|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Carski rez
29.5.2011 14:39:38   
Victoria88
Pozdrav svima!Ja sam za carski!Jeste da je komplikovano kao i svaka operacija i da posle boli,ali niko mi ne moze garantovati da me nece boleti i prirodnim putem,cak sta vise sigurna sam da hoce,kontrakcije,rasecanje ako se ne otvoris i ostalo...Moja sestra je babica i kaze da su zene koje idu na carski 2 dana grozno ali posle sve bude ok...A koje se porode prirodno budu odmah posle nekoliko sati ok ,ali toliko njih se namuci prirodnim putem...Radije ne bi rizikovala ,ja sam za carski :)

"Pucaj, ne mozes mi nista ja sam k''o svemir velik'' pucaj, iz topova trista ovo je srce celik"''''''''''''''''''''''''''

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 776
29.5.2011 15:12:11   
jasmin
Niko i ne moze garantovati da ne boli prirodan porod,jer sigurno jako boli.Ja sam oba puta nakon carskog reza imala duzi oporavak.Ne u smislu da sam imala nekih komplikacija,hvala Bogu sve je bilo ok,ali definitivno treba nekih mjesec dana da pocnes normalno da se ponasas,iako sam ja prala sudje drugi dan nakon poroda(operem 2,3 stvari pa odmorim,i sve tako),no da sam bas mirno mogla setati malo vise sati,tek nakon mjesec dana.I imam jaku zelju da nakon par godina pokusam prirodno roditi.Mozemo mi sad mjesecima razglabati sta bismo mi htjele,ali prirodno je prirodno i nema tu plaho polemisanja.Operacija je tek sredstvo da se hitni i problematicni slucajevi dovrse bez teskih svrsetaka.Hvala Bogu pa postoji,ali kao alternativa.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Victoria88)
Neposredna veza do poruke: 777
29.5.2011 15:18:27   
animagical
IZVORNA PORUKA: jasmin

.Mozemo mi sad mjesecima razglabati sta bismo mi htjele,ali prirodno je prirodno i nema tu plaho polemisanja.Operacija je tek sredstvo da se hitni i problematicni slucajevi dovrse bez teskih svrsetaka.Hvala Bogu pa postoji,ali kao alternativa.

apsulutno se slazem s ovim! carski je za ne daj Boze a ne da bi se neka spasila guranja...

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 778
29.5.2011 15:22:49   
Skvo RR
Carski je za mene operacija kojao  ima svoje indikacije...Ja sam prirodno rodila prvo dijete..trenutno mi je bebi karlicno...radim vjezbice da je pokusam okrenuti...volila bih opet prirodan porod.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 779
29.5.2011 15:24:17   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: Victoria88

Pozdrav svima!Ja sam za carski!Jeste da je komplikovano kao i svaka operacija i da posle boli,ali niko mi ne moze garantovati da me nece boleti i prirodnim putem,cak sta vise sigurna sam da hoce,kontrakcije,rasecanje ako se ne otvoris i ostalo...Moja sestra je babica i kaze da su zene koje idu na carski 2 dana grozno ali posle sve bude ok...A koje se porode prirodno budu odmah posle nekoliko sati ok ,ali toliko njih se namuci prirodnim putem...Radije ne bi rizikovala ,ja sam za carski :)

:)))) ja sam imala CR i nedao ga BOg nikome , rana je rana i ne zaboravi jedno Bog je dao da se radja djete kako jeste vec , CR je za nedaj BOze , ja sam posle prirpdnog poroda ustala nije proslo ni malo a posle CR i nakon 3 sedmice hodala zgureno  rana stoji na stomaku , rez na maternici stoji i uvjek ce biti , a na vagini nema rane iako sam i prirodni imala , CR ponovo samo u hitnom slucaju .

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

Neposredna veza do poruke: 780
29.5.2011 15:40:47   
Victoria88
Mislim da je svako licnost z asebe ,nismo isti,moja drugarica je posle carskog drugi dan mogla ustati ,oziljak joj se ni ne vidi i kaze da ce opet tako...Moja kuma je prirodnim putem i kaze da nije mogla zamisliti da ce joj biti lakse,usla porodila se i izasla ,posle nekoliko sati je setala samo su je ledja bolela...
Ja ne znam za druge ,iopet ponavljam svako je licnost za sebe ,ali ja cu na carski !

"Pucaj, ne mozes mi nista ja sam k''o svemir velik'' pucaj, iz topova trista ovo je srce celik"''''''''''''''''''''''''''

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 781
29.5.2011 15:47:49   
Selma.A.M
Rodila sam prirodno, oko  15 sati bolova ali oni jači su trajali samo 3 sata...Odmah nakon šivanja ustala sa porođajnog stola,dva sata kasnije prešetala do sobe,sama se brinula za malca,za epiziotomiju nisam ni znala da mi rade jer je bilo pod anestezijom,treći dan ostala sama sa malcem, podizala ga i spuštala u krevetić sama od prvog dana iako je bio težak 4.100 kg....

Sada me čeka carski zbog dioptrije i strume na štitnoj i tu se premišljam dali da na svoju ruku idem prirodno,toliko me je strah operacije...Ali i kao da se neda bebica je karlično i guza propala na izlaz pa pomalo mirujem,dr kaže da je bebica duga pa da je mala vjerovatnoća da se okrene....
Tako da mi carski negine,ali da se ja pitam i pored sve muke oko priorodnog (samo dok ne primiš bebicu u naručje) ja bi opet izabrala prirodno...
Ali što se mora nije ni teško user posted image

Izvinjavam se malo zbog OT user posted image

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 782
29.5.2011 16:05:39   
animagical
ja samo ne znam na koji se to salter ode i trazi carskiuser posted image koliko ja znam ide se na komisiju koja procijeni da li je potreban tj neophodan...sad  traziti stelu radi poroda...

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 783
29.5.2011 16:18:47   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: animagical

ja samo ne znam na koji se to salter ode i trazi carskiuser posted image koliko ja znam ide se na komisiju koja procijeni da li je potreban tj neophodan...sad  traziti stelu radi poroda...

Animagical,pare danas rade sve user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 784
29.5.2011 16:24:49   
animagical
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M

ee moja selma, sto covjek moze sam sebe zeznuti-ne moze ga niko

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 785
29.5.2011 17:02:48   
Anoniman
Mozda si puno na nogama, mozda puno nosas djecu.

ma ne stanem user posted image a ledja kaze doktor da je prehlada bila i da isto nema veze sa carskim al znas kako zene kod nas -cim je carski eh jadna ona propadose joj ledja- al eto.

Ja sam drugo dijete (prvo i trece normalno) rodila na carski i sutra dan sam se istusirala , hodla nista me bolelo nije , za koji dan izasla iz bolnice i jurcala po bolnicama jer mi je mali dugo lezao u bolnici pa jos vukla i starijega u kolica nekako nisam bila vazna ja vec moj bebanuser posted image pa tako da sam se i za trece razmisljala na carski rodit jer sam sve to prebrzo zaboravila, bolelo me nije evo tri ce sa dgodine u junu od porodjaja i rana je puno izbledela ma da sam bila 10cm u duzini i 10 cm u dubini isecena al moja iskustva sa carskim su super i ne bi se plasila i opet da radim na cr, ma da moja prijateljica kuka kukavicki ali ja mislim da je to i doo organizma , doktora , pruzene nege nakon

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 786
29.5.2011 17:46:18   
Mirkica

IZVORNA PORUKA: Selma.A.M

ee moja selma, sto covjek moze sam sebe zeznuti-ne moze ga niko

hahhahahah svaka cast za komentar :))))

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

Neposredna veza do poruke: 787
29.5.2011 18:24:53   
Lejla Ka
Moja sestra je babica i kaze da su zene koje idu na carski 2 dana grozno ali posle sve bude ok...A koje se porode prirodno budu odmah posle nekoliko sati ok ,ali toliko njih se namuci prirodnim putem

user posted image Kad osoba u koju se uzdamo, kojoj se predajemo u najsvetijim i najintimnijim trenutcima našeg i života našeg djeteta razmišlja i govori ovako, šta možemo očekivati od trudnica koje se kreću prema nepoznatom. Sreća pa ima babica koje proširuju svoje znanje o fiziološkom porodu i načinu kako da se ženi pomogne i omogući da joj porod bude onakav kakav treba biti, prirodan.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

Neposredna veza do poruke: 788
29.5.2011 23:42:19   
Victoria88
Pa nije lepo ni kada babice "lazu "da je lako,profesorica moje sestre -ginekolog isla je na carski,a natavnica im je predavala u skoli strucni predmet i fantazirala je kao prirodno,prirodno i moja sestra je srela u bolnici ide na zakazan carski ?? Tako da ...Svaka prica je suvisna...A u Srbiji se carski moze platiti ,zakazu ti ,odes taj dan i urade ti zahvat...I gluposti tipa da beba ne moze da uspostavi konekcija sa majkom posle carskog je glupost...ipak je rastla u vama celo vreme ,ipak je to deo vas...

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 789
29.5.2011 23:46:48   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Victoria88

Pa nije lepo ni kada babice "lazu "da je lako,profesorica moje sestre -ginekolog isla je na carski,a natavnica im je predavala u skoli strucni predmet i fantazirala je kao prirodno,prirodno i moja sestra je srela u bolnici ide na zakazan carski ?? Tako da ...Svaka prica je suvisna...A u Srbiji se carski moze platiti ,zakazu ti ,odes taj dan i urade ti zahvat...I gluposti tipa da beba ne moze da uspostavi konekcija sa majkom posle carskog je glupost...ipak je rastla u vama celo vreme ,ipak je to deo vas...

ta je nastavnica možda na carki morala...
ja sta koja sma prvo dijete rodila prirodno a drugo moradoh iz medicinskih razloga na carski i sada kada me neko pita koji bih kao treći iz svoga iksustav birala ja ''navijam'' za prirodniuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 790
29.5.2011 23:54:09   
vjestica
victoria pa i ta što je imala zakazan carski možda je zakazan radi indikacija
i nije mi jasno kakve to veze ima sa ličnošću user posted image
ok svaka trudnoća je trudnoća za sebe i poroda za sebe, ali kakve veze ima ličnost sa carskim ili prirodnim porodom user posted image
pa valjda zavisi od indikacija  i kontraindikacija
a kad kažeš svako je ličnost za sebe, pa od toga zavisi hoće li na carski ili prirodno, pade mi na pamet što sam nedavno pročitala za te koje žele carski bez obzira na indikacije too posh to push user posted image user posted image
što se tiče bolova porod boli i jedan i drugi, samo one koje idu na carski radi bola bol tokom poroda zamijene za bol poslije poroda, a koliko će se koja žena oporavljati , zavisi koliko je težak porod bio
ja sam rodila prirodno, i nikad nisam imala nikakve želje ja bih prirodno ili ja bih carski, jer tu odlučuju medicinske indikacije i kontrainidkacije

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

Neposredna veza do poruke: 791
29.5.2011 23:57:27   
animagical
ne vrijedi se raspravljati s nekim ko nije open mindeduser posted image   ja npr znam da moram na carski, iz zdravstvenih razloga...ali bih rado da se sreca okrene i da dobijem priliku bar pokusati prirodnouser posted image iz milion razloga, carski je losija opcija...od uspostave dojenja, preko same cinjenice da na intenzivnoj ne moze biti beba pored vas, zatim povecanje rizika od tromboze, takodjer se ne smije nekoliko dana jesti ni piti-osim onog caja i keksa...sto opet utice na dojenje...jedini razlog zbog kojeg mogu pristati na carski je zbog toga sto je u mom slucaju tako mozda sigurnije za bebu! A to da manje boli carski od prirodnoguser posted image pa onda bi zene poslije carskog isle sutra kuci, a one porodjene vaginalno ostajale 5-7 dana u bolnici,jel?

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 792
30.5.2011 0:01:37   
bebbe RR
Moj je prvi porod okončan vakuumom, a drugi CR u epiduralnoj anasteziji. Prvi je bio jako traumatičan. Drugi lagan. Poslije prvog sam se oporavljala dugo. Poslije drugog sam odmah bila dobro... Ne znam... Veliki sam zagovornik prirodnog u svemu, ali, u slučaju poroda moram priznati da sam sretna da postoji CR. Iako nikada ne bih a priori preporučivalaa carski rez ženama koje ne bi prirodno, poput mene, provele 18 sati na porođajnom stolu, ne otvarajući se, uprkos medikamentima... I kada bih (a ne planiram) i treći put rodila, izabrala bih CR.
Ne vjerujem da su bolovi u leđima povezani sa CR.Vježba za jačanje mišića puno pomogne kod otklanjanja ovih tegoba.

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 793
30.5.2011 0:05:13   
bebbe RR

ne vrijedi se raspravljati s nekim ko nije open mindeduser posted image   ja npr znam da moram na carski, iz zdravstvenih razloga...ali bih rado da se sreca okrene i da dobijem priliku bar pokusati prirodnouser posted image iz milion razloga, carski je losija opcija...od uspostave dojenja, preko same cinjenice da na intenzivnoj ne moze biti beba pored vas, zatim povecanje rizika od tromboze, takodjer se ne smije nekoliko dana jesti ni piti-osim onog caja i keksa...sto opet utice na dojenje...jedini razlog zbog kojeg mogu pristati na carski je zbog toga sto je u mom slucaju tako mozda sigurnije za bebu! A to da manje boli carski od prirodnoguser posted image pa onda bi zene poslije carskog isle sutra kuci, a one porodjene vaginalno ostajale 5-7 dana u bolnici,jel?

Bebu koju sam rodila na carski rez sam dojila od prvog sata po operaciji, skoro 23 mjeseca. Odmah po izlasku iz sale sam dobila za jesti, regularan doručak. Nisam bila na intenzivnoj njezi. Rodila sam u utorak, a izašla iz bolnice u četvrtak. I sama se istuširala. Istina, sve ovo se je događalo u Damasku prije 2,5 godine, ali ono što hoću reći jeste da ni carski, kada je potreban, nije uvijek haotično i strašno iskustvo. Meni nije bio.

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

Neposredna veza do poruke: 794
30.5.2011 0:10:41   
Hanady RR

ne vrijedi se raspravljati s nekim ko nije open mindeduser posted image ja npr znam da moram na carski, iz zdravstvenih razloga...ali bih rado da se sreca okrene i da dobijem priliku bar pokusati prirodnouser posted image iz milion razloga, carski je losija opcija...od uspostave dojenja, preko same cinjenice da na intenzivnoj ne moze biti beba pored vas, zatim povecanje rizika od tromboze, takodjer se ne smije nekoliko dana jesti ni piti-osim onog caja i keksa...sto opet utice na dojenje...jedini razlog zbog kojeg mogu pristati na carski je zbog toga sto je u mom slucaju tako mozda sigurnije za bebu! A to da manje boli carski od prirodnoguser posted image pa onda bi zene poslije carskog isle sutra kuci, a one porodjene vaginalno ostajale 5-7 dana u bolnici,jel?

sve je kako kae sem uspostave dojenja...
ja sma prvu bebu rodila prirodnim putem i nisma je uspjela dojiti...
a drugu bebu sma ridla carkim rezom i dojila sma je skoro pa 15 mjeseci uspjeno...tada sma već znala gdje sam prvi put pogrijeilauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 795
30.5.2011 0:20:45   
animagical
IZVORNA PORUKA: bebbe RR

Bebu koju sam rodila na carski rez sam dojila od prvog sata po operaciji, skoro 23 mjeseca. Odmah po izlasku iz sale sam dobila za jesti, regularan doručak. Nisam bila na intenzivnoj njezi. Rodila sam u utorak, a izašla iz bolnice u četvrtak. I sama se istuširala. Istina, sve ovo se je događalo u Damasku prije 2,5 godine, ali ono što hoću reći jeste da ni carski, kada je potreban, nije uvijek haotično i strašno iskustvo. Meni nije bio.

ali smo mi u BiH pa nemamo tih mogucnosti...naravno za ne daj Boze super sto postoji carski! ma meni je vise-nek ga vade kako hoce, samo da ga docekamo zivog i zdravoguser posted image ali sam jaaako protiv carskog po narudzbi...nije kafa da se narucuje, ne kontam ovu modu bez potrebe

hanadyuser posted image znaci ti si dojila nakon carskog, super si se izdala, hehe samo cekaj kad te pocnem gnjaviti sta i kakouser posted image

< Poruku je uredio animagical -- 30.5.2011 0:22:22 >

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 796
30.5.2011 0:24:04   
Anoniman
ja ne bih pricala o necem sto nisam iskusila..prirodan porod jesam i hvala ali ne hvalauser posted image
imam prijateljicu koja je rodila i prirodno i na CR i ona kaze CR jos 100 puta al prirodni porod vise nikaduser posted image

Neposredna veza do poruke: 797
30.5.2011 10:43:39   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: noa

ja ne bih pricala o necem sto nisam iskusila..prirodan porod jesam i hvala ali ne hvalauser posted image
imam prijateljicu koja je rodila i prirodno i na CR i ona kaze CR jos 100 puta al prirodni porod vise nikaduser posted image

Imam i ja prijateljicu koja kaže obratno, a nije da je vaginali prošao ko pjesma.

Carski rez je lijek. Prirodni porod je normala.

P.S. Nažalost u našoj zemlji je velika razlika između prirodnog poroda i vaginalnog poroda. I prirodan porod imaju žene koje imaju sreću, a ne dobijamo ga kao normalnu praksu što bi trebalo biti.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 798
30.5.2011 10:52:50   
jasmin
Sto se tice ustajanja,ovdje moras ustati 8 sati nakon operacije i hodati,ali ljudi moji,to je ustajanje zato sto moras i uopce nije ugodno.Dojenje isto,donesu bebicu cim progledas,a na dojenje nekih sat vremena nakon i nije tesko uspostaviti dojenje.Iako,vec rekoh,oboje sam rodila na carski,zudim za prirodnim porodom.Ja carski hvalim na sva usta,ali onim zenama koje,nazalost,moraju tako roditi,da se ne bi plasile,no nikada necu navijati za operaciju vise nego za prirodan nacin radjanja.Naravno,smatram da trudnica treba naci veliku podrsku tokom trudnoce,kako bi svoj porod dovrsila sto prirodnije i osjetila sta znaci ta prirodna `revolucija` organizma dok radja.To je nesto,vjerujem,neopisivo.Sigurno boli,ali zato je kod nas muslimana zena koja umre na porodjaju sehid :).

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 799
30.5.2011 16:31:02   
Almaa
kako meni rece dr. Nakas, kod prirodnog poroda kada je sve ok vama dr. i ne treba, kuci se mozete poroditi, ali kod nas od svakog poroda naprave doktori dramu, ubrzavanjem porođaja, rezanjem itd. da nas se sto prije rijese...
moja nana je rodila petero djece, sama se porađala, samo babica (zena iz komsiluka koja je znala to da radi) dođe da sveze pupak, ja sam sto puta rekla da bih sve dala da iskusim takvo nesto, pa to je moc prirode...
Kad je peto dijete rađala, kaze da su joj gosti bili, ona im posluzila kafu,vec su trudovi bili poceli i otisla u sobu da se porodi, gosti samo culi iz sobe beba place, mi ocito nismo svjesne koliko smo jake...
Ja sam se porodila na CR, jer je beba isla zadkom i to u 38 sedmici, ja ne mogu opisati koliko mi je zao sto bar nismo cekali da to bar prirodno krene, nego su mi onako "nasilu" izvadili bebu...

< Poruku je uredio Almaa -- 30.5.2011 16:33:00 >

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *