Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
evo galerija fotki..izgleda puno ljepše...ja se dobrovoljno javljam da ofarbam ove ormariće..jesam cjepidlaka...
bilo je i vrijeme
< Poruku je uredio malena27 RR -- 30.6.2011 22:45:54 >
< Poruku je uredio malena27 RR -- 30.6.2011 22:46:30 >
ovakav sam ja krevet imala u zagrebu..vidite ovu uvrnutu "šnjuru"..to bi trebao da bude prikljuučak za mehanizam za dizanje kreveta..tj podešavanje..tamo sam imala daljinski mali..pa posebno dižeš..gornji i donji dio..lpa posebno štimaš visinu kreveta..ja se po cijeli dan "vozala" gore dole.. a krevetići za kiflice su isto ekstra..joj sad bih se porodila ( da mogu)....
pozdrav, evo i mene nisam vam dugo svracala, da vam kazem da sam se porodila prije 2 mj. rodila sam 2 djevojcice predivne. Porodio me dr.karahasan on mi je i vodio citavu trudnocu isla sam kod njega i privatno i u bolnicu covjek je za 10 sve rijeci pohvale imam za njega, dozvolio je i muzu da prisustvuje porodu, sto se tice pomagala za porod ja sam bila skoro skroz otvorena svih deset prstiju ali nisam imala bolove tako da su mi ukljucili infuziju i sve je hvala bogu bilo gotovo za pola sata. s doktorom sam dogovorila da me on porodi i tako je i bilo. sto se tice radova nesto su lupali na odjelu za porodilje pa smo sve bile smjestene na istom odjelu i trudnice i porodilje bas je bila guzva, krevetici jesu novi stigli za bebe a spavacice i kreveta su isti za zene poderane i neudobni. sto se tice osoblja prema meni su svi bili super a nikom nisam nista davala ni podplacivala. ako nekog jos nesto interesuje neka pita tu sam da vam kazem sto znam!!!
neznam zasto uopste hvalite tog Karahasana kad bi on trebo radit kao veterinar a ne kao ginekolgo pisem ovo iz svog licnog iskustva preniejla sam mog dragog demira 12 dana i citavu trudnocu mi je vodijo dr.Sestic predivan i ne korumpiran doktor kao i svi ostali sem kara hasan on me je zadnji pregledo i od tog pregleda njegovog sam dobila jake bolove i krvarenje a nisam mogla da se otvorim i mogu vam rec da sam se jedvaa izvukla i ja i beba ali fala Bogu sve je oki zahvaljuci dr.Sesticu a cula sam da je dr.Bojan jako fin doktor pozz svim trudnicam nemoj da se plasite sve ce bit oki samo hrabro
ne treba tako da govoris o covjeku od kojeg su ti isti koji su tebi super ucili,uvijek ce biti razlicitih misljenja,naices na zene kojima je sestic katasrofa ili npr bojan.dr karahasan i sad vazi za najboljeg strucnjaka.pozzz
Zena prvo kaže: "jedva sam zivu glavu izvukla i ja i beba" pa onda "nemojte da se plasite" Uglavnom, bezveze je prijavati se na forum samo da oblatis nekog. Moje misljenje. Svako ima različita iskustva. Eto ja znam i slučaj kad je dr Sestić tražio pare za CR, a i na ovoj temi dosta zena se zalilo i na dr Gvozdenovića. Nekom dr Zijo valja, nekom krv popio, ima ona narodna, sto ljudi - sto ćudi, sto žena-dvjesto sisa. Ja znam samo jednog doktora zasad, ovog koji meni vodi trudnocu i on mi je odličan, a znam ene kojima nije valjao. Tako da, sve je to individualno, niko nema isti porod, a Bogami nije niko isti odgoj ponio iz kuće, ima i bezobraznih bahatih pacijentica koliko i osoblja.
< Poruku je uredio palachinken -- 2.7.2011 9:20:14 >
Zena prvo kaže: "jedva sam zivu glavu izvukla i ja i beba" pa onda "nemojte da se plasite" Uglavnom, bezveze je prijavati se na forum samo da oblatis nekog. Moje misljenje. Svako ima različita iskustva. Eto ja znam i slučaj kad je dr Sestić tražio pare za CR, a i na ovoj temi dosta zena se zalilo i na dr Gvozdenovića. Nekom dr Zijo valja, nekom krv popio, ima ona narodna, sto ljudi - sto ćudi, sto žena-dvjesto sisa. Ja znam samo jednog doktora zasad, ovog koji meni vodi trudnocu i on mi je odličan, a znam ene kojima nije valjao. Tako da, sve je to individualno, niko nema isti porod, a Bogami nije niko isti odgoj ponio iz kuće, ima i bezobraznih bahatih pacijentica koliko i osoblja.
potpisujem ____________________________
< Poruku je uredio cicimici -- 2.7.2011 12:22:53 >
ma svaki on oce pare , koji nece da mi je bilo znati taj se nije rodio Ja sam zadovoljna bila sa dokt. Sesticem opet svako ima pravo na svoje misljenje neko ovaj nekom onaj valja .. Sinoc se moja rodica gore porodila na cr drugi puta naz . dok granica bio na dezuri uzeo joj 200km . I odma je obradili .... Hb dobro su obadvoje .
nina pozdrav, ja isto govorim iz licnog iskustva a svak ima svoje iskustvo meni je covjek za 10 super je skroz bio prema meni meni su i bolovi i porod dvojki trajali ukupno pola sata i nemogu rec da treba radit kao veterinar jer svi ga hvale da je najbolji doktor :) a svi imaju svoje misljenje i iskustvo od toga ne bjezim :)
< Poruku je uredio malena27 RR -- 6.7.2011 8:59:01 >
pozdrav svima ja vam prvi put tipkam...do sada sam samo citala vesela sam i hvala Bogu zdrava trudnica 28 sedmica trudnoce sto znaci da se blizi kraj ovom nasem divnom putovanju...dijete smo dugo cekali..nama preduge tri godine...hvala Bogu pa cemo uskoro postati MAMA i TATA jednom malom djecaku ....ne plasim se poroda, uopce ne razmisljam o tome..lakse je tako..trudnocu mi vodi dr.Sestic i do sada sam zadovoljna..miran i stalozen dr...jos nikako nisam isla u dispanzer za zene jer def nemam volje ici niti jednom od dr dole...prije sam se lijecila kod dr.Amire Kavaz i uzasna iskustva imam tako da mi se bas ne ide..a kazu da moras imati trudnicki karton koji oni vode (vaganje, pritisak, bebino srce itd)...da li je neka imala slican slucaj da se nije javljala u dispanzer...hvala puno i pozz svima
Star, i ja vodim trudnoću privatno. Trudnički karton će ti trebati (ali ne i trudnička knjižica, ono gdje upisuju pritisak i težinu) Možeš ga otvoriti kad uđeš u deveti mjesec da bi ti dali uputnicu za porodilište, jer jedino u poliklinici možeš dobiti tu uputnicu. Eto smao zbog te uputnice ti treba trudnički karton.
ma meni je smor uopce i uci dole prijateljica kaze da su nju grdno napale sto se nije ranije javljala...bas im bude krivo sto privatno trudnocu vodis..znaci da ja odem u devetom da mi otvore trudnicki karton..hm...da li bi zbog bebe trebala ranije..neznam kad pocinju pratiti otkucaje bebina srca...dr mi kaze da nije zurba kad sam bila na zadnjem pregledu prije tacno mjesec...on je na go do 17.07...pa mi nesto dugo cekati do tada..hvala
Ako planiraš dole na CTG, on se radi od 38. sedmice. A to da će te izgrditi ili neće...to na jedno uho uđe na drugo izađe. Oni tebi MORAJU pružiti zdravstvenu pomoć zbog koje si došla, jer plaćaš zdr. osiguranje. Ako šta rondaju usput... Ruku na srce, dole bude 50 žena, pa zar im treba i 51.-a ako već vodi trudnoću privatno. Mene je nužda natjerala (morala otvoriti bolovanje zbog išijasa) oko 26. sedmice trudnoće, da otvorim dole taj karton. Poslije toga otišla još jednom da ga zatvorim i prošle sedmice po uputnicu. Svaki put se nacalim na glavni šalter i kažem: Ja ovdje ne vodim trudnoću ali mi treba zbog tog i tog i onda me pošalje nekom od doktora. Tu se načekam sat-dva a u ordinaciji provedem 10 sek. Prvi put kad sam došla kao trudna, tražila mi je 4km da otvori taj karton. Ako budeš išla, ponesi sve papire koje imaš od privatnika.
ma nije mi jasno sto se zale kad pola njih radi i dole i privatno...a ti kad dodjes dobijes hiljadu jezika..ipak cu ja sacekati svog doktora Malika pa s njim dogovoriti sta dalje..zao mi je sto si morala na bolovanje, ja jos uvijek radim..i dobro se osjecam hvala Bogu..sad sam na go 2 sedmice tek sad uzivam u trudnoci..ranije nisam stizala ni razmisljati o tome..u svakom slucaju hvala na informacijama..veliki pozdrav i sve najbolje
Cijelu trudnoću sam vodila privatno kod dr Šestića. Trudničku knjižicu sam otvorila između 16-20 sedmice reko neka je za svaki sluačaj i nikad više nisam kročila i polikliniku. Uputnicu sam dobila u porodičnoj ambulanti a taj neki trudnički karton ne znam ni da postoji. NA ctg sam isla u bolnicu kada je pomenuti dr bio u smjeni a uputnicu sam isto dobijala u porodičnoj ambulanti. Ovako je bilo 2007.
nina ze, stvarno je ruzno da tako govoris da dr.karahasan treba da radi kao veterinar.pa boze dragi svi imamo razlicita iskustva.Zeni je definitivno upravu, on idalje vazi za jednog od najboljih strucnjaka, on je stari ginekolog.Eto naprimjer meni je on spasio bebu a i mene,hvala dragom Bogu.Dok je jedan drugi doktor htio da mi ukljuci drip i ceka kada cu ja dobit trudove dr.Karahasan nije ni htio da cuje za to i odmah me pripremio za carski i tako spasio i bebu i mene na vrijeme. stvarno me vise počinje nervirati to, ovaj doktor je najbolji, ovaj je najgori pa svi imamo razlicita iskustva i sto neko rece zavisi i od nas samih sta ocekujemo kada dođemo u bolnicu.Neko je pitao oko odlaska u polikliniku i vađenja trudnickog kartona. ja sam se porodila prije sedam mjeseci, i trudnocu vodila samo PRIVATNO kod dr.karahasana. nisam nikad otisla u polikliniku. samo par dana prije poroda sam otisla u polikliniku i trazila uputnicu za bolnicu i oni mi je najnormalnije dali.uostalom ako i dođes u bolnicu bez uputnice sa trudovima oni ce te porodit i reci da muz donese sutradan uputnicu iz poliklinike a oni ti je onda moraju dati kada muz ode na salter po nju jer si ti vec porođena.Ja sam otisla i na bolovanje i sve papire koji su mi trebali dao mi dr.karahasan, nisam uopste isla u polikliniku da bih ¸otvorila bolovanje
kad dodjes u bolnicu,niko ti netrazi trud.karton,uputnica je obavezna kao i licna karta,uputnicu mozes dobiti i u amb.porodicne medicine,ja sam tako,isla po doznake i cim sam usla u 9.mj.uzela uputnicu.trud.karton ti niko ne trazi a uostalom ako ides privatno dobijes nalaz svaki put pa to ponesi.sretno,sve je lakse nego sto nam se cini,na kraju to sve bude o.k.
evo i ja sam se tek uclanila pa da vam prenesem svoja iskustva.....prvi put me je porodio dr. Sestic i zbog njegove ljubaznosti i profesionalnosti i dandanas mi je on favorit sto se tice i strucnosti i ljubaznosti.....mada mi je radjena epiziotomija ipak je sve bilo ok, jest da se malo oduzilo dok je sve zaraslo ali proslo je....tu trudnocu mi je u poliklinici vodila dr. Dedic, i ona mi je bila ok, jest da nije bas pricljiva ali hoce dat odgovor ako pitas, mada u to vrijeme uzv u poliklinici nikad nije radio pa sam kod nje isla privatno na uzv.... dr. put sam se porodila 2009, porodio me neki novi dok. ne sjecam se prezimena, mladji, nizi , zadovoljna sam i njim kao strucnjakom...mada je tek bio poceo radit....opet su me morali sjeci ali je sve puno brze zaraslo....tu trudnocu mi je vodio dr.Calkic, i svima ga preporucujem mada je kod njeg uvijek guzva upravo zbog toga sto je dobar ..... a sada po treci put ocekujem prinovu i ne bojim se jer se nadam Bozijoj pomoci.....moj savjet za sve buduce mame je da slusaju upute lijecnika jer samo na taj nacin cemo sebi olaksati...ipak oni su tu da nam pomognu....da kazem da sam zadovoljna i odnosom babica, naravno da se nekad desi da je neka nervozna ali ipak je to posao ko i svaki drugi mada bi mi sve zeljele da svi oko nas uzivaju u nasoj sreci...ipak je to njima samo jedna u nizu od bebica i mozda nista vise....i.......moj savjet- kad osjetite bolove i podjete u bolnicu pojedite koju hurmu, jer je dokazano da one pomazu da se zena brze otvori.....mislim da je meni sama vjera u to pomogla da se veoma brzo porodim dr,.put, cak se i doktor iznenadio kako sam brzo dosla u radjaonu jer se ni on nije nadao da cu tako brzo zavrsit na stolu.... uglavnom i u ovoj trecoj trudnoci, koju mi vodi dr.Amira Handanagic sam posjetila privatno dok. Sestica samo da cujem i njegovo misljenje o toku trudnoce....i ostajem pri misljenju da je on definitivno najbolji...mada ni sa jednim nisam imala lose iskustvo....a za koji dan ako Bogda dolazi i treca beba, pa cu vam javiti dali je sve proslo ok.....pozz...
Kakav je protokol za prenesenu trudnocu kod nas? (ovo ja pitam za svaki slucaj ) Da li da ja odem gore na dan termina i kazem Evo ga, meni termin? Hoće li me oni onda pregledati i narucivati kod njih da dlazim na CTG i preglede (u bolnicu) ili ce me vratiti da idem svom doktoru na preglede kao i dosad?