeti na more, da vidim imam li sve, da sta ne zaboravim?
ima al ja smotana neznam link postavi ukratko ja nosim. paracetamol -sirup votaren -sirup cepice linex baby
meni su prosli put u apoteci dali i neki prasak orosal sto se stavi za dehidraciju, pa prolife suspenziju, kamagel, bepanthen plus
meni su prosli put u apoteci dali i neki prasak orosal sto se stavi za dehidraciju, pa prolife suspenziju, kamagel, bepanthen plus
eh da i ja sam to nosila jer je anel povraco pre nego sam osla na more za svaki slucaj da mozes i to. I pro life sam nosila (vidi to sam zaboravila)
IZVORNA PORUKA: Lady26
kucna apoteka(sredtvo protiv dehidratacije i protiv proliva,lupocet cepici ili neki drugi u slucaju temp., krema protiv i poslje ujeda komarca,voda u spreju za osvjezenje(tremalna),bepanten u slucaju opekotina,ujeda,ogrebotina,zdravstvenu knjizicu za nedaj Boze da moze vidjeti ljekar sta je sve primala,antisepticko sredstvo u spreju u slucaju pada i povrede
IZVORNA PORUKA: Bambi09
teacher, na prvoj strani navedene teme sam vidjela po meni fin spisak, evo ga copy...
IZVORNA PORUKA: teta berta
beba spava a mama pravi spisak. Evo napisala:
- Krema za sunčanje - Sprej ili krema protiv insekata - čepići za temperaturu - Paracetamol - krema za sunčanje - krema nakon sunčanja - Nešto protiv dijareje - bočice - aptamil - pelene - maramice - kreme - odjeća - calgel - kupaće - šlauf
Mi inače idemo kod mojih tako da u kući ima sve potrebno. Ako sam nešto zaboravila molim vas da "nadodate" bila bi vam zahvalna... MM mi je inače dao zadatak da napravim spisak da zna šta sve treba kupiti