|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ?
26.4.2011 13:07:45   
assmiras
Ja vjerujem da svugdje u svijetu ima mrse, ali bas da je masovno pokupe bebe ili porodilje nije mi poznato. Obzirom da imam u porodici slucaj gdje su i porodilja i beba pokupile istu i vidim koliko se bore da je istrijebe a ne ide, onda se bas zapitam zasto je sve kod nas tako. A najvise me nerviraju kojekakvi zvanicni demanti iz nasih klinika kako je sve super, sve cito itd....

Jutros sam negdje procitala da je kod malog Ališana sepsa izazvana istom ovom bakterijom..... mislim da je to uzasno.....

Naša malena je dosla 05.02.2010.,
Selma, mamino sunce.....

A nas drugi cvijet 15.05.2012......

(odgovor članu misica)
Neposredna veza do poruke: 326
26.4.2011 13:08:41   
hanabanana
Mamabeba3 ja uopšte nisam svadjalica, ni po vokaciji ni po prirodi, ali ne volim pretjerivanje. Ti si pretjerala.

IZVORNA PORUKA: mamabeba3

Osim toga, ja nisam rekla da tog nema u slo, vec kakva je kod njih praksa, barem koliko sam ja upuceno, a naravno da tog ima i tamo. ali hvala ti sto si se postrudila da nas informises.

Izvini, ali ti to jesi rekla:

Slovenskim klinikama nema, jer ako je ne mogu istrijebiti iz instuticije nakon mnogih pokusaja, ruse zgradu-znam iz iskustva),  pronaci mnostvo informacija.

Ja sam zato reagovala.

niti sam rekla da je bosna zimbabve, a jel ja sad treba da kazem da tebi da oni po tvojoj intonaciji ne zasluzuju da budu bez mrse (samo zato sto je po tvojoj slobodnoj procjeni 90% stanovnistva nepismeno

Ti očito ne čitaš.
Ja sam napisala da je u Zimbabveu 90 % PISMENOG stanovništva, čime se savremena BiH ne može pohvaliti.

NO heard feelings, ali ljutiš se bezveze.
Raspravljaj snagom argumenata.
Ja nisam rekla da MRSE treba biti.
Ali reci mi kakva korist od saznanja ženi koja je u devetom mjesecu trudnoće i čeka je carski rez, na Jezeru ili u Opštoj?!
Šta će ona sa tom informacijom?!

(odgovor članu mamabeba3)
Neposredna veza do poruke: 327
26.4.2011 13:14:00   
mamabeba3
super, hvala na ispravkama. do mene je......

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 328
26.4.2011 13:16:40   
assmiras
Informacija itekako moze biti od koristi i zeni koja je u devetom mjesecu trudnoce..... Ako nista bar se moze koliko je u njenoj moci pokusat zastititi od tih stvari. Mala od moje sestre je izasla iz bolnice sa Mrsom (osip na kozi), naravno niko nije rekao da je mrsa dok se i njoj rana nije upalila i dok nisu zaglavile na pedijatriji. Brisevi itd. i zvanican nalaz mrsa.....

Mislim da je u svakom slucaju bolje znati sta te moze snaci i pokusat koliko je to moguce uticat na to.....

Naša malena je dosla 05.02.2010.,
Selma, mamino sunce.....

A nas drugi cvijet 15.05.2012......

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 329
26.4.2011 13:17:22   
škorpija
poznanica se porodila prije 40 dana, carskim rezom na Jezeru, i ona i beba imaju mrsu, krisli su od njih dok nisu izašle iz bolnice, a onda ima smao na vrata mahnuli medicinari i rekli im da oboje imaju mrsu, malcu se mrsa pokazala putem kože, još nisu izliječeni

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu mamabeba3)
Neposredna veza do poruke: 330
26.4.2011 13:21:12   
mamabeba3
upravo o tome sam i ja govorila....da se trebaju trudnice informisati i da imaju pravo da znaju gdje ima mrse a gdje ne, to jest gdje se drzi pod kontrolom. jer ljudi kriju, sutra da dobijem mrsu nista mi nebi pomogla cinjenica da je ima samo u bolnicama i to je to... ali barem se tema podigla ako nista user posted image

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 331
26.4.2011 13:23:50   
Lulu_08
Iskreno mislim da najveći problem u stavu.

Ako ne zbog ljudskosti onda bar zbog stručnosti bi trebali zauzeti ozbiljniji stav, informirati pacijente o postojanju bakterije, alarmirati ih kako bi isti mogli prepoznati simptome i reagovati čim iste uoče, u nadi da će biti izliječeni (na vrijeme).

Definitivno mislim da je neprofesionalno ali i nehumano pacijenticu sa bebom otpustiti samo sa informacijom da je zaražena bez preporuke kako se dalje boriti sa tim. U realnoj situaciji bi ta bolnica trebala da se potrudi i izliječi oboljele, jer su uostalom u toj bolnici se i razbolili.

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 332
26.4.2011 13:33:44   
škorpija

IZVORNA PORUKA: Djana
U realnoj situaciji bi ta bolnica trebala da se potrudi i izliječi oboljele, jer su uostalom u toj bolnici se i razbolili.

upravo tako, a ne da kriju postojanje bakterije kao da smo svi maloumnici, na kraju krajeva oni su državna bolnica i mi ih plaćamo

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 333
26.4.2011 14:34:37   
samedi
IZVORNA PORUKA: škorpija

poznanica se porodila prije 40 dana, carskim rezom na Jezeru, i ona i beba imaju mrsu, krisli su od njih dok nisu izašle iz bolnice, a onda ima smao na vrata mahnuli medicinari i rekli im da oboje imaju mrsu, malcu se mrsa pokazala putem kože, još nisu izliječeni

Strašno user posted image user posted image user posted image pa zar je dotle došlo da se kriju prave informacije i da se ljudima mažu oči user posted image user posted image

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 334
27.4.2011 1:06:59   
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: samedi

IZVORNA PORUKA: škorpija

Strašno user posted image user posted image user posted image pa zar je dotle došlo da se kriju prave informacije i da se ljudima mažu oči user posted image user posted image

ovo se isto desilo i nasoj forumasici...uz sve oni nece da daju nalaz na uvid.... zasto???

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 335
25.5.2011 16:29:40   
ivannna
Sad mi prijateljica koja se porodila prije mjesec dana na Jezeru, javlja da i ona i dijete imaju MRSA-u, mislim stvarno vise ne mogu da vjerujem, nije problem sto je ima, vec sto se krije, i jos joj pedijatar kaže kao da epidemija je u gradu ali se šuti da ne bi bilo panike. Sve se nešto pitam možemo li mi išta učiniti, ili portala ringeraje, da se javnost digne, da se zvanično više obznani da je ima, pa da se poduzmu neke drastične mjere. Mislim zbunjena sam, oni govore da je nema na Jezeru, kao pokupite je negdje poslije bolnice, tvrde isto da nisu nista od opreme prenjeli na Jezero, da je sva nova, da su osoblje testirali i da testiraju i pacijente prije prijema u bolnicu te se ne može desiti da se ponovno uvuče. Istina da testiraju pacijente, ja sam operisana na Jezeru nedavno i uzimali su mi bris prilikom prijema. Ali je istina i da porodilje i bebe stalno dobivaju ovu bakteriju, gdje je dobiju, u bolnici ili nakon bolnice, od svega sto cujem mislim da je u bolnici, a to nije nimalo bezazleno da bi se ćutilo i ovako malo pisalo o tome.
Javite se na ovu temu cure, nesto se mora poduzeti
Pozdrav

< Poruku je uredio ivannna -- 25.5.2011 16:38:57 >

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 336
25.5.2011 18:33:43   
R&T@
Zaista mi nije jasno zasto se "zataskava"user posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 337
25.5.2011 21:31:02   
Ina86
E svasta, a osoblje na Jezeru tvrdi da je nisu prenijeli iz starog porodilista, pa otkud se onda pojavila, i jos da se nalazi krijuuser posted image user posted image to ima samo kod nasuser posted image

Samo jednom se zivi, ali ako to radis kako treba, i jednom je dovoljno...

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 338
25.5.2011 21:46:48   
Anoniman
Tacno je da se testira osoba kad lijeze u bolnicu, tacno je da se osoblje testiralo i da je to osoblje izlijeceno, ali da li je to osoblje prenijelo nekome kuci ili iz svoje blizine pa opet ponovo oboljelo i vratilo u bolnicu niko ne zna. Licno ja sam isla na patologiju trudnoce neki dan vaditi neke nalaze, ulazila medju trudnice znaci mozda sam i ja mogla donijeti, koliko posjete "stelom" udje, generalno puno ljudi gore cirkulise sto ne bi smjelo nikako. Ima je sigurno na Jezeru, a cula sam par slucajeva i u Opstoj da ima, da se pojavilo... Stvarno treba nesto poduzeti ako ista mozemo.

(odgovor članu Ina86)
  Neposredna veza do poruke: 339
25.5.2011 23:38:04   
BBubica

IZVORNA PORUKA: ivannna

Sad mi prijateljica koja se porodila prije mjesec dana na Jezeru, javlja da i ona i dijete imaju MRSA-u, mislim stvarno vise ne mogu da vjerujem, nije problem sto je ima, vec sto se krije, i jos joj pedijatar kaže kao da epidemija je u gradu ali se šuti da ne bi bilo panike. Sve se nešto pitam možemo li mi išta učiniti, ili portala ringeraje, da se javnost digne, da se zvanično više obznani da je ima, pa da se poduzmu neke drastične mjere. Mislim zbunjena sam, oni govore da je nema na Jezeru, kao pokupite je negdje poslije bolnice, tvrde isto da nisu nista od opreme prenjeli na Jezero, da je sva nova, da su osoblje testirali i da testiraju i pacijente prije prijema u bolnicu te se ne može desiti da se ponovno uvuče. Istina da testiraju pacijente, ja sam operisana na Jezeru nedavno i uzimali su mi bris prilikom prijema. Ali je istina i da porodilje i bebe stalno dobivaju ovu bakteriju, gdje je dobiju, u bolnici ili nakon bolnice, od svega sto cujem mislim da je u bolnici, a to nije nimalo bezazleno da bi se ćutilo i ovako malo pisalo o tome.
Javite se na ovu temu cure, nesto se mora poduzeti
Pozdrav

Veliki dio opreme je prenesen u novu bolnicu..
Testiranje se vrsi pri prijemu u bolnicu, nalazi testiranja su za nekoliko dana, dakle AKO trudnica/porodilja/majka i ima MRSA bakteriju, dok stignu nalazi ona je moze prenijeti dalje...

Ja sam prosle godine lezala na GAKu, pri prijemu su mi uzeli bris. Poslije 7 dana, pozvala me dr Dizdarevic, odradila ultrazvuk , rekla da su mi nasli MRSA bakteriju i da taj dan idem kuci. Nije bila bitna moja rizicna trudnoca i to sto sam bila na infuzijama, nista. Glavnu sestru sam pitala gdje se inace vade ti brisevi kako bih poslala svoje ukucane da provjere-na sto mi je ona rekla da sutim i nikom ne govorim!! Iz bolnice sam izasla ( bolje reci istjerana!) u soku. Odmah sutradan ujutro sam uradila bris u ambulanti..nalazi su bili za par dana NEGATIVNI!! A dan kad sam izasla iz bolnice, jos jedna trudnica je "otpustena" kuci da se "malo odmori" i ta nasa soba je ociscena...
Na prvom pregledu poslije toga , zamolila sam doktora da mi objasni, kako to MRSA nestaje za desetak sati!! Tvrdio je sa MRSA bakterije vise nema na GAKu (???) i da je ta koju sam ja imala (???) MRSA koju svako od nas moze pokupiti na ulici ( sto je i istina, jer postoje dvije vrste)
Kako god, hvala Bogu da nisam imala MRSA bakteriju, ali mi je jos uvijek misterija sta je to bilo gore i zasto su nas tako brzo "izbacili" ?
E sad, sta se gore desava to ptice na grani znaju. Mnogo toga nije kako treba. Bolnica Jezero nije kakva bi trebala biti. Ja bih bila najsretnija kad bih mogla reci da mi je u novoj bolnici na Jezeru sve bilo divno,krasno, cisto - ali nije!

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 340
26.5.2011 7:36:01   
merima_s
Ja trudnocu vodim na Jezeru ali sam se odlucila poroditi u Opstoj bolnici. MM radi dole i skoro je gledao zadnje nalaze briseva koji su radjeni i prema tim nalazima na Ginekologiji u Opstoj nema MRSA-e. E opet cemo naravno provjeriti kad se priblizi termin, mada bih voljela da se hoce i to na Jezeru rijesiti, steta je za onakvu bolnicu. A dokle god negiraju problem koji ocigledno postoji situacija moze biti samo gora.

Mamino srce kuca samo za vas dvoje....moje sve H&H

(odgovor članu BBubica)
Neposredna veza do poruke: 341
26.5.2011 10:47:46   
safran
IZVORNA PORUKA: Esmica

Da napisem svoje iskustvo frisko iz bolnice.
Bili smo na pedijatriji Jezero,novoizgradjenoj zgradi.
Uzas sami.
Nevjerovatno,ali zaista sam se uvjerila da se oni ne mogu promjeniti,tako da im nista nece pomoci u novim prostorijama sve dok je osoblje onakvo.
Bili smo tri dana,izasli na svoju odgovornost,uz potpis,jer vise nisam mogla izdrzati.
Bili smo na osmom spratu.
U ta tri dana cistacice su istresale kante za smece i jednom dnevno obrisale pod.Zamislite da niti jednom nisu mjenjale posteljinu,niti obrisale bilo sta drugo.Na moj zahtjev da promjenim posteljinu koju je moje dijete isprljalo (umokrilo) sestra mi je rekla da nemaju nista od posteljine do ponedeljka.Onda sam skinula carsaf sa drugog praznog krevetica.
Wc je tako prljav da dobijete osjecaj za povracanje kad udjete unutra.Prasina se vidi po prozorima jer ih ne brisu i po svemu ostalom.Cesme su prljave,ogledala,vrata.
Kad sam dosla,sama sam htjela da ocistim wc,ali nije bilo nikakvih sredstava za ciscenje.Sapuna nema,toalet papira nema.
Par zena je spavalo na stolici kraj krevetica.
Glavna sestra mi je rekla da budem sretna,jer po novom pravilniku majke iz Sarajevskog kantona ne bi uopste smjele da prespavaju uz dijete,vec u deset sati navecer bi trebale ici kuci,a po danu bi mogle biti tu.
Niko vam nista ne govori o vasem djetetu,kakvo je stanje,kakvi su nalazi,vi tu samo cekate i cekate,sestre daju terapiju (svaka cast pojeinim sestrama,ne mogu se grijesiti),doktora nigdje.
Zena u istoj sobi pita doktora kakvi su nalazi,on nakon prvjere kaze sve je uredu gospodjo,da bi ujutro one sestre pripremale kartone za vizitu,i ostavile ih na stolu,pa sam prisla i gledala karton svog djeteta,i pogledam bas karton od djeteta ove zene pise MRSA na njemu.I pregledam one nalaze,kad pise bris nosa rezultat MRSA bakterija...
Ja se zaledila.Pokazem zeni,ona isto ne moze da vjeruje,zasto joj govore da je sve uredu a nije..Zasto se takvo dijete drzi u istoj sobi sa mojim djetetom.Odakle joj ta bakterija,dal iz porodilista,ili je tu pokupila,jer je vec lezala...
Sljedeci dan pita ta zena doktoricu,molim vas recite mi za tu bakteriju,je li opasno to sto je ima.Kaze joj doktorica opasno je ako joj je ona uzrokovala upalu pluca.A prije toga pita ona glavnu sestru zasto mi ne kazete da mi djete ima MRSA bakteriju.Kaze sestra ne znam nista o tome.Pa radili smo bris poslije,bio je dobar....
Ne zna nista,a ponovili bris...
Jos mnogo toga se da ispricati,al eto..s obzirom da je pedijatrija u novoj zgradi,ovo je stvarno nemarno i grozno.user posted image user posted image user posted image

Htjela sam napisati nešto o Pedijatriji pa naiđoh na ovaj post koji je sadržajem vrlo sličan. Krajem aprila sam sa bebom koja je pri prijemu imala 42 dana i 4 kg bila primljena na Pulmološko odjeljenje na 8. spratu gdje je i Esmica boravila i mogu samo konstatovati da se apsolutno ništa nije promijenilo za ovih pola godine. Cjelokupno iskustvo bih trebala napisati informacije radi drugim mamama ali ovo nije mjesto za to. Činjenica je da im je kapacitet premali za broj pacijenata ali na higijeni bi se moglo poraditi i te kako. Posteljine su prestare i iscjepane i nedovoljno ih je. Čišćenje sprata jednom ujutro prije vizite i to samo brisanje podova. Po sobama ako mame šta očiste bude i očišćeno. Mi smo više nastradali od crijevne infekcije koju smo gore pokupili oboje nego od primarne infekcije radi koje smo došli. Moglo bi se poraditi na trijaži barem da im pacijenti sa infekcijama i oni sa alergijama ne leže u istoj sobi.
Ljekara smo vidjeli nakon 4 dana ako ne računamo one što u dežuri prolete kroz odjeljenje. Sestre su uglavnom OK, neke su predobre, neke onako a bogami bilo ih je i za disciplinske komisije. Npr. mojoj bebi je uključila infuziju sa protokom od 300 ml/h umjesto 20 ml/h i ubjeđivala me da je to volumen. Kažem joj da nisam nepismena da bi rekla da se ja baš i ne razumijem koliko mislim. Drugi put pogramira pumpu i opet griješi. Tek iz trećeg puta je skontala šta je uradila i pobjegla iz sobe. Sa druge strane, kad mi je beba imala visoku temperaturu koja se nije dala skinuti sa ono malo paracetamola što se smije dati, sestra koja je bila u dežuri nas je obilazila cijelu noć. Kad je temperatura spala negdje oko 3 ujutro i ja sam se usudila malo zaspati na onoj stolici naslonjena na krevetić vidim da je dolazila i da ga je ušuškala. Jednoj sestri sam beskrajno zahvalna jer se brinula za bebu dok sam ja sa proljevom trčala u jedini funkcionalni wc na spratu i zajedno sa mnom se borila da ga napoji čajem od šipurka i rižinom sluzi.
Konačno, kad sam mu konačno uspjela zaustaviti proljev u krevetić do primaju pacijenta, bebača od 18 mjeseci. Malac jeca, šmrca, kašlje i ima temperaturu i upalu pluća. Oni ga moraju primiti, odjeljenje je puno i to je to. Tu pokupim bebu i pobjegnem iz bolnice. CRP mu je bio dobar već nekoliko dana, znatno veći problem je bio poremećaj acidobaznog statusa izazvan proljevima. Zahvaljujući još jednoj finoj sestri, pred bijeg iz bolnice, ponove mu nalaz acidobaznog statusa koji je bio znatno povoljniji nego prethodnog dana tako da mirniji idemo kući.
Generalno, ne mogu se požaliti na sestre - zaista rade i brinu se za pacijente. Međutim, dijagnostika kasni (nalaz brisa smo dobili nakon 6 dana), ljekara nema, higijena je na nivou grila na tramvajskoj stanici Marin Dvor, trijaže nema, terapija je nespecifična (u brisu je konačno identifikovan beta-hemolitični streptokok koji se tretira pencilinom a moja beba je cijelo vrijeme bila na cefalosporinima). Na moju bolest se niko nije ni osvrnuo (nisam njihov pacijent) iako sam 4 dana raznosila infekciju po odjeljenju. Nakon što smo mi otišli još neki pacijenti su dobili proljev i povraćanje.
Sve u svemu, MRSA gore i nije neko čudo.

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 342
26.5.2011 10:57:22   
safran
I mada sadržajem ne spada ovdje, moram se osvrnuti na dr. Džinović. Izuzetno odgovorna, temeljita i profesionalna. Iako smo utekli sa odjeljenja primila nas je na kontrolu ujutro po isteku dežure. Iako se na njoj vidjelo da je bila umorna ko pas (noć je provela na intenzivnoj sa teškim slučajevima) primila nas je bez riječi prebacivanja što smo utekli. Do kraja je propratila stanje, objasnila mi zašto daje dodatnu terapiju za kući i dala dodatne savjete. Također, tokom boravka u bolnici nije bila zadovoljna time što se stanje poboljšalo, bila je odlučna da se nađe uzrok infekcije koji je doveo do toga da uopšte završimo gore. Zaista, sve pohvale.

(odgovor članu safran)
Neposredna veza do poruke: 343
26.5.2011 11:31:52   
DM
Draga safran potpuno te razumijem, ja sam sa starijim djetetom ležala na poulmologiji, i hanabanana sa svojom djevojčicom...pisala sam negdje o tome.......mene vala ni sestre nisu oduševile-osim jedne ....ne znam joj ime-plava ,kratko ošišana,a ostaleuser posted image

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu safran)
Neposredna veza do poruke: 344
26.5.2011 11:36:04   
DM
KLIK

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 345
26.5.2011 19:48:34   
kity10
izgleda da i ja i moja beba imamo mrsu. porodila sam se prije skoro 3 mj. user posted image

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 346
26.5.2011 19:52:19   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: kity10

izgleda da i ja i moja beba imamo mrsu. porodila sam se prije skoro 3 mj. user posted image

kako misliš ozgleda da imate?user posted image
jeste raidli brisove...
šta je manifetsacija koja na to upućuje...
nema mislimo ili je imate ili nemate...ako je imate ne brini postoje ljekovi koji to djau snairati...nemoj paničiti...mnogo je bea i amam s amrskom u spoljednje vrijeme i sve su to pregurale uz adekvatnu terapijuuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu kity10)
Neposredna veza do poruke: 347
26.5.2011 20:55:15   
Esmica
Safran,zao mi je zbog vaseg iskustva user posted image .
Zalosno,al zaista tako jeste kako pises,i ne znam dokle ce moci tako da bude,jer danas je stanje takvo da je cini mi se manja steta ostati kuci i lijeciti se,nego otici u bolnicu gdje dodatno pokupis koju infekciju.Ja i curica,ne znam kako,obje smo pokupile tad candidu u bolnici.
Sestre su divne,posebno ona puno nasminkana,vazda zuri i vrijedna je pravo.Ima plave oci.
Uglavnom ono sto bih rekla jeste da roditelji moraju imati sirom otvorene oci kad su u bolnici po pitanju djeteta.Dodatno traziti pretrage i biti uporan,jer oni daju terapiju a stanje moze biti svakakvo.Ne prati se dovoljno.Nekad je potrebno promjeniti terapiju,svasta nesto,a doktora nigdje.
Naime,vizita se pravo dugo ceka,i kad se doceka prolete kroz sobu nekad samo s kratkim pitanjem kako je beba,i to je to.
Jedna mi je sestra rekla kad sam joj rekla da mi je stvarno neprijatno sto bebica u istoj sobi ima MRSU,rekla je da ne treba da se plasim,nije nista strasno kad se nadje na kozi,u brisu nosa i grla,jedino kad udje u krv.I rekla je da je to svakodnevnica kod njih sad.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 348
27.5.2011 17:20:24   
ivannna
Mislim strasno, tako mirno reci, pa da to je svakodnevnica kod nas sad, to ko poklon poneses iz bolnice kad se porodis, mislim ja na žalost nisam ni blizu poroda, borim se sa neplodnošću, al opet ne mogu ostati mirna kad stalno slušam slučajeve sa MRSOM, pa ljudi moji uskoro cemo smatrati da je to normalno, ma nije. Kako se boriti, i izboriti da bar za svoje pare koje nam tako fino od plate skidaju, odem u bolnicu i ne vratim se jos bolesnija.

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 349
31.5.2011 11:57:53   
balasgirl
Ja sam jučer izašla iz bolnice. Moja beba od 6 mjeseci je imala MRSU. Porodila sam se u Općoj bolnici, po rođenju je imao Stafilodermiju koju smo izliječili Pliva septom i Hibibosom, bez antibiotika. Međutim sada se vratila, bili smo u bolnici 7 dana, radili mu incezije i drenaže, primao Vankomicin 3 puta dnevno.Svako previjanje i čiščenje rane za mene je bio nervni slom, a moje pile malo je plakalo, vrištalo, urlikalo. Ne dao dragi Bog nikome. Sada primamo baktrim i moremo svaki dan na previjanja i kontrole. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *