|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Carski rez
15.7.2011 10:16:07   
amarilis
Ma, eto šta reći?! Mogla sam ići i u Zenicu, da ništa ne platim, ali imala sam i previše komplikacija sa trudnoćom pa sam ostala vijerna Sarajevu i svom doktoru i na kraju hvala Bogu  pa sam imala i da platim. Teško mi je i kada pomislim na sve one žene koje nemaju novca a belaja more... I kažu bijela kuga... I ne bila...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 851
18.7.2011 0:41:00   
delfin
i j ačekam svježa iskustva sa CRuser posted image , velika vjerovatnoća da ćiu i ja na CR , jer je i ova beba izgleda krupna, baš maloprije upoređujem mjerice, haman pa iste.
Da li se nalazi moraju donijeti (od interniste, krv i ostalo) ili se gore rade?
I šta se dešava ako imate zakazan CR, ali bolovi, trudovi krenu radije user posted image

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu amarilis)
Neposredna veza do poruke: 852
18.7.2011 0:44:14   
animagical
ako ti planiraju cr nalaze ces raditi dooosta ranije pa ici na komisiju, a ako trudnovi krenu prije zakazanog termina...pa ako stignes na vrijeme, moze se uraditi i hitna sekcija a neke zene sa zakazanim terminom za cr ipak rode prirodno... je li tebi ginekolog rekao da je krupna beba? a i to samo po sebi nista ne znaci ako ti je porodjajn kanal dovoljno prostranuser posted image ma ne briniuser posted image

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 853
18.7.2011 0:51:42   
delfin
rekao je visoka ??? J asam se porodila prija 14 mjeseci prirodno i rodila bebu od 4,8 kg,7 dana prije "termina" porod bio brz, ali oporovak.....2 mjeseca da sam tek mogla sjesti ni ispraviti, popucala puno iznutra, a sjećanja svježa, nit sam mogla hodati, ko nekekva stara nana a pored mog sunašca nemogu sebi baš priuštiti da tako dugo ležim., aneznam bil to i psihički podnijela, dugo nisam imala nagon za malu i veliku nuždu.... da se nejadam više

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 854
18.7.2011 0:54:57   
animagical
pa dogovori se sa svojim ginekologom na vrijeme, pozali se na proslo iskustvo....bolje da sve bude isplanirano nego da u bolovima trazis carski...ali drugi porod je kazu laksiuser posted image bice dobro aBd

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 855
18.7.2011 0:58:01   
delfin
U "pregovorima" sam user posted image , a biće kako je suđeno da bude.

Neposredna veza do poruke: 856
18.7.2011 10:12:07   
Lejla Ka
Delfin, nadam se da me nećeš pogrešno shvatiti, nemoj očekivati da će oporavak od carskog biti brz. Radi se o većoj abdominalnoj operaciji i treba vremena da se organizam u cjelini oporavi. Nije bezrazložno što se nakon carskog ne preporučuje nova trudnoća u periodu od minimalno godinu dana ako je oporavak protekao uredno. Kad sve idealno prođe, rana zaraste najbrže moguće (ona vidljiva), uz potrebni odmor i umjerene aktivnosti, osjećat ćeš tu ranu i duže od 2-3 mjeseca. U uslovima kad imaš još jednu bebicu kod kuće o kojoj ćeš trebati brinuti uz novorođenče, ja ti (oboje djece na carski) iskreno preporučujem da dva puta razmisliš o toj opciji, i ako si u mogućnosti razmoriš opciju da ipak probaš prirodno, pa ako se oduži da ideš na carski.
Ja sam u bolnici ležala u pripremi za zakazani carski i tu noć su mi krenuli trudovi (kod drugog poroda). Ljekar je procjenio da mogu čekati do jutra i ipak su me porodili na carski, samo i isključivo zato što je predhodni porod bio na carski. Moja su oba djeteta imala po 4000g i ubjeđena sam da sam ih oboje mogla roditi prirodno da se nije zalomio taj prvi carski. Da ti ne pričam o komplikacijama u trbušnoj šupljini koje se mogu javiti nakon takvih zahvata kao što je carski.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 857
18.7.2011 10:42:33   
Emica_sa
Ja sam isto imala tezak prvi porod,beba jedva ostala ziva,i sada kad sam se trebala poroditi drugi put,sam doktor je predlozio carski i ja sam pristala,vjeruj ni osjetila ga nisam.U bolnici sam bila 3 dana,izasla i odmah sve normalno radila,rana jeste zatezala prilikom ustajanja,ali ni porediti se ne moze sa prvim porodom,zato zivio carskiuser posted image user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 858
18.7.2011 10:43:37   
Anoniman
Emice jesi li na svoju ruku ili te oni pustili izasla treci dan? Gdje si se porodila, hajde please malo detaljnije user posted image

(odgovor članu Emica_sa)
  Neposredna veza do poruke: 859
18.7.2011 11:07:26   
Emica_sa
Na jezeru jelena,radio me Dr Boris Nikulin,porodila se u petak u pon izasla,morala sam potpisati da izlazim na vlastitu odgovornost zbog sina,koji je bio mali kao tvoja ana,ali mi je rana bila super nisam osjetila,samo sam morala kupiti 2 inekcije kazu ti oni koje i da ti neko da u stomak ko zna,nemoj se nista brinuti jer stvarno nije nista strasno

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 860
18.7.2011 14:18:10   
amarilis
Evo konkretno... Prije komisije 2-3 puta bila kod interniste dr Mire, dala mi preporuku za CR jer sam imala EPH gestozu a poslije je ostao visok pritisak i edemi, bjelančevine su se povukle. Moj ginekolog mi dao preporuku za CR jer mi je razmak između poroda 20 mjeseci. Sa ta dva nalaza bila na komisiji u četvrtak, nisu me niti pregledali, odmah su mi zakazali CR za naredni petak, tada bi kao napunila 38 nedelja. U naredni četvrtak sam 'legla' u bolnicu, u prijemnoj me po prvi puta u toku trudnoće (bila je rizična od početka) pregledali vaginalno i ustanovili da sam otvorena 1-2 prsta, grlić razmekšan, rekli mi ako porod krene radiće se hitni carski, neće čekati zakazani termin. Anesteziolog došao na patologiju (tu te smjeste do narednog dana), odabrala spinalnu anesteziju, radili CTG-ove non-stop, mjerili pritisak itd. U 6 je bila večera i nema više ništa jesti, može se piti. Sutradan došli oko pola jedanaest, donijeli mi spavaćicu i poveli u salu. Ponijeti možeš samo uloške, naočale ili protezu ko to nosi, naravno. Spinalna ne boli, najgori mi je bio katetar. Vidjela svog bebača i presijecanje pupčanice. Iz sale izašla na intenzivnu, sve je novo, sređeno kao iz američkih filmova, na starom GAK-u je bio užas. Sutra dan opet na krevetu izveli me na porođajno za carice, pomogla mi sestra da se istuširam, donijeli bebu i kažu doji. Izašla na svoj zahtjev u ponedjeljak. Dobila još antibiotike da pijem 5 kom  i primim 4 injekcije u stomak. Ukupno sam primila 9 injekcija u stomak, što toliko nemam pojma. S prvim CR-om sam primila 5. Carski boli, i to vraški boli 2-3 dana, a najgori su prvi koraci. Boli i poslije ali podnošljivo. Sada sam mnogo bolje prošla nego prvi put, brže i bolje se oporavljam. Eto, toliko od meneuser posted image

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 861
18.7.2011 23:54:25   
delfin
znam ja da to nije baš baezbolno, nije za poresiti, ali operisala sam slijepo crijevo - abdominalna operacija, ap se sjećam. Meni tu najteže pada jedino što nemogu vidsjeti bebicu odmah i uvjeriti se d aje sve ok, i što će moj sinčić biti odvojen od mene user posted image .  Cijeli dan me nešto grli, kao da predosjeća user posted image . neko "super" prođe sa CR a neko prirodno, sve je to individualno. Ali lijepo je znati šta te može čekati, i biti koliko toliko spreman. Npr ja iskreno nisam znala, vjerovala da šivenje tako boli, al eto meni se tako potrefilo, još me suzili user posted image  cijelo vrijeme sam imala bolne odnose.
Svaki savjet i iskustvo su dobro došli.
A te inekcije zar se neprime sve u bolnici? Vidim neki "nose" kući?

(odgovor članu amarilis)
Neposredna veza do poruke: 862
19.7.2011 12:41:48   
amarilis
Delfin, ne osuđujem ja nikoga, svako ima svoje razloge, samo sam napravila usporedbu između svoja dva carska. Prvi mi je bio koma, strah me bilo drugog CR-a ali sada sam puno, puno bolje. Ja sam uzela spinalnu anesteziju (injekcija u kičmu) jer sam htjela da vidim bebu i vidjela sam. Noge su mi jako kratko bile oduzete, osjećaj mi se u njih vratio 10-tak minuta po izlasku iz sale. Glavobolje nisam imala. Anesteziju opštu sam iskašljavala, stomak me jako bolio a ovo u spinalu mi je bilo super, jer nije bilo kašljanja, budna, prisebna cijelo vrijeme. Čula plač svog mališana, vidjela ga, stavili mi ga na prsa, čula pedijatra kada govori da je zdrava beba, apgar 9/9, što je više nego odlično obzirom da je rođen 2,4 kg i 46 cm, od 38 nedelja. I ja sam iz bolnice izašla uz potpis jer mi je kući ostala curica od godinu i po. Duša me moja za njom bolila. Po nakom pravilu, pet dana se bude u bolnici i za to vrijeme se primi tih 5 injekcija u stomak, e sada oni otpuštaju 4 dan i jednu injekciju primiš u ambulanti. Ko izađe treći dan ostane mu za primiti još 2 injekcije. E sad, ja sam izašla 3 dan od cr-a i ostalo mi za primiti još 4 injekcije. Zašto su meni dali toliko, samo mogu predpostaviti da je zbog eph gestoze koju sam imala, jer mi je bila povećana mogućnost za stvaranje ugrušaka u odnosu na žene koje su bile zdrave u trudnoći a rodile na carski. Eto, nadam se da sam bar nešto pomogla:)

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 863
19.7.2011 13:22:33   
Anoniman
Amarilis nisam upratila ko te porodio? Znas li ko jebio od anesteziologa? Zanima me je li se sve od stvari ponese odmah ili samo ono sto ti je potrebno prvi dan-dva dok si u sali pa ti naknadno donesu i ima li posjete dok si u bolnici?

(odgovor članu amarilis)
  Neposredna veza do poruke: 864
19.7.2011 14:02:55   
balasgirl
Amarilis o kakvim injekcijama je riječ? Ja sam se porodila u Općoj na cr i nisam dobivala u stomak nikave boce, samo u rame protiv tromboze. I ovo što reče da se mogu ponijeti naočale na op, ja ih nosim i zaista ne mogu bez njih, ali mi nisu dali da ih ponesem. 

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 865
19.7.2011 15:54:09   
amarilis
JelenaT porodio me dr Deković Sanjin. CR mi je uradio ne za 10 već za 50. Anesteziolog je bila 'žensko'user posted image i bila je odlična, na žalost ne znam joj ime. Ja sam na prijemu imala torbu sa svim neophodnim stvarima, 3 spavaćice, papuče, veš, toaletni pribor, ulošci vir 80 najbolje, mobitel, punjač. U salu kada pođeš samo daju uloške, naočale i zubnu protezu, i to ti je samo potrebno na intenzivnoj, spavacicu dobijes od njih. Sa intenzivne kada dođeš u sobu čeka te tvoja torba sa stvarima.
balasgirl moja kuma prije nekoliko dana rodila u Zenici na carski, ni ona nikakve injekcije nije primala u stomak. Medicinar koji je dolazio kući i davao mi injekcije rekao mi da su to injekcije protiv tromboze. Rekao mi i da neke žene znaju i po mjesec dana ih primati nakon poroda, imao on nekoliko takvih slučajeva, pa eto sada oni valjda znaju šta rade. Ja sam pila i antibiotike, 5 kom - 5 dana. Muka mi od njih dolazila. Što se tiče naočala, ja sam ih nosila u predoperacionoj jer ne mogu bez njih, muka mi bude. Kada sam pošla u salu, lijepo ih spakovala u futrolu i kada sam izašla na intenzivnu sestra mi ih odmah dala kao i uloške koje sam ponijela.

(odgovor članu balasgirl)
Neposredna veza do poruke: 866
19.7.2011 15:54:19   
Almaa
jelena u salu i u intezivnu ne moze se unijeti nista, stvari ti tek donesu kad izađes s intezivne na odjeljenje i tad je posjeta dozvoljena, preko staklauser posted image

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

Neposredna veza do poruke: 867
19.7.2011 16:17:37   
animagical
IZVORNA PORUKA: Almaa

jelena u salu i u intezivnu ne moze se unijeti nista, stvari ti tek donesu kad izađes s intezivne na odjeljenje i tad je posjeta dozvoljena, preko staklauser posted image

je li ovo u vojnoj ili na jezeru? i koliko je svjeza informacija? znam da na starom gaku nije bilo posjete

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 868
19.7.2011 16:19:32   
Anoniman
Hvala vam, uglavnom to me i zanimalo...da li odmah nosim torbu sa spavacicama i svim i svacim ili se to naknadno donosi. Znaci kad podjem sve nosim, pa to mi posle iz izlaska sa intenzivne daju. A to za posjetu ste me bas obradovale user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , ma i kroz staklo, bilo kako, samo da mi moju princezu dovedu da je vidim, nije me strah poroda, nije me strah postoperativnog oporavka, najveca mi panika kako curu da ostavim, nismo se nikako odvajale od kako se rodila vise od sat vremena, a i to par puta.

(odgovor članu Almaa)
  Neposredna veza do poruke: 869
19.7.2011 16:34:22   
Almaa
jelena sve mame koje sam upoznala u bolnici i koje su kuci ostavile bebice su isto tako se osjecale, a preslatko mi je bilo vidjeti prizor kako dođu s tatama da vide mamu i bebicu, onako zbunjeni slatki user posted image
animagical ovo sam za Jezero pisala i informacija je stara 7 mjeseciuser posted image

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 870
19.7.2011 16:36:06   
Anoniman
a preslatko mi je bilo vidjeti prizor kako dođu s tatama da vide mamu i bebicu, onako zbunjeni slatki

Joj Alma rasplaka me, ali bas...uh to mi je najteze i ovo mi je najljepsa informacija, bar da je dovedu da je vidim user posted image

(odgovor članu Almaa)
  Neposredna veza do poruke: 871
19.7.2011 16:58:42   
animagical
IZVORNA PORUKA: jelenaT

a preslatko mi je bilo vidjeti prizor kako dođu s tatama da vide mamu i bebicu, onako zbunjeni slatki

Joj Alma rasplaka me, ali bas...uh to mi je najteze i ovo mi je najljepsa informacija, bar da je dovedu da je vidim user posted image

i ja sam na ovo zasuzila a prvo dijete cekamuser posted image   hvala alma na infouser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 872
19.7.2011 17:11:15   
balasgirl
Ovo za posjete ne važi za Opću, jer tamo su strogo zabranjene porodiljama. Dok sam ležala na patologiji posjete su bile dozvoljene, al poslije poroda ne. I sa mnom je bila žena u sobi koja ima djevojčicu i svaki dan je plakala što ne može da je vidi, dušica slatka.

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

Neposredna veza do poruke: 873
20.7.2011 12:54:42   
amarilis
Da, na Jezeru daju posjete preko stakla toliko debelog da uopšte nisam čula šta su mi mama i muž pričali. Curicu su mi doveli u posjet da je vidim ali mi je bilo još teže što je nisam mogla zagrliti i poljubiti, a ono onako malo pružalo mi ručice i govorilo mama (čitala sa usana), da bi onda i mama i muž otišli jer se moja curica rasplakala a i ja s njom.Mene su u 14 h izveli s intenzivne i odmah sam na noge lagane, jer je posjeta od 14 h. Ovo je informacija stara malo manje od mjesec dana.

Neposredna veza do poruke: 874
20.7.2011 14:12:36   
bebana27
drage moje ne znam da li je neka od vas isla na dogovor za carski jer u mene je kriticna trudnoca i ne mogu da se porodim prirodno pa moram pocetkom mjeseca sa dijagnozom u travnik

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

(odgovor članu amarilis)
Neposredna veza do poruke: 875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *