|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ?
2.7.2010 23:40:04   
misica
Mislim da nije problem u dr. jer kod mene samo rijeci fale.
Imaju dva dr. kojima nema rijeci reci sem da su prvo ljudi pa dalje.
 Ne govori se o pojedincima mislim da  je rijec o totalno drugim stvarima,a to je korijen svega i ujedno uzrok.
Ne povlacim diskusiju i ne zelim da nekome namecem svoje misljenje.........ali neke stvari nisu na svom mjestu..
Pusica!!!

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 301
3.7.2010 12:57:21   
Nadi
IZVORNA PORUKA: mama2009

prije 5 mjeseci sam se porodila na GAK-u i opet bi....
zgrada jeste oronula, stara.... prljavo nije, koliko je zgrada stara ona je cista tj koliko moze da se ocisti cisti se, boksovi su cisti i uredni, zene koje kazu da je prljavo brate ne znam sta ocekuju u bolnici mozda klinike sa TV-a ili slicno pa neka idu negdje drugo pa traze to....

Ja sam se porodila prije 2 mjeseca i slažem se sa ovim što je navela mama2009.
Ono je stara zgrada, oronula, čak je ni časne sestre neće nazad iako su im ponudili je nazad sad kada sele na Jezero. Uloženo je dosta para ali ne možeš od starog napraviti novo.
Kad sam oba puta išla na porod na GAK pripremila sam se psihički da neće biti kao u hotelu ma ni približno (mislim da se dosta porodilja malo fura na sapunice pa očekuju bajku). Poneseš svoj sapun, šampon, peškir i čisti se koliko možeš. Non stop sam prala ruke i tuširala se sama.
Znala sam da mi ne mogu svake minute mijenjati krvavu posteljinu jer sam krvarila kao iz česme. Sačekala jutro i tražila da se promijeni (na pamet mi nije palo da dajem novac  to im je obaveza i sigurno će to uraditi).
Mislim da se previše pravi fama oko svega, idu izbori pa političari kupe poene. Sve su ovo političke igre.
Ko je kriv što se nije još prešlo na Jezero: pa političari: odakle se finansira sve u državi pa tako i zdravstvo: od poreskih obveznika kojih je manje od 40% od ukupnog broja radno sposobnog stanovništva.
Koliko para toliko i muzike: izgleda da niko neće da shvati da i u zdravstvu važi to isto. Pri tom ne mislim na plate med radnicima nago na uslove: bolje krevete za ležanje, bolje aparate, bolja kupatila i  wc, veći broj med sestara i ljekara ( a kad se posao raspodijeli ravnopravno bez toga da je jedna sestra u noćnoj smjeni na čitav odjel pa ne može ni fizički da stigne da obiđe svakog kome nešto treba).
A ko to sve finansira nego političari koji samo obećavaju zdravlje za sve i da svi pacijenti imaju sva moguća prava, a ništa da ulože da se uslovi za rad i boravak pacijenata naprave boljim. E pa to košta: košta svaki toalet papir, košta sapun, košta sredstvo za čišćenje.

(odgovor članu mama2009)
Neposredna veza do poruke: 302
4.7.2010 17:06:53   
NUR
Porodila sam se prije 5 dana na GAKu i moram reći da sam pozitivno iznenađena. I prije 5 godina sam rodila gore, i neuporedivo je.
Sada su svi tako ljubazni, posteljinu su nam mijenjali 3 puta dnevno, bebama nisu dozvolili da plaču a da odmah ne dođu da provjere šta je. Uglavnom, extra. Zahvalna sam doktorima koji su me porađali jer su bili divni, dr. Deković i dr. Nikulin, dok sam ja bila grozna :(!
Pozzz svima!

(odgovor članu Nadi)
Neposredna veza do poruke: 303
4.7.2010 18:55:46   
lillyy85
user posted image user posted image user posted image  NUR nek vam je hairli i sa srećom....ljubi nam user posted image  za nasuser posted image

mama je glagol od glagola RADITI ;)

(odgovor članu NUR)
Neposredna veza do poruke: 304
13.7.2010 12:19:27   
Anoniman
Sta reci?! ja ne znam...fakat nemam komentara

Fotografije

(odgovor članu lillyy85)
  Neposredna veza do poruke: 305
13.7.2010 12:38:57   
R&T@
Fuuuuuuuuuuuj.....
Kako ih nije sramota drzati zene u ovakvim uslovima....
Dovoljno je sto je zgrada stara i bez lifta...
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Moram reci da ja u aprilu prosle godine nista od ovog horora nisam vidjela...
Cula sam da je tako u prizemlju gdje su zene koje cuvaju trudnocu...
Na spratu gdje sam ja bila, zaista nije kao na ovim fotografijama...
Soba je podijeljena na boksove, komode su velike i prilicno nove, wc nije u ovakvom stanju, ima i sapuna i toalet papira i sredstva za dezifekciju...
Barem je tada bilo tako...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 306
13.7.2010 12:41:55   
ajnur
IZVORNA PORUKA: dadada

Sta reci?! ja ne znam...fakat nemam komentara

Fotografije

Sramota!!!!! A mene su ovde napale pojedine forumasice kad sam rekla....uzas

Blagost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne ukrasi,a grubost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne upropasti.Muhammed a.s

A 18.10.2010 mamin djecak
A10.08.2012 mamina cura

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 307
14.7.2010 7:55:30   
selmoni
Završeni inspekcijski pregledi na klinikama KCUS-a: Bakterija MRSA kod tri uposlenika

user posted image
Neophodni bolji sanitarno-higijenski uslovi na GAK-u Piše: Merima Babić13/07/10 06:25Uposlenici sa infekcijom nakon kontrole briseva biće vraćeni na posao
U toku vršenja nadzora Federalne uprave za inspekcijske poslove u saradnji sa Zavodom za javno zdravstvo KS-a i Kantonalnom inspekcijom od 215 uzetih uzoraka sa površina na klinikama Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo, rezultati laboratorijskih nalaza potvrdili su da su svi uzeti uzorci na Klinici za ginekologiju i akušerstvo uredni, dok tri uzorka na Pedijatrijskoj klinici i jedan uzorak na Klinici za ortopediju i traumatologiju ne odgovaraju sanitarno-higijenskim uslovima, saopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.
Pored navedenih laboratorijskih ispitivanja, izvršeno je uzimanje i 151 brisa kod uposlenika na Klinici za ginekologiju i akušerstvo, te je utvrđeno da pet uzoraka ne odgovara zdravstvenim uvjetima. Kod tri je konstatovana MRSA, a kod dva Staphyloccocus aureus. Uposlenici kod kojih su konstatovane infekcije udaljeni su sa radnog mjesta, te će nakon terapija i kontrola briseva biti vraćeni na posao.Evo Člana k iz Oslobođenja

Zdravlje je na prvom mjestu
Mala lopuža stiže 20 septembra 2010 a možda i ranije Akobogda( Bogami stigla ranije i to dobro 25 augsta 2010)

(odgovor članu ajnur)
Neposredna veza do poruke: 308
18.8.2010 21:52:45   
BBubica
Lezala sam na Kosevu, klinici GAK prije desetak dana..zbog jakih kontrakcija.
Primala infuzije, dr me nije htio pustiti kuci ni na dva sata jer je bilo rizicno i...
Dolazi dr Dizdarevic sa GO, poziva me, pregled i...kaze da je beba u redu, ali ja imam MRSA bakteriju,da  idem odmah kuci, dobicu terapiju u tabletama ..da kupim kapi za nos za bakteriju i dodjem za 10 dana na kontrolu..
Shok...
Kada sam pitala sestru gdje se rade brisevi da bih mogla svojim ukucanima reci, rekla mi je da ne panicim i ne govorim nikome i da je to samo PRASINA!!!
Odmah ujutro sam otisla i uradila bris..za nekoliko dana sam dobila  nalaze...nema MRSA bakterije...
Sobe su u medjuvremenu ispraznjene i kvarcane, niko nikome nista nije objasnio, sve obavijeno velom tajne...
Umjesto da objasne pacijentima kao i ostalim gradjanima sta je to zapravo MRSA i koje sve vrste postoje, oni prave paniku!!
Toliko o nasem zdravstvu i zdravstvenim radnicima...
Mada moram reci da sam prijatno iznenadjena ostalim sestricama i sa 2-3 doktora
Ostalo sve treba poslati u penziju sto se mene tice, svakako svi rade privatno mimo klinike i zbog toga cesto (skoro nikad) nemaju vremena ni za  normalnu vizitu, a ne nesto drugo..

(odgovor članu selmoni)
Neposredna veza do poruke: 309
12.10.2010 15:39:59   
Esmica
Da napisem svoje iskustvo frisko iz bolnice.
Bili smo na pedijatriji Jezero,novoizgradjenoj zgradi.
Uzas sami.
Nevjerovatno,ali zaista sam se uvjerila da se oni ne mogu promjeniti,tako da im nista nece pomoci u novim prostorijama sve dok je osoblje onakvo.
Bili smo tri dana,izasli na svoju odgovornost,uz potpis,jer vise nisam mogla izdrzati.
Bili smo na osmom spratu.
U ta tri dana cistacice su istresale kante za smece i jednom dnevno obrisale pod.Zamislite da niti jednom nisu mjenjale posteljinu,niti obrisale bilo sta drugo.Na moj zahtjev da promjenim posteljinu koju je moje dijete isprljalo (umokrilo) sestra mi je rekla da nemaju nista od posteljine do ponedeljka.Onda sam skinula carsaf sa drugog praznog krevetica.
Wc je tako prljav da dobijete osjecaj za povracanje kad udjete unutra.Prasina se vidi po prozorima jer ih ne brisu i po svemu ostalom.Cesme su prljave,ogledala,vrata.
Kad sam dosla,sama sam htjela da ocistim wc,ali nije bilo nikakvih sredstava za ciscenje.Sapuna nema,toalet papira nema.
Par zena je spavalo na stolici kraj krevetica.
Glavna sestra mi je rekla da budem sretna,jer po novom pravilniku majke iz Sarajevskog kantona ne bi uopste smjele da prespavaju uz dijete,vec u deset sati navecer bi trebale ici kuci,a po danu bi mogle biti tu.
Niko vam nista ne govori o vasem djetetu,kakvo je stanje,kakvi su nalazi,vi tu samo cekate i cekate,sestre daju terapiju (svaka cast pojeinim sestrama,ne mogu se grijesiti),doktora nigdje.
Zena u istoj sobi pita doktora kakvi su nalazi,on nakon prvjere kaze sve je uredu gospodjo,da bi ujutro one sestre pripremale kartone za vizitu,i ostavile ih na stolu,pa sam prisla i gledala karton svog djeteta,i pogledam bas karton od djeteta ove zene pise MRSA na njemu.I pregledam one nalaze,kad pise bris nosa rezultat MRSA bakterija...
Ja se zaledila.Pokazem zeni,ona isto ne moze da vjeruje,zasto joj govore da je sve uredu a nije..Zasto se takvo dijete drzi u istoj sobi sa mojim djetetom.Odakle joj ta bakterija,dal iz porodilista,ili je tu pokupila,jer je vec lezala...
Sljedeci dan pita ta zena doktoricu,molim vas recite mi za tu bakteriju,je li opasno to sto je ima.Kaze joj doktorica opasno je ako joj je ona uzrokovala upalu pluca.A prije toga pita ona glavnu sestru zasto mi ne kazete da mi djete ima MRSA bakteriju.Kaze sestra ne znam nista o tome.Pa radili smo bris poslije,bio je dobar....
Ne zna nista,a ponovili bris...
Jos mnogo toga se da ispricati,al eto..s obzirom da je pedijatrija u novoj zgradi,ovo je stvarno nemarno i grozno.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu BBubica)
Neposredna veza do poruke: 310
12.10.2010 17:37:01   
R&T@
Tuzno, pretuzno user posted image

Iako sam se nadala da su preseljenjem dobili klicu ljudskosti, iznenadjena nisam...

Daj Boze, da nemaju posla i da nikada nijednoj od nas ne zatrebaju...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 311
12.10.2010 17:42:18   
Visnja RR
i sve to u novoj zgradi...uzas!!! user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 312
12.10.2010 17:48:39   
Anoniman
pa bilo je za ocekaivati...ja sam vec pisala...nije razlog nehigijeni stara zgrada...stara zgrada moze odlicno izgledati da je odrzavana kako treba ...kao sto cesi rade...takodjer imaju bolnice ausrougarske gradnje ali su neuporedivo bolje i cisce...ovo je do nas...tj. njih...oni su svoje navike preselili u novu zgradu...sta drugo ocekivati

(odgovor članu Visnja RR)
  Neposredna veza do poruke: 313
18.11.2010 12:44:00   
Skvo RR
Prebacivanje posta

IZVORNA PORUKA: kolacic

kakvo je vase iskustvom s ovom bakterijom, jel iko ima bebu koja je imala mrsu ili ste mozda i vi imali istu,  molim vase posmatranje na ovu odvratnu bakteriju koja je zavladala ginekologijom Kosevo...

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 314
18.11.2010 14:28:25   
selmoni
Žene ne znam šta da vam kažem ja sam se porodila prije 2 mjeseca na GAK-u i nemam loše iskustvo. Kao prvo porod je bio hitan carski jer je baba krenula zadkom a bila sam 36 nedelja što oni računaju prijevremeno. Za ta 4 dana koliko sam ležela nije mi ništa falilo sestre su bile ljubazne vjrujte pogotovo na intenzivnoj ( nisam imala nikakvu štelu) držale su me kao malo vode na dlanu nikom nisam ništa platila vjerujte sobe tj. boksovi su se čistili svaka 3-4 sata poteljinu su nam mjenjale svaki dan na intenzivnoj a na porodiljskom svaki drugi. WC se čisti 4-5 puta na dan generalno a svako malo su ga brisale. Iskreno neznam ja sam dobro prošla i prezadovoljn a sam načinom na koji su se ophodili premameni. Samo da vam kažem žene koje su bile dosadan eali u pravom smislu i bezobrazne do bole su možda i i nežadovoljne jer im je uzvraćeno istom jerom i još vidjel sam koliko pacijenti ne vode računa kakov WC ostvljaju iza sebe ja sam bila operisan i jako mi se teško bilo sageti kada mi slučajno ispadne maramica ili uložak pa sam samogla snage i to uradila a vjerujte da sam znala zateč krvavae uloške pored šolje naje ga čistačica sigurno bacila. Neznam šta bih vam rekla jer znam da je bilo i onih čiju su djecu zarazili oni dali doktori dali sestre. 

Zdravlje je na prvom mjestu
Mala lopuža stiže 20 septembra 2010 a možda i ranije Akobogda( Bogami stigla ranije i to dobro 25 augsta 2010)

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 315
18.11.2010 14:32:13   
Emmy
IZVORNA PORUKA: selmoni

Žene ne znam šta da vam kažem ja sam se porodila prije 2 mjeseca na GAK-u i nemam loše iskustvo. Kao prvo porod je bio hitan carski jer je baba krenula zadkom a bila sam 36 nedelja što oni računaju prijevremeno. Za ta 4 dana koliko sam ležela nije mi ništa falilo sestre su bile ljubazne vjrujte pogotovo na intenzivnoj ( nisam imala nikakvu štelu) držale su me kao malo vode na dlanu nikom nisam ništa platila vjerujte sobe tj. boksovi su se čistili svaka 3-4 sata poteljinu su nam mjenjale svaki dan na intenzivnoj a na porodiljskom svaki drugi. WC se čisti 4-5 puta na dan generalno a svako malo su ga brisale. Iskreno neznam ja sam dobro prošla i prezadovoljn a sam načinom na koji su se ophodili premameni. Samo da vam kažem žene koje su bile dosadan eali u pravom smislu i bezobrazne do bole su možda i i nežadovoljne jer im je uzvraćeno istom jerom i još vidjel sam koliko pacijenti ne vode računa kakov WC ostvljaju iza sebe ja sam bila operisan i jako mi se teško bilo sageti kada mi slučajno ispadne maramica ili uložak pa sam samogla snage i to uradila a vjerujte da sam znala zateč krvavae uloške pored šolje naje ga čistačica sigurno bacila. Neznam šta bih vam rekla jer znam da je bilo i onih čiju su djecu zarazili oni dali doktori dali sestre. 

Selmoni potpisujem od A-Z, identicno iskustvo i razmisljanje, porodila se 20.08 ove godine

Mamina radost 20.12.2006.
Druga radost stigla 20.08.2010.

(odgovor članu selmoni)
Neposredna veza do poruke: 316
26.4.2011 11:22:29   
assmiras
Da podignem temu zbog buducih mama.....

Mrsa ponovo na Jezeru, a kako saznajemo i u Vojnoj ......

Naša malena je dosla 05.02.2010.,
Selma, mamino sunce.....

A nas drugi cvijet 15.05.2012......

(odgovor članu misica)
Neposredna veza do poruke: 317
26.4.2011 11:42:45   
mamabeba3
i ja samo da potvrdim da mi se rodica zarazila na jezeru s mrsom, pored toga je s bebom bila u bolnici. no i nakon toga joj nisu rekli da je rijec o mrsi. beba je danas ok, ali se mama jos muci s mrsom

(odgovor članu assmiras)
Neposredna veza do poruke: 318
26.4.2011 11:53:22   
assmiras
grozno, neki dan zvanicna info.... na Jezeru nema mrse, a moja sestra i beba dobile isti dan zvanican nalaz da imaju mrsu...... user posted image user posted image  Boze sacuvaj.....
Sto je najgore niko se ne trudi da pokusa rijesiti problem na nasim klinikama user posted image

Naša malena je dosla 05.02.2010.,
Selma, mamino sunce.....

A nas drugi cvijet 15.05.2012......

(odgovor članu mamabeba3)
Neposredna veza do poruke: 319
26.4.2011 11:56:53   
hanabanana
Mras ima i na Jezeru i u Vojnoj.
Niti je to neka tajna, niti je bauk.
MRSU imate i u bolnici u Njemačkoj i u Švedskoj.
MRSU možete jedino i isključivo i naći u bolnicama.
Nigdje drugo.

Neposredna veza do poruke: 320
26.4.2011 12:07:29   
mamabeba3
naravno da mrse ima svugdje, ali nemojte mi pricati o tom da se na zapadu desava da porodilje i bebe obolijevaju od mrse (navedite mi molim vas samo konkretne primjere, a ne negdje tamo i u Zimbabveu sigurno ima mrse, ali u Slovenskim klinikama nema, jer ako je ne mogu istrijebiti iz instuticije nakon mnogih pokusaja, ruse zgradu-znam iz iskustva), kao sto se to ovdje desava. nije bauk, ali mrsa nije zezancija, dvije operacije je rodica imala samo zbog mrse. to najzdravijem organizmu ne godi, a kamo li porodilji.

ne razumijem samo ignorantski stav ljudi koji ne zele da vide posljedice koje mrsa moze ostaviti po organizam ljudi. mislim da ako se samo malo progugla da ce se pronaci mnostvo informacija.

pozzz

< Poruku je uredio mamabeba3 -- 26.4.2011 12:14:41 >

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 321
26.4.2011 12:10:09   
klemzi
MRSU možete jedino i isključivo i naći u bolnicama.

user posted image user posted image

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

Neposredna veza do poruke: 322
26.4.2011 12:45:10   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: mamabeba3

naravno da mrse ima svugdje, ali nemojte mi pricati o tom da se na zapadu desava da porodilje i bebe obolijevaju od mrse (navedite mi molim vas samo konkretne primjere, a ne negdje tamo i u Zimbabveu sigurno ima mrse, ali u Slovenskim klinikama nema, jer ako je ne mogu istrijebiti iz instuticije nakon mnogih pokusaja, ruse zgradu-znam iz iskustva), kao sto se to ovdje desava. nije bauk, ali mrsa nije zezancija, dvije operacije je rodica imala samo zbog mrse. to najzdravijem organizmu ne godi, a kamo li porodilji.

ne razumijem samo ignorantski stav ljudi koji ne zele da vide posljedice koje mrsa moze ostaviti po organizam ljudi. mislim da ako se samo malo progugla da ce se pronaci mnostvo informacija.

pozzz

Prvo, nemoj da ti google bude izvor informacija.
Drugo,
http://www.rtvslo.si/blog/hervard/mrsa-so-bolnice-v-sloveniji-sploh-se-varne-pred-mrso/12893
ili
http://zlataleta.com/bolnice-so-lahko-nevarna-mesta/
Toliko o tome kako u deželi nema MRSE. Aha, šta ima?
Treće, znaš li ti gdje je Zimbabve? Znaš li da je to zemlja sa u prosjeku 90 % pismenog stanovništva, čime se Bosna a ni Hercegovina baš ne može pohvaliti.

< Poruku je uredio hanabanana -- 26.4.2011 12:56:00 >

Neposredna veza do poruke: 323
26.4.2011 13:01:02   
mamabeba3

< Poruku je uredio mamabeba3 -- 26.4.2011 13:16:12 >

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 324
26.4.2011 13:04:42   
Visnja RR
mir zene mir user posted image

MRSA ima u svim bolnicama ...i to je isitina...
ali je u nekim ne drze pod kontrolom...e to je problem...

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *