Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 13.9.2011 12:30:08
KupusLivada
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
Ja sam se porodila prirodno i kupamo se preventivno u samponu plivasept.Ima se kupiti sam u apoteci na socijalnom.Za sada hvala Bogu nema. Ali svaku piknicu tretiramo octinseptom i bivacinom, po uputstvu patronazne. Moj je prijedlog da novinari kontaktiraju npr. patronazu na Otoci, pa neka im one kazu. Upucuju majke na tretiranje svega, tako da zasigurno je ima.
preniet ćemo i ovo i uputiti ih ako već ovaj izvor informacija nisu obradili
sretno u razotkrivanju istine i čestitke na inicijativi... nadam se da će priča uspjeti i da će otkriti vrh ledenog brijega, a da će se potom početi pričati i o ostalim problemima trudnica, porodilja i svih koji to žele biti ...
< Poruku je uredio KupusLivada -- 13.9.2011 12:31:10 >
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 15.9.2011 12:14:30
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: hanabanana
Vidjela sam izjavu u dnevnim novinama. Ali mi se ne svidja što je netačna. Nije tačno da MRSA - e nema i u o Opštoj bolnici. Čak šta više.
istina... javila nam se i forumašica naša koja je iz te bolnice sa mrsom izašla... no najveće nevolje su u tome što na otpusnom pismu naravno nema nikakavih naznaka da su sa mrsom izašli iz bolnice
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 15.9.2011 13:01:37
Visnja RR
novinari su trazili svjedoke ali oni ne zele u javnost... na TV1 je sinoc javljeno da je MRSA opet u porastu... niko nije zelio dati izjavu od onih kojim se u zadnje vrijeme desila mrsa...
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 15.9.2011 13:04:42
bebacha
e to ne kontam.zasto zene ne zele dat izjavu,cega se boje. jestel kontaktirali Jelenu T.ja sam sigurna da ce ona dat izjavu i to ne anonimno.pa stvarno to vise nema smisla
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 15.9.2011 13:06:24
KupusLivada
Pretpostavila sam i djelimično razumijem... Tužno je to, kako se ti slučajevi moraju kriti kao neka sramota... Čisto sam komentarisala taj članak na portalu, da mi je nekako nedorečen... Ali možda ipak uzburka vodu pa mediji krenu dalje... ČAk bi i ta "dezinformacija" o opštoj bolnici mogla da fino "zakuha" stvari... U svakom slučaju, nadam se da neće ostati na ovome... A Višnja, ja se nadam da neću imati ovo grozno iskustvo pa da neću doći u situaciju da dajem izjavu
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 15.9.2011 13:15:45
koka i po
IZVORNA PORUKA: bebacha
e to ne kontam.zasto zene ne zele dat izjavu,cega se boje. jestel kontaktirali Jelenu T.ja sam sigurna da ce ona dat izjavu i to ne anonimno.pa stvarno to vise nema smisla
vjerovatno zato sto bi im ove osobe mozda nekada opet trebale i zato sto bi se pokrenula jedna lavina koja bi mozda tj.sigurno uticala na njihov dalji zivot.(moja pretpostavka) e sad ... posto u nasem narodu postoji nepisano pravilo suti i trpi tako se i radi.a sve dok neko ne skupi hrabrosti pa ovim mamlazima ne dodje u kraj. OT.cuvam medicinsku dokumentaciju koja potvrdjuje da moje savrseno zdravo dijete boluje od tuberkuloze bubrega i teske srcane bolesti.ne zato sto se bojim nego zato da bi bila jos jedan svjedok javasluka,povrsnosti i nestrucnosti.moja nagrada je zdravlje mog djeteta a njihova sramota.
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 15.9.2011 13:40:54
Almaa
Ovo se svima nama moze desiti, nasim sestrama, majkama, djeci, svi smo ugroženi, evo ja moram na operaciju dermoidne ciste, ali bojim se MRSA-e, jos sam u posljednje dvije godine dva puta bila na op. pod opcom anestezijom (laparoskopija i sekcija) moja dr. mi kaze da sam duplo podložna da pokupim tu bakteriju. Žalosno je ovo sto se desava, a još žalosnije da se sve to sa GAK-a porice, a mi nikako da kažemo dosta više, pojedinci ne mogu puno uciniti, mozemo samo zajednickim snagama pokrenuti lavinu.
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 15.9.2011 13:57:26
Anoniman
Vidim da me bebacha spominje...
da pokupili smo mrsu na Jezeru, maleni u nosu i na kozi, ja na kozi...moja rana evo i 34. dan posle poroda gnoji, svaki drugi dan idem na "sjecenje rane" i istiskanje gnoja, moraju je sjeci jer povrsinski sloj zarasta, a ispod ostaje gnoj, da nadju put gnoju da izadje...juce ustanovljeno da smo i muzu prenijeli...trenutno sam u agoniji da nema i starije dijete, u slucaju da i na Anu se prenese opet krece nasa borba sa njenim problemima sa sluhom, u slucaju da se nadje kod nje u nosu ili grlu to moze opet izazvati totalno ostecenje sluha... znam krivi su oni gore, zdrav i prav odes da se porodis, a gore pokupis sve i svasta...ali ja trenutno nemam ni snage ni zivaca, a ni vremena ni sa medijima ni sa bilo cim drugim da se borim... kao sto sam rekla Visnji, kad ako Bog da budu svi brisevi svih nas ukucana dobri, kad se rijesimo ove bestije tada mozete racunati na mene.
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 16.9.2011 20:16:30
ivannna
Ljudi ja stvarno ne znam sta da se radi, razumijem Jelenu u potpunosti, nije joj sad ni do čega drugog nego izlječenja, ali koji je način da se bar malo poljulja stanje u porodilištima vezano za MRSU, pa čini mi se da je sada ima više nego što je bilo dok su bili na Koševu. Rekli su da se ne moraju davati podaci, zašto se ne napravi veća priča na bar dvije strane, sa izjavama više porodilja bez njihovih ličnih podataka...čini se da baš ni novinari nisu prezainteresirani za to. Ne mogu stvarno da shvatim da se i dalje bez ikakve medijske uzbune svaka druga porodilja i njeno dijete vrati kući sa MRSOM a bez da to na otpusnom pismu i piše (iako i to ne bi pomoglo)... Dajte ideje, razbudite novinare, nek neko napiše jaku priču,čini se da će ovo ići sve dotle dok nekom život ne bude u opasnosti
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 16.9.2011 21:01:03
Daja_sa
Mene je danas kontaktirala novinarka Dnevnog Avaza...ispricala sam svoju pricu i ono sto se nama desilo...trazila sam anonimnost zbog svojih najblizih...ne treba mi prozivanje i uznemiravanje privatnosti, ionako sam na izmaku snaga boreci se sa bakterijama...mozda grijesim ali eto meni je tako bilo lakse... Prema prici nase pedijatrice na GAK-u su se pojavile "nove" bakterije, pored MRSE sad ima dosta beba zarazenih klebsiellom i pseudomonasom...kao i nasa beba a one se manifestiraju u vidu gnojnih cepova (cireva) po tijelu...trebalo je istrpiti dusevni bol gledajuci bebu od 10-15 dana kako joj doktori svaku piknicu skidaju alkoholom cijede gnoj plus kljukali je antibiotikom i kremama...juce smo radili ponovo briseve, sad cekam nalaz da vidim jesmo li se rijesili "bestija"...Agonija koju nebih pozeljela ni najvecem neprijatelju... Ja cak razmisljam i o privatnoj tuzbi...i treba se sve iznijeti u javnost...treba ovome stati u kraj...umjesto da uzivamo sa bebom i porodicom kuci prozivljavamo strahotu...
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 16.9.2011 21:05:32
Daja_sa
Zaboravila sam napisati... Moje otpusno pismo dobijem 5 dana nakon izlaska iz bolnice... U otpusnom pise: Laktacija uspostavljena, dojke mekane i bezbolne...a ja iz bolnice izasla sa mastitisom i beba ni kap mog mlijeka nije uzela u bolnici...plakala sam i molila sestre da mi pomognu jer mi se isto desilo sa prvim djetetom...ali jok...niko nista... Dalje...u otpusnom pismu nigdje ne pise da MORAM uzimati antibiotik s obzirom da je bio CR... znam da sam pila sa prvim djetetom...nazovem svog dr. kaze pa naravno da trebas piti i kaze koji i koliko... E pa zene moje drage...jel sam samo ja peh u zivotu ili je stvarno nase zdravstvo otislo u "helac"
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 16.9.2011 21:56:02
Anoniman
Malo cu OT oprostite...ali apropo ovog Dajinog za otpusno pismo. Kod mene otpusno gotovo posle tri dana od izlaska iz bolnice, ne pise isto antibiotik i ako su mi na otpustu rekli da uzmem pancef, ali druga zanimljivost... meni pise: prijemna dijagnoza graviditas XXIX i myopia alta, otpusna dijagnoza:graviditas XXIX i myopia alta...tako zene ja sam dosla trudna i izasla trudna u 39. nedjelji trudnice, a jos jedna stvar meni CR radili u spinalnoj anesteziji, a u otpusnici mi pise da sam porodjena u totalnoj anesteziji bez komplikacija... toliko o nasem zdravstvu...
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 16.9.2011 22:02:07
*pcelica*
IZVORNA PORUKA: teacher75
ja ne smijem ni citati ovu temu, jer se vec sekiram i razmisljam kako cu se poroditi i hocemo li izaci zdravi
Ti bjezi sa ove teme Jos trenas sebi i tu suhvu da navuces. Bicete vas dvoje abd dobro ne opterecuj se sad ovo ti govorim iz iskustva. Ja kad sam sa drugom bila trudna toliko me je strahova okupiralo da nisam ni uzivala u trudnoci i sad mi zao
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 16.9.2011 22:03:12
Daja_sa
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Malo cu OT oprostite...ali apropo ovog Dajinog za otpusno pismo. Kod mene otpusno gotovo posle tri dana od izlaska iz bolnice, ne pise isto antibiotik i ako su mi na otpustu rekli da uzmem pancef, ali druga zanimljivost... meni pise: prijemna dijagnoza graviditas XXIX i myopia alta, otpusna dijagnoza:graviditas XXIX i myopia alta...tako zene ja sam dosla trudna i izasla trudna u 39. nedjelji trudnice, a jos jedna stvar meni CR radili u spinalnoj anesteziji, a u otpusnici mi pise da sam porodjena u totalnoj anesteziji bez komplikacija... toliko o nasem zdravstvu...
bez komentara stvarno...bice da imaju neku semu otpusnih pa samo printaju...
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 16.9.2011 22:05:21
teacher75
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
IZVORNA PORUKA: teacher75
ja ne smijem ni citati ovu temu, jer se vec sekiram i razmisljam kako cu se poroditi i hocemo li izaci zdravi
Ti bjezi sa ove teme Jos trenas sebi i tu suhvu da navuces. Bicete vas dvoje abd dobro ne opterecuj se sad ovo ti govorim iz iskustva. Ja kad sam sa drugom bila trudna toliko me je strahova okupiralo da nisam ni uzivala u trudnoci i sad mi zao
znam, ne smijem ovo citati, u prvoj trudnoci nisam nista citala ni znala niti se opterecivala i sve super bilo ,a sada samo neka razmisljanja
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 16.9.2011 22:11:32
lillyy85
dajo_sa nisi peh i nije do tebe...meni na otpusnici piše da mi je dat savjet o dojenju,laktacija uspostavljena..porođena prirodno bez komplikacija..a beba imala hematom,ja u tri sloja šivena u totalnoj anesteziji..o dojenju i pokazivanju šta ni kako ni riječi nije bilo,niti mi je ko pokazao niti sam smjela dojiti prvih 20 dana jer su mi zbog teške vaginalne infekcije dali 3 vrste antibiotika jakih koje također nisu naveli u otpusnici ...od lijekova mi daki gel za otvaranje,apaurin a ja imla žučni napad,buscopan napokon pred sami kraj,drip na 9 prstiju i totalnu anesteziju nakon poroda a to isto ne piše nigdje...kao porod prirodno bez komplikacija,u terminu a ja prenijela 6 dana..a da sam dobila zbog svega navedenog i mastitis ne moram ti ni reći
RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ? 16.9.2011 22:14:01
lillyy85
tičerko bjež' s ove teme..nije svakom isto i ne smije biti..moja zaova se porodila mjesec prije mene,drugo dijete-otišla u 3,u 7 rodila u 14 je pustili kući isti dan..sve 5 i samo 3 konca..higijena i osoblje na nivou..tako da...
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.