|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  98 99 [100] 101 102   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
27.5.2011 23:38:32   
nadez
lajlac hvala ti puno na podrsku isto i black i tebi bila sam kod doktora(psihijatar)uzimam od juce heleks a ona hoce jos malo da probam bez AD njeni sovet zato sta ja sam do nove gosine bila ok imala sam neke napade,ali posle nove godine ja neznam sta se dogodilo kako me je uhvatilo svaki dan sa napada,neznam ja se borim i izlazim i nadam se da cu jednog dana izacu od ovoga i usreciti mog muza pozdrav do svi

(odgovor članu BlackMagicWoman)
Neposredna veza do poruke: 2476
28.5.2011 0:37:20   
jana mk
Pusa cure,kako ste mi? pucaju li crnjaci hahahaahaha (salim se) kod mene konstantni ,ja se vise navikla budem dva dana ok pa kad me spucaju crnjaci uzas ali disem ,nadez mila so helex ke ti bide podobro ne se sekiraj mila poleka smireno ke pomine.....i ja nemogu spavati uvece uzasno mogla bi da osvanem a da uopce neosetim potrebu za san pa uvucem se u krevet drmaju me crnjaci scenarija ma HOROR u glavi i zaspim ujutru nekako hahahhahaha VE SAKAM SITE

„Moguće" upita „Nemoguće": Gdje živiš? Reče: U snovima nesposobnih.

(odgovor članu nadez)
Neposredna veza do poruke: 2477
28.5.2011 13:10:59   
koka i po
Koka i po, jedno pitanje, koliko si se ti borila s ovakvim stanjem i da li se tvoj put oporavka sastojao od strucne pomoci i terapije? Puna si mi optimizma i uvijek rado citam tvoje postove, ohrabrujuci su.

sve to je trajalo oko cetiri godine.
u pocetku nisam ni sama znala sta mi se desava i posjetila sam neuropsihijatra koji me kljukao apaurinima koje sam na kraju sama ostavila.
dok nisam posjetila pravog doktora koji mi je kao terapiju ukljucio psiho seanse a ne medikamente.tako da sam se svjesno borila sa onim sto me snaslo dok su me tablete samo umrtvljivale.moja prava borba je trajala dvije godine.dva puta sedmicno sam posjecivala psihologa i provodila oko dva sata u razgovoru sa njim.
i odjednom je naglo sve stalo...kako i zasto nemam pojma...sta je moj psiholog uradio...neznam...ali mu neizmjerno hvala .

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 2478
28.5.2011 23:16:51   
lajlac
Koka i po, hvala puno na odgovoru, izvini ako zapitkujem previse, ali da li si i ti imala iste simptome, napad panike, uznemirenost, svakakve misli, strah da ces pasti u depresiju ili biti u nemogucnosti da normalno funkcionises, opsesivne misli, i sl ?

Hvala Bogu pa si se uspjela izvuci, ocito da treba vremena da se stvari posloze, da organizam, tijelo i um pronadju svoju ravnotezu, ali ohrabrujuce je da, iako si mozda ponekad i sumnjala da ce stvari biti kao i prije, borila si se...
Jos jednom izvini sto ovoliko pitanja postavljam, slobodno podvuci crtu ako vidis da sam dosadna :))))

Jana pozdravljam...  Pucaju crnjaci, ali ima i dobrih dana :)))
Gdje su nam ostale cure? Dok ne pisu, ili im je dobro, ili kuliraju i samo citaju i prate tok desavanja!!!

Pozdrav svima...

Lajla

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 2479
28.5.2011 23:50:34   
Elmasa
Ej evo mene.
Ma tu sam nego sam se dala ''u lov'' pa me nema....user posted image Ne znam gdje cu prije...user posted image user posted image user posted image
A nista normalno ni na mapi user posted image Doduse, kako mene ''normalan'' da potrefi?! user posted image user posted image user posted image
Helem, cure moje ja sam vam ok koliko toliko. Nema misli, nema crnjaka, nema depersonalizacije, nema napada panike...hvala Bogu...Al samo sta sam skontala : samopouzdanje mi je u onoj stvari. user posted image
Strasno sam nesigurna, i slaba... I sve mi je to strano, i dalje ne mogu da vjerujem da sam to ja, takva slabasna i nesigurna, a prije : PUCALA! Al hajde, radim na tome....
Kako ste mi vi?!

Lajlac, ma sve ti je to to. Znam da te zanima i samo hoces da propitujes, slobodno ti, ali ces uvijek dobiti od nekoga potvrdne odgovore, da je to to. I moram poseban poljubac da ti posaljem user posted image na onako lijep rijecima upucenim meni. Hvala ti draga moja, grlim te puno, i ti si jedna hrabra zena koju mi ne damo nikome user posted image
Jano draga ti si moja pozitiva i nase sunce makedonsko user posted image Hvala ti na svakoj rijeci...Pa i onoj da im *ebes mater user posted image user posted image
AnZa, ljepotice ma ista sam ti. Prevrtljivo. Sad ok, sad nisam... Poslusala sam vec neke tvoje savjete. user posted image
Tarica i Blekaca........ Sta je Black i tebe nesanice pocele?!
A onu smo zaebavale....user posted image
Volim kad koka i po navati jer ona svakoj da nadu i bude nam uzor.

Cuvajte mi se zene moje! Ljubim vas sve redom, da ne nabrajam....

I JEDAN POSEBAN POLJUBAC ZA NASU BLUR....NEMA NAM JE NESTO...NADAMO SE DA JE BEBICA STIGLA I DA JE SAD PORED SVOJE LIJEPE MAJKE...NAJVECIIIIIIIIIIIII ZA NASU HRABRU BLUR I MALU BLURICU

user posted image user posted image

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 2480
29.5.2011 0:04:01   
nadez
zdravo svi evo ja ne mogu spavati sedim na internet mogu reci denas malo sam bolje(jana podobro na kratko imav nekoj napad so bolka vo raka kaj srce ama se kontrolirav)imav napadi ama ne mislev bev aktivna cel den izlezena so maz mi bio je mali strah ali muz me zeza evo vratila si se ziva kuci nista ti nije bilo nadam se da ce biti na bolje jednog dana pozdrav do svi

Neposredna veza do poruke: 2481
29.5.2011 0:29:27   
taraG
Cao cure moje evo i ja da malo napisem! Ja ne znam vise kako da se borim sa ovim hheeh, treba mi neka tajna formula! Cim me nesto zigne, sve me presjece, kontam napad, gotovo, ne daj Boze! Inace izlazim stalno, kuci samo prespavam, samo lunjam, samo da si skrecem misli! I osjecam se onako, ali bojim se reci bolje, da me ne drmne napad! S tim se nisam naucila nositi, treba mi dva dana da si povratim raspolozenje! Osjecaj nestvarnosti gdje god ja, vise mi je ruka modra od stipkanja hahhahha! Nadam se da AD pocinju djelovati, pa da cu se moci posvetiti faxu koji sam toliko zapostavila i rijesiti neke stvari u zivotu, zbog kojeg me i hvata ovo stanje!
Nisam drage moje citala puno sta ste pisale, preletim koliko mogu, sada sam bas u osjetljivom periodu, pa se sve bojim da si ne pripisem jos nekih simptoma, a i na net samo uletim bjezeci od strahova!
Puno pozdrava novim clanovima (ima par da ih ne znam, nisam sigurna jesu bas novi), ovdje su cure divne, uvijek ima neko da pruzi ruku!
Puno poljubaca za moje stare cure, Jano, Anza, Koka ipo, Sancez, a posebno moju sasavu pozitivnu trojsku Black, Elmasa i Blur! Ljubim naj!

(odgovor članu nadez)
Neposredna veza do poruke: 2482
29.5.2011 0:30:20   
taraG
I da, Elmasa, znas li ti kakva si ti riba, nemoj da ja dolazim u SA da ti vracam samopouzdanje! Ugledaj se na mene i Black - obe narcisoidni poremecaj licnosti hahahha! :*

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 2483
29.5.2011 9:11:34   
koka i po
IZVORNA PORUKA: lajlac

Koka i po, hvala puno na odgovoru, izvini ako zapitkujem previse, ali da li si i ti imala iste simptome, napad panike, uznemirenost, svakakve misli, strah da ces pasti u depresiju ili biti u nemogucnosti da normalno funkcionises, opsesivne misli, i sl ?

Hvala Bogu pa si se uspjela izvuci, ocito da treba vremena da se stvari posloze, da organizam, tijelo i um pronadju svoju ravnotezu, ali ohrabrujuce je da, iako si mozda ponekad i sumnjala da ce stvari biti kao i prije, borila si se...
Jos jednom izvini sto ovoliko pitanja postavljam, slobodno podvuci crtu ako vidis da sam dosadna :))))

Jana pozdravljam...  Pucaju crnjaci, ali ima i dobrih dana :)))
Gdje su nam ostale cure? Dok ne pisu, ili im je dobro, ili kuliraju i samo citaju i prate tok desavanja!!!

Pozdrav svima...

sve ovo navedeno.i jos mnogo toga.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 2484
29.5.2011 11:42:05   
blur 77
user posted image user posted image user posted image moje cure, jos sam s vama, vise sam dosadna i sama sebi sa porodjajem, nema ga jos!!! Cekam, svaki dan iscekivanje i ctg, dojadila neizvjesnost, a pocele vrucine, pa disem jedva. A termin odavno prebacen...I necu da cujem Profu i Nadez da imaju strah od trudnoce. ako sam ja izdrzala i vi cete. To moze samo popraviti stvari, zaokupirati um nekim ljepsim stvarima. Ivanai, molim Boga da sve bude kako trebauser posted image . Elmasice, vratice se samopouzdanje, vidis da ide na bolje, a cim se psiha i tijelo odmore i snaga se vraca. Ja sam ok zadnjih dana i cudim se tome, prosto i normalne trudnice se pred porordjaj osjecaju tjeskobno, a ja ne, pa me i to zabrinjava hahaha. Nadam se da cu kad vidim svoju bebi zaboraviti anksioznost potpuno, ali javljam sve...
Lajla, drzi se i pokusaj ne razmisljati, to te samo dublje vuce. Meni se uvijek pogorsavala situacija citanjem raznoraznih foruma i istrazivanjem stanja, sto puta sam tudje simptome usvojila. Srecna bih bila i da ne znam koja mi je dijagnoza, mozda bih se prije izvukla.
Sve vas volimuser posted image
Sta je sa Leki i Jacom, odavno ih nema?

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 2485
29.5.2011 12:34:06   
BlackMagicWoman
Tara voli Black user posted image .... A mi izgubile razum, pa nam jedino ostalo samopouzdanje hehehehe ... Blur neka je ba, rekla sam ti, do 18 godine dole, taman do faxa, hem ces manje para potrositi, hem se neces sekirati gdje je, s kim je ... hahahaa ... salim se ja, trudnice moja najljepsa, samo hrabro ko sto si i do sada, rekla sam ti IDOL SI MI ...Nadez user posted image , samo lagano, sve ce proci ... elmasa user posted image ... ljubim vas sveeeeee

Ako nisi normalan, nesto jesi ...

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 2486
29.5.2011 14:59:47   
profa
Sta mi radite drage moje?evo ja se danas non stop borim.Sinoc sam imala nocnu moru jako gadnu gdje sam se probudila i vrisnula a srce je htjelo van od straha haha.Sat vremena me tako strah pucao,drhtanje,grcenje i sl. i popusti.I evo sad sam cijeli dan lose i jedva skupljam snagu da izdrzim.Ljubim vas sve i cujemo se akobogda kad budem malo bolje.

Neposredna veza do poruke: 2487
29.5.2011 19:57:50   
nadez
zdravo na svi blur 77 hvala ti puno na ljepim recima nadam se da ces me hrabris malo zato sta ja imam veliki strah..ali prvo kao svi i ja cekam na ne izradujes sa bebicauser posted image ja evo i danas izasla sam malo isla do moi i sada nesto citala po internet za anaksioznost pa da pitaj ja vas djevojke sta mislite za knigu SILVA METOD tu pise nesto pozitivno pa mislim dali da je nacem da je procitam mozdace biti od korist pozdrav do svi vas ljubim vas

Neposredna veza do poruke: 2488
30.5.2011 0:23:45   
jana mk
Pusa cureeeee,kako ste ma ljubim sve vas ja ,e tako vidim pominjali me obradovala sam se user posted image user posted image user posted image a ne mene par dana nema niko da me spomene pa se ja uvredim jijjjijihihihihihihiuser posted image user posted image user posted image user posted image eh taj strah od depresiju ma nemogu vam opisat kad mi dodje pa kad pocnem razmotavat da uz depru mozes svasta uradit pa pomerim se od straha ,ja ti zivim s taj strah uh jedan mi je od najvecih strah od gubitka kontrole ,strah o samopovredjivanju i strah od depru su moji najveci strahovi nedo bog nikome koje sam ja sve patnje presla i strahove i drhtanja u srred noci ma neverovatno ,osjecam se malo ok ali daleko sam od super,ali furam kroz zivot to je sta je ,iz ove se koze u drugu nemoze shvatila sam to.....ali ipak sve vas ljubim ja necu vas nabrajati jer ste mi sve podjednako drage ....VE SAKAM SITE...

„Moguće" upita „Nemoguće": Gdje živiš? Reče: U snovima nesposobnih.

(odgovor članu nadez)
Neposredna veza do poruke: 2489
30.5.2011 12:40:04   
blizanac77
Ja sam tu...čitam, ali mi nekad mrsko pisati.... kao što mi je mrsko i pričati.... pozz nadez i samo hrabro naprijed.... ne treba nam hitna, znamo mi dijagnozu... Ja imam uzasne strahove za svoje dijete.... toliko jake da me uzasni napadi panike pucaju na glupostima... uzasno sam opterecena s njom, da se bojim da sve na nju ne prenesem..... strah me da se ne udari, da je nešto ne zaboli, kad je zaboli- luda hodam, od muhe pravim medvjeda....  onda ide napad, ne znam sta bih sa sobom....fakat mislim da sam preopterećena mama. Ona meni ponekad kaže: smiri se mama, nije mi ništa.... a ima 7 godina..... kako se vi koji imate djecu borite sa ovim strahovima? Pozz svima

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 2490
31.5.2011 10:05:29   
profa
Nema vas nesto drage moje.Joj koji sam ja baksuz curke moje :) krenem sa psihoterapijom bude mi od prve bolje i doktor ode na godisnji i to 2 sedmice i meni se stanje pogorsa :( Satima me zna drmat grcenje misica tresem se i sl. Sreca od prije imadoh one tabletice misar sr sto sam pila pa cu sad da ga pijem.A imam otprije i AD-a samo znal neko jel njega bolje pit ujutro ili navece?Posto mi je doktor rekao samo pola da pijem pa sad kontam kada je bolje.Sta ima kod vas drage? Pusa za moju Janu,Anzu,Taru,Black,lajluc,blur itd itd.

(odgovor članu blizanac77)
Neposredna veza do poruke: 2491
31.5.2011 11:02:51   
BlackMagicWoman
janoo, hajde kolo da igramooooooooo :** ... joj, blizanac moja, ja zato mislim da nikad necu biti dobra majka, jer sam previse pleplasena za zdravlje djece, cak iako su tudja, ja svaki tren gledam hoce li pasti, udariti se, a tek kako bih sa svojim ... nadez, profa, ne dajte mi se ... lajlac, gdje si ti ? tara prebacila si mi tu svoju nesanicu, ubicu teee user posted image ... meni se malo stanje bilo u ovaj dan, dva pogorsalo, jer sam imala problema sa zeludcem, pa odmah i napadi, strahovi, ali prodje sve, samo treba oguglati ... ljubim vas sve redommm

Ako nisi normalan, nesto jesi ...

(odgovor članu profa)
Neposredna veza do poruke: 2492
31.5.2011 14:44:43   
nadez
zdravo svima kako ste mi ja sam danas zavrsila so doktore i opet sve uredu sa rezultatima,doktorka psihijatar me je ostavila za sada na helex i ona zna od pocetak moje stanje i rekla mi je da sada trebam dati sve od sebe da se borim bez AD(njeno misljenje)i da ne mislim na to sta mi se dogacalo u proslosti dok sam zivela kod moi roditelji,i ona je za to da soberem hrabros za bebu i da si promenim zivot ali kod mene uvek ima jedno STA AKO mi se desi nesto,ja uvek kazem njoj da mene sve nesto boli osecam se kako da imam 100 godina a ne 31 godina,ja da vam kazem nekad i sama ne mogu da razumem sada kada nemam nikakva nervoza ja si izmislam bolesti i nemam volja za nista kao cjeli svet da mi se rusi a neznam ni ja zasto nemam volja za nista i samo analiziram moje tjelo i da kazem sta me boli,NECU JA TO ali nadam se jednog dana da cu biti ona stara ja pozitivna i covek sta se raduje na sve to mi je najveca zelja puno pozdrava blizanac 77 profa blak jana blur i svi ostali ljubim vas

Neposredna veza do poruke: 2493
31.5.2011 15:14:27   
blizanac77
Black, ne možemo mi biti loše mame, nikako.... samo moramo pronaći način da ne paničarimo.... To je stvarno jedinstven osjećaj.... to biće čovjek voli više od sebe.... Nemoj propustiti biti mama, ukoliko to isključivo bude do straha.... Mi nismo ni loši ljudi, samo smo previše u strahu od svega i svačega. Mali mozak nam radi konstantno i uvijek imamo čuveno pitanje ŠTA AKO...
Ja sam konstantno loše ovih dana, jer se ne mogu osloboditi crnih misli, koje me napadaju.... elem vječita borba....Pozz svima, čuvajte se.... sve će ovo jednom proći, mora....sutra je novi dan.....

Neposredna veza do poruke: 2494
31.5.2011 16:37:58   
Elmasa
Joj cure moje, meni treba vase misljenje i savjet. user posted image

Koga da pitam drugo sem vas. Nisam vam nikada pricala o tome, jer nisam htjela da vas prepadam, i htjela sam vas postediti.
Naime, moja dobra prijateljica je prije neka 3 mjes imala ''slom zivaca'', zavrsila na psihijatriji, i sad je na nekoj zaebanoj terapiji. Helem, da vas ne bih prepala, ona UOPSTE NIJE BILA SVJESNA SVOG STANJA NITI JE IMALA STRAH. Tako da vjerujte mi, ovaj nas strah, koliko god zvucalo apsurdno, je pozitivan.
A mi smo itekako svjesne, racionalne,...ona to nije. Uvijek je bila taj tip da ''negdje lebdi'', nikad se nije borila, uvijek se prepustala nekim stanjima, i uvijek je bila ''opicena'' na svoj nacin.
Helem, koliko god ''opicena'' bila, ona je jako dobra osoba, i kad je meni bilo najteze, vjeruj te mi, ONA JE JEDINA BILA UZ MENE I RAZUMIJELA ME ( prekid sa deckom, razocarenja na faxu, u porodici... ). Ja sam njoj dolazila, cvilila, jadala se, ona me slusala, podrzavala, vracala samopouzdanje... U prevodu : dobra je za druge, ali za sebe : katastrofa.

I sad kad joj se to desilo, strasi me. I to ne malo. Njena cijela prica, te taj ''slom zivaca'', njen cijeli zivot...
Meni je ljudi predzadnji put kad sam bila s njom pozlilo od toga svega! Dosla sam kuci i nisam nikako al nikako bila dobro.

A primjera radi, neki dan odem sa drugim prijateljicama, vedrim, uspjesnim, veselim, pozitivnim na izlet i dan mi je bio PREDIVAN. Kad sam dosla kuci pjevala sam, puna neke zelje i nade da se borim i kako je zivot lijep.
Jbte nevjerovatno kako ljudi uticu na mene. user posted image user posted image user posted image

I evo danas mi salje neke poruke, da se vidimo, kao nije dobro, luta negdje sama....

Ja stvarno ne znam sta da radim???? Odbila sam je za danas, al opet ce se javiti...
Ne mogu stvarno to da slusam i da je gledam, lose utice na mene, a s druge strane : kako zaboraviti sve sto je uradila za mene???
Ona zna za moje stanje ali NE SHVATA!!! Jer ona to nema, i ne zna kako je, ne zna da mene zeludac zaboli od nje, i da mi bukvalno se povraca.
Sta uraditi??? Sta biste vi uradile???

Sorry ako vas peglam... user posted image

Ljubim vas sve duse moje

(odgovor članu blizanac77)
Neposredna veza do poruke: 2495
31.5.2011 16:42:51   
Elmasa
Muštuluk :

NASA PRELIJEPA BLUR NAM JE DONIJELA PRELIJEPU DJEVOJCICU !!!!

LJUBIMO NAJLJEPSU MAMU NA SVIJETU, LAVICA NASA!

Nek su zive i zdrave, sretne i vesele

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 2496
31.5.2011 18:59:49   
jaca76
user posted image user posted image user posted image Blur,sve najljepše povodom rodjenja cerkiceuser posted image

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 2497
31.5.2011 20:28:11   
ivanai
blur i od mene sve najljepse povodom rodjenja cerke neka je ziva i zdrava i ako bog da da dobije jos baticu i sekicu. veliki poljubac i za tebe i za ljepoticu malenu user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 2498
31.5.2011 21:21:31   
nadez
user posted image SADA SAM VIDELA CESTITKE BLUR DA JE ZIVA ZDRAVA VESELA I SVE SVE NAJLJEPSEuser posted image user posted image user posted image  OVO JE NAJSRECNIJA VEST ZA MENE DANAS POZDRAV DO SVI

Neposredna veza do poruke: 2499
31.5.2011 22:54:55   
sreća35
Blur moja dušice slatka svu sreću ovog svijeta želim i tebi i tvojoj kčerkici,,,saljem vam mnogo poljubacauser posted image user posted image user posted image Elmasa moja znam da nije lako ali ti znaš da tvoje stanje i njena bolest nisu isto i nikada i neće biti aBd i zato skupi snagu i pomozi prijateljici kad joj je teško pa svi smi ljudi nekog zadesi ova a nekog ona nevolj nedo Bog nikome razgovaraj sa njom da redovno pije terapijun biće ona dobro biće ti drago što si joj bila pri ruci,to je moje mišljenje ti opet najbolje znaš...sve vas mnogo pozzzz.....blur bebano samo naprijeduser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nadez)
Neposredna veza do poruke: 2500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  98 99 [100] 101 102   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  98 99 [100] 101 102   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *