|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Carski rez
31.5.2011 11:48:22   
balasgirl
Ma dajte molim vas! Lafo nekima žao što su prirodno, nekima što su na CR rodili. Papazjanija. Važno je da ste se porodile i na svijet donijele zdrave bebe. A kojim putem, zar je bitno. A nebuloze tipa da se zbog Cr ne uspostavi dojenje ahahahahah ili da beba "nema konekciju" sa majkom no coment. I da, 21 vijek je i kad već čovjek ima mogućnost odabira za mnoge stvari u životu, zašto onda ne dopustiti i da majka odabere kako će se poroditi. Svako sebi.

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 801
31.5.2011 12:07:25   
emma.L
Prije mjesec dana smo dobili u familiji dječaka rođenog carskim rezom - koji je na dojenju dobio 1600 g za 30 dana user posted image . Mama je bila na dijeti (mostarsko porodilište) par dana nakon poroda, i sigurno je tada dohranjivan, ali je dojenje uspješno uspostavljeno.
Drugi slučaj - kolegica u Sa - dva sata nakon buđenja jela sladoled, koji su joj naravno donijeli njeni, ali je jela sladoled. Ta dijeta, mislim da to rade jer je njima lakše, što je uostalnom slučaj sa mnogim stvarima (ležanje, 1000 nalaza za porod u vodi i sl.) - kako bebe reče, uredno je žena jela dva sata nakon poroda.
Treći slučaj, prijateljica prvo dijete rodi na CR i manje od dvije godine nakon toga rodi drugog sina prirodno. Kaže da bi prirodno rodila 100 puta.
Dakle, sve je do osobe - informiranost, psihička pripremljenost i odlučnost da od toga napraviš koliko toliko pozitivno iskustvo jer to zaista jeste sretan događaj kako god da prođe ako ispadne dobro na kraju.
Ja sam rodila prirodno, nije mi trauma nikakva i nadam se da ću i drugi put. Doduše, iskrena da budem, s Emom se nisam ni plašila jer je uvijek po mjerama bila jako sitna (i rodila se sa 2,850 kg user posted image ) a sada ovaj mali ide dobro unaprijed rastom. Ali isto tako, jedna naznaka da može zaglaviti, omotati se vrpca, doći do upotrebe vakuma ... odmah potpisujem za CR, u bližoj familiji imam djevojku koja je invalid (jednom rukom ne može baš ništa) jer doktori nisu majci vjerovali kakve porode ima i koliku djecu rađa i uvjerili su je 'da ona to može' user posted image . Naravno da može, ali po koju cijenu? Dakle, neka i carskog, hvala Bogu pa i to postoji. I zaista bih dala svima pravo izbora (i u normalnim okolnostima, jer se ne nosimo svi isto sa strahom, stresom itd.), ali nakon nekih predavanja ili educiranja o prednostima i posljedicama jednog i drugog.   

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu balasgirl)
Neposredna veza do poruke: 802
31.5.2011 12:30:51   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: balasgirl

Ma dajte molim vas! Lafo nekima žao što su prirodno, nekima što su na CR rodili. Papazjanija. Važno je da ste se porodile i na svijet donijele zdrave bebe. A kojim putem, zar je bitno. A nebuloze tipa da se zbog Cr ne uspostavi dojenje ahahahahah ili da beba "nema konekciju" sa majkom no coment. I da, 21 vijek je i kad već čovjek ima mogućnost odabira za mnoge stvari u životu, zašto onda ne dopustiti i da majka odabere kako će se poroditi. Svako sebi.

Ovo je bit čitave priče. Negativno je što se izbor sveo na vaginalni ili porod carskim rezom. A načina poroda ima puno puno više, i uključuju puno drugih stvari od vađenja nalaza i istravljivanja trudnica negativnim pričama.

Ja sam generalno pro choice, uslovno sam za to da se može zatražiti carski rez kao opcija poroda. Ali opet kažem uslovno, jer sam sigurna da kad bi neko majci na pravi način približio fiziologiju prirodnog poroda, te bio uz nju na pravi način, pri ruci a diskretno tokom trajanja poroda, veoma mali broj žena bi sve to odbacilo i odlučilo se na carski čisto iz hira.

Kao u ostalom što je neznatan broj (ja još ni jednu nisam srela) žena koje iz čistog hira odlučuju da neće dojiti bebu nakon rođenja.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu balasgirl)
Neposredna veza do poruke: 803
31.5.2011 13:10:32   
leona81
ja sam rodila na carski ali bi pokusala prirodno abd drugo dijete...sumnjam da ce opet biti zadak, nadam se da nisam te srece...s jedne strane niko me danas ne bi porodio prirodno jer je zadak indikacija za carski, iako sam ja htjela i na to pristati, medjutim dr me uvjerio da je za bebu bolje da ne bi doslo do komplikacija...ja sam se nadala da ce porod sam krenuti pa da ce on odluciti tad, jer bi se mozda beba okrenula zadnji dan, medjutim on je rekao da je to preveliki rizik...
oporavila sam se brzo, nemam nikakvih ruznih iskustava, dojenje je bilo tesko na pocetku, ali evo izgurasmo skoro 19 mjeseci:) ali ja bi opet probala prirodno:)
moja mama je 3 djece rodila prirodno, takodjer je bio zadak prvi put ali su tad to radili prirodno, kaze da se uzasno namucila i ona i beba, da je rana bila velika jer su je sjekli sa svih strana tako da mozda u tom slucaju jesam za carski, ali oba poroda nakon toga su isla super i nije bilo nikakvih problema...

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 804
31.5.2011 13:23:02   
vila_7
ja sam za licni izbor i bez ikakvog osudjivanja. Imala sam prirodni porod i opet bih....za CR nisam ako ne mora zbog milion razloga a i sto je vec 3 dijete kriticno i sto se treba praviti razmak (uvijek se pitam sta ako se brzo desi sljedeca trudnoca)

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 805
31.5.2011 13:54:28   
lejla80

IZVORNA PORUKA: emma.L

Drugi slučaj - kolegica u Sa - dva sata nakon buđenja jela sladoled, koji su joj naravno donijeli njeni, ali je jela sladoled. Ta dijeta, mislim da to rade jer je njima lakše, što je uostalnom slučaj sa mnogim stvarima (ležanje, 1000 nalaza za porod u vodi i sl.) - kako bebe reče, uredno je žena jela dva sata nakon poroda.

Nakon poroda ti možeš jesti šta god želiš jer niko ne provjerava ono što su ti donijeli u kesama. Žene bi trebale da se pridržavaju dijete dok im ne prorade crijeva...

2011.
2016.

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 806
31.5.2011 14:05:06   
Anoniman
koliko ja znam a i iz iskustva odma nakon carskog sme se samo supa  , sad nije da ce neko proverivat po kesama  na kraj krajeva ne bi nista ni mogli i da provere al nije dobro zbog sebe al ima i koji jedu odma ma sta znam 

(odgovor članu lejla80)
  Neposredna veza do poruke: 807
31.5.2011 14:35:03   
Visnja RR
nakon carskog se tri dana nista ne jede i ne pije.... sve se prima kroz infuziju... tek cetvrti dan se unosi supica, kompot, caj...

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 808
31.5.2011 14:43:20   
emma.L
Znam ja da je takvo pravilo, ali onda bi to trebalo biti za sve i svugdje isto ako je medicinski opravdano. Kako rekoh, znam da oni koji imaju štelu dobiju sladoled "jer je to vani praksa", da je mog rođaka žena jer on radi u bolnici dobila puding odmah sutra jer je bila gladna, a da moja prijateljica koja je prije 10 mjeseci rodila na carski i jedino onda nije s komplikacijama prošla jer je bio zakazani CR (ova dva su okrenuta u zadnji tren), tri dana nije jela, pa onda od iscrpljenosti nije mogla podići bebu, a ne zbog toga što je rana boljela (ovo sve pričam što sam čula od njih - dakle, nije prepričavanje). I sad sam zbunjena do kraja user posted image .
Iskreno, mene je strah da mi neće dati jesti više nego da idem na operaciju user posted image . Ovako fino odmah poslala MM-a po teletinu ispod sača, da se mama najede a ostalo ćemo lako.  

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 809
31.5.2011 14:43:38   
balasgirl
IZVORNA PORUKA: Visnja RR

nakon carskog se tri dana nista ne jede i ne pije.... sve se prima kroz infuziju... tek cetvrti dan se unosi supica, kompot, caj...

i ja sam isto ovako.

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

Neposredna veza do poruke: 810
31.5.2011 14:46:24   
lila25

Ovako je i kod mene bilo sok od jabuke,kompot...isto kao i poslije svake druge operacije da se crijeva prilagode...
I poslije carskog preporucuju da se napravi razmak 3 god. cisto da se oporave misici i maternica .a poznajem zene koje su zatrudnile 1,5 godinu poslije CR.I opet su se porodile na CR rez preko reza.

Neposredna veza do poruke: 811
31.5.2011 14:54:26   
Visnja RR

Znam ja da je takvo pravilo, ali onda bi to trebalo biti za sve i svugdje isto ako je medicinski opravdano. Kako rekoh, znam da oni koji imaju štelu dobiju sladoled "jer je to vani praksa", da je mog rođaka žena jer on radi u bolnici dobila puding odmah sutra jer je bila gladna, a da moja prijateljica koja je prije 10 mjeseci rodila na carski i jedino onda nije s komplikacijama prošla jer je bio zakazani CR (ova dva su okrenuta u zadnji tren), tri dana nije jela, pa onda od iscrpljenosti nije mogla podići bebu, a ne zbog toga što je rana boljela (ovo sve pričam što sam čula od njih - dakle, nije prepričavanje). I sad sam zbunjena do kraja user posted image .
Iskreno, mene je strah da mi neće dati jesti više nego da idem na operaciju user posted image . Ovako fino odmah poslala MM-a po teletinu ispod sača, da se mama najede a ostalo ćemo lako.  

meni je svako mogao unijeti i mnogim drugima sta smo htejle...ali nisam sama sebi neprijatelj... neces biti gladna tri dana vjeruj mi... a pored svoje bebice se i ne sjetis da se kao treba jesti ja sam cetvrti i peti dan preskocila rucak...nisam cula kad je bio ... druzila se sa svojom mrivcom ba zaboravila da se treba jesti...user posted image

dakle mozes ti unijeti sta hoces ...pasamo sam trece vece uzela jednu helf bombonicu...

03.04.`08

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 812
31.5.2011 15:06:22   
Lejla Ka

E ovo je meni najslađe user posted image Ja poslije prvog carskog nisam imala apetita prvih 10 dana, ali sam počela jesti kad su mi rekli da počnem ne bili mi proradila crijeva pa da bježim kući. I kući sam gurala sama sebi u usta, a usta izbacivala napolje.

Drugi put je bilo malo drugačije.

Strogost dijetalne ishrane kod carskog reza varira od klinike do klinike. Sigurno ima logike pratiti funkcije crijeva jer je kod abdominalnih operacija općenito dosta česta komplikacija zapetljaj crijeva. Također se i praćenjem unosa tećnosti kroz infuziju i njenim izbacivanjem preko katetera prati funkcionisanje bubrega. Koliko su ta praćenja stroga, kažem zavisi od klinike do klinike, te zavisi šta su osoblju kriteriji za veću ili manji fleksibilnost ovih režima ishrane (ja vjerujem da zavisi i od godina pacjentice, da li je prvi li ponovljeni carski itd.) I mislim da je veoma neodgovorno prvenstveno prema bebi (jer vodeći računa o sebi vodite računa o svim osnovnim potrebama vašeg novorođenčeta) ne povinovati se praksi koja se provodi u bolnici u kojoj su vas porodili. Jer kasnije, na daj Bože, ako se šta desi njih će se smatrati odgovornima, oni će trčati da saniraju probleme uzrokovane vašim junačenjem. Da ne pričam o tome što ćete biti odvojeni od bebe, i šta to njoj znači.

Carski je ozbiljna operacija (kao u ostalom svaka operacija) i treba ozbiljno shvatiti upute ljekara za što bolji oporavak.

Ovo što Višnja piše je neka uobičajena procedura u našim porodilištima sa manjom ili većom fleksibilnošću. Ja sam na GAK-u čaj pila već treći dan, kateter su mi skinuli poslije 24 sata, a u Općoj su bili znatno stožiji, tri dana infuzija i kateter. Kad mi se sestra porodila prije 6 mjeseci izgleda da su malo opustili režim.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 813
31.5.2011 15:14:35   
Anoniman

ja sam za rucak supu a veceru oko 18.00h jela normalno mislim pirinac , piletinu i salatu a sutradan dorucak i sve ostalo normalno

(odgovor članu Lejla Ka)
  Neposredna veza do poruke: 814
31.5.2011 15:19:46   
jasmin
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

E ovo je meni najslađe user posted image Ja poslije prvog carskog nisam imala apetita prvih 10 dana, ali sam počela jesti kad su mi rekli da počnem ne bili mi proradila crijeva pa da bježim kući. I kući sam gurala sama sebi u usta, a usta izbacivala napolje.

Drugi put je bilo malo drugačije.

Strogost dijetalne ishrane kod carskog reza varira od klinike do klinike. Sigurno ima logike pratiti funkcije crijeva jer je kod abdominalnih operacija općenito dosta česta komplikacija zapetljaj crijeva. Također se i praćenjem unosa tećnosti kroz infuziju i njenim izbacivanjem preko katetera prati funkcionisanje bubrega. Koliko su ta praćenja stroga, kažem zavisi od klinike do klinike, te zavisi šta su osoblju kriteriji za veću ili manji fleksibilnost ovih režima ishrane (ja vjerujem da zavisi i od godina pacjentice, da li je prvi li ponovljeni carski itd.) I mislim da je veoma neodgovorno prvenstveno prema bebi (jer vodeći računa o sebi vodite računa o svim osnovnim potrebama vašeg novorođenčeta) ne povinovati se praksi koja se provodi u bolnici u kojoj su vas porodili. Jer kasnije, na daj Bože, ako se šta desi njih će se smatrati odgovornima, oni će trčati da saniraju probleme uzrokovane vašim junačenjem. Da ne pričam o tome što ćete biti odvojeni od bebe, i šta to njoj znači.

Carski je ozbiljna operacija (kao u ostalom svaka operacija) i treba ozbiljno shvatiti upute ljekara za što bolji oporavak.

Ovo što Višnja piše je neka uobičajena procedura u našim porodilištima sa manjom ili većom fleksibilnošću. Ja sam na GAK-u čaj pila već treći dan, kateter su mi skinuli poslije 24 sata, a u Općoj su bili znatno stožiji, tri dana infuzija i kateter. Kad mi se sestra porodila prije 6 mjeseci izgleda da su malo opustili režim.

Ocigledno da nije svugdje isto.Ovdje,nekih 10 sati nakon poroda dobijes caj i sok od cijedjene narandze,ujutro dobijes uredan dorucak(sok,jaje,jogurt i med)rucak(kuhana riza i kuhana piletina).Takodjer,med pomijesan s jogurtom uzimas pomalo tokom dana.I mozes jesti sto zelis,mada ti i nije uopce do hrane :).Par sati nakon budjenja napominju kako moras polahko dizati noge-naizmjenicno,a 8 sati nakon operacije vade kateter,ustajes na hodanje i tusiranje,poslije sama ides na wc.Doduse,muz je bio uz mene i pomagao mi.Ujutro,dakle drugi dan,dobijes cepic kako bi imala stolicu.Prvi put sam kuci izasla nakon dva dana,a drugi put sutradan navece.Napomenu da ne podizes tesko,ali da se opustis i ponasas kao da nisi rodila.Savjetuju setanje.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 815
31.5.2011 15:24:26   
Skvo RR

I ja se gladi  bojim...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 816
31.5.2011 15:37:28   
Emica_sa
Ja sam prvo rodila prirodno,porod bio preduug i pretezak,beba prebacena na pedijattriju nisam ga ni vidila,izasla sutra dan i s muzem isla na kafu i u bolnicu djetetu,kao da se nisam ni porodila.Drugo na carski jer je doktor rekao da nece da rizikuje ni pod razno,tako da sam morala i opet nigdje veze bila sam budna citavo vrijeme,dan na intezivnoj i sutra na odjeljenu sam pila soka i jela nestto malo,iako oni kazu da se ne smije,to je praksa samo kod nas,a svugdje drugo se smije jesti.Izasla 3 dan jer sam bila dobro i sve normalno radila,dosla kuci i usisavala i bila sama sa 2 djece i stvarno za mene ni jedno,ni drugo nije strasno,niti puno boli.A sto se tice trudnoce poslije carskog samo kod nas govore 3 godine,a vani godinu iako i to ne mora znaciti,znam zenu koja je 5 mjeseci poslije carskog ostala trudna i sve super proslo

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 817
31.5.2011 15:40:53   
jasmin
I ja sam nakon 7 mjeseci ostala trudna,i sve dobro proslo hvala Bogu.Isti rez,a sad se jedva vidi.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 818
31.5.2011 15:44:42   
Visnja RR

IZVORNA PORUKA: jasmin

I ja sam nakon 7 mjeseci ostala trudna,i sve dobro proslo hvala Bogu.Isti rez,a sad se jedva vidi.

to je odlcino...ali ti si curetak jos...user posted image

dr. preporucuju pauzu od par godina zbg predostroznosti...ali najcesce sve prodje bez problema...

03.04.`08

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 819
31.5.2011 15:48:23   
jasmin
Znam,zato bih sad voljela malo duzu pauzu,recimo jos par godina.

Neposredna veza do poruke: 820
31.5.2011 15:51:09   
miny

I ja sam tek treci dan pocela piti sok i caj i jesti supicu...
Uvijek sam se nadala da cu se poroditi prirodno ali eto porodila sam se na carski, beba okrenuta na zadak, pupcana vrpca omotana oko vrata,....i zato kazem hvala Bogu kada postoji carski rez.
A sto se tice druge trudnoce....poznajem zenu koja je rodila troje djece na carski rez s tim da je razlika izmedju drugog i treceg djeteta godina dana....i sasvim normalno podnijela trudnocu i rodila zdrave bebice.

27.07.2010 mama je zagrlila i poljubila svog sina, i od tada ga ne prestaje grliti i ljubiti :=)

Apsolutno sve znacis za mene
i bilo gdje da krenem
ne mogu bez tebe
i svaki novi dan zivim za tebe
jer ja ne mogu i ne znam drukcije

Neposredna veza do poruke: 821
31.5.2011 16:32:07   
sporty mamaa
Ja uopce nisam osjecala glad poslije carskog. Rodila dvadeset_ minuta do podne, taj dan nisam nista jela, bila na infuziji, sutra dan opet infuzija i caj.... E treci dan sam izasla na odjel i smjela sam jesti juhu i puding, a meni to bas pasalo jer obozavam onaj kupovni puding. Eh koliko sam ga pojelauser posted image A cetvrti dan su mi donosili dorucak, rucak i veceru... Ne znam, mozda je meni prva dva dan infuzija dobro sjela, pa nisam osjecala gladuser posted image

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 822
31.5.2011 19:01:20   
lejla80
Ni ja nisam jela dva dana prije poroda i tri poslije i fakat nisam osjećala glad..Mi smo gore u bolnici maštale o hrani dok smo grickale petit keks..al vjerujem da niko nije bio gladan...hehehe I što kaže jedna od naših forumašica,poslije sam jedva vratila apetit..

2011.
2016.

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 823
1.6.2011 0:49:28   
dinciii
Ja sam nakon 34 sata otvorena bila 10 prstiju al se nazalost beba nije spustila pa sam morala na carski sa epiduralnom anestezijom...Eh nakon carskog sam dobila infekciju u krvi,gdje su se doktori prepali da nije sepsa,hB nije bila,nego jednostavno to mucenja dva dana..Babica kaze da sam jedna od rijetkih koja je imala skoro i prirodan pa onda i carski...Rana me je bolila prvih par dana i onda nije vise..Vezu sa bebom  sam odmah uspostavila user posted image a dojila sam jedva dvije sedmice jer jednostavno mlijeka nije bilo.S tim da sam rodila navecer u 9,Hanu su mi doveli odmah ujutro kad sam se odmorila jer ipak 2 dana poradjat se nije bilo lahko.Katetu su mi isto ujutro izvadili i tjerali me da hodam user posted image A Infuziju tj.antibiotik sam dobila kad sam imala tu infekciju u krvi.Odmah sam imala normalnu hranu,nisam bas primjetila da je drugacija nego inace sto se dobiva u bolnici user posted image Meni su cak veceru donijeli u porodiljskoj sobi dok sam bila u bolovima,znaci sve zavisi od drzave do drzave.Eh sad nakon 2 i po godine ja osjetim jos uvijek bolove u ledjima ponekad,i od poroda duze od 20 minuta nemogu stojati na jednom mjestu,a npr.prije sam radila promocije gdje sam stojala po 8 sati i nije mi nista smetalo.Pitala sam doktora kaze proci ce,pa cekam i taj dan user posted image Uglavnom vise se sjecam onih 34 sata u bolovima gdje nista ne ide dalje i na kraju kad krene ajmo carski,nego poslije poroda!

Sto se tice pauze poslije carskog,meni je babica rekla da je idealno cekati godinu i po, pa onda zatrudniti.
Bila mi je zelja prirodno al eto nije mi se dalo,a sad sigurna sam da ce i drugo sa carskim rezom kad vec prvo nije islo!

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 824
1.6.2011 14:20:51   
HNF
Ja sam se prije 6 mjeseci porodila na carski rez. Nesto se u zadnji tren zakomplikovalo, beba nije imala kisika i morala sam na hitan carski rez. Ne bih nikad nikome preporučila da se odluci za carski ukoliko ne mora. Kada sam se probudila iz anestezije 24 sata nisam smjela uzeti ni kap vode, nego samo infuzije. Nakon ta 24 sata, iduca 24 sata sam smjela piti po gutljaj vode ili caja, svaki sat po gutljaj dva. I nakon ta 24 sata sam mogla jesti sredinu od hljeba, pavlaku, supu... KATASTROFA. toliko sam bila gladna, slaba, a uz to jos i anemicna. Morala sam piti nekakvih tableta i to sve bez vode, onako na suhu, jos odmah ti ujutro donesu bebu da je dojis, pa od cega da imam mlijeko kada nista ne jedem. A o tome kako boli stomak poslije carskog neću ni da pricam user posted image
Jedva sam cekala da prođu ti dani u bolnici da idem kuci user posted image

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *