|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Carski rez
27.8.2011 16:02:51   
Almaa
ma ja ne znam zasto se uopce toliko polemise, sta je bolje, pa nismo svi isti, nekome je bolje ovo nekome ono, mene samo nervira kad neko misli da je CR maciji kasalj i ti se kao nisi napatila jer si rodila na CRuser posted image , hvala Bogu da smo mi i poslije CR i prirodnog poroda ostale zive i zdrave i imamo hvala Bogu svoje bebice, a to je u konacnici jedino vaznouser posted image
ljubite djecicuuser posted image

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 901
27.8.2011 16:46:36   
Anoniman
nigdje sem na Balkanu ga ne zovu carski.user posted image

zovu ga u engleskoj , holandiji nemacka/austrija provereno a ne verujem dda se idje drugacije zove jer je naziv dat kad je kraljica tim putem rodila cara cezara , on je bio prvi covek koji je tim putem dosao na svet

(odgovor članu bebbe RR)
  Neposredna veza do poruke: 902
   [Obrisana poruka]
27.8.2011 16:55:08   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Almaa)
  Neposredna veza do poruke: 903
27.8.2011 17:27:52   
Anoniman
što su rodile na CR, i kako su se patile, i kako su izgledale kad ih vrate u sobu

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ne znam sta znaci kad se kaze jadna ona rodila na cr kako se napatila user posted image user posted image izgledala sam onako kao sto izgledam uvek posle porodjaja user posted image
rodila sam drugog sina na cr , odma sutradan ustala i posle 4 dana  po izlasku iz bolnice vec sam bila aktivna isla sam u bolnicu sa starijim sinom i gurala ga u kolicima i obavljala sve ostalo isto kao sto sam prvog i treceg prirodno rodila tako i sa drugim i niti pametujem niti lazem kada kazem da MENE nije bolelo i JA nisam imala (hvala Bogu) nikakvih komplikacija , zahvaljujem se Allahu svaki dan sto i postoji cr te smo ja i moja beba zivi sekunde su bile u pitanju
I da ja mislim da je cr macji kasalj i da ja bi se jos 100 puta na cr porodila i da svesna sam posledica ali jednostavno ja bih opet i sta sad neko treba da pise o mome razmisljanju e kako ja tako mislim pa dali sam svesna posledica da li sam citala i kako sam sigurna da bi opet sve bilo o.k  da li ovo ili ono DA jesam i DA opet bih JA licno .

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna veza do poruke: 904
   [Obrisana poruka]
27.8.2011 17:35:52   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 905
24.9.2011 22:31:58   
simke
ja sam rodila u junu 2011 god sina prirodnim putem sada sam opet trudna i ni pod koju cijenu ne bih prirodno rodila.  Da se ne lazemo  sve poslije poroda izgledaju uzasno kao da su umrle bar 5x. A  sto se mene tice ja nisam mjesec dana mogla sjesti normalno od epizotomije cuvene, a o porodjajnim bolovima da i ne pricamo. Kad se samo sjetim prvog pregleda pred izlazak iz bolnice, ma da se najezis. bila jedna sto se na cr porodila ona samo leze, dize onu maicu doktor pogleda i kaze ok sve, a mi jadne opet se kereci i rasiruj none ma nema sanse. na greskama se uci. user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 906
24.9.2011 22:43:21   
Anoniman
Samo cu reci da evo 42 dana posle CR jos nisam dosla sebi i jos rana curi, a da ne pricam da jos na bok ne mogu leci, a posle prirodnog poroda, citiram doktore veoma teskog, sa preko 20konaca od epiziotomije sam peti dan trcala bukvalno... 

(odgovor članu simke)
  Neposredna veza do poruke: 907
24.9.2011 22:46:20   
selina

IZVORNA PORUKA: jelenaT

Samo cu reci da evo 42 dana posle CR jos nisam dosla sebi i jos rana curi, a da ne pricam da jos na bok ne mogu leci, a posle prirodnog poroda, citiram doktore veoma teskog, sa preko 20konaca od epiziotomije sam peti dan trcala bukvalno... 

jelena zao mi je sto si se napatila i sto se jos patis drzim ti fige da sto prije prodje

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 908
24.9.2011 22:56:29   
bemema
uh sto mi krenuse sjecanja ......

user posted image user posted image

kad se samo sjetim, stvarno nijedan porod nije bas da neboli ali ni carski nije bas carski
ja sam mislila na prvom porodu to je bajka bu probudis se sve ko rukom odneseno ali nebi nikome preporucila na svoju ruku da trazi ,mene su morali krupna beba pa godine pa ni dlaku nisam bila otvorena pa polozaj poprijeko itdddddd

pola godine mi se utroba okretala sto kaze neko na pocetku nosaju stomak pa nedaju ti da jedes 5 dana .....uhhhh jjjuuu
slusala sam one sto su se prirodno por. malo se zaderu otamo istom ih vode na stolu one pukose od smijeha sa sestricama od price mada ima izuzetaka

ja sam tek trudna drugo ABD 100posto ce biti carski ,ali ja molim boga da uspijem prirodno deracu se koliko mogu i onaj osjecaj kad vam stave bebu na prsa ,a ja svog nisam dobro ni vidila dva dana
uuhhhhh najezim se

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 909
24.9.2011 23:02:25   
Lady26
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Nemoj se ljutiti, ne mislim nista lose, ali kod tebe nije problem CR...da nije te proklete mrse vjeruj da bi normalno obavljala sve za 10-15 dana....tad bi vec rana zarasla, ne bi je ni osjetila...
Lezanje jeste problem ali samo na pocetku, jako boli kad legnes na bok ali ja sam 20ti dan spavala normalno....
Jako mi je zao sto ti se sve to desava.... user posted image

I da, pristala bih ponovo na CR....Jedino zalim sto nisam imala onaj prvi kontakt sa bebom....

< Poruku je uredio Lady26 -- 24.9.2011 23:03:45 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 910
24.9.2011 23:04:43   
entinte
ja sam super prosla na CR ali ga nikome ne bih preporucila... sto se tice jela ja sam dobila supicu odmah na intenzivnoj jer sam se odmah pridigla i cim su me premjestili u sobu dobila sam rucak... kasnije su mi i moji donosili supice u termosci pa sam jela... sto se tice bola... svakako boli a sve zavisi kako ko podnese user posted image user posted image

Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!!
K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm
N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm
I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm

(odgovor članu bemema)
Neposredna veza do poruke: 911
24.9.2011 23:16:12   
bemema
to za hranu i oni izgleda neznaju kada ide sta
meni prije 3 godine znaci prva 24 sata nista nista nista ni pit ni jest nistaaaaaaaaa
tek onda solja njihovog caja i nista
pa tek sutra solja kompota i nistaaaaaaaaaaaa
i taj dan ja se vise tresem nemogu da gledam a krv ljeva tek treci dan mi koza od neke med.sestre dade ergometrin i kaze pa sto niste trazili ,reko ko ja znam da trebam trazit i da ima i taj lijek itdddd

i kazem ja tako iscrpljena drzim bebu na rukama,mozez li je molim te prebaciti u krevet ispast ce mi nisam dobro ,ali jedva ja prica......a ona glupaca ode po dez.pedijatra i kaze ova majka nece da doji bebu user posted image user posted image user posted image
a ja svog malog dojila 29 mjeseci i to mi bila zelja

eto mozes sad misliti straha od " caricinog reza "

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 912
24.9.2011 23:17:45   
bemema
uhh greska soryy 20 mjeseci ruke mi se tresu kad pisem ....
user posted image user posted image

(odgovor članu bemema)
Neposredna veza do poruke: 913
24.9.2011 23:19:54   
selina

IZVORNA PORUKA: bemema

to za hranu i oni izgleda neznaju kada ide sta
meni prije 3 godine znaci prva 24 sata nista nista nista ni pit ni jest nistaaaaaaaaa
tek onda solja njihovog caja i nista
pa tek sutra solja kompota i nistaaaaaaaaaaaa
i taj dan ja se vise tresem nemogu da gledam a krv ljeva tek treci dan mi koza od neke med.sestre dade ergometrin i kaze pa sto niste trazili ,reko ko ja znam da trebam trazit i da ima i taj lijek itdddd

i kazem ja tako iscrpljena drzim bebu na rukama,mozez li je molim te prebaciti u krevet ispast ce mi nisam dobro ,ali jedva ja prica......a ona glupaca ode po dez.pedijatra i kaze ova majka nece da doji bebu user posted image user posted image user posted image
a ja svog malog dojila 29 mjeseci i to mi bila zelja

eto mozes sad misliti straha od " caricinog reza "

imamo slicno iskustvo zavidim onima koje su prosle lijepo na carskom i kazu da bi ponovo i ja bi rado to isto rekla ali nemamo svi ista iskustva

(odgovor članu bemema)
Neposredna veza do poruke: 914
24.9.2011 23:37:24   
bemema
da zelim nam svima da imamo samo lijepe slike sa tog mjesta jer ja se svojih nevolim sjecati user posted image user posted image

(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 915
24.9.2011 23:43:13   
Anoniman
Lady nije samo u pitanju mrsa, vec i taj osjecaj kao da ti ispada utroba, to sto neko rece nosalje stomaka u rukama i milion nekih drugih stvari. Ja jesam imala ruzno iskustvo sto meni i anestezija nije djelovala i milion nekih drugih stvari...probala sam i jedan i drugi porod i kazem ako ikad pozelim trece djete pozeljela bih da ga rodim prirodno i ako znam da bi opet morala CR.

(odgovor članu bemema)
  Neposredna veza do poruke: 916
29.9.2011 11:05:54   
balasgirl
IZVORNA PORUKA: simke

ja sam rodila u junu 2011 god sina prirodnim putem sada sam opet trudna i ni pod koju cijenu ne bih prirodno rodila.  Da se ne lazemo  sve poslije poroda izgledaju uzasno kao da su umrle bar 5x. A  sto se mene tice ja nisam mjesec dana mogla sjesti normalno od epizotomije cuvene, a o porodjajnim bolovima da i ne pricamo. Kad se samo sjetim prvog pregleda pred izlazak iz bolnice, ma da se najezis. bila jedna sto se na cr porodila ona samo leze, dize onu maicu doktor pogleda i kaze ok sve, a mi jadne opet se kereci i rasiruj none ma nema sanse. na greskama se uci. user posted image

To nije tačno. Bar ne u mom slučaju. Kad sam ja rodila na CR, bilo nas je tada 5 što smo tako rodile, sve smo pri otpustu pregledane i vaginalno i rana od CR-a. Ovo "kereči" mi tako ružno zvuči, Bože sačuvaj. Ja iskreno želim svakom da se porodi na najlakši i najljepši mogući način, bilo da je to prirodno ili CR. Al, evidentno je da bol ne možemo izbjeći.

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

(odgovor članu simke)
Neposredna veza do poruke: 917
27.10.2011 14:47:16   
Hannica
Evo ja imam jedno glupo pitanje.user posted image Kad sam bila na kontroli u bolnici na vratima sam procital da zene koje trebaju roditi CR obavezno nabave elasticne carape do dana sekcije.Mene zanima kakvi su to carapi tacno,elasticni steznjaci za vene do koljena ili zenske stramplice za vene koje su malo elaasticnije od klasicnih? Nadam se da je bar neko shvatio sta je pisac htio da kaze.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu balasgirl)
Neposredna veza do poruke: 918
27.10.2011 14:50:38   
Lady26
Hannice ja to prvi put cujem...
Doduse ja sam rodila prije skoro 2 godine, mozda je to neka novina user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 919
27.10.2011 14:58:19   
henna ze
odlično Hannice neka su to stavili..
odeš dok još možeš da hodaš u apoteku i kupiš..to su bijele čarape..izgledaju kao samostojeće..imoraš uzeti veličinu koja ti odgovara..a to u slučaju ne daj bože nekog tromba..sprečava da se isti pomjeri...
kad sam se operisala u zagrebu..ja sam to dobila od njih..izmjerili mi noge i sašili...ujutro prije operacije obučeš to...i trebalo bi da ne skidaš dok ne počneš da hodaš prava stvar...čini mi se da koštaju oko 30-40 KM

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 920
27.10.2011 15:06:04   
Malenaoduvijek
kao sto henna rece to su carape koje se u svijetu koriste preoperativno za profilaksu tromboze kod svih operacija.
kod nas ih imas za kupiti u onim prodavnicama ortopedske opreme.

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 921
27.10.2011 15:09:24   
henna ze
u zenici sam meni se čini vidjela u apoteci pharmacia u vf robnoj kući pitaj tu....znam sigurno da ima u apotekama jer moja rodica se prošle godine porodila ito joj tražili pa je moja mama kupila...tako znam i cijenu..a kao što i mala 1994 reče imaš i u babinoj rijeci u ortoze

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 922
27.10.2011 15:29:51   
Hannica
Hvala vam drage moje. Sta bih ja bez vas,da vas nema trebalo bi vas izmislit.user posted image user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 923
28.10.2011 1:22:48   
malena27 RR
Hannice, ja sam prilicno svjeza sa carskog u zenickoj bolnici... ne trebaju ti te carape, pred sam porod ti sestre stave elasticne zavoje koji stoje naredna 24 sata po porodu...

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 924
28.10.2011 21:52:36   
Hannica
Hvala malena. Odlucila sam da ih ne kupujem,kad odem u bolnicu pitat cu svog doktora,ako on kaze da treba lako mi je nazvati muza i reci mu da mi donese.

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *